InfoNu.nl > Electronica > Multimedia > Nuttige en leuke iPad apps

Nuttige en leuke iPad apps

Nuttige en leuke iPad apps De iPad is in 2010 in razend tempo uitgegroeid tot het meest begeerde apparaat van Nederland. Dankzij het prachtige ontwerp, de intuïtieve functionaliteiten en compacte formaat is de iPad de standaard onder de tablet-PC’s. Net als voor de iPhone dankt de iPad zijn succes voor een groot deel aan de iPad apps.
Veel iPad apps zijn afgeleid van al bestaande apps voor de iPhone. Dankzij de enorme verkoopcijfers van de iPad en de extra mogelijkheden t.o.v. een iPhone worden echter ook steeds meer apps speciaal voor de iPad ontwikkeld. In dit overzicht een aantal mooie, handige en populaire iPad apps, verdeeld over een aantal categorieën.

iPad nieuwsapps

Vrijwel alle kranten hebben inmiddels een app. Deze iPad apps zien er heel anders uit dan hun websites en papieren versies. Veel meer filmpjes, foto’s waar je doorheen kunt scrollen en een andere menustructuur.

 • De app van nu.nl is een van de meest gedownloade apps van Nederland en nog steeds gratis.
 • De Volkskrant heeft een iPad app die je gratis kunt downloaden. Voor de digitale iPad krant betaal je vervolgens € 0,79 per dag. Er zijn ook speciale Volkskrant iPad-abonnementen.
 • Ook gratis dagblad De Pers heeft een iPad app die gratis te downloaden is

iPad games

Dankzij het veel grotere scherm dan de iPhone komen veel spellen op de iPad veel beter tot hun recht. Autoracen, flight simulators en andere spellen waarbij je de iPad moet bewegen zijn erg populair. Het spel Angry Birds, waar je vogels via een katapult moet wegschieten om de vijand te pletten, wordt ook heel veel verkocht. Tot de beste iPad apps behoren volgens vooraanstaande gamessites als PCMag.com en PCworld.com:
 • Flight Control HD
 • Dizzypad HD
 • Real Racing HD
 • Sparkle HD
 • Tetris for iPad
 • Resident Evil 4: iPad edition

iPad apps voor bankieren, sparen en beleggen

Ook banken en aanbieders van spaarrekeningen en beleggingsproducten komen met applicaties voor de iPad. Sommige van deze financiële apps bieden minder, andere juist meer functionaliteiten dan de ‘traditionele’ online bankiermogelijkheden van de website.

 • De iPad app van de Rabobank is gratis te downloaden. Grote voordeel van deze app ten opzichte van internetbankieren via de site van de mogelijkheid is dat je zonder de random reader je rekeningen kunt raadplegen.
 • De – eveneens gratis - iPad app van Moneyou stelt je o.a. in staat om heel snel subspaarrekeningen aan te maken, zodat je binnen één rekening voor meerdere doelen afzonderlijk kunt sparen.
 • Met de app van Alex kun je eenvoudig je beleggingen real-time volgen en direct orders voor aankoop of verkoop plaatsen. Ook deze Alex app is gratis te downloaden in de iTunes store.

In de nabije toekomst zullen steeds meer winkels, tijdschriften, kranten, nieuwsdiensten en andere organisaties apps voor de iPad ontwikkelen de je leven eenvoudiger of leuker maken. Regelmatig een bezoekje brengen aan de iTunes store dus voor de nieuwste iPad apps!
© 2010 - 2017 Michielonline, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Leuke apps op iPhone en iPad: bordspelletjesLeuke apps op iPhone en iPad: bordspelletjesBordspelletjes 2.0, oftewel bekende spelletjes van vroeger als app op je iPhone of iPad. Wordfeud is momenteel het meest…
Apps voor kinderen met autismeApps voor kinderen met autismeKinderen met een autisme hebben baat bij een iPad. Er zijn veel apps die speciaals gemaakt worden voor mensen met autism…
Handige apps op iPhone en iPad: nieuws, weer en verkeerHandige apps op iPhone en iPad: nieuws, weer en verkeerEven kijken of het droog blijft op de Buienradar app. Op je iPhone zien of je trein op tijd komt, met de app van NS. In…
De nieuwe iPad van Apple (iPad 3)De nieuwe iPad is op 7 maart 2012 door Apple gepresenteerd. De naam is gewoon "nieuwe iPad" in plaats van het verwachte…
Apple's iPad 2. Wat te verwachten van deze nieuwe tablet PC?De nieuwe iPad 2 zal vanaf maart 2011 in onze winkelrekken liggen. De iPad 2 is de opvolger van Apple's welbekende iPad…
Bronnen en referenties
 • www.pcmag.com www.pcworld.com

Reageer op het artikel "Nuttige en leuke iPad apps"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Michielonline
Gepubliceerd: 31-12-2010
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Multimedia
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!