Abonnement of prepaid bellen

Abonnement of prepaid bellen Wat is goedkoper, een gsm-abonnement afsluiten of prepaid bellen? Je kunt kiezen voor een flexibel abonnement, een sim only kaart of toch een prepaid kaart. Goed vergelijken is noodzakelijk. Betaal niet te veel voor je mobiel. Wie een leuk mobieltje wil, moet veel aanbiedingen voor mobiel bellen vergelijken. Zonder mobiel bellen kan echt niet meer. Als je prepaid belt, heb je ook geen BKR-toets.

Abonnement nemen of prepaid bellen?

Bij een abonnement voor je mobieltje zit je soms 1 of 2 jaar aan de provider vast. Bij prepaid bellen koop je een telefoonkaart om op te waarderen. Zo bepaal je zelf hoeveel je maximaal wilt uitgeven. Bij prepaid doe je er goed aan om een gsm simlockvrij te kopen. Dan kun je wanneer je wilt met een nieuwe simkaart bij een andere provider bellen die goedkoper of beter is dan wat je nu hebt.

Abonnement mobiel bellen kan duur zijn

Zonder een abonnement voor mobiel bellen is bellen vaak duur. Als je dus een smartphone wilt, moet je haast wel een abonnement nemen. Maar welke kies je, want ook dan zijn er vaak vele aanbiedingen waaruit je een keuze kunt maken. Kies je bijvoorbeeld voor een abonnement voor slechts 1 jaar of 2 jaar. Kies je een abonnement waarmee je vooral veel data kunt verbruiken? Hoeveel belminuten krijg je bij het ene abonnement en hoeveel bij het andere. En wat kost het allemaal.

Ik wil veel bellen maar wel goedkoop bellen

Je kunt stellen dat als je erg veel belt en veel data verbruikt je meestal het beste voor een mobiel abonnement kunt kiezen. En ook dan zijn er nog vele mogelijkheden. Kun je niet gebelde minuten en niet gebruikte data bijvoorbeeld meenemen naar een volgende maand of niet. Meenemen naar de volgende maand kan namelijk erg handig zijn. Betaal je een vast bedrag per maand of voor het aantal belminuten en wat gebeurt er als je toch meer wilt bellen dan het aantal belminuten uit je bundel. Op internet kun je vele aanbiedingen eenvoudig met elkaar vergelijken. Doe dat even rustig en precies, want een abonnement van een jaar kan wel erg lang en duur zijn als het niet aan je wensen blijkt te voldoen.

Ik wil prepaid bellen

Bij prepaid bellen koop je een bepaald beltegoed van zeg 10, 20 of 30 euro. Ook hier is het zo dat wat je met dit geld kunt doen en wat een belminuut kost, afhangt van je provider. Is het beltegoed op, dan moet je het beltegoed gewoon weer opwaarderen en kun je gewoon weer door sms’en en bellen. Een prepaid telefoon is een prima oplossing voor wie niet de hele dag wil bellen en sms’en, maar vooral bereikbaar wil zijn. Je kunt ook een onregelmatige beller zijn. Bijvoorbeeld dat je veel belt als je een toernooi hebt of een tijdje van huis bent. Dan is een abonnement ook niet echt nodig. Heb je al een mobieltje dan kun je ook een sim only abonnement nemen. Je hebt dan aan een nieuwe sim kaart voldoende. Zorg wel dat je nagaat of je mobieltje met de nieuwe kaart ook werkt of dat hij nog unlocked moet worden, waardoor het toetel simlock vrij wordt.

Bellen vanuit het buitenland is duur

Let altijd op met het mobiel bellen vanuit het buitenland. Die beltarieven kunnen erg hoog zijn (vooral buiten de EU). Ga dus altijd eerst na of je vanuit het buitenland met je mobiel kunt bellen en wat het je gaat kosten. Als je vanuit het buitenland belt maak je ook automatisch gebruik van het netwerk daar. En daarvoor moet meestal flink extra worden betaald. Bellen vanuit het buitenland kan aan allerlei regelgeving onderhevig zijn.

Slot abonnement of prepaid bellen in 2021

Niet mobiel bereikbaar zijn kan echt niet meer tegenwoordig, maar zorg dan wel dat je de telefoon hebt die bij je past. Kijk niet alleen naar het design, maar ook naar de kosten van bellen. Het internet helpt bij het maken van de goedkoopste keuze. Mobiel bellen is niet alleen leuk, maar kan ook zo duur zijn als je zelf wilt. Vergelijk en kies wat bij je past. Dat hoeft niet altijd een duur telefoonabonnement te zijn.

Lees verder

© 2010 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Voip in de praktijk: hoe je gratis mobiel en vast belt!Voip in de praktijk: hoe je gratis mobiel en vast belt!Het is al jaren in opmars: bellen via internet, en dan vooral gratis bellen. Er is ook al genoeg over geschreven, maar v…
Goedkoop bellen naar het buitenland met 0900 nummersGoedkoop bellen naar het buitenland met 0900 nummersGoedkoop bellen naar het buitenland met 0900 nummers is voor iedereen mogelijk. Lees hier hoe simpel naar het buitenland…
Ondanks Preventel een mobiel abonnementOndanks Preventel een mobiel abonnementWilt u een mobiel abonnement zonder Preventel? U staat als wanbetaler te boek en kunt dan geen gsm abonnement afsluiten?…
Smartphone voor senioren met vereenvoudigde functiesSmartphone voor senioren met vereenvoudigde functiesBellen, gebeld worden en berichten versturen. Voor senioren zijn dit vaak de belangrijkste functies van een telefoon. He…

Echtscheiding online: digitale echtscheiding is goedkoperEchtscheiding online: digitale echtscheiding is goedkoperEen snelle echtscheiding is een echtscheiding online. Het bespaart kosten en tijd. Zo kunt u een echtscheiding eenvoudig…
Tegemoetkoming studiekosten leraren en docentenTegemoetkoming studiekosten leraren en docentenWie leraar wil worden in 2020 - 2021 kan gebruik maken van de tegemoetkoming studiekosten leraren en docenten, een soort…
Reactie

Joop, 12-11-2017
Hallo, ik heb een technische vraag. Een bejaarde betaalt bij KPN iets van 25 euro per maand. Hij zit in een bejaardentehuis en belt hooguit voor een euro per maand. Kan hij ook met zijn vaste toestel via een of ander apparaatje prepaid bellen? Reactie infoteur, 09-01-2020
Hallo Joop,
Ook bij KPN is er een goedkoper tarief voor de vaste lijn, het heet belbudget en kost 12,50 per maand (belbasis kost inderdaad meer). Dat is exclusief het beltarief en eventuele administratiekosten.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 18-12-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.