InfoNu.nl > Electronica > Diversen > Yellow-RC Quadcopter V2, een budget drone

Yellow-RC Quadcopter V2, een budget drone

De Yellow-RC-Quadcopter V2 is een zeer betaalbare drone en anno 2015 een van de bestverkochte drones in Nederland en België. Deze zeer kleine drone is ideaal voor beginners dankzij de trainingsstand op de controller. Als je het vliegen eenmaal door hebt, kun je de quadcopter op expert modus zetten om sneller te vliegen en diverse stunts uit te halen. Wat zijn de specificaties van de Yellow-RC Micro Drone Quadcopter V2 met LED RTR YEL9000? Hoe kun je het op afstand bestuurbare helikoptertje zelf kalibreren en waarom is deze drone zo geschikt voor kinderen en beginners?

Het merk YellowRC

YellowRC is een bedrijf dat zich richt op alle apparatuur dat op afstand bestuurbaar of ‘Radio-Controlled’ is. Hierbij moet je denken aan helikopters, auto’s, vliegtuigjes, drones en quadcopters. Anno 2015 heeft het bedrijf slechts één serie drones op de markt gebracht. Deze serie bestaande uit versie 1 en versie 2 hebben al meerdere awards gewonnen en worden onder andere een must-have en ‘highlight of the year’ genoemd. YellowRC is bekend geworden vanwege de op afstand bestuurbare raceauto’s van hoge kwaliteit. Deze autootjes worden overal ter wereld verkocht.

De Yellow-RC Quadcopter versie 2

Voluit heet het product: Yellow-RC Micro Drone Quadcopter V2 met LED RTR YEL9000. De drone is bedacht, ontworpen en geproduceerd door het bedrijf YellowRC in 2013 en is anno 2015 nog steeds een van de populairste budget quadcopters die je online of in de winkel kunt vinden. De drone kun je vliegen in twee modi; training en expert. In de eerste modus zijn de mogelijkheden zeer beperkt en kun je er naast stijgen, vliegen en landen weinig extra met de quadcopter. Als je quadcopter op expert modus zet via de controller, die bij het product wordt geleverd, kun je sneller vliegen en zelfs flips maken. Het opladen gaat enorm snel. De quadcopter is binnen 20 minuten vliegklaar en je kunt er ongeveer 10 minuten mee vliegen, afhankelijk van de weersomstandigheden. Als je enkel binnenshuis vliegt haal je vanzelfsprekend het maximale uit de vliegduur. Omdat de drone zo populair is, is het gemakkelijk om onderdelen bij te bestellen om je quadcopter te repareren als je deze tegen een boom of een muur hebt gevlogen. De adviesprijs is 70 euro, maar je kunt hem goedkoper krijgen als je de diverse aanbiedingen afwacht.

Verbeteringen ten opzichte van versie 1

De volgende specificaties zijn significant verbeterd ten opzichte van de eerste versie van de Yellow-RC quadcopter:
 • Verbeterde oplaadtijd
 • Verbeterde vliegduur
 • LED verlichting, zodat je in het donker kunt vliegen
 • Stabieler vliegen in de buitenlucht
 • Strakker design

Specificaties Yellow-RC drone V2

De specificaties van de Yellow-RC Micro Drone Quadcopter V2 met LED RTR YEL9000 zijn als volgt:
 • Naam: Yellow-RC Micro Drone
 • Merk: YellowRC
 • Afmetingen: 80 x 80 x 30 mm (lxbxh)
 • Gewicht: 35 gram
 • Besturing: met meegeleverde controller
 • Verlichting: LED
 • Kleuren:: wit en zwart
 • Aanbevolen leeftijd: 12 jaar en ouder
 • Oplaadtijd: 20 minuten, via USB
 • Vliegtijd: 9 tot 10 minuten
 • Adviesprijs 2015: 69 euro

Video’s, reviews en een vlucht met de drone

Voordat je de drone koopt, is het raadzaam om van tevoren een aantal reviews te lezen en video’s te bekijken waar de quadcopter wordt besproken of waar je een vlucht te zien krijgt. De volgende vier video’s gaan volledig over de Yellow-RC Quadcopter V2:
 • Een Nederlandstalige review: https://www.youtube.com/watch?v=gtwGTs-DPBo
 • Een korte testvlucht: https://www.youtube.com/watch?v=RJrExfZKC_g
 • Een buitenvlucht: https://www.youtube.com/watch?v=jEiUnk_56So
 • Een Engelstalige review: https://www.youtube.com/watch?v=RSMVure-GGU

Hoe kalibreer je deze drone?

De Yellow-RC Micro Drone stabiliseert en kalibreert zich in de meeste gevallen volledig zelf. Merk je dat de quadcopter minder stabiel is ten opzichte van je vorige vlucht(en)? Dan kun je de drone handmatig kalibreren door de controller in expert modus te zetten en de volgende stappen te volgen:
 1. Houd de linker stuurknuppel een paar seconden vast totdat je een duidelijke klik hoort en er expert mode op je display verschijnt.
 2. Pak de quadcopter erbij en zet deze via de schakelaar aan
 3. Beweeg met de stuurknuppel die aan de linkerkant van de controller zit helemaal naar beneden en vervolgens rechts onder in de hoek
 4. Beweeg met de stuurknuppel die aan de rechterkant van de controller zit helemaal naar links en daarna helemaal naar rechts. Doe dit minimaal vijf keer.
 5. Zet de Yellow-RC quadcopter V2 en de controller beiden helemaal uit, wacht tien seconden en zet hem weer aan.
 6. Gefeliciteerd! Je hebt de quadcopter handmatig gekalibreerd.

Lees verder

© 2015 - 2020 Eddwin, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Hubsan Micro X4 V2, goedkope drone om mee te stuntenHubsan Micro X4 V2, goedkope drone om mee te stuntenDe Hubsan Micro X4 V2 H107L is een micro drone en past in de palm van je handen. Deze quadcopter heeft geen camera, weeg…
Verschil tussen quadcopter, hexacopter en octocopterVerschil tussen quadcopter, hexacopter en octocopterWat is het verschil tussen een quadcopter, hexacopter of octocopter? Het zijn allemaal drones omdat ze vier of meer prop…
Revell Control XS Nano Quad, een budget drone zonder cameraRevell Control XS Nano Quad, een budget drone zonder cameraDe Revell Control XS Nano Quad is een drone die wordt aangedreven door vier propellers. Het opladen van de onbemande, op…
Drone: LRP H4 Gravit 2.0 quadcopter met cameraDrone: LRP H4 Gravit 2.0 quadcopter met cameraDe LRP H4 Gravit 2.0 drone valt onder de categorie quadcopters. Dit kleine, op afstand bestuurbare, voertuig wordt aange…
Dromida Kodo Mini Quadcopter, voordelige drone met cameraDromida Kodo Mini Quadcopter, voordelige drone met cameraDe Dromida drone is uitgerust met een camera om luchtfoto’s en luchtvideo’s mee te maken vanuit de lucht. Je kunt de qua…
Bronnen en referenties
 • http://www.yellowrc.com/
 • Handleiding Yellow-RC Micro Drone Quadcopter V2
 • http://www.kids-n-fun.nl/Shop/Product/Yellow-RC-Quadcopter-V2-%2B-LED-Licht---Drone/9200000032454072
 • http://www.bol.com/nl/p/yellow-rc-quadcopter-v2-led-licht-drone/9200000032454072/
 • http://www.trxxs-winkel.be/yellow-rc-micro-drone-v2-incl-led-yel9000-p-4892.html

Reageer op het artikel "Yellow-RC Quadcopter V2, een budget drone"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Eddwin
Gepubliceerd: 08-01-2015
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Diversen
Special: Drone
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!