Drone: Yuneec Q500, een quadcopter met full HD Camera

De Yuneec Q500 Typhoon RTF heeft anno 2015 een van de betere camera aan boord als je deze vergelijkt met andere drones op de Nederlandse en Belgische markt. De camera filmt met 60 frames met seconden op 1080p en maakt foto’s van 12 megapixels. Na het opladen via een USB kabel, kan er gemiddeld 25 minuten mee gevlogen worden. Met een adviesprijs van 1300 euro is deze drone niet erg geschikt voor beginners, maar juist ideaal voor de ZZP dronebedrijven. Wat zijn de specificaties van de Yuneec Q500? Waar kan je reviews en video’s vinden over de quadcopter? En wat is er zo bijzonder aan de full HD camera?

Het merk Yuneec

Het bedrijf Yuneec International is een Chinese bouwer van electrische modelvoertuigen en kleine passagiersvliegtuigen. Het bedrijf is in 1999 in Hongkok opgericht en uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 1800 werknemers verdeeld over Hong-Kong, Shanghai, Los Angeles en Hamburg. In 2014 heeft het bedrijf meer dan 1 miljoen producten verkocht in de productlijnen: Blade, parkzone, E-Flite, Firebird, Firebird XL en Q500. Yuneec heeft tevens de allereerste Radio-Controlled RTF (Ready-To-Fly) vliegtuig afgeleverd. De Yuneec Q500 is anno 2015 een van de meest populaire drones in de prijscategorie boven de 1000 euro in Nederland en België.

De Yuneec Q500 met krachtige camera

Deze drone wordt ook wel verkocht onder de naam Yuneec Q500 TYPHOON RTF. De quadcopter wordt namelijk volledig RTF geleverd; je kan er meteen mee vliegen zonder zelf iets te monteren of in elkaar te zetten. De geavanceerde drone is uitgerust met een gimbal waarmee de camera, ongeacht de windsnelheid, stabiel onder het apparaat blijft hangen. De meegeleverde camera filmt van op 1080p (filmen) en maakt foto’s van 12 megapixels. Deze media wordt op de SD-kaart van 8GB opgeslagen. Je kan gemiddeld 25 minuten vliegen als de quadcopter volledig is opgeladen.

Gimbal

De camera is in een gimbal gemonteerd. Het systeem om de full HD camera zorgt er voor dat dat de camera zelf altijd stabiel blijft hangen, ook als je een scherpe bocht maakt in de lucht, of je vliegt met harde wind buiten. Ideaal voor mensen die met alle weertypen een foto of video moeten/willen maken.

Filmen

De camera filmt met 60 frames per seconden en maakt opnames van 1080p. Een film bestaat uit enorm veel losse beelden achter elkaar gezet. Deze camera zet 60 frames per seconden in een film. Even ter vergelijking: het menselijk oog kan slechts 10 tot 12 frames van elkaar onderscheiden per seconde. Anno 2015 heeft de Q500 Typhoon een van de betere camera’s vergeleken met andere drones op de Nederlandse en Belgische markt.

Fotograferen

Dankzij het gimbal systeem kan je makkelijk luchtfoto’s maken met de Q500. Je maakt foto’s van 12 megapixel. Een foto bevat dus 12 miljoen pixels. Je kunt dus op zeer hoge resolutie vanuit de lucht fotograferen. Deze media maak je met een druk op de knop van de controller.

ST 10 personal ground station

Om de drone met camera te besturen, moet je de ST10 zender/controller gebruiken. De zender bevat 10 kanalen en streamt alle media die je maakt (ook video) direct naar de controller toe. Je kan daarnaast ook de CG02 applicatie voor tablet en smartphone downloaden om live jouw vlucht mee te maken en op te nemen.

Home

Met een simpele druk op de knop van de ST10 zender vliegt de drone automatisch naar een vooraf ingestelde plek terug. Ook als je het bereik dreigt te verliezen tussen de Q500 en de zender, zal de drone automatisch naar een veilige plek binnen bereik vliegen.

Follow me

Anno 2015 een ware sporttrend aan het worden; drones die jou tijdens het sporten buiten kunnen volgen. Met de volg mij functie, die je zelf via de meegeleverde Yuneec software kunt instellen, volgt de drone jou als je op straat loopt. Later kun je jouw houding, route en dergelijke terugkijken.

Specificaties van de Q500

Drone, camera en zenderDrone, camera en zender
De belangrijkste specificaties zijn, volgens de officiële website van Yuneec, als volgt:
 • Merk: Yuneec
 • Model: Q500 Typhoon RTF
 • Type: Quadcopter
 • Camera: 1080p, 60pfs, 12Mp
 • Afmetingen: 565x240x420mm (zonder rotor)
 • Besturing: Controller met scherm
 • Vliegtijd: 25 minuten
 • Gewicht: 1700g met batterij (RTF)
 • Adviesprijs 2015: 1300 euro

De drone zien vliegen en filmen

Voordat je ruim 1300 euro gaat uitgeven aan een drone als particulier of als bedrijf, is het raadzaam om jezelf goed in te lezen. Lees en kijk reviews en bekijk de beelden die de full HD camera van de drone maakt. Een kleine greep uit de selectie beschikbare reviews en films om je op weg te helpen:
 • Een eerste vlucht in Duitsland: https://www.youtube.com/watch?v=mnIdkzi8bIw
 • Uitpakken van de drone en beelden van de camera (Engels): https://www.youtube.com/watch?v=J0PKlDmDcsQ
 • Beelden die de Q500 maakt: https://www.youtube.com/watch?v=OSOVY33bang
 • Uitpakken, review en testvlucht route 66 (Verenigde Staten): https://www.youtube.com/watch?v=SagEYR0_S28

Lees verder

© 2015 - 2020 Eddwin, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Imaginarium Drone met HD camera: kopen en specificatiesImaginarium Drone met HD camera: kopen en specificatiesDe drone van het merk Imaginarium is een goedkope (onder de honderd euro) drone waar een HD camera in verwerkt is. Met d…
Hubsan Micro X4 V2, goedkope drone om mee te stuntenHubsan Micro X4 V2, goedkope drone om mee te stuntenDe Hubsan Micro X4 V2 H107L is een micro drone en past in de palm van je handen. Deze quadcopter heeft geen camera, weeg…
Drone: LRP H4 Gravit 2.0 quadcopter met cameraDrone: LRP H4 Gravit 2.0 quadcopter met cameraDe LRP H4 Gravit 2.0 drone valt onder de categorie quadcopters. Dit kleine, op afstand bestuurbare, voertuig wordt aange…
Parrot AR.Drone 2.0 Elite, een drone met twee camera’sDe Parrot AR.Drone 2.0 is een quadricopter, een drone die wordt aangedreven door een totaal van vier propellers. Deze go…

Drone: Jamara Quadcopter invader, stunten zonder cameraDrone: Jamara Quadcopter invader, stunten zonder cameraDe invader van het merk Jamara kan met een simpele druk op de controller stunts uithalen. Zo is het mogelijk om 360 grad…
Air Hogs Helix X4 quadcopter, een drone om mee te stuntenAir Hogs Helix X4 quadcopter, een drone om mee te stuntenAnno 2015 is de Air Hogs Helix X4 stunt de enige drone van het type quadcopter van het bedrijf Spin Master. Deze drone w…
Bronnen en referenties
 • http://www.yuneec.com/products/AerialUAV/q500-typhoon
 • http://en.wikipedia.org/wiki/Yuneec_International
 • http://www.bol.com/nl/p/yuneec-q500-full-hd-camera-drone/9200000038396716/
 • http://en.wikipedia.org/wiki/Frame_rate
 • http://horizonhobby.com/st10-personal-ground-station-%28transmitter-only%29--q500-p-yunst10

Reageer op het artikel "Drone: Yuneec Q500, een quadcopter met full HD Camera"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Eddwin
Laatste update: 26-05-2016
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Diversen
Special: Drone
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!