InfoNu.nl > Electronica > Diversen > Drone: Jamara X-Hornet, een hele snelle quadrocopter

Drone: Jamara X-Hornet, een hele snelle quadrocopter

Drone: Jamara X-Hornet, een hele snelle quadrocopter De X-Hornet drone van het merk Jamara is een zeer robuuste drone en volgens de fabrikant geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. De drone is van het type quadcopter of quadrocopter, wegens de aandrijving door middel van vier propellers. Beginnende piloten kunnen vliegen in de beginnersstand. Hier krijg je veel ondersteuning tijdens het vliegen en is de kans minder groot dat je tegen objecten vliegt. De X-Hornet heeft anno 2015 een adviesprijs van 60 euro en is te koop in (online) winkels in Nederland en België. Wat zijn de specificaties van de X-Hornet van Jamara? Is ouderlijk toezicht gewenst als de quadrocopter door kinderen wordt gevlogen?

Jamara

Jamara is een van de weinige grotere modelbouwers die zich nog steeds met trots een familiebedrijf kunnen noemen. Anno 2015 zijn vier van de zeven managementleden afkomstig uit dezelfde familie. In 1973 hebben de broers Natterer een modelbouwbedrijf opgericht in het huis van hun ouders in Leutkirch, Duitsland. Na een kleine zestien jaar betrekt Jamara een groot pand in het Duitse Altmannshofen. Na vier jaar van explosieve groei wordt er een speciaal pand gebouwd in Aichstetten, waar het bedrijf anno 2015 nog steeds het hoofdkantoor heeft staan. In het jaar 2000 wordt het dochterbedrijf Jamara Toys opgericht. Onder dit merk vallen ook de revolutionaire quadcopters, helikopters, hexacopters en drones. In 2013 heeft de familie, samen met de honderden werknemers wereldwijd, het dertigjarig bestaan van Jamara gevierd.

De Jamara X-Hornet

De X-Hornet valt onder de serie waar ook de Jamara X-Flash onder valt. Deze drones zijn op het eerste gezicht erg vergelijkbaar. Het grootste verschil zit in het formaat van de quadrocopter. De X-Hornet is een stuk minder lang en daarom een stuk compacter en iets meer geschikt om binnen te vliegen vergeleken met de Flash quadrocopter. De X-Hornet wordt verkocht onder de namen Jamara Hornet, Jamera X serie en Jamara X-Hornet turbo quadrocopter. Als je de turbostand op de meegeleverde controller activeert, kan je tot 40 kilometer per uur vliegen met het apparaat. De X-Hornet kan daarnaast in twee andere standen worden gevlogen: beginner en expert. Bij de eerste mode, ideaal voor de onervaren mensen en kinderen vanaf 12 jaar, krijg je veel ondersteuning tijdens het vliegen, maar kunnen er minder stunts worden uitgehaald. In de tweede stand krijg je als vlieger een stuk meer vrijheid. Als je de X-Hornet hebt gekocht wordt deze volledig RTF (Ready-To-Fly) geleverd. Je hoeft zelf dus niets meer in elkaar te zetten. De quadrocopter wordt aangedreven door vier propellers en heeft een stevige behuizing. Handig als je tijdens het vliegen tegen objecten vliegt. Deze drone is niet uitgerust met een camera.

Belangrijkste specificaties

Volgens de officiële website van Jamara zijn de belangrijkste kenmerken van de X-Hornet als volgt:
 • Merk: Jamara
 • Model: X-Flash - Drone
 • Type: drone, quadrocopter, quadcopter
 • Afmetingen: (lxbxh)
 • Stunts: flip, 360 graden draai, salto en spin
 • Adviesprijs 2015: 60 euro
 • Besturing: controller
 • Vluchtmodi: beginner, professional en stunt (flip)
 • Verlichting: LED
 • Max. snelheid: tot 40 kilometer per uur

De X-Hornet zien vliegen

Voordat je besluit om deze stuntdrone zonder camera te kopen, is het handig om eerst een aantal review te lezen en video’s te bekijken. Zo zie je wat de experts van de drone vinden en hoe een vlucht met de X-Hornet er eigenlijk uitziet. Een aantal filmpjes op de videowebsite Youtube:
 • Het uitpakken van de drone en specificaties: https://www.youtube.com/watch?v=-_9hiPjrW8w
 • Een vlucht binnen en een vlucht buiten: https://www.youtube.com/watch?v=nTxeQHhIthQ
 • Specificaties, buitenvlucht, stunts en besturing: https://www.youtube.com/watch?v=4XDPqskkYrU
 • Een Duitstalige review over de gele X-Hornet drone: https://www.youtube.com/watch?v=yBTnyJ6W5Cs

Ouderlijk toezicht

Volgens de fabrikant Jamara is de drone geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Jongere kinderen verliezen namelijk snel de controle over de hele snelle drone en kunnen de kleine onderdelen van de compacte X-Hornet inslikken. Sommige websites verkopen de X-Hornet met adviesleeftijd vanaf 6 of 7 jaar. Dit wordt door Jamara erg afgeraden, omdat de quadcopter snelheden van maximaal 40 kilometer per uur kan halen. Ook als kinderen van 12 jaar en ouder de drone vliegen, is het raadzaam om als ouder of opvoeder er altijd bij te blijven. Ouderlijk toezicht is dus erg gewenst bij het vliegen van drones.

Lees verder

© 2015 - 2019 Eddwin, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Drone: Jamara Flyscout Compass, met LED & cameraDrone: Jamara Flyscout Compass, met LED & cameraDe Flyscout quadrocopter van het merk Jamara is anno 2015 een van de eerste drones van het merk dat uitgerust is met een…
Drone: Jamara Quadcopter invader, stunten zonder cameraDrone: Jamara Quadcopter invader, stunten zonder cameraDe invader van het merk Jamara kan met een simpele druk op de controller stunts uithalen. Zo is het mogelijk om 360 grad…
Drone: Jamara X-Flash, tot 40 kilometer per uur vliegenDrone: Jamara X-Flash, tot 40 kilometer per uur vliegenDe X-Flash is een van de populairste drones in 2015 voor kinderen vanaf 12 jaar. Je kan met de drone indrukwekkende stun…
Drone: Jamara Quadrocopter Q-Drohne, met of zonder cameraDrone: Jamara Quadrocopter Q-Drohne, met of zonder cameraJamara staat al sinds 1973 bekend om de hoge kwaliteit speelgoed die ze zelf ontwerpen en produceren. De Q-Drohne Quadco…
Bronnen en referenties
 • http://www.neuershop.jamara.com/About-us
 • http://www.natterer-modellbau.de/shop/Ueber-Uns:_:11.html
 • http://www.bol.com/nl/p/jamara-x-flash-drone/9200000035415066/

Reageer op het artikel "Drone: Jamara X-Hornet, een hele snelle quadrocopter"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Eddwin
Gepubliceerd: 28-01-2015
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Diversen
Special: Drone
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!