InfoNu.nl > Electronica > Diversen > Drone: Jamara Flyscout Compass, met LED & camera

Drone: Jamara Flyscout Compass, met LED & camera

Drone: Jamara Flyscout Compass, met LED & camera De Flyscout quadrocopter van het merk Jamara is anno 2015 een van de eerste drones van het merk dat uitgerust is met een redelijke camera. Hiermee kan je gemakkelijk luchtfoto’s en luchtvideo’s maken die worden opgeslagen op de meegeleverde SD-kaart. De Flyscout Compass is daarnaast erg geschikt om mee te stunten en om een vlucht in de wind mee te maken. Wat zijn de specificaties van deze bijzondere drone? Is het merk Jamara betrouwbaar? Is deze drone ook voor kinderen geschikt?

Jamara, een familiebedrijf

In 1973 besluiten de broers Otto en Erich, in de kelderruimte van het ouderlijk huis, te gaan experimenteren met speelgoed. Zij zijn namelijk niet tevreden met het inspiratieloze speelgoed dat er in die tijd op de markt was. Het was de Erich die als een van de eerste personen ter wereld een speelgoedvoertuig op afstand bestuurbaar maakte. Dit deed hij met hulp van een simpele zender, controller en antenne. Deze techniek hebben de broers, samen met tientallen werknemers, geperfectioneerd onder de noemer Jamara Toys. Het managementteam bestaat (2015) uit totaal zeven leden, waarvan vier personen familie zijn van Otto Natterer, die zijn werkzaamheden eerder hebben neergelegd. De familieleden die actief zijn heten: Erich, Waltraud, Diana en Manuel Natterer. Het bedrijf heeft het hoofdkantoor in Duitsland en tientallen winkels wereldwijd. In het jaar 2000 werd Jamara Toys opgericht. Hier vallen de drones Jamara Flyscout Compass, X-Flash, X-Hornet en Q-Drohne onder andere onder.

De Jamara Flyscout Compass met LED camera

De Flycout Compass wordt ook verkocht als Jamara Kompass quadrocopter of LED camera quadrocopter. Deze haast onverwoestbare drone is uitgerust met een simpele camera en heeft een adviesprijs van 150 euro in Nederland en België in 2015. Het carbon (koolstofvezel) frame dat om de vier propellers zit, is uitgerust met leuke LED lampjes. Deze kunnen licht in meerdere kleuren geven, zodat je ook in het donker binnen en buiten kan vliegen. Volgens de fabrikant is de drone geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Je maakt met de ingebouwde camera beelden van redelijke kwaliteit. Als je de prijs met de kwaliteit van de beelden vergelijkt is deze, volgens meerdere reviews, dik in orde. De media wordt opgeslagen op de meegeleverde SD kaart van 2 of 4GB, dit verschilt per aanbieder. Je kunt de controller in drie modi zetten: beginner, gevorderde en expert. Hoe hoger de stand, des te moeilijker het vliegen is, maar des te meer je met de drone kunt doen. De Flyscout Compass is ook geschikt om mee te stunten.

De camera

De Flyscout Compass is uitgerust met een degelijke camera waarmee je luchtfoto’s en luchtvideo’s mee kunt maken. Ook is het anno 2015 een trend om dronies in plaats van selfies te maken met dit soort toestellen. Voor de adviesprijs van 150 euro moet je echter niet de indrukwekkende opnames verwachten die je op televisie en videowebsites zoals YouTube en Vimeo dikwijls tegenkomt. Deze drone is erg leuk om simpele foto’s te maken en om te kijken of je de combinatie vliegen en fotograferen wel leuk vind.

Belangrijkste specificaties

Volgens de officiële website van Jamara zijn de belangrijkste kenmerken van de Jamara Compass me camera als volgt:
 • Merk: Jamara
 • Model: Flyscout Compass + LED Camera - Drone
 • Type: drone, quadrocopter, quadcopter
 • Afmetingen: 720x208x105mm (lxbxh)
 • Stunts: flip, turbo, salto en 360 graden stunts
 • Camera: Foto’s en video’s
 • Adviesprijs 2015: 150 euro
 • Besturing: controller
 • Vluchtmodi: beginner, turbo en stunt

Beelden die de drone maakt

De Flyscout Compass quadcopter is een van de weinige drones van Jamara met een camera. Het is natuurlijk altijd afwachten wat voor kwaliteit je kunt verwachten nadat je het apparaat hebt gekcht. Gelukkig is het mogelijk om van tevoren een aantal video’s te bekijken om te zien hoe de drone vliegt en wat voor foto’s en video’s deze maakt. Een aantal filmpjes en reviews om je op weg te helpen:
 • Het officiële kanaal met introductie van Jamara: https://www.youtube.com/user/JamaraGermany
 • Een korte testvlucht: https://www.youtube.com/watch?v=MUfWoVqLeb4
 • Officiële website, review en vragen: http://www.neuershop.jamara.com/Flyscout-Quadrocopter

Lees verder

© 2015 - 2019 Eddwin, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Drone: Jamara Quadcopter invader, stunten zonder cameraDrone: Jamara Quadcopter invader, stunten zonder cameraDe invader van het merk Jamara kan met een simpele druk op de controller stunts uithalen. Zo is het mogelijk om 360 grad…
Drone: Jamara Quadrocopter Q-Drohne, met of zonder cameraDrone: Jamara Quadrocopter Q-Drohne, met of zonder cameraJamara staat al sinds 1973 bekend om de hoge kwaliteit speelgoed die ze zelf ontwerpen en produceren. De Q-Drohne Quadco…
Drone: Jamara X-Flash, tot 40 kilometer per uur vliegenDrone: Jamara X-Flash, tot 40 kilometer per uur vliegenDe X-Flash is een van de populairste drones in 2015 voor kinderen vanaf 12 jaar. Je kan met de drone indrukwekkende stun…
Drone: Jamara X-Hornet, een hele snelle quadrocopterDrone: Jamara X-Hornet, een hele snelle quadrocopterDe X-Hornet drone van het merk Jamara is een zeer robuuste drone en volgens de fabrikant geschikt voor kinderen vanaf 12…
Bronnen en referenties
 • http://www.neuershop.jamara.com/About-us
 • http://www.natterer-modellbau.de/shop/Ueber-Uns:_:11.html
 • http://www.neuershop.jamara.com/Flyscout-Quadrocopter-Kompass-LED
 • http://pricespy.co.uk/product.php?p=2875840
 • http://www.bol.com/nl/p/jamara-flyscout-compass-led-camera-drone/9200000035415054/

Reageer op het artikel "Drone: Jamara Flyscout Compass, met LED & camera"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Eddwin
Gepubliceerd: 28-01-2015
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Diversen
Special: Drone
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!