InfoNu.nl > Electronica > Diversen > De ideale headset

De ideale headset

De ideale headset Er zijn verschillende modellen van een headset. Deze verschillen onder andere in de aansluitmogelijkheden van de headset, de lengte van het snoer en de mate van noise cancellation. Al deze factoren spelen een rol bij het bepalen van de ideale headset.

Verschillende modellen headset

De eerste stap bij het bepalen van je ideale headset is het bepalen van het gebruiksdoel van de headset. Headsets bestaan in verschillende vormen en maten. Zo heb je de oordopjes met rubberen of siliconen kussentjes, canalphones met een haakje om achter het oor te bevestigen en tenslotte de oortelefoons die het gehele oor bedekken en op het hoofd of achter de oren bevestigd worden. Oortelefoons die in de gehoorgang ingebracht worden, worden ook wel in-ears genoemd.

Aansluitmogelijkheden van de headset

De meeste headsets hebben een aansluiting die bestaat uit een mini jack stekker, die aangesloten kan worden op de mp3speler of pc. Daarnaast bestaan er draadloze headset verbindingen die gebaseerd zijn op Bluetooth of infrarood. Met deze draadloze headset heb je een stuk meer bewegingsvrijheid dan met een koptelefoon met kabel.

Er bestaan tegenwoordig ook headsets met een ingebouwde microfoon. Dit kan een optie zijn wanneer je bijvoorbeeld via de computer telefoongesprekken wilt voeren met een programma als Skype. Let er bij aanschaf wel op dat je de microfoon opzij kan draaien, zodat je bijvoorbeeld gemakkelijk kan eten en drinken.

Lengte van het snoer

Niets is zo frustrerends als je lekker gaat hardlopen met je nieuwe aanschaf en tot de conclusie komt dat het snoer wel wat aan de korte kant is, waardoor je steeds op moet letten of je mp3speler niet uit je jaszak valt. Controleer bij de aanschaf daarom de lengte van de kabel en de eventuele bedieningsknoppen.

Noise cancellation

Modernere oortelefoons zijn tegenwoordig uitgerust met noise cancellation. Headsets met noise cancellation kunnen omgevingsgeluid wegfilteren.

Passief wegfilteren is het wegfilteren van omgevingsgeluid door het volledig bedekken van de oorschelp met de headset. Daarnaast bestaat er actief wegfilteren, dit gebeurt door het produceren van antigeluid (dit zijn tegenovergestelde geluidsgolven). Deze vorm van wegfilteren werkt het beste bij een monotoon achtergrondgeluid, zoals het lawaai van een trein.
© 2009 - 2018 Melod, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Bluetooth headset voor veiliger handsfree telefonerenBluetooth headset voor veiliger handsfree telefonerenTelefoneren in de auto terwijl je als bestuurder aan het rijden bent wordt steeds vaker ontraden. Ook indien het bellen…
Lichttherapie via de oren als remedie tegen een winterdipLichttherapie via de oren als remedie tegen een winterdipNaast de gewone lichttherapie tegen de symptomen van een winterdip of winterdepressie, is er nu ook een andere methode:…
Informatie: Playstation portableDeze handheld staat bekend als de allereerste draagbare spelcomputer van Sony. Er zijn al vele versies van de PSP op de…
Koptelefoon kopenKoptelefoon kopenWie binnen de eigen muren graag ongestoord zijn favoriete muziek wil beluisteren en de buren niet wil storen, zet het be…
Motornavigatie met de Garmin Zumo 660Motornavigatie met de Garmin Zumo 660De Zumo 660 is het nieuwste motornavigatie apparaat van Garmin. Het heeft alleen een aan- en uit knop. De rest is te bed…

Reageer op het artikel "De ideale headset"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Melod
Laatste update: 27-08-2009
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Diversen
Schrijf mee!