InfoNu.nl > Electronica > Multimedia > Nieuwste iPad: de iPad Air

Nieuwste iPad: de iPad Air

Nieuwste iPad: de iPad Air De nieuwe versie van de iPad is sinds 1 november 2013 in Nederland de koop: de iPad air. Kenmerkend aan de iPad is dat het een stuk lichter dan de vorige generaties iPad is, het weegt nu nog geen 500 gram. De iPad is vanaf 479 euro te koop. De iPad is een veelgebruikte gadget van de laatste jaren. Het is een combinatie van een laptop en een smartphone. Behalve Apple hebben ook andere merken dit gefabriceerd, maar dan onder de naam tablet. Op dit moment heeft Apple vier versies van de iPad en de Air is de nieuwste. Aan de Air zijn uiteraard een aantal aanpassingen gemaakt om hem te verbeteren ten opzichte van zijn voorgangers.

Design

De eerste reacties op de iPad Air zijn dat het feitelijk een grote iPad Mini is. De iPad Air is erg dun en licht. De iPad weegt 478 gram. De afmetingen zijn: 240 × 169,5 × 7,5 mm. Hiermee is het iets kleiner dan de iPad 4 hoewel het scherm even groot is gebleven. Verder beschikt de iPad Air over een Retina display. Deze schermen ogen scherper dan de meeste andere schermen. Dit heeft te maken met de pixeldichtheid, het aantal beeldpunten per oppervlakte.

A-7 chip en M7 coprocessor

In de voorganger van de iPad Air zat een A-5 chip. Met de A-7 chip is de iPad Air een stuk sneller, namelijk twee keer zo snel. De visuele en grafische effecten kunnen nu net zo scherp worden getoond als op een computer. Door het gebruik van de M7-coprocessor werken apps waarvoor het bewegen van de iPad van belang is nog beter. Doordat de M7-coprocceror dit efficiënter doet dan de A-7 chip wordt er ook minder stroom verbruikt.

Batterijduur en internet

De batterijduur is hetzelfde gebleven, namelijk 10 uur. De Wi-Fi prestaties zijn twee keer zo snel geworden. Het is een verdubbeling van de datasnelheid ten opzichte van de vorige iPad. Ook is het nu mogelijk om op meer plekken te internetten en met een snellere verbinding. Voor de iPad zijn veel abonnementen te verkrijgen, ook abonnementen waarmee je niet lang aan een abonnement vastzit.

Camera en microfoon

De iPad is voorzien van een FaceTime HD-camera. Het is nu ook mogelijk om deze te gebruiken wanneer er weinig licht aanwezig is door de verlichtingssensor aan de achterzijde van de iPad, met grotere pixels. De normale camera is een 5 megapixel camera. Wanneer je een foto maakt worden er automatisch allerlei aanpassingen gedaan zodat de foto er op zijn best uit ziet, zonder dat je hier zelf iets voor hoeft te doen. Ook is de iPad voorzien van twee microfoons. Behalve het opnemen van geluid onderdrukken ze ook niet relevante geluiden voor wat je aan het doen bent. Hierdoor is de audio kwaliteit van gesprekken beter.

Prijzen

Hieronder een rijtje van prijzen voor de iPad Air zonder abonnement:
  • 16GB iPad Air Wi-Fi: 479
  • 32GB iPad Air Wi-Fi: 569
  • 64GB iPad Air Wi-Fi: 659
  • 128GB iPad Air Wi-Fi: 749
Een klein detail hierbij is dat het produceren van de iPad Air goedkoper is dan het produceren van de iPad 3. Het produceren van de iPad Air kost 203 euro, dit is 31 euro goedkoper dan de kosten voor de iPad 3.
© 2013 - 2017 Xliesjex, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Prijs iPad en toepassingen iPadPrijs iPad en toepassingen iPadNa de Phone en iPod is er nu de iPad. In dit artikel kom je alles te weten over de iPad. Wat zijn de kosten van een iPad…
Apple iPad Smart Covers en ander hoezenApple iPad Smart Covers en ander hoezenDe iPad is een Tablet-PC die in 2010 werd geïntroduceerd door het Amerikaanse elektronicabedrijf Apple. De iPad heeft ee…
Wat kost een iPad?De iPad is na de iPod en de iPhone weer een zeer succesvol product van Apple. Na de introductie van de iPad in 2010, kwa…
Bronnen en referenties
  • www.apple.nl

Reageer op het artikel "Nieuwste iPad: de iPad Air"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Xliesjex
Gepubliceerd: 10-11-2013
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Multimedia
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!