InfoNu.nl > Electronica > Multimedia > GoPro actiecamera kopen? Reviews actiecamera's online

GoPro actiecamera kopen? Reviews actiecamera's online

GoPro actiecamera kopen? Reviews actiecamera's online De GoPro actiecamera is de eerste actiecamera die populair is geworden bij het grote publiek. Er zijn nog verschillende merken andere actiecamera's op de markt, die qua kwaliteit en beoordeling niet onder doen voor de GoPro. GoPro actiecamera's staan erom bekend dat je er spectaculaire opnames mee kunt maken, tijdens activiteiten zoals fietsen, autorijden, onderwater filmen, of gewoon in het dagelijks leven. GoPro Hero3 en Hero4, zijn de verbeterde series van GoPro. GoPro camera's worden over het algemeen als zeer goed beoordeeld. GoPro actiecamera's zijn klein, schokbestendig, waterbestendig, en ze leveren haarscherpe beelden. Omdat GoPro actiecamera's populair werden, zijn er al verschillende nieuwe camera's van dit merk uitgebracht, met meer opties en verbeteringen. Bij Kieskeurig wordt GoPro Hero 3 met het cijfer 8 gewaardeerd. GoPro Hero 4 zelfs met een 9,4. Ook bij mediawebsites wordt de GoPro camera eigenlijk overal als zeer goed beoordeeld (juni 2016).

Is de GoPro actie camera beter dan andere actie camera's?

De GoPro actiecamera is niet perse beter dan andere actiecamera's. Zo worden ook opvallend goed beoordeeld:
 • Ricoh WG-M1 (actioncam WG-M1 en nieuwere modellen).
 • Sony As30V en nieuwere modellen.
 • Denver AC-5000W FULL HD.

EasyPix en Rollei actiecamera's

Ook de EasyPix actie camera's en Rollei actiecamera's worden op sommige websites door kopers beoordeeld, en over het algemeen goed beoordeeld. Het is wel zo dat GoPro een merk is wat bekend staat als kwalitatief goed.

Wat is een actiecamera?

Actiecamera's worden ook action cams genoemd. Het zijn kleine compacte camera's (camcorders) die speciaal ontworpen zijn om te gebruiken (filmen) tijdens beweeglijke activiteiten zoals bij allerlei sporten, en vanuit een groothoek-positie. De actiecamera's kunnen op een helm, hoofd, fietsstuur, of bijvoorbeeld op een selfie stick bevestigd worden. Vooral voor buitenopnames en buitensporten is dit type camera bij uitstek geschikt, maar de GoPro (en/of andere een ander merk action cam) wordt ook steeds vaker voor video-opnames in het dagelijks leven gebruikt. De GoPro actiecam is bijvoorbeeld schokbestendig en ook geheel waterdicht. Door een uitstekende beeldstabilisatie heb je veel minder snel last van een waggelend beeld. Bovendien zijn de beelden zo scherp dat het erg mooi filmmateriaal oplevert. Als je de GoPro Hero of een ander merk actiecamera voor sporten gebruiken wilt zijn actiecamera's geschikt voor:
 • mountainbike.
 • fietsen algemeen.
 • skiën.
 • bergbeklimmen.
 • snowboard.
 • surfen.
 • duiken.
 • overige.

Beste getest door de consumentenbond

De consumentenbond deed in 2013 verschillende test op GoPro Hero3+, Ricoh WG-M1 en in 2014 testte men ook op GoPro Hero4. Uit deze testen kwam naar voren dat GoPro Hero het beste beeld heeft, en Ricoh WG-M1 over het algemeen gemiddeld iets hoger scoorde, maar juist niet op de beeldkwaliteit. Vooral bij daglicht maken de GoPro Hero camera's erg mooie opnames, dit geldt dus ook voor de later uitgebrachte GoPro actiecamera's zoals GoPo Hero4. De beelden zijn heel scherp en de camera en dus ook de beelden, blijven goed stabiel.

Nilox F-60

De actiecamera Nilox F-60 werd in 2015 getest door computertotaal.nl en kwam met 4 van de 5 punten uit de bus. Deze camera heeft een iets grotere beeldhoek dan de GoPro Hero camera's, namelijk 175 graden. Dit verschil is echter te verwaarlozen. Accessoires van de Nilox passen niet op de GoPro camera's. Nilox actiecamera's hebben een kleurenscherm en afstandbediening. Wat tegenvalt is dat de camera geen Wifi heeft, en geen beeldstabilisatie. Ook is de geluidskwaliteit niet zo goed als de GoPro camera's.

Isaw A3 Extreme

Isaw actiecamera's zijn Koreaanse camera's. Isaw A3 Extreme is vrij populair. Isaw is specialist in actiecamera's en levert een mooie camera met een wat kleinere hoek dan GoPro, maar de beeldkwaliteit is ongeveer gelijk. De lens is goed. Er worden veel accessoires bij deze camera geleverd, en dat geld spaar je uit op de bijkomende kosten. Er zit een waterdichte behuizing bij voor in het water, en ook een niet waterdichte behuizing voor gewoon gebruik. Isaw is wel compatibel met GoPro aansluitingen. De accessoires van GoPro (en andersom) kunnen dus voor beide type camera's gebruikt worden. Aan de achterkant van de camera kleurenscherm van 5 cm. Dit kan aan- en uitgezet worden. De kwaliteit van het beeld is erg goed, dankzij de ingebouwde Sony Exmor-sensor. Isaw A3 Extreme wordt in 2015 door computertotaal.nl ook met 4 van 5 punten beoordeeld.

Bijzonderheden GoPro camera's

 • GoPro Hero4 Silver heeft een standaard bijgeleverd scherm. GoPro Camera's worden geleverd met waterdichte kast en enkele bevestigingsaccessoires om de camera mee vast te zetten op een vlak en een rond/bollend oppervlakte. Overige bevestigingsaccessoires zijn los bij te kopen. Het bestaat uit een enorm groot assortiment waardoor filmen op de gekste plaatsen, en vanaf aparte posities, mogelijk is. Denk daarbij aan filmen vanaf je helm, je arm, een surfplank of met een Drone, enzovoorts.
 • Nilox F-60 accessoires is niet compatibel met GoPro aansluitingen.
 • Isaw actiecamera's: accu gaat niet lang genoeg mee. De beeldkwaliteit valt tegen en er is geen beeldstabilisatie.

Lees verder

© 2015 - 2019 Kisses, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
GoPro3 en GoPro4 gaan niet meer aan; hoe los je dit op?GoPro3 en GoPro4 gaan niet meer aan; hoe los je dit op?De GoPro is een fijne camera, waarmee je gemakkelijk veel goede films en foto's kunt maken. De camera is handelbaar en h…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: NilsVomKiez, Pixabay
 • http://www.consumentenbond.nl/video-camera/extra/beste-actioncam/
 • http://www.kieskeurig.nl/search?q=GoPro
 • http://computertotaal.nl/overige-elektronica/wat-is-de-beste-actioncam-van-2014-63311/pagina-4

Reageer op het artikel "GoPro actiecamera kopen? Reviews actiecamera's online"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Kisses
Laatste update: 03-06-2017
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Multimedia
Special: Fotograferen
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!