InfoNu.nl > Electronica > Multimedia > De belangrijkste functies van iOS 11

De belangrijkste functies van iOS 11

De belangrijkste functies van iOS 11 IOS 11, Apple’s mobiele besturingssysteem voor iPhones en iPads, werd op 5 juni 2017 geïntroduceerd aan het grote publiek als opvolger van iOS 10. Gebruikers konden het besturingssysteem vanaf 19 september 2017 downloaden in de App Store. Het besturingssysteem omvat voornamelijk subtiele wijzigingen in design. Apps zoals rekenmachine en telefoon hebben een andere look gekregen, alsook werden het vergrendelscherm en het bedieningspaneel volledig geredesignd.

Functies van iOS 11


Het bedieningspaneel kan eindelijk aangepast worden naar je eigen smaak

Het bedieningspaneel werd geredesignd zodat er meer op één scherm past. De voornaamste feature is echter het feit dat je het bedieningspaneel kan aanpassen aan je eigen smaak. Inderdaad, wil je een sneltoets voor een alarm of stopwatch? Het kan allemaal.

Desondanks is er nog altijd geen manier om rechtstreeks vanuit het bedieningspaneel naar de instellingen-app te gaan. Als je echter gedurende enkele seconden op één van de widgets zoals draadloze instellingen drukt, zal er een nieuw scherm tevoorschijn komen met meer opties.

De bestanden-app

In iOS 10 konden gebruikers geen bestanden en mappen op hun toestel bekijken, waardoor het niet mogelijk was om mappen te kopiëren of bestanden tussen mappen te verplaatsen. De bestanden-app brengt hier verandering in. De app maakt het mogelijk je bestanden naar eigen wens te sorteren en te verplaatsen, dit zowel binnen iCloud Drive als sommige third-party cloud services zoals Google Drive.

Bron: Fancycrave1, PixabayBron: Fancycrave1, Pixabay

IPad dock

In iOS 11 zijn er ook een aantal functies specifiek voor iPads. De meest opvallende verandering is het aangepaste dock, die nu een stuk veelzijdiger is dan voorheen. In het dock kun je nu veel meer apps kwijt, in totaal zo’n dertien. Je plaatst een app in het dock door hem in te drukken en vervolgens te slepen naar het dock. Het dock zelf breng je tevoorschijn door vanaf de onderkant van je scherm omhoog te vegen.
Bron: JESHOOTS, PixabayBron: JESHOOTS, Pixabay

Omlaag vegen op het toetsenbord

Een andere verandering specifiek voor iPads is de mogelijkheid om op het virtuele toetsenbord omlaag te vegen. Hierdoor komen er meerdere opties tevoorschijn, waaronder nieuwe lettertekens. Zo kan je bijvoorbeeld omlaag vegen op de letter ‘r’ om zo het nummer ‘4’ in te typen.

Multitasken

In iOS 11 kan je gemakkelijk en intuïtief multitasken op de iPad. Zo kan je rechtstreeks van het dock een tweede app openen door deze uit het dock te slepen, over de huidige app heen. Op deze manier heb je beide apps open op één scherm en kan je bijvoorbeeld afbeeldingen, links en tekst eenvoudig selecteren en slepen van de ene app naar de andere. Handig!

Siri

Siri kreeg in iOS 11 een aantal extra functies, zoals vertalingen en natuurlijke stemmen. Zo was Siri in Nederland enkel beschikbaar in een mannenstem. In deze versie kun je kiezen tussen twee verschillende stemmen, een mannelijke of vrouwelijke. Daarnaast kan je met deze versie van Siri woorden direct vertalen van bijvoorbeeld Engels naar Spaans. Zo kan je Siri handig gebruiken op vakantie om een bord pasta te bestellen! Ten laatste biedt iOS 11 nu ook de mogelijk om vragen in te tikken, zonder dat je hoeft te spreken. Deze functie kan je als volgt via de instellingen-app activeren:
  1. Ga naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Siri
  2. Zet de schakelaar aan bij Typ vragen aan Siri
  3. Activeer Siri

Welke iPhones en iPads kunnen bijgewerkt worden naar iOS 11?

Niet alle iPhones en iPads kunnen naar iOS 11 bijgewerkt worden. Iedereen met een iPhone 5, 5C of iPad 4 heeft helaas pech. Desondanks kan het merendeel van de toestellen iOS 11 gratis downloaden via de instellingen-app of via iTunes op de computer. Hieronder volgt een overzicht van alle ondersteunde toestellen.

iPhone iPad
5sMini 2, 3 en 4
SE5e Generatie
6 en 6 PlusAir 1 en 2
6s en 6s PlusPro 9.7-inch en 10.5-inch
7 en 7 PlusPro 12.9-inch (2015 en 2017)

Lees verder

© 2017 - 2019 Jusoran, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Handleiding Spirit-Jailbreak iPhone - iPadHandleiding Spirit-Jailbreak iPhone - iPadEen hacker die onder de naam Comex werkt heeft een jailbreak uitgebracht voor OS versies 3.1.2, 3.1.3 en 3.2 dat draait…
Lightning-connector: Werking en mogelijkhedenLightning-connector: Werking en mogelijkhedenDe zogeheten Lightning-aansluiting werd op 12 september 2012 door Apple aangekondigd als poort voor diverse Apple-appara…
Wat is iTunes Match?IPhone-fabrikant Apple lanceerde onlangs zijn muziekdienst iTunes Match. Wat is dit voor een dienst?
Blind of slechtziend: iPhone, iPad en andere Apple-productenBlind of slechtziend: iPhone, iPad en andere Apple-productenOok voor wie niet (goed) meer ziet is een iPad of iPhone een uitkomst. Dankzij de standaard toegankelijkheidsfuncties zo…
Wat is Facetime?Wat is Facetime?Wat is Facetime nu eigenlijk en hoe werkt het? Facetime is een applicatie die reeds geïnstalleerd is op de meeste appara…
Bronnen en referenties
  • https://www.macrumors.com/roundup/ios-11/
  • http://www.macworld.co.uk/feature/iosapps/new-ios-11-latest-news-uk-release-date-new-features-3647951/
  • Afbeelding bron 1: Fancycrave1, Pixabay
  • Afbeelding bron 2: JESHOOTS, Pixabay

Reageer op het artikel "De belangrijkste functies van iOS 11"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Jusoran
Gepubliceerd: 10-10-2017
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Multimedia
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!