InfoNu.nl > Electronica > Multimedia > Verschil tussen iPad en Samsung Galaxy Tab

Verschil tussen iPad en Samsung Galaxy Tab

Verschil tussen iPad en Samsung Galaxy Tab De iPad, de platte minicomputer van Apple, heeft serieuze concurrentie, na zes maanden. Laat de strijd beginnen! De Samsung Galaxy Tab is namelijk op de markt gelanceerd door Samsung.

Wat is de Galaxy Tab?

De Galaxy Tab is een tablet-pc die bedoeld is voor het kijken van films, het luisteren van muziek, e-mailen, internetgebruik, het lezen van e-books en navigatie. Er zijn nog meer toepassingen. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is mogelijk. Daarnaast is het mogelijk om met het apparaat te bellen. Hij heeft als voordeel dat hij kleiner en lichter is dan de iPad, zijn concurrent. De iPad weegt 700 gram, de Galaxy Tablet zo'n 380. Het besturingssysteem van de Galaxy Tablet is Android.

De Galaxy Tab heeft een touchscreen van 7 inch en lijkt op een grote iPhone. De resolutie van het scherm is 1024 bij 600 en er is een 1GHz Cortex A8 processor ingebouwd. De opslagruimte is 16 GB. Via een MicroSD-kaart kan de capaciteit worden uitgebreid met 32 GB.

Wanneer is de Tab beschikbaar?

De tab zou in september al beschikbaar moeten zijnin Europa, maar dit is uitgesteld naar november.

Prijs Galaxy Tab

Van de Galaxy bestaat slechts één uitvoering, in tegenstelling tot de iPad. De Galaxy kost €749 euro en is daarmee duurder dan de eenvoudigste iPad die al beschikbaar is vanaf €499 euro.

Vodafone levert de Galaxy gratis bij een abonnement van €50 in de maand.
Toch is de verwachting dat de prijs van tablets binnen twee jaar onder de €300 zal duiken. Nog even wachten met de aanschaf, misschien.

iPad en Samsung Galaxy Tablet online kopen

Zowel de iPad als de Galaxy Tablet zijn online te koop. Het is het beste om de verschillende sites die aanbieder zijn van deze apparaten, met elkaar te vergelijken, qua prijs, maar ook qua mogelijkheden. Ze zijn ook los te koop in telefoniewinkels of in combinatie met een telefoonabonnement.

Verschil tussen iPad en Galaxy Tab

 • De iPad is te koop vanaf €499 en de Galaxy Tab kost €749 euro
 • Met de Galaxy Tab is het mogelijk om te bellen
 • De Galaxy Tab heeft twee camera’s
 • De Galaxy Tab is met één hand vast te houden; de iPad met twee handen
 • De Galaxy Tab is tweemaal zo klein als de iPad. Je stopt hem gemakkelijk in je broekzak.
 • Sommige websites passen niet in hun geheel op de Galaxy Tab
 • De Galaxy Tab heeft een virtueel toetsenbord
 • Met de Galaxy Tab is het mogelijk om Flashanimaties af te spelen, vanwege het besturingssysteem Android 2.2.
 • Bij de Galaxy Tab zijn er twee plaatsen waar zich de iconen bevinden
 • De Galaxy Tab bevat een GPS chip
 • De Galaxy Tab heeft usb-aansluiting
 • De batterij van de Galaxy Tab gaat minder lang mee dan die van de iPad
 • Bij aankoop van de Galaxy Tab krijgt u een papieren handleiding in het Nederlands
 • Het apparaat is handig Nederlandstalig in te stellen.

Conclusie: Galaxy of iPad?

Een Galaxy heeft een groter gebruikersgemak dan de iPad, vanwege de geringe omvang. Dit is echter ook een nadeel, omdat het scherm soms te klein is om een internetpagina volledig weer te geven. Wel is het besturingssysteem van de Galaxy beter dan dat van zijn tegenhanger. Daarnaast is het mogelijk om met de Galaxy te bellen. Dit kan met en iPad niet. Een drempel om over te gaan op de aanschaf van een Galaxy is de prijs, die €250 euro hoger ligt dan de eenvoudige versie van de iPad.
© 2010 - 2018 Rebeccahoogers, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Vergelijking; Samsung Galaxy S vs Galaxy Ace; Welke is beterVergelijking; Samsung Galaxy S vs Galaxy Ace; Welke is beterDe Samasung Galaxy S en de Galaxy Ace zijn twee toestellen met vrijwel dezelfde naam. De verschillen zijn echter goed te…
De Samsung Galaxy S2De Samsung Galaxy S2De Samsung Galaxy S2 is het nieuwste model van Samsung en vervangt de Galaxy S als hun vlaggenschip. Het is een mobiele…
Samsung Galaxy S2De Samsung Galaxy S2 is een mobiele telefoon met Google Android 2.3 als besturingssysteem. Het is de voorloper van de Sa…
Samsung Galaxy S IIDe Samsung Galaxy S II si de opvolger van de Galaxy S. De telefoon beschikt over een 4,3 inch multi-touch screen en heef…
De Samsung Galaxy Ace 2 i8160De Samsung Galaxy Ace 2 i8160De Samsung Galaxy Ace smartphone was een enorme hit door zijn relatief lage prijs en vele mogelijkheden. Nu is zijn opvo…

Reageer op het artikel "Verschil tussen iPad en Samsung Galaxy Tab"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Rebeccahoogers
Gepubliceerd: 07-11-2010
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Multimedia
Schrijf mee!