InfoNu.nl > Electronica > Multimedia > Skiweer en andere wintersportinformatie op Ski App

Skiweer en andere wintersportinformatie op Ski App

Wie gaat skiën, wil vaak van tevoren wel graag weten hoe het met de omstandigheden op de plaats van bestemming is gesteld. Dat kan nu met de WeatherPro van Meteo Consult/MeteoGroup. Deze app of applicatie heeft nu namelijk een uitbreiding gekregen met het skiweer.

Weten hoeveel sneeuw er ligt in diverse wintersportgebieden? De ski App

Mensen op wintersport of mensen die daar naar toe gaan kunnen nu allerlei wintersportinformatie krijgen via de WeatherPro van Meteo Consult.

Welke gebieden op skiweer – de wintersport app van Meteo Consult

De wintersport app van Meteo Consult geeft wintersportinformatie van bijna alle skigebieden in:
 • Duitsland
 • Oostenrijk
 • Frankrijk
 • Italië
 • Zwitserland

Wat geeft de wintersport app Weather Pro van Meteo Consult allemaal aan?

Op de Weather Pro van Meteo Consult is te vinden:
 • sneeuwhoogtes,
 • weersverwachtingen
 • Overige wintersportinformatie

Grafische weerapplicaties voor de iPhone

WeatherPro is een product van de MeteoGroup. De apllicatie is geschikt voor:
 1. iPhone
 2. iPad
 3. Android
 4. Windows Phone 7

De meest verkochte weer app van 2010: Weather Pro

De WeatherPro is in 2010 de meest verkochte weer app in Europa voor de iPhone. Ook in Nederland is de WeatherPro een veelverkocht item. De WheaterPro is één van de meest verkochte Apps op het gebied van weer als het om de iPhone en de iPad gaat.

De WeatherPro is eenvoudig te gebruiken

De weer App van Meteo Consult is zo succesvol door een combinatie van factoren. Vanzelfsprekend gaat het om de weerverwachtingen en de accuraatheid daarvan en die is goed bij Meteo Consult. Daarnaast is de WeatherPro eenvoudig te gebruiken en ziet hij er mooi uit.

Hoe is Skiweer van WeatherPro tot stand gekomen?

WeatherPro vraagt haar gebruikers voortdurend om aan te geven wat er goed aan de app is en wat niet. Gebruikers gaven aan dat zij ook graag wilden dat er een wintersport app werd ontwikkeld en dat heeft het bedrijf vervolgens gedaan.

Wat doet WeatherPro?

 1. WeatherPro biedt itot in de finesses de weersverwachtingen van Meteo Consult tot 2 weken vooruit. Dat doet ze voor meer dan 2 miljoen plaatsen op de wereld.
 2. Op de weer App kunnen ook radar -en satellietbeelden worden gekeken. Ze kunnen bovendien worden vergroot zodat ze nog beter te zien zijn.

Point of Interest op de WeatherPro 2.3

De WeatherPro 2.3 heeft ook een mogelijkheid om gebieden uit te diepen via de Points of Interest. Wie gewoon de naam van een eilandengroep of gebergte ingeeft krijgt vervolgens allerlei informatie, maar hoeft niet eerst te zoeken naar een naam van een plaats in de buurt. Wie dus Mount Everest ingeeft, krijgt daar de informatie over zonder aan te hoeven geven welke plaats er naast die Mount Everest ligt. Wie dat wil kan ook een gescrheven weerbericht lezen en zich laten bedienen van een heel uitgebreid weernieuws. Op dit onderdeel zijn ook hele weerverhalen te lezen.

Weerpresentatie op de weer App van Meteo Consult

De Weerpresentatie wordt via de App gepresenteerd door de personen die we normaal ook kennen van Meteo Consult. Kenners van het weer met een meer dan gemiddelde belangstelling voor de echte details kunnen zelfs de atmosferische stromingen in Europa op de voet volgen. Dit kan door inzet van het onderdeel Windstream.

Weerpresentatie en Windstream –alleen in het premium bereik

Weerpresentatie en Windstream horen niet tot de standaard uitrustig van WeatherPro. Wie dat wil moet zich abonnneren op premium berei voor 5,49 euro per jaar. Voor dat bedrag krijgt de persoon in kwestie ook de speciale neerslagtype radar. Daarop is via radarbeeld te zien of op een bepaalde plek regen, sneeuw of een mengsel daarvan valt.

Wat is Meteo Consult?

Meteo Consult is een onderdeel van de MeteoGroup. Het is in Europa het grootste private weerbedrijf en heeft kantoren in 10 Europese landen en de Verenigde Staten. Er zijn ongeveer 270 mensen in dienst van de MeteoGroup. Meteo Consult is in 1986 opgericht. Vanaf dat moment heeft het producten ontwikkeld en geleverd aan de zakelijke markt en aan consumenten.

Fimpje van de WeatherPro op You Tube

Kijken hoe de WeatherPro er uitziet en wat hij doet? Bekijk het filmpje op YouTube via de volgende link: You Tube WeatherPro
© 2010 - 2019 Singalees, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
IPhone 8, 8 Plus en iPhone X: wat is het verschil?IPhone 8, 8 Plus en iPhone X: wat is het verschil?Op 12 september 2017 heeft Apple drie nieuwe iPhones geïntroduceerd. Inderdaad, drie! Hiertoe behoren de iPhone 8 en 8 P…
Bronnen en referenties
 • Meteo Consult WeatherPro ANP

Reageer op het artikel "Skiweer en andere wintersportinformatie op Ski App"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Singalees
Gepubliceerd: 23-12-2010
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Multimedia
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!