InfoNu.nl > Electronica > Multimedia > BlackBerry Playbook

BlackBerry Playbook

De BlackBerry Playbook is een tablet die draait op BlackBerry Tablet OS. De Playbook is ontwikkeld door Research In Motion en kan in combinatie met een BlackBerry Smartphone worden gebruikt. Research In Motion’s eerste tablet is de BlackBerry Playbook, een tablet die draait op het nieuwe BlackBerry Tablet OS, een besturingssysteem die BlackBerry speciaal voor de Playbook heeft ontwikkeld, en in samenwerking met een BlackBerry Smartphone functioneert.

Applicaties

Op de BlackBerry Playbook kunnen applicaties worden geïnstalleerd. Ook bevat het tablet de BlackBerry App World, een centrale plek waar alle applicaties gedownload kunnen worden. De BlackBerry App World heeft een groot aanbod voor applicaties, zo kunt u er de officiële Twitter applicatie vinden maar ook games, thema's en eBooks.

Multitasking, HTML5 en Flash

Meer applicaties tegelijk draaiend houden kan op de BlackBerry Playbook. Zo kan je bijvoorbeeld spellen perfect pauzeren en even op het internet naar het laatste nieuws kijken. Wat de Playbook nog bijzonderder maakt is dat hij geoptimaliseerd is voor HTML5 én Adobe Flash.

Video's in HD kwaliteit opnemen met de BlackBerry Playbook

Video's kunnen in HD kwaliteit worden opgenomen met de BlackBerry Playbook. Aan beide kanten van het tablet zit een HD camera voor video-opnames en video-telefonie. Ook zit er een HDMI-aanluisting in de Playbook, zo kan je je creaties tonen op grotere schermen. Ook is het mogelijk om te video-bellen. Waarschijnlijk zullen er snel applicaties komen die er voor gaan zorgen dat video streamen ook met de Playbook mogelijk is.

BlackBerry Messenger

Het tablet bevat BlackBerry Messenger, dat is een applicatie waarmee je naar andere BlackBerry gebruikers een 'pin' of chatbericht kan sturen. Via BlackBerry Messenger blijf je dus altijd in contact met andere BlackBerry gebruikers zonder daar een extra bedrag voor te betalen. Wel moet je hiervoor in bezit zijn van een BlackBerry smartphone die je met de Playbook via Bluetooth kan verbinden.

Specificaties

De BlackBerry Playbook weegt 400 gram en zijn afmetingen zijn 13 x 19.3 x 1 cm. De dual-core Cortex A9 1 Ghz processor maakt gebruik van 1 GB Ram geheugen en het apparaat heeft een 16 GB of een 32 GB harde schijf. De Playbook wordt bestuurd door Blackberry Tablet OS. Het tablet heeft zowel op de voor als achterkant een camera die kan filmen in HD kwaliteit.
© 2011 - 2018 Stanley, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De BlackBerry tablet-PC. Ontdek de BlackBerry PlayBook!RIM introduceert de BlackBerry PlayBook. Iedereen kent BlackBerry van zijn populaire PDA's die ook gebruikt kunnen worde…
De iPad 2 versus de BlackBerry PlayBook. De beste tablet-PC?Apple staat met zijn iPad 2 hoofd tegen hoofd met RIM's BlackBerry PlayBook, de eerste tablet PC van RIM. Beiden komen i…
BlackBerry Bold 9780De BlackBerry Bold 9780 is een smartphone uit de “Bold” serie van Research In Motion’s telefoonmerk BlackBerry. Het toes…
Blackberry Playbook, alternatief voor apple's ipad!Onlangs heeft RIM(Research In Motion) de Blackberry Playbook tablet in Amerika geïntroduceerd. RIM concurreert in dit ge…
BlackBerry Torch 9800BlackBerry Torch 9800De BlackBerry Torch 9800 is een smarthphone met touchscreen én een uitschuifbaar qwerty toetsenbord van de Canadese fabr…
Bronnen en referenties
  • http://blackberry.com

Reageer op het artikel "BlackBerry Playbook"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Stanley
Gepubliceerd: 09-02-2011
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Multimedia
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!