InfoNu.nl > Electronica > Multimedia > De iPad 1 versus de nieuwe iPad 2

De iPad 1 versus de nieuwe iPad 2

De eerste iPad van Apple zorgde in 2010 voor een ware revolutie in de tablet PC's. Met de komst van Apple's nieuwste goudhaantje kwamen er echter ook verschillende andere fabrikanten op de proppen met hun eigen tablet PC. Hoog tijd om na een jaartje het nieuwste exemplaar de ring in te gooien dus, dacht Apple. Wij bekeken de verschillen tussen de 'oude' iPad en de nieuwe iPad 2.

In dit artikel


Het besturingssysteem van Apple

De eerste versie van de iPad werd standaard geleverd met het iOS 3.x besturingssysteem. Met iOS 4.3 gaat de iPad 2 erop vooruit zou u denken, maar het eerste exemplaar was gratis up te daten naar de nieuwste versie van het besturingssysteem. Wat we nieuw terugvinden in iOS 4.3 is onder andere:
 • Een vernieuwde en betere Safari-browser
 • Uitgebreidere AirPlay-functionaliteit
 • iTunes Home Sharing
 • Keuze waarvoor de schuifknop aan de zijkant dient

De processor van de tablet PC

De processor van Apple's tweede iPad gaat er wel drastisch op vooruit. Waar de eerste iPad het nog moest doen met een single-core Apple A4-processor krijgt de iPad 2 een dual-core Apple A5-processor. Een processor met dubbele kern dus, deze zorgt ervoor dat de prestaties nog vlotter worden, de iPad 2 grafisch veel sterker wordt en ook de multitasking sneller verloopt.

Connectiviteit van de iPad 2

Net zoals bij het vorige model ondersteunt ook de iPad 2 WiFi, 3G en Bluetooth 2.1. De welbekende USB-poorten die we tegenwoordig op elk toestel terugvinden ontbreken echter nog steeds op het nieuwste model. Wel nieuw is het HDMI-slot, hierdoor kan de iPad 2 via een Apple-kabel verbonden worden met een televisie.

De iPad 2De iPad 2

Eindelijk een webcam

Wat betreft de eerste iPad zijn we snel uitgesproken wat betreft een camera of webcam op het toestel, hij had er namelijk geen. De nieuwe iPad 2 is aan de voorkant echter wel voorzien van een VGA-camera. Met deze nieuwe camera maakt Apple het mogelijk om te videochatten via FaceTime. Het videochatten kan echter enkel gebeuren met andere FaceTime-gebruikers en kan niet in HD (High Definition). De camera kan ook gebruikt worden om een fofto of filmpje te maken via het programma Photo Booth. Het aantal megapixel dat de camera heeft werd echter niet vrijgegeven door Apple.

Ook video- en fotocamera

Behalve een webcam beschikte de oude iPad ook niet over een echte camera. Ook een camera behoort tot de standaarduitrusting van de iPad 2. Het betreft een camera met 5x digitale zoom en een 720p HD-videorecorder. Ook bij deze camera wordt, net als bij de webcam, in alle talen gezwegen over het aantal megapixel. Mogelijk zou het gaan om dezelfde camera als op de iPod touch die beschikt over 1 megapixel.

Apple's design

Qua design en vormgeving gaf Apple bij het vorige exemplaar de gebruikers niet veel keuze, geen eigenlijk. De iPad 2 bestaat wel in verschillende uitvoeringen al zijn het er ook maar twee, een zwarte en een witte. Behalve de originele behuizing van de iPad 2 is het ook mogelijk om een hoes te kopen die zich magnetisch vasthecht aan de iPad. Deze zal verkrijgbaar zijn in tien kleuren.

Prijs van de nieuwe iPad 2.

De prijzen voor de nieuwe iPad 2 zijn vergelijkbaar met de vorige versie die momenteel aan 'dumpingsprijzen' verkocht wordt. Prijzen van de iPad 2 zijn:
 • iPad 2 met WiFi en 16 GB: 379 EUR
 • iPad 2 met WiFi en 32 GB: 479 EUR
 • iPad 2 met WiFi en 64 GB: 579 EUR
 • iPad 2 met WiFi, 3G en 16 GB: 499 EUR
 • iPad 2 met WiFi, 3G en 32 GB: 599 EUR
 • iPad 2 met WiFi, 3G en 64 GB: 699 EUR
© 2011 - 2018 Harrys, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Prijs iPad en toepassingen iPadPrijs iPad en toepassingen iPadNa de Phone en iPod is er nu de iPad. In dit artikel kom je alles te weten over de iPad. Wat zijn de kosten van een iPad…
IPad toegevoegde waarde of een hype?IPad toegevoegde waarde of een hype?Van de iPad zijn er wereldwijd miljoenen verkocht. Dit is weer een doorslaand succes van Apple. Na de iPod, iPhone en na…
De iPad 2 versus de BlackBerry PlayBook. De beste tablet-PC?Apple staat met zijn iPad 2 hoofd tegen hoofd met RIM's BlackBerry PlayBook, de eerste tablet PC van RIM. Beiden komen i…
IPad 2 van AppleIPad 2 van AppleDe iPad 2: opvolger van de eerste iPad van Apple. De iPad 2 is sterk verbeterd ten opzichte van de eerste. Uiterste dun…
Wat kost een iPad?De iPad is na de iPod en de iPhone weer een zeer succesvol product van Apple. Na de introductie van de iPad in 2010, kwa…
Bronnen en referenties
 • De Standaard

Reageer op het artikel "De iPad 1 versus de nieuwe iPad 2"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Lau Brok, 15-08-2016 15:08 #1
De ipad 2 heeft beduidend meer mogelijkheden en snelheid dan de ipad 1.

Infoteur: Harrys
Laatste update: 11-03-2011
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Multimedia
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 1
Schrijf mee!