InfoNu.nl > Electronica > Multimedia > IPad 3 tablet (Apple)
nieuws uitgelicht

IPad 3 tablet (Apple)

Apple is ondertussen een bekend producent van tablet's. Apple bracht eerder de IPad en de IPad2 op de markt. Naar alle waarschijnlijkheid zal de iPad3 op 7 maart 2012 geïntroduceerd worden door Apple. In dit artikel lees je wat er bekend is over de IPad3.

Voorgangers van IPad3

De voorgangers van de IPad3 zijn de IPad (2010) en de IPad2 (2011). De IPad2 heeft nieuwe functies gekregen ten opzichte van het eerdere model. Zo heeft de tablet nu een camera en is de tablet een stuk sneller en lichter. Verder heeft de IPad2 extra softwarefuncties en kan deze filmen met HD kwaliteit. De IPad is inmiddels wereldwijd bekend, net zoals de tablet in het algemeen. Er zijn nu al vele merken op de markt maar Apple blijft goed verkopen en heeft een groot marktaandeel. Nu wordt er door velen weer gewacht op de opvolger van de IPad2. De iPad 3 word op 7 maart door Apple getoond aan het publiek. Hier vast de informatie die over deze IPad te vinden valt.

IPad3

Volgens bronnen wordt de IPad3 de volwaardige opvolger van de IPad. De IPad2 was slechts een tussenmodel omdat er werd verwacht van Apple dat deze met een nieuw model zou komen. Apple zou alleen nog niet zo ver zijn met ontwikkelingen voor meer nieuwe functies voor op de IPad. Daarom heeft de IPad2 niet veel meer functies dan zijn voorganger. De IPad2 heeft niet veel meer nieuws dan eerdere tablets al hadden. Wel is de snelheid van de IPad2 weer sneller geworden. Hiermee heeft de IPad2 wel meer snelheid dan andere tablet merken. Ook de batterijduur is iets waar veel merken niet aan kunnen tippen. De IPad3 moet weer veel meer nieuwe functies gaan krijgen.

Camera

De nieuwe IPad zou een 8 megapixel camera krijgen. Dit zou worden afgeleid uit een gesprek met de CEO van Sony. Hij versprak zich enigszins door te zeggen dat Apple vertraging zou oplopen door de tsunami in Japan. De meest waarschijnlijke camera voor een IPad afkomstig van Sony is een 8 megapixel camera. Deze camera zou ook 3D moeten filmen volgens sommige bronnen. Apple schijnt namelijk een patentaanvraag gedaan te hebben op een bepaalde 3D camera.

Connector

Ook heeft Apple naar waarschijnlijkheid een patentaanvraag gedaan voor een connector die USB 3.0 en Thunderbolt ondersteund. Hierdoor wordt het mogelijk om snel bestanden over te brengen van de IPad naar andere apparaten via USB en Thunderbolt.

Spaces

Mogelijk krijgt de IPad3 ook "spaces". Met spaces kun je makkelijk verschillende bureaubladen beheren. Je kunt deze dan "oproepen" door verschillende bewegingen met je vingers. Zo kun je bijvoorbeeld met vijf vingers tikken om naar een bureaublad te gaan en met vijf vingers schuiven om naar een ander bureaublad te gaan.

Processor

De IPad 3 krijgt volgens Dit heeft Miles Jacobsen, CEO bij Football Manager,een quad-core processor. Deze zou namelijk nodig zijn om te concureren met de andere tablets. Daarnaast geeft de CEO aan dat de grafische processor prestaties levert die vergelijkbaar zijn met die van de NVIDIA 8700-series videokaarten. Het is allen onduidelijk waar de CEO zijn bevindingen op baseert.

3D op de IPad3

Volgens verschillende bronnen komt er 3D technologie op de IPad3. Dit zou dan onder andere gaan over een 3D beeldscherm maar ook over camera functionaliteiten waarmee beeld in 3D kan worden opgenomen. Enkele bronnen zeggen zelfs zeker te zijn dat de IPad3 3D mogelijkheden krijgt. Dus wie weet kijk je met de IPad3 video's in 3D.

Resolutie

Volgens Economic Daily News zal de resolutie van de IPad 3 2560x1920 worden, dit zou de hoogste resolutie zijn die op een 9.7 inch scherm kan worden toegepast.

Release

Er gingen geruchten dat de IPad3 al in het najaar van 2011 zouverschijnen. Maar dit was puur gokwerk van een persoon die op internet een voorspelling maakte aan de hand van de patronen van Apple. De voorspelling bleek inderdaad niet te kloppen. De iPad word op 7 maart officieel aangekondigd door Apple.

UPDATE:

De iPad 3 word op 7 maart gelanceerd door Apple. De verwachten is dan dat de iPad rond 25 maart in de winkels ligt.

Mocht er meer informatie zijn zal die hier verschijnen.

Informatie is speculatief en er kan geen zekerheid worden gegeven voor de genoemde functies van de IPad3.

Lees verder

© 2011 - 2018 Schrijver254, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Prijs iPad en toepassingen iPadPrijs iPad en toepassingen iPadNa de Phone en iPod is er nu de iPad. In dit artikel kom je alles te weten over de iPad. Wat zijn de kosten van een iPad…
De iPad 2 versus de BlackBerry PlayBook. De beste tablet-PC?Apple staat met zijn iPad 2 hoofd tegen hoofd met RIM's BlackBerry PlayBook, de eerste tablet PC van RIM. Beiden komen i…
IPad toegevoegde waarde of een hype?IPad toegevoegde waarde of een hype?Van de iPad zijn er wereldwijd miljoenen verkocht. Dit is weer een doorslaand succes van Apple. Na de iPod, iPhone en na…
Wat kost een iPad?De iPad is na de iPod en de iPhone weer een zeer succesvol product van Apple. Na de introductie van de iPad in 2010, kwa…
IPad 2 van AppleIPad 2 van AppleDe iPad 2: opvolger van de eerste iPad van Apple. De iPad 2 is sterk verbeterd ten opzichte van de eerste. Uiterste dun…
Bronnen en referenties
  • www.macworld.nl

Reageer op het artikel "IPad 3 tablet (Apple)"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Roy Appelman, 03-05-2011 01:48 #1
Ik ben de trotse bezitter van een iPad. Een geweldig en gelijk frustrerend apparaat. Eerst wat positiefs, je kunt er je e-mail mee controleren, je agenda mee beheren, muziek is te downloaden, spelletjes spelen, E-book lezen en een beperkt aantal applicaties downloaden uit de appstore. Veel al tegen betaling.

Maar de synchronisatie van data van je eigen netwerk naar de iPad is heel inconsequent en loopt altijd via iTunes. Het verschilt per type data hoe de synchronisatie plaatsvind. Muziek gaat redelijk, foto’s verlangen een bron directory, E-book moet je toevoegen aan iTunes, films synchroniseren is me nog niet gelukt. Geen van mijn filmbestanden in de bestandsformaten (VOB, MPEG, MPG, MOV, AVI) worden ondersteund.

Als internet browser is het eigenlijk niks. Het ondersteunt geen Adobe Flash. Met andere woorden de meeste internetsites die b.v. auto’s aanbieden zijn niet te bekijken. Zo ondersteunt het ook geen Microsoft Silverlight. En het meest fascinerende vind ik de ontdekking dat een site met xml data niets toont. Het is een beetje zoals je vroeger je internet browser instelde zonder plaatjes om wat meer snelheid te krijgen voor het ophalen van een internet pagina over een 36kb modem. Dit houd in dat ca. 75% van de sites niet goed werken. Er zijn ook sites die geen alternatief bieden voor Flash dus dan zie je niets.

E-books kunnen alleen gelezen worden als ze zijn opgeslagen als PDF of het eigen Apple (open)formaat ePub. Alle overige E-book formaten kun je niet lezen. Zelfs geen tekst bestand of html documenten of chm bestanden.

Het apparaat ondersteunt ook geen multi tasking (meerdere programma’s zijn actief tegelijkertijd) en/of multi user (iedere gebruiker heeft zijn eigen aanmeld code en eigen omgeving). Tevens heeft het maar een opslag capaciteit van max 60Gb die niet uit te breiden is met b.v. een USB drive. Mijn muziek collectie past hier niet op.

Als iemand me een iPad 3 cadeau doet is het een leuk hebben ding. Maar wederom zal de prijs niet in verhouding staan tot het geen het bied. Voor minder geld heb je veel meer functionaliteit bij een willekeurig ander merk gebaseerd op Android of Windows. Dit soort apparaten ondersteunen wel de gangbare bestandsformaten en hebben al een camera en ondersteunen meer type internet browsers, etc. Voorts een 8 megapixel camera met zoom kan je beter gewoon los kopen. Kortom een iPad 3 is eigenlijk een verouderd apparaat als je het vergelijkt met andere apparaten die nu al op de markt zijn.
Verder heb je nog een bescherm hoesje nodig. Deze zijn bij verschillende winkels voor minder dan € 10,= te koop de Apple versie is ca. € 40. Verder ontbreken er heel wat accessoires die je er voor de prijs die ervoor gevraagd wordt wel bij verwacht. V.b. een koptelefoontje, een bescherm hoesje, etc. Reactie infoteur, 10-05-2011
Hallo,
Wat je zegt klopt, Apple producten zijn niet altijd even compattible met andere merken en instellingen dan die van Apple. Wel is het zo dat de IPad is ontworpen voor gebruik als computer. Voor het afspelen van liedjes en films heeft Apple de IPod. Maar de ruimte is inderdaad beperkt. Verder vindt ik ook dat een beschermhoes standaard mag zijn inbegrepen. Oortjes krijg je ook niet bij het kopen van een computer, en de IPad is vooral ontwikkeld voor het overnemen van computerfuncties, dus dat Apple die er niet bij levert kan ik begrijpen. Laten we hopen dat de IPad 3 weer vele verbeteringen heeft.

Infoteur: Schrijver254
Laatste update: 03-03-2012
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Multimedia
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 1
Nieuws uitgelicht…
Deze rubriek bevat artikelen welke zijn geschreven naar aanleiding van een nieuwsfeit en kunnen daarom mogelijk gedateerde informatie bevatten.
Schrijf mee!