InfoNu.nl > Electronica > Multimedia > IPad 2 van Apple

IPad 2 van Apple

IPad 2 van Apple De iPad 2: opvolger van de eerste iPad van Apple. De iPad 2 is sterk verbeterd ten opzichte van de eerste. Uiterste dun en licht van gewicht, dat is het eerste dat opvalt. Maak kennis met de iPad 2 van Apple.

De iPad

Voor wie nog niet weet wat een iPad is, volgt hier een korte uitleg: De iPad is een multimedia van Apple. Multimedia houdt in dat je er meerdere media op af kan spelen of bekijken, zoals foto, video, muziek, games, boeken, maar je kan er ook mee internetten en e-mailen. De iPad heeft een multi-touchscherm: dit houdt in dat je het scherm zelf kan aanraken en er alles mee kan besturen.

Een iPad is een tablet-pc. Het idee van een tablet-pc was er al halverwege de 20e eeuw. Hier werd een lei (een dunne schrijfplank) gebruikt. Wie de iPad naast een lei legt, ziet wel degelijk de overeenkomst, alleen is de iPad natuurlijk helemaal digitaal.

iPad 2

De eerste iPad kwam uit in 2010. Een jaar later, in 2011, kwam de tweede iPad al uit: de iPad 2. Wat het eerste aan de iPad 2 opvalt, is zijn uiterlijk. Hij is zeer dun en licht in gewicht. Dit maakt de iPad heel makkelijk in de hand te houden. In verhouding met de eerste iPad is de iPad 2 33 procent dunner.

De iPad 2 bevat een Dual-core A5-chip. Hierdoor kan de iPad 2 veel sneller werken. Met zwaardere programma's heeft de iPad 2 veel minder moeite dan voorheen. Je merkt het vooral met internetten of met het spelen van games. De iPad 2 gaat er moeiteloos doorheen. Dat maakt het werken en gamen ook een stuk prettiger.

De batterij van de iPad 2 gaat redelijk lang mee: tot wel tien uur. Dit is mede afhankelijk van het gebruik van de iPad, maar gemiddeld zal het toch op tien uur liggen. Dit is vrij lang voor een multimedia. Hiermee kan je langere tijd door werken of films bekijken, in een situatie waarin je je iPad niet kan opladen. Bijvoorbeeld in het vliegtuig of in de trein.

Facetime

Met de iPad kan je gebruik maken van Facetime. Hiermee kan je andere iPad-gebruikers video-bellen. Handig voor verre vrienden of familie. Maar ook gebruikers van iPhone 4, de iPod touch en Mac via Wi-Fi kunnen gebruik maken van Facetime.

Met de twee camera's die de iPad 2 heeft, kan je een 3D-achtig beeld maken. De iPad 2 maakt gebruik van de camera aan de voor en aan de achterzijde, en creëert hiermee een beeld. Je krijgt dan een beeld dat op 3D lijkt, maar in werkelijkheid een software-trucje is. Wat het niet minder leuk maakt.

De iPad 2 heeft een HD videocamera. Hiermee leg je de leukste filmpjes vast in een prima kwaliteit. Het is heel handig dat deze camera in de iPad zit, want zo heb je altijd een goede camera bij je terwijl je werkt op je iPad. Geen belangrijke of spannende momenten meer missen, want ze zijn direct vast te leggen. Uiteraard is de videocamera ook voorzien van geluidsopname.

iPad Smart cover

Voor de iPad 2 is er de Smartcover: deze beschermt de iPad 2 uitstekend. Hij werkt met magneten waardoor hij goed op zijn plek blijft liggen. De cover kan handig opgevouwen worden waardoor er een standaard voor de iPad 2 ontstaat. Wanneer de Smartcover verwijderd wordt, wordt de iPad 2 automatisch ingeschakeld, en weer in de sluimerstand gezet wanneer hij gesloten wordt. De Smartcover is er in heel veel vrolijke kleuren. Van zakelijk zwart en grijs tot lief-roze en donker of lichtblauw. Oranje, groen, rood, bruin, zilver, noem het maar op.

Prijs iPad 2

De prijzen voor de iPad 2 liggen tussen de 479 en de 799 euro. Dit is afhankelijk van het aantal GB en het soort verbinding. De iPad 2 met 16GB en Wifi is het voordeligst. De iPad 2 met 64 GB en Wifi + 3G is het duurst. De iPad 2 is er in het zwart of in het wit. De Smartcover is er vanaf 39 euro. Voor 69 euro heb je een Smartcover van leer.
© 2011 - 2019 Bibiana, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Wat kost een iPad?De iPad is na de iPod en de iPhone weer een zeer succesvol product van Apple. Na de introductie van de iPad in 2010, kwa…
Prijs iPad en toepassingen iPadPrijs iPad en toepassingen iPadNa de Phone en iPod is er nu de iPad. In dit artikel kom je alles te weten over de iPad. Wat zijn de kosten van een iPad…
nieuws uitgelichtIPad 3 tablet (Apple)Apple is ondertussen een bekend producent van tablet's. Apple bracht eerder de IPad en de IPad2 op de markt. Naar alle w…
IPad toegevoegde waarde of een hype?IPad toegevoegde waarde of een hype?Van de iPad zijn er wereldwijd miljoenen verkocht. Dit is weer een doorslaand succes van Apple. Na de iPod, iPhone en na…
Hoe video of films afspelen op iPad, iPhone of iPod Touch?Iedereen weet dat een iPad ideaal is om onderweg video en films af te spelen. Echter, speelt een Apple iPad slechts enke…
Bronnen en referenties
  • http://store.apple.com/nl

Reageer op het artikel "IPad 2 van Apple"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Bibiana
Laatste update: 29-04-2013
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Multimedia
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!