InfoNu.nl > Electronica > Multimedia > De iPod ten dode opgeschreven?
mijn kijk op

De iPod ten dode opgeschreven?

De iPod ten dode opgeschreven? Kinderen en jongeren ze lijken tegenwoordig wel vergroeid met hun gadgets. De Nintendo, iPod Touch, tablet of de mobiele telefoon. Vooral als je tussen de jongeren op een verjaardag zit heb je het idee dat iedereen zo'n ding in zijn handen heeft. Maar wat kan de iPod wat de rest niet kan, wat zijn zijn overlevingskansen? De iPod, er is veel overgeschreven, zoals het boek iPod Therefore I Am van Dylan Jones, het bericht in 2007 over de dertien jarige hacker die een programmaatje had geschreven om het apparaatje te jailbreaken, kinderen die hun iPod onder bedreiging moeten afstaan en in de New York Times het bericht over een strandwacht die een tiener liet verdrinken omdat hij het te druk had met zijn iPod.

Wat kan je allemaal met een iPod Touch?

Laten we gelijk met de uitgebreidste beginnen, de iPod Touch. Wat kan je er allemaal mee? Je kan er muziek op luisteren, boeken op lezen, surfen op het internet, mail mee bekijken, video's bekijken, spelletjes op spelen. Er zit een klokje op, een agenda, een adresboek en een rekenmachine, een stopwatch. Je kan hem gebruiken als dictafoon. Je kan hem gebruiken om een vreemde taal mee te leren of meer te leren over het menselijk lichaam, je kan er je foto's op bekijken, via internet (Skype) kan je ermee bellen, je kan er foto's mee maken, je kan hem gebruiken als zaklamp en als wekker. Dat klinkt fantastisch, waar of niet? Maar met een moderne telefoon kan je precies hetzelfde en nog meer zoals bellen.

Wat doen mensen met een iPod?

Luisteren naar muziek en dan vooral tijdens het hardlopen, filmpjes bekijken (YouTube is favoriet), email lezen, Hyves bekijken, spelletjes. De iPod wordt dan ook vooral aangeprezen als muziekdevice.

iPod en educatie

Mocht je het idee hebben dat je kind educatieve spelletjes gaat spelen en boeken gaat lezen op de iPod dan ben ik bang dat die droom al snel in rook opgaat. Eind 2011 is een onderzoek gedaan onder tieners en ondanks dat heel veel tieners een iPod Touch, iPhone of iPad bezitten (de meeste hebben eind 2011 een iPod touch) gebruiken ze hem niet om digitaal te lezen of iets educatiefs te doen. De iPod wordt gezien als een leuke gadget die je in staat stelt om al je activiteiten via sociale media direct aan je vrienden mede te delen. Wel is het zo dat tieners die op hun iPod lezen dat leeftijdsgenoten een bepaald boek aanprijzen, dit boek dan soms gaan lezen. In de papieren versie, welteverstaan.

Stukje geschiedenis

In april 2002 had Apple met zijn iPod 51 % van de markt voor digitale muziekspelers in handen, nadat de iPod begin 2001 het levenslicht had gezien. Dit tot ieders verwondering want met zijn introductieprijs van 450,= werd het als een enorm dure gadget gezien. In september 2007 komt de iPod Touch ter wereld en in september 2010 kwam hiervan alweer de vierde generatie op de markt.

Toekomst iPod

De iPod zal nog een aantal revolutionaire veranderingen moeten ondergaan wil hij kunnen overleven tussen alle andere gadgets. Het lijkt erop dat hij langzaam vervangen wordt door andere gadgets, zoals bijvoorbeeld een sporthorloge/sportarmband voor sporters en een tablet voor het spelen van spelletjes en het surfen op internet. Waarschijnlijk zal de moderne mobiele telefoon hem in de toekomst verslaan als gadget of de prijs van de iPod moet sterk dalen. Dat lijkt me de enige overlevingskans voor de iPod. Kinderen die nog te jong worden gevonden voor een dure moderne mobiele telefoon en als niet te duur cadeautje een iPod onder de kerstboom vinden.
© 2012 - 2019 Katinka900, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Handleiding Spirit-Jailbreak iPhone - iPadHandleiding Spirit-Jailbreak iPhone - iPadEen hacker die onder de naam Comex werkt heeft een jailbreak uitgebracht voor OS versies 3.1.2, 3.1.3 en 3.2 dat draait…
Bronnen en referenties
  • http://www.iphoneclub.nl/2061/review-ipod-touch-in-nederland/
  • http://www.emerce.nl/nieuws/3gsm-muziek-op-mobieltje-versus-de-ipod
  • http://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=12187

Reageer op het artikel "De iPod ten dode opgeschreven?"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Katinka900
Laatste update: 21-10-2015
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Multimedia
Bronnen en referenties: 3
Mijn kijk op…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook een mening en/of ervaring beschrijven.
Schrijf mee!