InfoNu.nl > Electronica > Multimedia > De nieuwe iPad van Apple (iPad 3)

De nieuwe iPad van Apple (iPad 3)

De nieuwe iPad is op 7 maart 2012 door Apple gepresenteerd. De naam is gewoon "nieuwe iPad" in plaats van het verwachte iPad 3. De nieuwe iPad heeft een super scherp Retina scherm, tot 1080p video opname, 4G verbinding, iSight en veel meer.

De nieuwe iPad (iPad 3)

Velen hadden verwacht dat de naam van de opvolger van de iPad 2 de iPad 3 zou zijn. Dit is niet het geval, Apple heeft geen toevoegsel meer achter de nieuwe iPad gezet. Apple duidt de nieuwe iPad dan ook gewoon aan als "The New iPad". Een mogelijke reden hiervoor zou kunnen zijn dat Apple ook andere versies van de iPad wil gaan uitbrengen. Een voorbeeld zou de iPad mini kunnen zijn. De nieuwe iPad heeft weer een hoop verbeteringen. Vooral het Retina beeldscherm is een doorbraak, nooit eerder had een mobiel systeem zo'n scherp beeld. In zijn totaliteit heeft de iPad nu zo'n 3,1 miljoen pixels.

Nieuwe functies van de nieuwe iPad (iPad 3)

Zoals eerder gezegd is het Retina scherm een van de grootste verbeteringen aan de iPad. Ten opzichte van de iPad 2 heeft de nieuwe iPad vier keer zo veel pixels. De pixels zijn op deze manier niet meer met het menselijk oog waarneembaar. De resolutie van het nieuwe iPad scherm is 2048 X 1563. Op deze manier heeft de iPad één miljoen pixels meer in het iPad scherm zitten dan een HD televisie.

De processor is ook aangepast. Om het nieuwe systeem vlekkeloos te laten draaien is er een A5X processor ontwikkeld. Deze heeft een Quad Core GPU en een Dual Core CPU. Met de nieuwe processor zijn de prestaties super. Daarnaast is de processor erg zuinig, de iPad heeft namelijk nog steeds een batterijduur tot 10 uur.

Een andere nieuwe functie van de iPad is de verbindingsmogelijkheid. De nieuwe iPad ondersteund namelijk 4G LTE. Dit is een nog snellere manier van dataoverdracht via het mobiele netwerk. In Nederland is dit systeem nog niet beschikbaar. Wij zullen het dus nog met het 3G netwerk moeten doen.

Beide camera's in de nieuwe iPad zijn verbeterd. De camera aan de voorzijde is nu een FaceTime camera, het aantal megapixels hiervan is niet bekend. De camera aan de achterzijde is een 5 megapixel iSight camera. Deze kan foto's maken en in HD (1080p) video opnemen. Foto's nemen kan met Autofocus, tap to focus, en automatische gezichtsdetectie. iSight herkent tot tien gezichten in een foto.

Het is op de nieuwe iPad ook mogelijk om te dicteren. Er is een microfoon icoon ingevoegd in het toetsenbord. Klik hier op, spreek, en de iPad zet het om in tekst. Helaas is deze functie nog niet beschikbaar in het Nederlands.

Nieuwe apps op de nieuwe iPad (iPad 3)

Veel apps hebben een update gehad. Zo is er een nieuwe versie van iMovie, waarmee het ook mogelijk is om trailers te maken. Daarnaast is ook iPhoto aangepast. Foto's bewerken kan nu met een aantal handbewegingen. En een effect is met twee klikken toegevoegd. Ook Garageband heeft een update gekregen. Deze apps zijn allemaal onderdeel van iLife.

Daarnaast zijn er ook nog games die nieuw met de iPad komen of die een update gehad hebben. Gaming is een erg mooie ervaring op de nieuwe iPad. Door de Quadcore GPU (Grafische processor) worden beelden vloeiend weergegeven en is elk detail goed te zien.

Waarom geen iPad 3

Apple heeft zelf geen reden gegeven om de iPad niet het achtervoegsel 3 te geven. Maar het zou kunnen dat er dit jaar nog enkele aankondigen zullen zijn. Dit liet Apple al doorschemeren in de presentaties. Wellicht komt er dan een iPad Mini of iPad small, er word namelijk al langer gespeculeerd over een kleinere versie van de iPad.

Prijzen van de nieuwe iPad (iPad 3)

De prijzen van de nieuwe iPad zijn hetzelfde als die van de iPad 2. De verkoop van de de nieuwe iPad beginnen bij $499, in euro's zal dit 479 zijn.

iPad 2

Apple blijft de 16 GB versie van beide iPad 2 modellen verkopen (WiFi & WiFi + 3G). De prijs wordt verlaagd naar $399 (399). Hiermee wil Apple de iPad onder andere toegankelijker maken voor het gebruik op scholen. Overigens is de 3G versie van de iPad 2 iets duurder dan de WiFi versie.

Wanneer is de nieuwe iPad te koop

Via internet kunnen sinds woensdagavond 7 maart 2012 al voorbestellingen worden gedaan. Op het grootste deel van Apple's afzetmarkt zal de nieuwe iPad al 16 maart te koop zijn. Een week later komen nog eens 25 landen aan de beurt. Hier zit Nederland ook bij. Verwacht wordt dat de nieuwe iPad op 23 maart 2012 ook in Nederland te koop zal zijn.
© 2012 - 2018 Schrijver254, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Prijs iPad en toepassingen iPadPrijs iPad en toepassingen iPadNa de Phone en iPod is er nu de iPad. In dit artikel kom je alles te weten over de iPad. Wat zijn de kosten van een iPad…
IPad 2 van AppleIPad 2 van AppleDe iPad 2: opvolger van de eerste iPad van Apple. De iPad 2 is sterk verbeterd ten opzichte van de eerste. Uiterste dun…
De iPad 2 versus de BlackBerry PlayBook. De beste tablet-PC?Apple staat met zijn iPad 2 hoofd tegen hoofd met RIM's BlackBerry PlayBook, de eerste tablet PC van RIM. Beiden komen i…
De vernieuwingen van de derde generatie Apple iPad (iPad 3)Apple heeft als opvolger van de iPad 2 de derde generatie iPad op de markt gebracht. Maar wat zijn de vernieuwingen en v…
IPad toegevoegde waarde of een hype?IPad toegevoegde waarde of een hype?Van de iPad zijn er wereldwijd miljoenen verkocht. Dit is weer een doorslaand succes van Apple. Na de iPod, iPhone en na…
Bronnen en referenties
  • Apple.com/ipad/

Reageer op het artikel "De nieuwe iPad van Apple (iPad 3)"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Tinie van Eijk, 21-05-2012 20:25 #1
Hoe kan ik een microfoon-icoon op het toetsenbord van de ipad3 krijgen, zoals op hedt voorbeeld op internet te zien is? Reactie infoteur, 28-05-2012
Deze functie is nog niet beschikbaar in Nederland. Dit is voor dicteren, wat nog maar in enkele talen mogelijk is.

Infoteur: Schrijver254
Gepubliceerd: 09-03-2012
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Multimedia
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 1
Schrijf mee!