InfoNu.nl > Electronica > Spellen en consoles > Playstation 4: een revolutie in de gamewereld

Playstation 4: een revolutie in de gamewereld

Playstation 4: een revolutie in de gamewereld Op 21 februari 2013 was het dan eindelijk zo ver. De releasedatum van de Playstation 4 werd bekendgemaakt. Er werd ook alvast een kleine sneak peek gegeven van de nieuwe gameconsole.

De Playstation 4

Release en achtergrond

De Playstation 4 is anno 2013 de nieuwste Playstation gameconsole van het elektronicabedrijf Sony, die eind 2013 in de winkels verkrijgbaar moet zijn. Net als op de Playstation 3 zijn de spellen te verkrijgen op een bluray disc of verkrijgbaar als digitale download. Er is op dit moment veel ophef over de spellen op bluray disc, omdat deze spellen later namelijk weer doorverkocht kunnen worden als de eigenaar genoeg heeft van dit spel. Veel gamewinkels zijn het hier niet mee eens, omdat zij vrezen dat zij hierdoor geen winst zouden kunnen maken op de verkoop van tweedehands consolegames. De releasedatum van de Playstation 4 is waarschijnlijk rond de feestdagen (25 december). De prijs van de Playstation 4 zal ongeveer 350 euro zijn. Dit is een stuk goedkoper dan de Playstation 3, die op de releasedatum 600 euro kostte.

Specificaties

Over de specificaties van de Playstation 4 heeft Sony nog niet veel losgelaten. Hieronder ziet u de specificaties van de Playstation 4, die tot nu toe bekend zijn:
 • Een x86-processor
 • 8 GB werkgeheugen
 • Een harddisk

Uit deze specificaties blijkt wel dat de Playstation 4 een stuk sneller en krachtiger zal zijn dan de Playstation 3.

Games

Bij de release zijn wel een aantal spellen bekend gemaakt die te verkrijgen zullen zijn op de Playstation 4:
 • Knack: een spel waarin spelers met de robot Knack vechten tegen trollen en puzzels moeten oplossen
 • InFamous x
 • Diablo 3
 • Driveclub :De game draait om het racen met vrienden in clubs.
 • Deep Down: een actiespel dat zich afspeelt in de Middeleeuwen.
 • Final Fantasy
 • Watch Dogs

Ook is de eerste app voor de Playstation 4 bekend gemaakt. Deze app bestaat uit een ontwerpmodule, waarmee eigenaren van een Playstation 4 eigen objecten kunnen creëren.

Nieuwe mogelijkheden

Net zoals op de Playstation 3 is het mogelijk om op de Playstation 4 online te gamen, ook is het nog steeds mogelijk om offline te spelen. Wat erg revolutionair is aan de Playstation 4 is dat het nu ook mogelijk is de Playstation op afstand te besturen met een smartphone of tablet en de mogelijkheid om spellen te streamen.
Aan de controller (sixaxis 4) is ook het een en ander veranderd:
 • Een touchpad op de voorkant van de controller (vergelijkbaar met de PS Vita)
 • Een curve bij de L2 en R2 knop voor meer comfort
 • Een antislip laag over de joysticks
 • Een lampje op de controller die aangeeft welke speler je bent
 • Verbeterde bewegingsdetectie van de controller
 • Speakers op de controller voor realistischer geluid
 • Een shareknop om je voortgang en video's te delen op facebook
 • De select en start knop vallen nu onder een knop, namelijk de options knop
 • De mogelijkheid een koptelefoon aan te sluiten

Ook zal er net als bij de Wii een bewegingsdetector op de televisie moeten worden geplaatst. Het is bij de release nog niet mogelijk om Playstation 3 spellen op de Playstation 4 te spelen. Als later het online systeem geactiveerd wordt zal dit wel mogelijk zijn.
© 2013 - 2018 Tool, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Aankondiging van de Playstation Vita TvOp 8 september 2013 kondigde Sony een opvallend nieuw systeem aan wat aansluit op de minder succesvolle portable spelcom…
Playstation TV: Stream PS4-games, series en films naar je tvPlaystation TV: Stream PS4-games, series en films naar je tvVanaf 14 november 2014 is de PlayStation TV te koop in de winkels. Met dit handige apparaat kun je alle compatibele game…
Een Sony PlayStation Plus abonnement, wat is dat?Om online te gamen moet je voor de PlayStation 4 een speciaal Sony PlayStation Plus abonnement kopen. Deze zijn in Neder…
PlayStation 4, wat zijn de mogelijkheden?PlayStation 4, wat zijn de mogelijkheden?De PlayStation 5 is in aantocht, maar wanneer de opvolger van de PlayStation 4 op de markt komt is op dit moment (mei 20…
De voordelen van een Sony PlayStation Plus AbonnementDe voordelen van een Sony PlayStation Plus AbonnementBen je een fanatieke gamer op de Playstation dan biedt een Sony PlayStation Plus Abonnement veel voordelen. Met dit abon…

Reageer op het artikel "Playstation 4: een revolutie in de gamewereld"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Tool
Gepubliceerd: 23-02-2013
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Schrijf mee!