InfoNu.nl > Electronica > Spellen en consoles > FIFA 16 Ultimate Team Edition: pre-order, extra’s en kopen

FIFA 16 Ultimate Team Edition: pre-order, extra’s en kopen

FIFA 16 Ultimate Team Edition is vanaf najaar 2015 te koop voor onder andere de PlayStation 4 (PS4), Windows platformen en de XBOX One. Versies voor andere consoles en besturingsplatformen zijn nog niet officieel bevestigd door EA Sports of EA Canada. Het voetbalspel FIFA 16 en het onderdeel Ultimate Team (FUT) zal het voetbalseizoen van 2015/2016 bevatten. Enkele weken tot maanden voor de officiële release van de game FIFA 16 en de Ultimate Team Editie van het spel, zijn er pre-order aanbiedingen te reserveren. In oudere versies kreeg de gamer er een groot aantal gouden packs (waar zeldzame voetballers, staf en items in zitten), historische voetbalshirts, voetbalschoenen en een zeldzame leenspeler cadeau, omdat zij de game eerder dan de dag van uitkomst hadden gekocht. Welke pre-order aanbiedingen kun je voor FIFA 16 Ultimate Team Edition verwachten in september 2015? Wanneer gaat Electronic Arts de game bekendmaken? Waar kun je in Nederland en België de game kopen of reserveren? De onderstaande informatie is gebaseerd op eerdere versies van het spel, met name het online Ultimate Team onderdeel. Zodra EA via een officieel kanaal nieuws bevestigd over Ultimate Team in FIFA 16 of als de release van de game bekend wordt gemaakt, zal dit artikel worden aangepast.

FIFA 16 Ultimate Team (FUT16)

Gezien het grote succes van het onderdeel Ultimate Team sinds de kleinschalige introductie in de game UEFA Champions League 2006-2007 en de eerste grootschalige versie in FIFA 09, komt er ook een Ultimate Team versie voor FIFA 16. De ontwikkelaar van het spel heeft eind 2014 aangegeven dat zowel FIFA 16 als FIFA 17 al in ontwikkeling waren. Extreem grote veranderingen worden door de experts en fans niet verwacht voor het onderdeel Ultimate Team voor het seizoen 2015/2016. Enkel kleine verbeteringen zullen worden aangebracht. In Ultimate Team, ook afgekort als FUT door de fans, en soms ook door EA Sports zelf, moet je zelf een club beginnen en een team samenstellen. Dit team bevat speelkaarten waar spelers, coaches, staf en andere belangrijke mensen van een voetbalteam opstaan. Populaire kaarten voor het seizoen 2015/2016 zijn naar verwachting onder andere Ronaldo, Messie, Rodriquez, Ronaldo, Benzema, Robben, Costa, Ibrahimovic en andere topspelers in voornamelijk Europa. Deze spelers kunnen gekocht worden voor FIFA geld, points (punten) of coins. Deze munten zijn de in-game valuta in het onderdeel FIFA 16 Ultimate Team. Voor FIFA 16 komt er een speciale editie op de markt voor de echte fans van het populaire spelonderdeel; FIFA 16 Ultimate Team Edition. Deze editie kost traditioneel meer geld, maar je krijgt er erg leuke extra’s zoals gratis packs (waar spelers inzitten) bij.

Ultimate Edition als pre-order aanbieding

In september 2015 wordt FIFA 16 Ultimate Team Edition verwacht in de winkels als pre-order. De vroege kopers krijgen, naar alle verwachting, net als de voorgaande jaren erg leuke extra’s in de vorm van gouden pakketten met kaarten en items en wekelijkse speciale packs.

Extra’s bij vooraf reserveren van FIFA 16 Ultimate Team Edition 2016

Zodra bekendgemaakt wordt welke aanbiedingen er voor de game van het voetbalseizoen 2014/2015 op de markt komen, kun je dit teruglezen in dit artikel.

Wat kregen spelers in het verleden?
In FIFA 15 kregen de spelers die de FIFA 15 Ultimate Team Edition kochten als pre-order en na de release de volgende extra’s:
 1. Messi als FUT leenspeler. Spelers konden een gelimiteerd aantal wedstrijden een van de beste spitsen in het spel plaatsen in hun team
 2. 40 gratis gold packs (gouden pakketten). Bij de pre-order krijgen spelers van het online onderdeel iedere week (voor 40 weken lang) een gratis gouden pack. De gemiddelde waarde van dit pakket wordt in 2015 geschat op 40 euro.
 3. Drie nieuwe manieren van juichen (celebrations). Als een speler een doelpunt scoort moet er natuurlijk worden gejuicht. Bij de pre-order kreeg je er drie manieren van juichen gratis bij: Kiss the Wrist, Stand Tall en Flag Kick. Deze hoefden niet meer vrijgespeeld te worden.
 4. Het Adidas All Star Team. Gamers konden beroep doen op een groep beste spelers ter wereld.
 5. Adidas Predator schoenen. Dit paar speciale schoenen konden door de voetballers in het Ultimate Team worden gedragen.
 6. Historische shirts. Onder de noemer Historic Kits kreeg je een aantal bekende voetbalshirts van klassieke teams als pre-order aanbieding.

Officiële verkooppunten van de game

In FIFA 15 werden op de website van EA Sports acht verkooppunten aangeraden om het spel vooraf te reserveren. Verwacht wordt dat deze (online) winkels voor FIFA 16 ook reserveringen aannemen:
 • Bart Smit
 • Game Mania
 • Bol.com
 • Wehkamp.nl
 • Cool Blue
 • MediaMarkt
 • MyCom
 • Intertoys

Release en bekendmaking van de FUT editie van FIFA 16

Op 16, 17 en 18 juni 2015 vindt in Los Angeles, Verenigde Staten, de gameconventie E3 plaats. De verwachting is dat Electronic Arts, de uitgever van FIFA 16, het nieuwe voetbalspel en de speciale Ultimate Team Editie aankondigt in een van de vooraf gereserveerde stallen. EA Games is op E3 aanwezig in de zuidelijke hallen van het Los Angeles Convention Center met nummers 1601 en MR 401. Daarnaast hebben zij een permanente ruimte gekregen waar zij vragen beantwoorden, nieuwe games introduceren en verbeteringen aan gaan kondigen. Deze kamer is te vinden in het gebouw onder nummer MR 403A. De release zal, net als de voorgaande reeks FIFA games hoogstwaarschijnlijk in het najaar rond de maand september in 2015 plaatsvinden.

Lees verder

© 2015 - 2019 Eddwin, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
FIFA 17: Coin Boost rewards in Ultimate TeamFIFA 17: Coin Boost rewards in Ultimate TeamEen goede manier om meer coins te krijgen in FIFA 17 Ultimate Team is door gebruik te maken van een coin boost. Je kunt…
FIFA 17: Snel coins verdienen in Ultimate TeamFIFA 17: Snel coins verdienen in Ultimate TeamIn FIFA 17 bestaat de Ultimate Team optie. Dit is een speloptie die bij veel spelers ontzettend geliefd is. Bij FUT (Fif…
Bronnen en referenties
 • http://mk02jm307.mapyourshow.com/6_0/exhibitor/exhibitor-details.cfm?ExhID=ele5468
 • http://www.easports.com/fifa/buy/US/fifa15
 • http://www.easports.com/nl/fifa/kopen/NL
 • http://www.easports.com/fifa/news/2014/six-reasons-to-pre-order-fifa-15-fut-edition
 • https://twitter.com/EA_Benelux
 • https://twitter.com/EA
 • https://www.facebook.com/easportsfifa
 • https://www.facebook.com/FIFAUltimateTeam

Reageer op het artikel "FIFA 16 Ultimate Team Edition: pre-order, extra’s en kopen"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Maarten, 18-06-2015 10:35 #2
Dat kan nu al Wouter, op bol.com

Wouter, 12-05-2015 08:14 #1
Wanneer kun je fifa 16 pre ordenen?

Infoteur: Eddwin
Gepubliceerd: 02-02-2015
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Special: FIFA 16
Bronnen en referenties: 8
Reacties: 2
Schrijf mee!