InfoNu.nl > Electronica > Spellen en consoles > FIFA 16: Vrouwen en vrouwenteams

FIFA 16: Vrouwen en vrouwenteams

In het spel FIFA 16, dat vanaf 24 september te koop is in Nederland en België, is het mogelijk om met twaalf nationale vrouwenteams te spelen. Het is voor het eerst in de FIFA geschiedenis dat dit mogelijk is. Helaas is het Nederlandse vrouwenteam niet speelbaar in het spel. Welke teams kun je wel selecteren in FIFA 16? Welke vrouwen zijn het beste? Hoe zit het met de rating die de vrouwen krijgen voor hun voetbalkunsten? Komt er ook een FIFA 16 Ultimate Team editie uit met speelkaarten met vrouwen daarop afgebeeld?

FIFA 16

Het voetbalspel FIFA 16 is vanaf 24 september 2015 te koop in Nederland, België en de rest van Europa. De game is beschikbaar als pre-order met vele extra’s of los te koop na de releasedatum. De game is te koop in drie edities: FIFA 16 Standaard, Deluxe en Super Deluxe Editions. FIFA 16 is beschikbaar voor op de PlayStation 3 (PS3), PlayStation 4 (PS4), Xbox One (XONE), Xbox 3360 (X360) en de Windows PC. Het spel bestaat uit meerdere onderdelen. Dit zijn onder andere:

Aftrap

Een vriendschappelijk potje voetbal spelen. Deze modus kun je offline spelen tegen de computer of tegen iemand die naast je op de bank zit.

Career

Je kunt kiezen om als manager of speler in FIFA 16 een carrière op te bouwen. Als manager kun je een team naar keuze onder je hoede nemen. Je moet wedstrijden spelen, spelers kopen en contractonderhandelingen voeren, om jouw team zo goed mogelijk te laten presteren. Je kunt ook als speler aan de slag in de game. Je kiest een club naar keuze en hoopt op genoeg speeltijd, om zo als speler te kunnen groeien in het spel.

Ultimate Team

Ook wel FIFA Ultimate Team (FUT, FUT16) genoemd. Een zeer populair online onderdeel. Je bouwt een team op met spelers, die in kaartvorm zijn weergeven. Deze spelers kun je kopen met coins (FIFA geld). Ook kun je spelers met andere mensen ruilen op de transfermarkt.

Training

Hier kun je onder andere vrije trappen, penalty’s, skill moves e.d. trainen.

Vrouwenteams

Een van de grootste vernieuwingen in FIFA 16 is de toevoeging van vrouwenteams. Een groot aantal nationale teams zijn in het spel toegevoegd. Het is mogelijk om met 12 verschillende vrouwenteams te spelen. Je kunt het met een vrouwenteam alleen opnemen tegen een ander team bestaande uit vrouwen. Dit kun je doen in de volgende modi: Match Day, Offline Tournament en Online Friendly Matches. Helaas is het Nederlandse vrouwenteam niet beschikbaar in de game. Ook ontbreekt het Japanse nationale vrouwenteam vreemd genoeg. Dit team strijdt toch altijd mee om de grote prijzen. De vrouwen die uitkomen voor de volgende landen, zijn wel beschikbaar in FIFA 16:
 • Duitsland
 • Verenigde Staten
 • Zweden
 • Engeland
 • Brazilië
 • Canada
 • Australië
 • Spanje
 • Frankrijk
 • China
 • Italië
 • Mexico

Belangrijkste vrouwelijke spelers

In de twaalf speelbare nationale vrouwenteams, spelen een aantal grootheden binnen het vrouwenvoetbal. De beste vrouwelijke voetballers, volgens de beschikbare statistieken van de afgelopen twee jaar, zijn:

SpelerPositieTeamLand
Alex MorganSpitsPortland Thorns FCVerenigde Staten
MartaSpitsFC RosengardBrazilië
Abby WambachSpitsWestern New York FlashVerenigde Staten
Dzsenifer MarozsánMiddenvelderFFC FrankfurtDuitsland
Hope SoloKeeperSeatle ReignVerenigde Staten
Carli LloydMiddenvelder Houston DashVerenigde Staten
Sydney LerouxSpitsWestern New York FlashCanada
Lotta SchelinSpitsOlympique LyonnaisZweden
Nadine AngererKeeperPortland Thorns FCDuitsland

Rating van de vrouwen in het spel

De vrouwelijke voetbalsters worden niet vergeleken met de mannelijke voetballers. Het zou ook oneerlijk zijn om de beste vrouwelijke speelster te vergelijken met Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. Het professionele vrouwenvoetbal is daarvoor nog te onderontwikkeld. Ook hebben zij een minder hoog budget, waardoor er minder getraind kan worden op lager niveau en waardoor de vrouwen naast het voetballen, gewoon moeten werken. De rating van de vrouwen staat in FIFA 16 dus volledig op zichzelf. Kijk dan ook niet gek op als de beste vrouwen uit het spel een gelijke rating krijgen als bijvoorbeeld Arjen Robben, Memphis Depay en Robin van Persie.

Lees verder

© 2015 - 2019 Eddwin, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
FIFA 17: storymode The Journey met Alex HunterFIFA 17: storymode The Journey met Alex HunterIn het spel FIFA 17 (te koop vanaf 29 september 2016 op Xbox, PlayStation en PC) is het voor het eerst in de geschiedeni…
FIFA 17: Coin Boost rewards in Ultimate TeamFIFA 17: Coin Boost rewards in Ultimate TeamEen goede manier om meer coins te krijgen in FIFA 17 Ultimate Team is door gebruik te maken van een coin boost. Je kunt…
Bronnen en referenties
 • http://www.theguardian.com/technology/2015/may/29/fifa-16-not-scandalous-to-include-womens-football
 • http://www.mirror.co.uk/sport/football/news/fifa-16-womens-teams-inclusion-5780442
 • https://www.easports.com/fifa/women
 • https://en.wikipedia.org/wiki/FIFA_16
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Abby_Wambach
 • http://www.sportsgoogly.com/current-best-female-soccer-players/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Sydney_Leroux
 • http://www.thebromag.com/top-10-hottest-female-soccer-players-in-the-world/
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Lotta_Schelin

Reageer op het artikel "FIFA 16: Vrouwen en vrouwenteams"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Eddwin
Laatste update: 17-07-2015
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Special: FIFA 16
Bronnen en referenties: 9
Schrijf mee!