InfoNu.nl > Electronica > Spellen en consoles > Review Android-/iOS-app: Color Switch
recensie

Review Android-/iOS-app: Color Switch

Fortafy Games is in 2016 een gloednieuwe app-producent en heeft met zijn eerste game Color Switch meteen de eerste plaats weggekaapt in de app-stores. Het spel is gratis te spelen voor Android en iOS en staat garant voor uren speelplezier. Maar plotselinge advertenties en haperingen kunnen het spel wel eens verzieken.

Het spel

Color Switch heeft verschillende spelmodi met elk een honderdtal levels. Enkel de besturing is hetzelfde: je moet op het scherm tikken om zo een balletje met een bepaalde kleur omhoog te spelen, en je komt onderweg obstakels van een andere kleur tegen die je met je bal moet ontwijken. Er zijn vier kleuren in het spel: geel, paars, blauw en magenta. De kleur van het balletje kan enkel door dezelfde kleur gaan, en het spel eindigt als je met de bal een andere kleur aanraakt. Tijdens het spel verandert de kleur van het balletje. Hier zijn de verschillende modi van het spel:
 • Standard: dit is de spelmodus die automatisch start bij het openen van de app, de bedoeling is zo hoog mogelijk te geraken met de bal en zo de high score te verbeteren.
 • Challenges: bij deze modus is het de bedoeling bij elk level te spelen tot een bepaalde hoogte.
 • Reverse: deze modus is dezelfde als Challenges, maar dan met het scherm omgedraaid.
 • Races: bij de races wordt er tegen een andere bal gespeeld. Wie eerst boven is, wint.
 • Cave: bij cave is het scherm donker en geeft de bal licht waardoor je maar beperkt rond de bal kan zien.
 • Color Swap: hierbij verandert de kleur van de bal onverwachts tijdens het spelen.
 • Color Fly: gebaseerd op Flappy Bird, de bal moet horizontaal bewegen in plaats van verticaal.
 • Gravity: wanneer de bal over de pijlen gaat, verandert de spelrichting naargelang de richting waarin de pijl wijst.
 • Split: de bal splitst zich in twee wanneer het scherm wordt aangetikt. De twee helften komen weer samen wanneer er niet wordt getikt.

Sterren verdienen

De bedoeling van het spel is om naast alle levels te voltooien, ook zoveel mogelijk sterren te verzamelen. Met die sterren kunnen er dan nieuwe ballen (of andere figuren) worden gekocht. Die ballen verschillen in prijs van tien tot 999 sterren. Ook met het voltooien van levels kan je ballen krijgen. Elke twaalf uur kan je ook aan een rad draaien waardoor je ook sterren kan krijgen.

Niveau van het spel

Color Switch werkt met levels die gaan van heel makkelijk tot aartsmoeilijk. Wie eerder van gemakkelijke spellen houdt zal echter wel snel uitgespeeld zijn. Zeker de hogere levels zijn al iets lastiger en vaak niet vanaf de eerste poging te voltooien. Dit maakt het spel zeer uitdagend en dat zal een groot publiek wel bekoren.

Praktisch

 • Grootte voor Android: 20Mb verplaatsbaar naar SD-kaart.
 • Grootte iOS: 30,7Mb
 • Uitgever: Fortafy Games
 • Uitgegeven op: geen gegevens.
 • Verkrijgbaar op Google Play
 • Of in de App Store

Conclusie

Met Color Switch heeft Fortafy Games een topgame op de markt gebracht. Met de vele levels sta je garant voor uren speelplezier en de nieuwe ballen zijn tegenover andere spellen makkelijk te verdienen. Een sterk nadeel blijven wel de reclames, die vaak onverwacht op het scherm verschijnen. In de naloop van het level tik je daar makkelijk op en dan word je weer doorgestuurd naar een vervelende website. Ook kent versie 1.9 van het spel wel enkele haperingen tijdens het spelen en daardoor verliezen is niet bepaald prettig. De opslagruimte die de voortgang in het spel nodig heeft, kan flink oplopen waardoor smartphones met een laag intern geheugen misschien moeten afhaken. Zelf vind ik het een fantastisch spel en het zal in 2016 dan zeker ook nog vele weken bovenaan staan in de app-stores. Probeer het zeker zelf ook eens, veel speelplezier!
© 2016 - 2018 Antooni, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Android 4.0, of Android Ice Cream SandwichAndroid 4.0, of Android Ice Cream SandwichGoogle introduceerde op 19 oktober 2011 een nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem Android. Versie 4.0, ook wel…
Color Blocking: modetrend lente/zomer 2011Dé trend deze zomer is color blocking, een trend waarbij je alle felle kleuren kunt combineren! Fouten maken is nauwelij…
Root en SuperUser met Android kitkat 4.4.3Root en SuperUser met Android kitkat 4.4.3Root, superuser toegang en "su" zijn termen die vaak door elkaar worden gebruikt. Zodra je root toegang hebt binnen Andr…
TruColor zonnebril, hoe werkt het?TruColor zonnebril, hoe werkt het?De Tru Color zonnebril is een zonnebril met een melaninefilter in de glazen. Alleen de makers van Tru Color zonnebrillen…
Gratis beste Android Apps van 2012 - Gratis downloadenGratis beste Android Apps van 2012 - Gratis downloadenHier kun je de beste Adroid apps van 2012 vinden. Zowel gratis Android apps als betaalde apps voor de tablet en de smart…
Bronnen en referenties
 • https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fortafygames.colorswitch&hl=en
 • https://itunes.apple.com/nl/app/color-switch/id1053533457?mt=8

Reageer op het artikel "Review Android-/iOS-app: Color Switch"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Antooni
Gepubliceerd: 03-03-2016
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 2
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!