Wat is Pokémon GO en is het spelen van het spel wel veilig?

Wat is Pokémon GO en is het spelen van het spel wel veilig? Pokémon GO is de rage van de zomer van 2016. Het is een interactieve game, waarbij met behulp van je smartphone Pokémons gevangen moeten worden. Deze Pokémons kun je vinden op je werk, in het dorp, maar ook op je vakantieadres. Het spel, dat werkt met behulp van Google Maps is ontstaan door een 1 aprilgrap van Google in 2014, maar is in juli 2016 daadwerkelijk op de markt gebracht. Hoewel het spel erg leuk en interactief is moet men opletten dat het spel wel veilig wordt gespeeld. De app Pokémon GO kan men gratis downloaden.

Wat is Pokémon GO?

Pokémon GO is een mobiele Pokémon-game voor de smartphone. Bij Pokémon Go moet je buiten op straat gaan lopen met je smartphone en op zoek gaan naar de Pokémons. Tijdens het spelen van je spel kun je op de kaarten van Google die worden weergeven op je smartphone precies zien waar je naar toe moet om de Pokémons te vangen. Wanneer je thuis op de bank het spel Pokémon GO zit te spelen, dan moet je toch echt de deur uit om Pokémons te vangen en tegen andere Pokémons te vechten. Door het uitvoeren van deze acties verdient de spelspeler vervolgens weer punten.

Pokémon

Het spel Pokémon GO is gebaseerd op de fictieve wezentjes die in 1995 werden gecreëerd door Satoshi Tajiri. Naast de Pokémongames werden er ook kaartspellen en tv-series van deze kleine wezentjes op de markt gebracht. Wat begon in 1995 is uitgegroeid tot de op een na succesvolste game-franchise ter wereld. Alleen Super Mario is nog succesvoller gebleken.

1 aprilgrap

Pokémon GO is begonnen als 1 aprilgrap. Google probeerde in 2014 mensen wijs te maken dat het mogelijk was om Pokémon te spelen in de kaarten van Google Maps. Volgens Google zouden er destijds tientallen wilde Pokémons gezocht moeten worden in straten en bossen in Google Maps. Wie de Pokémons wilde vangen kon dit doen door op de gevonden Pokémons te klikken.

Softwarebedrijf Niantic Labs

Hoewel het een 1 aprilgrap was bleek al snel dat het idee van Google weleens een briljant idee zou kunnen zijn. Softwarebedrijf Niantic Labs, een dochter van Google, is vanaf dat moment begonnen om het idee van de 1 aprilgrap en de loslopende Pokémons uit te werken.

Pokémon GO in Nederland

Pokémon GO verscheen in de eerste week van juli 2016 in Australië, Nieuw-Zeeland en Amerika. Sinds 16 juli is het spel ook officieel in Nederland verkrijgbaar. Hoewel het spel voor die tijd niet officieel in Nederland verkrijgbaar was, kende Nederland toch al veel spelende fans.

Downloaden

De app Pokémon GO is verkrijgbaar voor smartphones met Android en iOS. De app is niet geschikt voor tablets of Windows. Voor het downloaden van de app hoeven geen kosten te worden gemaakt. Het spel kan gratis gespeeld worden. De app Pokémon GO maakt gebruik van een free-to-play-verdienmodel. Bij dit model kun je het spel gratis spelen, maar kun je als speler betalen voor de aanschaf van items die je kunnen helpen om beter te worden.

Is Pokémon GO een veilig spel?

Hoewel Pokémon GO erg populair is, valt het te betwijfelen of het spelen van het spel wel geheel veilig is. Veel spelers gaan totaal in hun spel op, waardoor ze minder alert worden in het verkeer. In Australië zijn in de eerste drie dagen dat het spel uitgegeven is al meerdere grote verkeersongelukken gebeurd, doordat de spelers van Pokémon GO niet meer op het verkeer letten. De meeste ongelukken gebeuren doordat de spelers maar turen naar het beeldscherm van hun smartphone terwijl ze lopen.
© 2016 - 2024 Tekstschrijvert, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Pokémon Go: hoe maak je je Pokémon sterker?Pokémon Go: hoe maak je je Pokémon sterker?In Pokémon Go is het de bedoeling om zoveel mogelijk verschillende Pokémon te vangen. Hiervoor moet je daadwerkelijk naa…
Pokémon Black en WhitePokémon Black en WhitePokémon Black en White zijn de twee nieuwste Pokémon games voor de Nintendo DS. De spellen zit vol met nieuwe features d…
Pokémon Go: tips om meer verschillende Pokémon te vindenPokémon Go: tips om meer verschillende Pokémon te vindenIn de app Pokémon Go is het de bedoeling om zo veel mogelijk Pokémon te verzamelen. Als je een Pokémon vindt die je nog…
Pokémon Go-gadgets en accessoiresPokémon Go is een spel waar veel tijd in gaat zitten. Het is de bedoeling om verschillende soorten Pokémon te vinden en…

Pokémon Go: hoe kom je aan meer Pokéballs?Pokémon Go: hoe kom je aan meer Pokéballs?Pokémon Go is een verslavend spel voor de mobiele telefoon, waarin de speler de wijde wereld in moet gaan om Pokémon te…
Langer Pokémon GO en andere apps spelen met een powerbankLanger Pokémon GO en andere apps spelen met een powerbankTijdens het spelen van games zoals Pokémon GO loopt de batterij van je smartphone in rap tempo leeg. Een extra batterij…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Voltordu, Pixabay
  • http://computertotaal.nl/games/7-dingen-die-je-moet-weten-over-pokemon-go-70668
  • http://nos.nl/artikel/2117101-pokemon-go-spelers-veroorzaken-overlast.html
  • http://www.pokemongofans.nl/
Tekstschrijvert (367 artikelen)
Laatste update: 05-08-2016
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.