InfoNu.nl > Electronica > Spellen en consoles > Final Fantasy 7 Remake: Vooruitblik
nieuws uitgelicht

Final Fantasy 7 Remake: Vooruitblik

Final Fantasy 7 Remake: Vooruitblik Final Fantasy 7 is een videogame uitgebracht in 1997 voor de originele Playstation. De Playstation-game is op de markt gebracht door het Japanse bedrijf Square Enix. Een kleine twintig jaar later wordt deze Role-Playing-Game (RPG) als een echte klassieker beschouwd. De Playstation zelf kreeg een enorme boost in verkoopaantallen en in 2015 was de game al meer dan elf miljoen keer aangeschaft. In 2017 zijn er nog steeds vele fans in de ban van deze game. Na meerdere spin-offs in de vorm van games en films, is de officiële remake van Final Fantasy 7 in 2015 bekendgemaakt.

Remake

Wat houdt een remake precies in? In de gamewereld van Square Enix is er een groot verschil tussen een zogenoemde ‘remaster’ en een ‘remake’. Square Enix noemt het een remaster als ze een succesvolle game uitbrengen in een nieuw jasje. Dit betekent betere graphics en lichte aanpassingen voor een verbeterde ervaring. Final Fantasy X HD valt hier bijvoorbeeld onder. Je mag het een Remake noemen als een game helemaal opnieuw gemaakt wordt, maar gebaseerd is op het origineel.

Progressie spreekt tot verbeelding

Sinds 1997 is er veel gebeurd op technologisch gebied. Zeker als het aankomt op de games die we spelen. De Remake van Final Fantasy 7 zal uitkomen voor de vierde Playstation van Sony. Deze progressie van de eerste tot de vierde Playstation spreekt tot de verbeelding van vele fans van Final Fantasy 7. In 2017 is het normaal om een gamewereld van alle camerahoeken te bekijken, maar twintig jaar geleden waren de achtergronden en omgevingen van games als Final Fantasy 7 nog stilstaande plaatjes. De personages van Final Fantasy 7 worden in de remake ook voorzien van ingesproken stemmen. In de originele game uit 1997 moest je als speler vele teksten lezen om het verhaal te begrijpen. De technologie toentertijd stond het nog niet toe om stemacteurs toe te voegen aan de productie van een game.

E3 2015

In de eerste trailer van de game is al een glimp te zien van deze wereld en hoe die eruitziet gaat zien met de technologie van de Playstation 4. Tijdens een van de grootste gameconferenties van 2015 (E3), verraste Square Enix vele bezoekers door de eerste trailer van de Final Fantasy 7 Remake te laten zien. Het Japanse bedrijf had al eens eerder gamers geplaagd met een mogelijke remake toen ze een Tech Demo Trailer uitbrachten ter promotie van de Playstation 3. De openingsscène van Final Fantasy 7 werd met splinternieuwe graphics getoond en velen dachten dat de remake er nu eindelijk aan zat te komen. Pas tijdens de E3 van 2015 werd de game officieel bekendgemaakt.

Inhoud van de trailer

De inhoud van de trailer liet, tot blijdschap van de E3-zaal weinig over aan de verbeelding. De trailer opende met een orkestrale versie van componist Nobuo Uematsu’s openingsnummer voor de game. Een voice over leek het publiek toe te spreken. Terwijl het publiek de eerste beelden zag, vroeg de voice de makers van de langverwachte remake te vertrouwen en dat de belofte eindelijk is gemaakt: de Final Fantasy 7 Remake komt eraan!

Wat volgde waren cinematisch gesneden beelden van de eerste missie van de game. Hoofdrolspeler Cloud Strife is ingehuurd door de eco-terroristen AVALANCHE. Hun eerste doel is om een van de fabrieken op te blazen die de planeet vervuilt. Dit gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Enkele beelden waarbij de speler controle heeft over het hoofdpersonage worden getoond. Het lijkt erop alsof de remake meer zal spelen als een combinatie van een actiegame en een traditioneel Japanse RPG. We zien het traditionele menu van commando’s die je jouw speler kan geven, maar de acties lijken uitgevoerd te worden zonder dat de speler op zijn of haar beurt hoeft te wachten.

Meerdere delen

Veel meer informatie is niet uit de eerste trailer te halen. Wel is bekend dat de game uitgebracht zal worden in meerdere delen. De mannen met de eindverantwoordelijkheid, Tetsuya Nomura, Yoshinori Kitase en Kazushige Nomiya, kwamen met de volgende verklaring voor deze volgens velen omstreden keuze: een remake van de gigantische wereld van Final Fantasy 7 zou te groot zijn voor één game, zelfs in 2017. De makers zijn ook bang voor een te lange productietijd als ze de game in één keer produceren. Het opdelen van de game moet zorgen voor blijvende interesse in de franchise.

De makers

Waarom besloot Square Enix om de Final Fantasy 7 Remake te produceren voor de Playstation 4? Tetsuya Nomura, een van de makers heeft bevestigd dat het met timing te maken heeft. Tetsuya en de andere makers van de game voelden zich pas circa 2015 zelfverzekerd genoeg om te beginnen met het produceren van de remake. Om zo een groot project als een remake van Final Fantasy te produceren, wilden de makers vele jaren aan werkervaring hebben opgedaan. Tetsuya Nomura is bijvoorbeeld bekend van een andere succesvolle Square Enix-franchise: Kingdom Hearts. Yoshinori Kitase heeft games geproduceerd als Final Fantasy 8, 10 en 13. En Kazushige Nomiya heeft als schrijver vele Final Fantasy-games onder zijn naam staan. En alle drie de heren hebben meegewerkt aan de eerste versie van Final Fantasy 7.

In januari 2017 is nog niet bekend wanneer de Final Fantasy 7-remake uitkomt.
© 2017 - 2018 Thomashm, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
The Final Fantasy sagaFinal Fantasy is een saga die begon in 1987 en die nou nog steeds doorgaat. Nadat Final Fantasy een groot succes was in…
Final Fantasy Type-O HD: release, pre-order en karaktersOp 20 maart 2015 komt de HD remake van de game Final Fantasy type-O uit. Het spel wordt gemaakt door Square Enix en Hexa…
Kingdom Hearts 3: vooruitblik op de Role-Playing-Gamenieuws uitgelichtKingdom Hearts 3: vooruitblik op de Role-Playing-GameKingdom Hearts 3 is een actie Role-Playing-Game van uitgever Square-Enix. Kingdom Hearts was een groot verkoopsucces voo…
Games die uitkomen in december 2014 (release)Games die uitkomen in december 2014 (release)In december 2014 komen weer de nodige games uit voor verschillende platformen en consoles. In oktober en november van he…
Final Fantasy XIV, miljoenen Gil (GP, G of goud) verdienenFinal Fantasy XIV, miljoenen Gil (GP, G of goud) verdienenHet spel Final Fantasy XIV: A Realm Reborn wordt afgekort ook wel FFXIV: ARR genoemd. De game kan gespeeld worden op app…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Thomasdurka, Flickr (CC BY-ND-2.0)
  • http://na.square-enix.com/us/blog/final-fantasy-vii-remake-psx-2015-message-yoshinori-kitase
  • http://www.gamespot.com/videos/final-fantasy-vii-remake-announcement-trailer-e3-2/2300-6425437/
  • http://www.siliconera.com/2015/06/19/why-square-enix-decided-to-finally-make-the-final-fantasy-vii-remake/

Reageer op het artikel "Final Fantasy 7 Remake: Vooruitblik"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Thomashm
Laatste update: 23-02-2017
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 4
Nieuws uitgelicht…
Deze rubriek bevat artikelen welke zijn geschreven naar aanleiding van een nieuwsfeit en kunnen daarom mogelijk gedateerde informatie bevatten.
Schrijf mee!