InfoNu.nl > Electronica > Spellen en consoles > Kingdom Hearts 3: vooruitblik op de Role-Playing-Game
nieuws uitgelicht

Kingdom Hearts 3: vooruitblik op de Role-Playing-Game

Kingdom Hearts 3: vooruitblik op de Role-Playing-Game Kingdom Hearts 3 is een actie Role-Playing-Game van uitgever Square-Enix. Kingdom Hearts was een groot verkoopsucces voor de Playstation 2. De eerste twee delen zijn ruim acht miljoen keer verkocht. Het succes zorgde voor vele spin-offs die zich afspeelden in de wereld van Kingdom Hearts. Toch laat een officieel derde deel lang op zich wachten. In januari 2017 is niet bekend wanneer de game gaat uitkomen. Maar wat weten we wel?

Wat is Kingdom Hearts?

Kingdom Hearts is een actie Role-Playing-Game van Japanse uitgever Square-Enix, ook bekend van de Final Fantasy-franchise. Op een dag stonden twee werkgevers in een lift: een van Square-Enix en een van Disney. De twee raakten aan de praat en na vele vergaderingen ging Kingdom Hearts in productie. Een game die de vele verschillende werelden van Disney en Final Fantasy combineert. En dit allemaal geproduceerd door Square-Enix. De uitgever was opzoek naar een nieuwe game om te ontwikkelen. De populariteit van Disney personages als Mickey Mouse en Donald Duck gaven de nieuwe game volgens Square-Enix een grote slagingskans om goed te verkopen.

Kingdom Hearts succes

En goed verkopen deed het zeker. Kingdom Hearts 1 en 2 staan in het eerste kwartaal van 2017 nog steeds in top 10 van meest verkochte games van Square-Enix. In de Kingdom Hearts-games speel je als Sora, een origineel personage gecreëerd door Tetsuya Nomura. Onder andere door het succes van Kingdom Hearts kon Tetsuya Nomura de stap maken van characterdesigner tot videogameregisseur. Sora is een van zijn bekendste creaties. Het vrolijke hoofdpersonage woont op een klein eiland met zijn beste vrienden, totdat zijn vredige wereld en leven ophoudt met bestaan door duistere en mysterieuze krachten. Niet alleen Sora's wereld, maar alle Disney- en Final Fantasy-werelden zijn door elkaar gehusseld. Het is aan Sora en zijn mysterieuze wapen de Keyblade om achter de oorzaak te komen van deze verwarring in de werelden en het duistere complot te onthullen.

Gameplay

Square-Enix staat bekend om het maken van games met verhaallijnen die, volgens diverse critici, soms moeilijk zijn om te volgen. De zeven spin-offs van Kingdom Hearts als Chain Drop Memories, Birth By Sleep en Dream Drop Distance maken het verhaal nog complexer. Maar naast een complex verhaal gecombineerd met klassieke Disney-figuren heeft Kingdom Hearts ook een bekende speelstijl waarop het derde officiële deel op voort zal boorduren. In de vele Disney-werelden hak je als Sora vele vijanden uit de weg met je bijzondere wapen de Keyblade. Hoe meer vijanden je uit de weg ruimt, hoe meer ervaringspunten je krijgt, des te sterker je wordt. Je arsenaal wordt uitgebreid en nieuwe aanvallen komen tot je beschikking.

RPG

Vele klassieke elementen van een RPG (Role-Playing-Game) vindt je terug in een Kingdom Hearts-game. Zoals magie, magische wezens die je als speler kan oproepen en vele items om jezelf te helen en te versterken. Een ander vast onderdeel van vele Kingdom Hearts-games was ook het reizen van de ene Disney-planeet naar de andere. Dit deed je per ruimteschip die je zelf moest bouwen en uitbreiden. Dit onderdeel speelde heel anders dan de rest van de eerste twee Kingdom Hearts-games.

Kingdom Hearts 3 aankondiging

Kingdom Hearts 3 is officieel aangekondigd tijdens de E3 van juni 2013, een van de grootste elektronica- en games beurzen van de wereld. Maar het plan voor een derde deel voor Sony’s hoofdplatform de Playstation, bestond al sinds de voltooiing van Kingdom Hearts 2. Maar problemen met de ontwikkeling van Final Fantasy 15, waar gameregisseur Tetsuya Nomura ook voor verantwoordelijk was, zorgde voor een vertraging van Kingdom Hearts 3. Pas toen Final Fantasy 15 werd overgenomen door Hajime Tabata kon Tetsuya zich meer focussen op het ontwikkelen van de nieuwe Kingdom Hearts-game.

Ontwikkeling & Productie

Final Fantasy 15 ligt sinds 30 november 2016 al in de schappen, maar tijdens het schrijven van deze vooruitblik in januari 2017, heeft Kingdom Hearts 3 nog steeds geen releasedatum. Toen hoofdregisseur Tetsuya werd gevraagd naar de vordering van de game in de nieuwste editie van Japanse gameblad Famitsu, had hij geen goed nieuws. “Er zijn nog werelden onaangeraakt” en “productie gaat door op aangekondigde werelden, in een staat waarin we ze niet kunnen laten zien”. Hij wilde de fans nog wel verzekeren dat Kingdom Hearts 3 “een game wordt die voldoet aan je verwachtingen”. Dit interview werd uitgebracht in januari 2017.

Disney werelden in Kingdom Hearts 3

Een belangrijk aspect van de Kingdom Hearts-serie zijn de Disney-werelden die je bezoekt in de game. Plus de vele Disney- en Final Fantasy-personages waarmee je vele wisselwerkingen hebt, maar ook zijde aan zijde mee vecht. Alhoewel nog geen officiële releasedatum bekend is, heeft Square-Enix al wel laten weten welke Disney-werelden je in ieder geval in de game kan bezoeken. Drie Disney-werelden die al officieel zijn aangekondigd: Mt. Olympus van de Disney-klassieker Hercules, de Kingdom of Corona van de nieuwere Disney-film Tangled en San Fransokyo van de film Big Hero 6. Twee werelden die zijn bevestigd en niet afkomstig zijn van een Disney-film is Twilight Town en Mysterious Tower.

Star Wars en Avengers in Kingdom Hearts 3?

Welke werelden allemaal nog meer zullen verschijnen is altijd een groot punt van speculatie bij elke nieuwe Kingdom Hearts-game. Deze geruchtenmolen kwam al helemaal op gang toen Disney de rechten van bekende entertainmentlicenties als Marvel en Star Wars opkocht. Het is nu dus mogelijk dat een locatie uit een Marvel film als The Avengers hun opwachting maken als een te bezoeken wereld in Kingdom Hearts 3. Zelfs iconische schurk Darth Vader kan zijn opwachting maken in de nieuwe game van Square-Enix.

Kingdom Hearts 3 Trailers

Omdat er begin 2017 nog zo weinig bekend is over Kingdom Hearts 3, kan de meeste informatie worden gehaald uit de meest recent uitgebrachte trailers. De laatste twee trailers van Kingdom Hearts 3 zijn uitgebracht tijdens de E3 van 2015 en Jump Festa van 2016. De twee trailers laten vooral gevechten zien waarin Sora tientallen vijanden met nieuwe moves van zich afschud in een wereld die afkomstig is uit Disney-film Tangled. De graphics hebben ook een update gekregen en het gevechtssysteem lijkt nog sneller dan voorheen.

Maar de trailer van E3 2015 onthult ook een tipje van de sluier over het verhaal van de nieuwste Kingdom Hearts-game. Twee personages die niet uit een Disney-film of Final Fantasy-game afkomstig zijn, praten met elkaar terwijl ze een vorm van schaak spelen. De twee personages hebben het over de legendarische oorlog van Keyblades. Deze oorlog is een terugkerende gebeurtenis in de Kingdom Hearts-dialogen en verhaallijnen. De twee personages praten over het goede tegen het kwade, licht tegen duisternis en de trailer eindigt.
© 2017 - 2018 Thomashm, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Bezienswaardigheden VS: Disney World FloridaDisney World Florida is het grootste attractiepark van heel de wereld. Jaarlijks trekt het park dan ook 18 miljoen bezoe…
Kingdom Hearts GameKingdom Hearts GameDe Action RPG (Role Playing Game) serie die oorspronkelijk in 2002 op de Playstation 2 is uitgebracht, komt voort uit de…
Vooruitblik op de Marvel-superheldenfilms tot en met 2018Marvel Studios is goed bezig. De filmstudio en stripuitgeverij achter onder andere Captain America, Amazing Spider-Man e…
Zen Pinball 2 (PS4) review: features, trophies en tafelsrecensieZen Pinball 2 (PS4) review: features, trophies en tafelsZen Pinball 2 is een simulatiestrategie arcadespel voor de PS 4, Playstation 3 en de Playstation Vita. Het spel bevat be…
De Oscarwinnaars 2009De Oscarwinnaars 2009De Academy Awards van het jaar 2009. De beste films van dit jaar waren The hurt locker, Avatar, Crazy hearts, The blind…
Bronnen en referenties
  • http://vgsales.wikia.com/wiki/Best_selling_Square-Enix_games
  • http://www.hngn.com/articles/200541/20160615/kingdom-hearts-3-release-date-trailer-updates.htm
  • http://nl.ign.com/final-fantasy-vii-remake-ps4-1/95040/news/tetsuya-nomura-voorlopig-geen-final-fantasy-7-remake-en-king
  • http://www.vg247.com/2017/01/05/kingdom-hearts-3-new-worlds-release-story-timeline-and-beyond-everything-you-need-to-know/
  • http://gematsu.com/2017/01/final-fantasy-vii-remake-kingdom-hearts-iii-still-way-go-says-tetsuya-nomura#B3J8mfdFF5wJcy1P.99
  • http://www.designntrend.com/articles/74666/20160423/kingdom-hearts-iii-worlds-confirmed-ps4-xbox-one-game.htm

Reageer op het artikel "Kingdom Hearts 3: vooruitblik op de Role-Playing-Game"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Thomashm
Laatste update: 23-02-2017
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 6
Nieuws uitgelicht…
Deze rubriek bevat artikelen welke zijn geschreven naar aanleiding van een nieuwsfeit en kunnen daarom mogelijk gedateerde informatie bevatten.
Schrijf mee!