InfoNu.nl > Electronica > Spellen en consoles > Horizon: Zero Dawn: Vooruitblik op de nieuwe Open-World-Game

Horizon: Zero Dawn: Vooruitblik op de nieuwe Open-World-Game

Horizon: Zero Dawn: Vooruitblik op de nieuwe Open-World-Game Horizon: Zero Dawn is de nieuwe actie Role-Playing-Game van de Nederlandse uitgever Guerilla Games. De nieuwe game (van de makers achter de Killzone shooters) speelt zich af in een open wereld. Machines zijn in deze wereld oppermachtig en lopen over de wereld in de vorm van monsters en dinosaurusachtige beesten. Horizon: Zero Dawn wordt exclusief uitgegeven voor de Playstation 4 en verschijnt 1 maart 2017 in de Nederlandse winkels.

Het verhaal

Het verhaal van de nieuwe Open-World-Game draait om Aloy. De protagonist van de nieuwe game van Guerilla wordt ingesproken door de Amerikaanse actrice Ashly Burch. Aloy is een jager in de wereld van Horizon: Zero Dawn. Gewapend met pijl en boog is ze genoodzaakt om de veiligheid van haar stam te verlaten. In de wijde wereld wordt ze door verschillende gevaren opgewacht. Grote machines in de vorm van gigantische dieren, beesten en dinosauriërs versperren haar pad. De natuur heeft de moderne maatschappij overgenomen en de mensheid moet opnieuw beginnen.

Postapocalyptische wereld

Technisch regisseur Michiel van der Leeuw spreekt over een postapocalyptische wereld om de game te beschrijven. “Misschien zelfs een post-postapocalyptische wereld”. De game speelt zich 1.000 jaar in de toekomst af. “We wilden een visie creëren van de natuur die de aarde weer voor zich heeft gewonnen”, aldus de technisch regisseur van Horizon: Zero Dawn. De machines, de meesters van deze wereld, gedragen zich vreemd en corrupt. Het is aan hoofdpersonage Aloy om achter de geheimen van deze wereld te komen. Tijdens haar avontuur bezoekt ze meerdere stammen die zijn verspreid over de wereld en die haar wellicht verder kunnen helpen.

Gameplay

Horizon: Zero Dawn is een nieuwe richting voor makers Guerilla Games. De uitgever van Nederlandse bodem is vooral bekend van haar schietspellen als Killzone. Maar in deze nieuwe game vuur je geen kogels af, maar pijlen. Heel veel verschillende soorten pijlen. Van explosieve tot meer tactisch geladen pijlen. Als speler heb je veel verschillende wapens tot je beschikking die je op de juiste manier moet leren gebruiken. In de nieuwe game van Guerrilla kan je ook experimenteren met verschillende bommen en outfits die zijn te verkrijgen van de diverse stammen in de postapocalyptische wereld.

Ontdekking

Op ontdekking gaan is ook in deze Open-World-Game een belangrijk onderdeel. Het is namelijk niet alleen de bedoeling dat je wegrent van de gigantische mechanische dieren, maar je gaat er ook op jagen. De machines dragen namelijk waardevolle goederen met zich mee. Deze kan je gebruiken om jouw wapens en kledij mee te versterken. Hoe groter het monster, hoe beter de beloning. De game beloont de speler ook als die op ontdekking gaat. Zo zal je diverse sidequests tegenkomen waar je ervaringspunten mee verdient. De sidequests moeten ook zorgen voor een beter begrip en kennis over de wereld van Horizon: Zero Dawn.

Open-World-Game

In een Open-World-Game mag je gaan en staan waar je wilt. De maker van een game met een open wereld wil de speler de vrijheid geven om niet alleen de verhaallijn van het spel te volgen, maar om ook de rest van de wereld te ontdekken. Gedurende de exploratie van een open wereld in bijvoorbeeld Horizon: Zero Dawn kan je stuiten op monsters, wapens en geheimen die je nooit was tegengekomen als je alleen de missies van de overkoepelende verhaallijn had gespeeld.

Stealth

In deze nieuwe Open-World-Game zijn er meerdere manieren om op de grote robotachtige wezens te jagen. Guerilla erkent drie hoofdmethodes om je prooi te vangen of te elimineren: geruisloos de beesten volgen en ze onschadelijk maken voordat ze het doorhebben, je prooi onder andere te laten struikelen in een goed opgezette valstrik of zonder voorbereiding het beest frontaal aanvallen. Elk wezen dat je pad kruist heeft ook een verschillende staat waarin ze zich bevinden. De ogen van de beesten zijn blauw gekleurd als ze bezig zijn met hun eigen instinctieve zaken, geel als ze zijn geschrokken en rood als ze vluchten in paniek of agressief hun prooi aanvallen.

Role-Playing-Game

Naast alle actie bevat de game ook diverse RPG-elementen. Zo krijgt de speler ervaringspunten van het voltooien van queesten, het verslaan van vijanden en het ontdekken van de wereld. Het vinden van vele verschillende voorwerpen speelt ook een belangrijke rol. Net zoals het opwaarderen van je wapens en outfits. 'Crafting' benoemd Guerilla als een ander belangrijk onderdeel van de RPG-ervaring. Je gebruikt namelijk onderdelen van de mechanische wezens die je hebt geslacht om nieuwe wapens te bouwen. Zo draagt een van de gevaarlijkste monsters in de game, de Thunderjaw (mechanische T-rex) grote raketwerpers met zich mee. Deze kan jij weer in jouw voordeel gebruiken, mits je het beest kan verslaan.

Playstation 4 Pro

Horizon: Zero Dawn komt niet alleen uit voor de Playstation 4 op 1 maart 2017, maar ook voor de Playstation 4 Pro. De PS4 Pro is de nieuwe console van Sony en moet onder andere zorgen voor mooiere graphics en snellere laadtijden. Dezelfde kopie van Horizon: Zero Dawn zal speelbaar zijn op de originele Playstation 4 en de Playstation 4 Pro. Maar alleen op de Pro-versie van de Sony-console kan je de game spelen in 4K en HDR.
© 2017 - 2018 Thomashm, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Guerrilla gardening: groen door de hele stadGuerrilla gardening: groen door de hele stadIn de jaren 70 is een initiatief ontstaan genaamd guerilla gardening. Guerilla gardeners willen voor meer groen zorgen i…
Artificial Horizon (kunstmatige horizon)De Artificial Horizon toont een kunstmatige horizon. Met dit instrument heeft de piloot overzicht van de stand van het v…
About Keri SmithDe boeken van Keri Smith kennen we allemaal wel. Wreck This Journal, This is not a book. Maar wie is Keri Smith nu zelf…
Een Sony PlayStation Plus abonnement, wat is dat?Om online te gamen moet je voor de PlayStation 4 een speciaal Sony PlayStation Plus abonnement kopen. Deze zijn in Neder…
The Order 1886: Release, verhaal, pre-order en game (2015)The Order 1886: Release, verhaal, pre-order en game (2015)Vanaf 20 februari 2015 is het videospel The Order 1886, exclusief voor de console PlayStation 4 (PS4) te koop in Nederla…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Avatar-1, Flickr (CC BY-SA-2.0)
  • http://www.gamesradar.com/horizon-zero-dawn-review/
  • http://venturebeat.com/2016/06/18/guerrilla-games-explains-the-story-behind-the-playstation-4s-horizon-zero-dawn/
  • http://www.theverge.com/2016/9/7/12838858/horizon-zero-dawn-gameplay-ps4-pro
  • http://www.digitaltrends.com/gaming/guerrilla-games-details-the-side-quests-of-its-open-world-horizon-zero-dawn/

Reageer op het artikel "Horizon: Zero Dawn: Vooruitblik op de nieuwe Open-World-Game"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Thomashm
Laatste update: 04-03-2017
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!