InfoNu.nl > Electronica > Spellen en consoles > Pokémon GO-evenementen in 2017 (Valentijnsdag, Pasen, kerst)

Pokémon GO-evenementen in 2017 (Valentijnsdag, Pasen, kerst)

Pokémon GO-evenementen in 2017 (Valentijnsdag, Pasen, kerst) Als je in Pokémon GO inmiddels een hoog level bereikt heb en je Pokédex bijna compleet is dan kan het spel gaan vervelen. Niantec probeert spelers echter geboeid te houden door het met regelmaat opzetten van evenementen. Vaak gebeurt dit rondom feestdagen zoals kerst, Pasen, Valentijnsdag en Halloween. Bepaalde Pokémon komen dan extra veel voor in het wild en er is extra candy te verdienen door het vangen van Pokémon of het gebruiken van een buddy. Met kerst is een limited edition Pikachu met kerstmuts in het spel gebracht. Niet zelden worden de speciale evenementen ook aangegrepen om nieuwe Pokémon uit te brengen.

Evenementen in Pokémon GO


Wat zijn Pokémon GO-evenementen?

Bij het woord evenement denk je wellicht aan een festival waar je fysiek naartoe kunt gaan. Een evenement in 'Pokémon-jargon' heeft echter een andere betekenis. Het gaat meestal om een actie rondom een feestdag zoals Pasen, Halloween, kerst of Valentijnsdag. Aan verschillende evenementen zitten verschillende voordelen verbonden. Zo kan het zijn dat je extra candy krijgt, een vergrote kans hebt op het ontvangen van eieren bij een Pokéstop, bepaalde Pokémon vaker voorkomen of dat er een speciale editie van een Pokémon te vangen is zoals de kersteditie van Pikachu.

Pokémon GO Valentijnsdagevenement 2017

In 2017 wordt er in Pokémon GO voor het eerst een evenement rondom Valentijnsdag gehouden. Dit evenement brengt een aantal voordelen voor de fanatieke spelers. Het Valentijnsdagevenement wordt georganiseerd van vrijdag 8 februari tot en met woensdag 15 februari 2017. Spelers kunnen profiteren van vijf voordelen:
 • De Pokémon die je als buddy gebruikt verdient twee keer zo snel candy (je hoeft er dus maar de halve afstand voor te lopen)
 • Bij het vangen van Pokémon en het uitbroeden van eieren krijg je dubbele candy
 • In plaats van een halfuur is een lure module zes uur actief
 • De baby-Pokémon Smoochum, Igglybuff en Cleffa komen vaker uit eieren
 • Er zijn heel veel spawns van roze Pokémon

Welke roze Pokémon komen vaker voor?

Het leukste aan het Valentijnsevenement is toch wel dat alle roze Pokémon veel vaker in het wild te vinden zijn. Dit is een groot voordeel voor alle spelers die bepaalde roze Pokémon zoals Clefairy en Jigglypuff nog zoeken. Ook is het een kans om de gouden medailles te veroveren die horen bij het vangen van een groot aantal beestjes van een bepaald type zoals de Fairy-Pokémon. De roze Pokémon die tijdens het Valentijnsdagevenement extra vaak kunnen worden aangetroffen zijn de volgende:
 • Nidoran, Nidorino en Nidoking
 • Clefairy en Clefable
 • Jigglypuff en Wigglytuff
 • Slowpoke en Slowbro
 • Exeggcute
 • Lickitung
 • Chansey

Pokémon GO Paasevenement 2017

Het Paasevenement begint op 15 april 2017 en zal naar verwachting duren tot en met 20 april 2017. Dit past Pokémon natuurlijk perfect vanwege de associatie met eieren, die ook in de app een belangrijke rol spelen. Het werd dan ook aangekondigd als Eggstravaganza. Speciaal voor Pasen kun je meer en betere Pokémon hatchen uit de 2km-eieren. Het gaat om Misdreavus, Remoraid, Togepi, Slugma, Pichu, Igglybuff en Cleffa. Deze zullen vaker voorkomen. Daarnaast krijg je extra candy wanneer een ei uitkomt en ontvang je het gehele evenement lang dubbele XP. De lucky eggs zijn verkrijgbaar met 50% korting en leveren vier maal de normale hoeveelheid XP. Ook zijn er speculaties dat je een Pikachu zult kunnen vangen met konijnenoren. Daarnaast is het nog steeds mogelijk om de gele shiny Magikarp van het waterfestival te vangen. Deze kan evolueren in een zeldzame rode Gyrados.

Pokémon GO Halloweenevenement 2017

In 2016 zag Pokémon GO voor het eerst een Halloweenevenement. Deze feestdag, die vooral in Noord-Amerika populair is, draait natuurlijk helemaal om spoken en griezelen en het uiterlijk van enkele Pokémon sluit hier natuurlijk uitstekend bij aan. Dit evenement, dat plaats had in de laatste week van oktober, zag een grote hoeveelheid spawns van Pokémon van de typen Gastly, Haunter, Gengar, Zubat, Golbat, Drowzee en Hypno. Elke Pokémon die je ving leverde bovendien zes in plaats van drie candy op. In 2017 vindt het Halloween evenement plaats van 20 oktober t/m 2 november. Het is in deze periode mogelijk om derde-generatie Pokémon van het ghost-type te vangen. Ook kun je een speciale Halloween-pikachu vangen en wordt alle candy verdubbeld.

Pokémon GO kerstevenement 2017

In 2016 had Pokémon GO voor het eerst een evenement rondom kerst. Dit duurde van 11 tot en met 26 december, best wel lang dus vergeleken met andere evenementen. De bonussen waren vergelijkbaar met die van het Halloween evenement alleen waren het hierbij de de ijs-type Pokémon die extra veel in het wild te zien waren zoals Lapras, Seel, Dewgong evenals Ponyta en Rapidash. Een extra element was de introductie van een limited edition Pikachu met kerstmuts. Wanneer je deze evolueerde in Raichu had deze helaas geen kerstmuts. Het Pokémon kerstevenement 2017 is begonnen op 21 december 2017 om 22:00 Nederlandse tijd. Tijdens dit evenement keert de Pikachu met kerstmuts terug en gaat de spawn rate van met name ice type, water type en walvis type Pokémon omhoog. Daarnaast zijn de nieuwe Pokémon Delibird en Kyogre toegevoegd. Tijdens het kerstevenement kun je elke dag een Egg Incubator ontvangen en zijn er speciale verzamelboxen verkrijgbaar in de shop.

Lees verder

© 2017 - 2019 Dessal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Pokémon Go: hoe maak je je Pokémon sterker?Pokémon Go: hoe maak je je Pokémon sterker?In Pokémon Go is het de bedoeling om zoveel mogelijk verschillende Pokémon te vangen. Hiervoor moet je daadwerkelijk naa…
Pokémon GO: evoluties in de tweede generatie (Gen 2)Pokémon GO: evoluties in de tweede generatie (Gen 2)De app Pokémon GO zoals deze in juli 2016 gelanceerd werd bevat enkel Pokémon uit de eerste generatie. Veel fans zullen…
Pokémon Go: tips om meer verschillende Pokémon te vindenPokémon Go: tips om meer verschillende Pokémon te vindenIn de app Pokémon Go is het de bedoeling om zo veel mogelijk Pokémon te verzamelen. Als je een Pokémon vindt die je nog…
Pokémon Go: waar vind je zeldzame Pokémon?Pokémon Go: waar vind je zeldzame Pokémon?In Pokémon Go kom je meestal wel dezelfde type Pokémon tegen. Zo is de Rattata en de Pidgey niet zo moeilijk om te vinde…
Recepten voor HalloweensmoothiesRecepten voor HalloweensmoothiesHalloween smoothies zijn een gezond en origineel alternatief voor de normale Halloween snoepjes. Smoothies op basis van…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Stux, Pixabay
 • https://pokemondb.net/pokedex/national
 • http://pokemongo-guide.nl/valentijnsdag-event/

Reageer op het artikel "Pokémon GO-evenementen in 2017 (Valentijnsdag, Pasen, kerst)"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Dessal
Laatste update: 22-12-2017
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Special: Pokémon GO
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!