InfoNu.nl > Electronica > Spellen en consoles > Welke Simulatie games zijn het waard om te spelen?
mijn kijk op

Welke Simulatie games zijn het waard om te spelen?

Welke Simulatie games zijn het waard om te spelen? Hoe moeilijk is het dezer dagen om te beslissen welke game je op je computer zal spelen. Om u te helpen bij uw keuze heb ik speciaal voor u een Top van Simulatie games samengesteld. Allen met pro's en contra's om uw keuze makkelijker te maken.

1. De Sims 3

Het lang verwachte spel van Electronic Arts, makers van echte hitgames zoals Spore, De Sims 2 en Simcity. En de verwachtingen van de spelers worden met de nieuwe sims vast en zeker ingelost. Geen gesloten wereld meer zoals in sims 2. Ook het grafische systeem maakte plaats voor een complete make-over. Dit mag u zeer letterlijk nemen. Ieder item in de sims 3 is aan te passen naar uw wensen. Ook de simcreator interface is er heel wat makkelijker op geworden. Speciale sims creëren gaat nu heel makkelijk doordat de simcreator nu in het spel is verwerkt. Enig nadeel van het spel is dat u uw sim niet kan meevolgen wanneer hij of zij de job uitvoert. Dit is een spel die zelfs de critici kan bekoren. Helaas is het spel redelijk duur, maar vast en zeker zijn prijs meer dan waart. Het blijft je boeien en verveelt nooit. Proberen is de boodschap!

2. Capitalsm II

Een stokoude simulatie game van Trevor Chan die neigt naar het strategie genre. Ook al zijn de graphics zeer oud, de gameplay is op zen minst ingewikkeld. Uw opdracht? Bedrijven opstarten, Producten maken en vooral winst maken. Dit spel is geschikt voor iedereen die van een uitdaging houdt. Nadeel van dit spel is dat het voor een leek nogal ingewikkeld is. Je moet constant je hersenen laten werken om in dit spel te overleven. De prijs van dit spel is zeer laag, omdat we over een oudere game praten. Ook iets moeilijk te vinden, maar meer dan waart om te spelen.

3. Hotel Giant II

Ooit al gedroomd om uw eigen hotel op te starten? Als uw antwoordt op deze vraag "ja" is, dan is Hotel Giant 2 het spel voor u. Verschillen in grafische elementen is er in deze sequel weinig, maar er zijn meer mogelijkheden in verband met gameplay. Niet enkel kun je een hotel opstarten, maar ook parken, recreatie enzovoort. Uw doel? Zoals gewoonlijk winst maken, maar ook je hotelgasten tevreden houden. Goedkoop spel en gemakkelijk te verkrijgen.

4. Caesar IV

Geobsedeerd door het Romeins Tijdperk? Zou je graag in de schoenen van een Romeins gouverneur staan? Dan is Caesar IV iets voor u. Bouw je eigen Romeinse stad uit, maak gebruik van alle grondstoffen die je beschikbaar krijgt, en vooral, hou Caesar tevreden voor hij je stad terug neemt. Dit spel is aantrekkelijk voor zowel strategie als simulatie spelers. Voor nieuwkomers in dit genre is dit een excellente start.

5.Black and White 2

Meeste mensen kennen wel de naam Black and White 2. Maar weten echt niet waarover het gaat, dus door deze ongelukkige naamkeuze verliest dit prachtige spel soms wat spelers. In BW2 kan je voor God spelen. Klinkt interessant toch? Je kunt een goede god zijn, of een hele slechte. Wat u het beste uitkomt. Je krijgt ook een wezen dat jijzelf controleert, om je mensen te helpen? Of om ze te vernietigen? De keuze is geheel aan jouw. De game speelt zich af in de tijd van de Grieken. In het begin zien we hoe de Grieken bijna worden uitgeroeid door de Azteken. Gelukkig kunt u als godheid enkelen redden en moet je het Griekse rijk herstellen. Maar er zijn vele obstakels op je weg...

6. Simcity 4

Simcity 4 is de voorloper van de Sims. Ook een spel gecreëerd door maxis en electronic arts. De top als het op simulatie en strategiegames aankomt. Uw doel? Een stad uitbouwen en winst maken. Het klinkt misschien wat cliché maar dit spel is op vele manieren heel interessant. Alles moet strategisch uitgedoktert worden, waar u uw woonzones en industrie plaatst. Ze te dicht bij elkaar plaatsen kan leiden tot vervuiling en natuurlijk een ongelukkige bevolking. Ook contact leggen met naburige gemeenten voor vuilnis, water en elektriciteit behoort tot de mogelijkheden. Kortom, een zeer gevarieerde game.

7. Spore

U raadt het al. Spore is alsook een spel van maxis en electronic arts. Je creëerd een wezen en zorgt dat het de wereld overleefd. Van amoebe tot allesheerser in de ruimte. Maak jij van je wezen oorlogzuchtige alleseters, geldbezeten monopolisten of vredelievende wezentjes? Alles kan en mag in Spore. Zorg er alleen voor dat jij de machtigste bent!
© 2009 - 2017 Santje, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Serious Games: meer dan vermaakSerious Games: meer dan vermaakSerious games zijn (online) computerspellen die meer zijn dan alleen spellen en vermaak. Met een serious game wil men me…
Simulatie (virtual reality)Natuurkunde is in virtual reality helemaal in. Niet zozeer om te doorgronden hoe onze wereld in elkaar steekt, maar om e…
Serious games leren professionele vaardighedenSerious games leren professionele vaardighedenJuist de gevaarlijkste taken zoals rampenbestrijding, militaire missies, ontruimingen van ziekenhuizen leert men het bes…
Gran Turismo 5 Prologue voor Playstation 3Gran Turismo 5 Prologue is de introductie van de nieuwe versie van dé race-game voor de Playstation. Na Gran Turismo 1,…
Verschillende genres in gamesVerschillende genres in gamesEr zijn ontelbaar veel games en deze vallen allemaal onder genres. Denk hierbij aan actiegames, Platform games en Multip…
Bronnen en referenties
  • Eigenkennis

Reageer op het artikel "Welke Simulatie games zijn het waard om te spelen?"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Santje
Gepubliceerd: 20-09-2009
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 1
Mijn kijk op…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook een mening en/of ervaring beschrijven.
Schrijf mee!