InfoNu.nl > Electronica > Spellen en consoles > Call of Duty: Black Ops voor de Xbox360

Call of Duty: Black Ops voor de Xbox360

Call of Duty: Black Ops voor de Xbox360 Call of Duty Black Ops is op 9 november 2010 uitgekomen. Call of Duty is het meest gespeelde spel ooit. De voorganger van 'Black Ops' was 'Modern Warfare 2'.

Call of Duty


12 uur 's nachts

De nacht van 8 november op 9 november zijn om 12 uur zo'n 200 winkels open gegaan voor het spel Call of Duty; Black Ops. Er stonden honderden mensen in de rij om allemaal het spel te kunnen kopen. Wereldwijd zijn er al meer dan 20 miljoen exemplaren verkocht van het nieuwste spel.

Multiplayer

Veel mensen kiezen naast de singleplayer ook multiplayer Xbox live om met mensen van wereldwijd te kunnen spelen. Zo kan je door te spelen telkens een rank hoger komen en steeds sterker worden. Je kunt switchen in geweren om te kijken welke het beste voor jou is om te spelen. Om live te kunnen spelen is het vereist om Xbox live gold te hebben. Dit kan je kopen via de Xbox 360 zelf via je creditcard, in de winkel of online via internet.

Splitscreen

Bij multiplayer is er ook de mogelijkheid om splitscreen te spelen (te vinden onder 'local'). Dit is dat je met max. 4 spelers tegen elkaar kunt. Je kunt van map veranderen en de game mode aanpassen naar jou wensen. Ook kun je je eigen geweer samenstellen. Hierbij is het ook mogelijk om je killstreaks uit te zoeken. Dit zijn 'aanvallen' op je tegenstander bij een bepaald aantal kills. Killstreaks en geweren kiezen is ook mogelijk bij Xbox live.

Combat-training

Combat-training is een training waar je kan leren hoe je moet schieten en om dus sterker te komen staan. Dit kan je alleen doen, maar ook met je vrienden. Je kan hierbij de moeilijkheidsgraad recruit, regular, hardened en veteran kiezen. Je kan ook de game mode aanpassen en een map kiezen waarin je wilt gaan spelen.

Challenges

Als je naar playercard gaat en dan naar challenges, dan zie je een hele rij met alle prestatie's die je hebt gedaan. Hier kan je zien hoe ver je bent met het behalen van de challenges. Met het behalen van de challenges verdien je XP punten. Met deze XP punten kan je telkens weer een rank hoger komen.

Soorten gamemodes + het aantal spelers in een game

CoreBarebonesHardcore
Team Deathmatch (12 spelers)Pure (12 spelers)Team Deathmatch (12 spelers)
Mercenary (12 spelers)Classic (12 spelers)Search and Destroy (12 spelers)
Free-for-All (8 spelers)Team Tactical (12 spelers)Headquarters (12 spelers)
Domination (12 spelers) Free-for-All (8 spelers)
Ground War (18 spelers)
Demolition (12 spelers)
Sabotage (12 spelers)
Headquarters (12 spelers)
Capture the Flag (12 spelers)
Search and Destroy (12 spelers)
Team Tactical (12 spelers)

Killstreaks

KillsKillstreakBetekenis
3 killsSpy PlaneTegenstanders op de kaart zien, en waar ze zich bevinden
3 killsRC-XD Explosive RC CarRij hiermee door het veld en laat hem exploderen in de buurt bij een tegenstander
4 killsCounter Spy PlaneDe tegenstanders op de map van de tegenpartij zijn uitgeschakeld
4 killsSAM TurretEen SAM turret plaatsen op het veld die de vliegtuigen en helikopters van de tegenstander vernietigd
5 killsCare PackageJe helikopter laat een kist vallen met een killstreak erin
5 killsNapalm StrikeEen vliegtuig die een vlammenzee veroorzaakt in het veld die de tegenstander uitschakeld
6 killsSentry GunEen Sentry Gun die je in het veld neerzet en tegenstanders van veraf al dood schiet
6 killsMortar TeamPlaats op 3 locatie's in het veld een bom
7 killsAttack HelicopterLaat een helikopter je tegenstanders automatisch dood schieten
7 killsValkyrie RocketsOp afstand bestuurbare raketten
8 killsBlackbirdsJe ziet de precieze locatie van de tegenstanders en waarheen ze bewegen
8 killsRolling ThunderEr ontstaat vuurzeeën in het veld
9 killsChopper GunnerEen bestuurbare helikopter waarbij je met vakjes ziet waar je tegenstanders zijn en waar je op kan schieten
11 killsAttack DogsLaat honden los die naar je tegenstanders toe rennen en ze dood maken
11 killsGunshipEen bestuurbare gevechtshelikopter

Vrienden uitnodigen voor een party

Vrienden uit je vriendenlijst kun je uitnodigen om samen in een party te kunnen spelen. Dit betekent in groepsverband. Ook kun je met elkaar praten als je een headset hebt. Je kunt elkaar helpen tijdens het spel waar de vijand zit en waar je met z'n alle op af gaat, of om natuurlijk gewoon gezellig te praten met elkaar.

Contracten

Nieuw in het spel zijn contracten. Deze waren er bij geen van de vorige versie's van COD (Call Of Duty). Contracten zijn activiteiten of prestatie's die je moet behalen in een bepaalde tijd. Bijvoorbeeld 15 kills in 40 minuten in Team Deathmatch.
© 2010 - 2017 Rozanne, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Call of Duty Advanced Warfare: Cheats, info en tipsVanaf 4 november 2014 is het nieuwste spel in de Call of Duty reeks wereldwijd te koop voor de PlayStation 4, Xbox One,…
Call of Duty: Modern Warfare 2Call of Duty: Modern Warfare 2 is een vervolg op Call of Duty 4: Modern Warfare, deze kan echter niet tippen aan deze ga…
Geschiedenis van Call of DutyGeschiedenis van Call of DutySinds 2003 is Call of Duty een van de meest gespeeld shooters ter wereld. Waar waar komt het spel eigenlijk vandaan. Cal…
Call of Duty 5: World at WarCall of Duty is een bekende oorlog reeks waarin je door de ogen van een soldaat kijkt. Na het zeer geslaagde Call of Dut…
Modern Warfare 2: Algemene informatie en PerksModern Warfare 2: Algemene informatie en PerksModern Warfare 2 is het vervolg op Call of Duty: Modern Warfare. Dit was het 4e deel in de serie Call of Duty. Deze 2 ga…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Youtube Call of Duty
  • http://forum.fok.nl/topic/1566309

Reageer op het artikel "Call of Duty: Black Ops voor de Xbox360"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Rozanne
Laatste update: 28-02-2015
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!