InfoNu.nl > Electronica > Spellen en consoles > Jetpack Joyride - App Store Game Review
recensie

Jetpack Joyride - App Store Game Review

Jetpack Joyride scheurt door een laboratorium vol wetenschappers, muntjes, doelzoekende raketten en nog veel meer. Jouw missie: Zoveel mogelijk muntjes te verzamelen en zo ver mogelijk te vluchten met je gestolen jetpack.

Jetpack Joyride

  • Ontwikkelaar: Halfbrick
  • Geschikt voor: iPod Touch, iPhone & iPad
  • iOS: Vanaf 3.1.3
  • Prijs: Gratis

In Jetpack Joyride speel je als Barry. Barry heeft ingebroken in een geheim laboratorium waar gestoorde wetenschappers kwaadaardige materialen ontwikkelen. Jij kunt deze materialen echter in je voordeel gebruiken om zo verder te komen in het spel.
Je doel is om alle materialen te verdienen en te verbeteren. Zoals de naam van het spel al doet vermoeden, is je standaard 'reisuitrusting' een jetpack. Dit jetpack is ook een van de uitvindingen en is daarom ook geen gewoon jetpack (voor zover een jetpack gewoon kan zijn). De jetpacks werken op machinegeweren, kauwgom, lasers en regenbogen.

Speelervaring

Jetpack is een leuk en verslavend spel met een makkelijke besturing.
Het doel van het spel is zoveel mogelijk muntjes verzamelen en opdrachten uitvoeren. De opdrachten zijn relatief makkelijk, maar houden wel de uitdaging in het spel. Deze uitdaging is wel nodig omdat het spel voornamelijk doet denken aan Helicopter, wat als bestaat sinds de Atari.


De besturing van het spel is buitengewoon eenvoudig. Je begint het spel rennend en wanneer je niks aanraakt zal Barry gewoon blijven rennen tot hij een obstakel tegen komt. Wanneer je met je vinger het scherm aanraakt gaat je jetpack aan en begin je te vliegen. Dit is handig om muntjes te verzamelen en obstakels te omzeilen. Door te tikken op het scherm, geef je af en toe gas in plaats van continu. Hierdoor kun je op verschillende hoogtes blijven vliegen.
Maar... deze besturing is voor Barry met een jetpack. Er zijn echter in het spel verschillende 'voertuigen' waar je gebruik van kunt maken. Deze hebben elk hun eigen besturing. Sommige zijn makkelijker te besturen dan andere. De voertuigen bieden je ook een bescherming.

Het spel begint als je door de muur van het laboratorium breekt en begint te rennen met je, net gestolen, jetpack. Het doel is natuurlijk zo ver mogelijk te komen met de gestolen waar, terwijl je zoveel mogelijk muntjes verzameld. De muntjes kun je uitgeven in het hoofdmenu. Je kunt hier upgrades voor voertuigen, nieuwe jetpacks en kleding voor Barry kopen.

Tijdens het rennen en vliegen zul je verschillende dingen tegen komen: Wetenschappers, muntjes, doelzoekende raketten, 'zappers', voertuigmuntjes en gokmuntjes.
De wetenschappers zijn niet van belang en doen je ook geen kwaad. Voor de doelzoekende raketten en zogenoemde zappers moet je uitkijken. Als je hier tegenaan komt ben je dood en eindigt het spel. Wanneer je echter in een voertuig zit (middels de voertuigmuntjes) zal je voertuig kapot gaan, maar je blijft nog wel leven en kunt dus verder.
De gokmuntjes kun je gebruiken in de gokmachine die je ziet nadat je geraakt bent en het spel klaar is. Hier kun je nog kleine bonussen verdienen.
Het spel speelt lekker weg en de besturing voelt snel als natuurlijk.
Nadeel is dat het spel een zeer lange laadtijd heeft aan het begin. Zelfs zo lang dat je kunt denken dat je iOS apparaat is vastgelopen.

Speelervaring: 9,0

Beeld

De ontwerpen van dit spel zitten goed in elkaar. Er is veel aandacht geweest voor details waardoor het spel echt tot leven komt en dynamisch is. Kleine details als het rond draaien van de muntjes of de wetenschappers die op willekeurige manieren neervallen nadat ze tegen een zapper zijn aangelopen voegen net dat beetje extra toe wat een spel leuker maakt om te spelen.
Daarnaast wordt het speelveld elk spel opnieuw gegenereerd. Je speelt dus nooit hetzelfde spel waardoor het niet snel gaat vervelen.

Beeld: 7,5

Geluid

Het spel heeft een spannend achtergrondmuziekje. Deze muziek start bij het hoofdmenu en loopt door in het spel, echter in aangepast vorm. Het speelt lekker weg met de achtergrondmuziek.
Aan de geluidseffecten is wederom net dat beetje extra aandacht besteed, waardoor de algehele speelervaring erop vooruit gaat.

Geluid: 7,5

Tips

  • Probeer met je muntjes als eerste de voertuigen te upgraden. De voertuigen kunnen dan in een grotere straal muntjes verzamelen. Dit levert je veel meer muntjes op, omdat je met je jetpack nooit alle muntjes kunt verzamelen.

Speelervaring9,0
Beeld7,5
Geluid7,5
Eindcijfer8,0
© 2012 - 2017 Tifont, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Handleiding Spirit-Jailbreak iPhone - iPadHandleiding Spirit-Jailbreak iPhone - iPadEen hacker die onder de naam Comex werkt heeft een jailbreak uitgebracht voor OS versies 3.1.2, 3.1.3 en 3.2 dat draait…
Prijs iPad en toepassingen iPadPrijs iPad en toepassingen iPadNa de Phone en iPod is er nu de iPad. In dit artikel kom je alles te weten over de iPad. Wat zijn de kosten van een iPad…
IPod, iPhone, iPad apps downloadenIPod, iPhone, iPad apps downloadenMet de jaren is Apple een vaste waarde geworden in multimedialand. Zo hebben we nu al de ipod, iphone en ipad waarmee we…
Hoe werkt Itunes + muziek op je Ipod zetten (handleiding)Hoe werkt Itunes + muziek op je Ipod zetten (handleiding)Ipod, Itunes is een muziekspeler die ontwikkeld is door Apple. Apple maakt naast computers ook nog de Ipod, Iphone, Ipad…
Informatie over iCloud van AppleInformatie over iCloud van AppleIn de herfst van 2011 komt Apple met een nieuwe online dienst; iCloud. iCloud is een gratis opslagplek op het internet v…
Bronnen en referenties
  • Apple Inc.
  • ITunes, iPod, iPhone, iPad, App Store & Apple zijn merken van Apple Inc.
  • Jetpack Joyride is een merk van Halfbrick Studios

Reageer op het artikel "Jetpack Joyride - App Store Game Review"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Tifont
Gepubliceerd: 19-11-2012
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 3
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!