InfoNu.nl > Electronica > Spellen en consoles > Nintendo Wii U review: Wiiís opvolger
recensie

Nintendo Wii U review: Wiiís opvolger

De razend populaire Nintendo Wii heeft zijn beste tijd alweer gehad en is aan het verouderen. Nintendo zit natuurlijk niet stil en komt binnenkort met de Nintendo Wii U. Een nieuw spelconsole en de opvolger van de Nintendo Wii. De Wii U biedt nieuwe functies, nieuwe mogelijkheden en een nieuw game ervaring. Wat valt er te zeggen over de Wii U. Moeten we het nieuwste paradepaardje aanschaffen of gaan we naar de concurrentie?

De Wii U - prototype

Nintendo is er al een tijdje mee bezig, maar op de E3 wordt dan eindelijk het productiemodel gepresenteerd. Men was al op de hoogte van de Wii U middels het prototype. Het prototype ziet er inderdaad een beetje anders uit dan het productiemodel. Er zijn onder andere op ergonomisch vlak een aantal veranderingen aangebracht.

Wat is Wii U?

De Wii U is weer iets nieuws van Nintendo. Met de Wii U wordt gamen nu nog uitgebreider. De Wii U bestaat uit een soort kleine tablet. Deze gebruik je als controller. Met deze controller kun je aan de slag. Op de tablet-controller zitten allerlei bekende knoppen. Je vindt onder andere het plusteken terug, de A en B knoppen en twee 360 graden analoge sticks die je tevens in kunt drukken zodat er meerdere functies gecreëerd kunnen worden. Ook vind je een NFC reader (een kaartlezer) op de Wii U, L/R knoppen, een infrarood ontvanger, accelerometer, gyroscoop en natuurlijk een rumble (tril) functie. Ten slotte vinden we een headphonejack (muziekaansluiting), stereospeakers en een knop waar je het volume mee kunt aanpassen. Ook de controller zelf geeft namelijk geluid.

De Wii U als afstandsbediening

Jazeker, de Wii U kan zelfs als afstandsbediening fungeren. Aan de voorzijde van de Wii U zit namelijk de infrarood ontvanger. Je kunt middels het scherm van de Wii U de televisie dus bedienen. Door een simpele druk op de televisieknop (tevens te vinden op de Wii U) kun je de televisie bedienen zonder dat de Wii perse geactiveerd moet worden. Het is nog maar de vraag of men deze functie wel echt zou gaan gebruiken. Het is weliswaar wel een leuke toevoeging.

De Wii U als browser

Ook kun je met de Wii U internetten. Het schermpje (dat lijkt op een tablet) van de Wii U kun je daarvoor gebruiken. Het schermpje is een touchscreen. Je kunt dus met de stylus of met je vinger het scherm bedienen. Het schermpje is voorzien van zoom en uiteraard kan alle content op je televisie afgebeeld worden. Een internetfunctie is leuk, maar waarschijnlijk is de browser onvoldoende opgewassen tegen de internetervaring die men op de notebook of tablet tot de beschikking heeft.

De Wii U met camera

De Wii U krijgt ook een camera en microfoon mee. De camera en microfoon die op de Wii trackpad (de controller) zitten worden gebruikt voor allerlei software functies. Denk bijvoorbeeld aan voice en video chat. Ook voor bepaalde games kunnen deze functies gebruikt worden

de Wii U pro controllerde Wii U pro controller

De Wii U pro controller

Als je een intensieve gamer bent is een groot tabletgevormde controller waarschijnlijk niet erg handig. Nintendo heeft daarom een extra controller gemaakt. De controller krijgt de naam: Wii U Pro Controller. De controller ziet er anders uit dan we van Nintendo gewend zijn maar biedt volgens Nintendo extra comfort voor mensen die langdurig zullen gamen.

Welke games voor de Wii U?

Uiteraard horen bij een nieuw gameplatform ook nieuwe games. Welke games kunnen we verwachten op de Nintendo Wii?
 • Darksiders 2
 • Tekken Tag Tournement 2
 • Batman Arkham City
 • Assassinís Creed 3
 • Ghost Recon Online
 • New Super Mario Bros U
 • Nintendo Land
 • Scribblenauts Unlimited
 • Just Dance 4
 • LEGO city: undercover
 • ZombiU
 • Mass Effect 3
 • Ninja Gaiden 3: Razorís Edge
 • Aliens Colonial Marines
 • TANK! TANK! TANK!
 • Project P-100
 • Trine 2: Directorís Cut
 • Game & Wario
 • Wii Fit U
 • SiNG
 • Rayman Legends
 • Pikmin 3

De Wii U en Miiverse

De Wii U maakt veel gebruik van interactie met andere gebruikers. De Miiversie is hiervoor gecreëerd. Met deze functie is het nu nog makkelijker en leuker om te communiceren met vrienden en andere gebruikers van de Wii U.

Wordt de Wii U een succes?

Waarschijnlijk zal de Wii U wederom Nintendo nog succesvoller maken. De Wii U ziet er veelbelovend uit en biedt veel functies. De Wii U heeft een zeer hoog entertainment gehalte en is eveneens voor het hele gezin. Tevens is het goed om te weten dat de klassieke Wii controllers gewoon te koppelen zijn aan de Wii U. Je kunt dus met de reeds gekochte Nintendo Wii controllers ook de spellen spelen van de Nintendo Wii U. Ook de oude Nunchik is te gebruiken, evenals de Balance Board. Ook kun je met meerdere controller tegelijk spelen.

Wanneer is de Wii U te koop?

De Wii U zal voor de kerst van dit jaar te koop zijn. Uiteraard zal dit een zeer populair kerstcadeau gaan worden. Hoeveel de Wii U moet gaan kosten is nog niet duidelijk maar de verwachting is dat het een bedrag zal zijn dat in eerste instantie ook voor de Nintendo Wii werd uitgegeven.
© 2012 - 2020 Kropslavinken, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Mi2 spelcomputer: Prijs, downloaden games en specificatiesMi2 spelcomputer: Prijs, downloaden games en specificatiesDe Mi2 is een leuke, nieuwe en voordelige spelcomputer, die de strijd aangaat met populaire handheld spelconsoles als de…
De verschillende versies van de Nintendo 3DSDe verschillende versies van de Nintendo 3DSIn 2004 bracht Nintendo haar bekendste en populairste console uit; de Nintendo DS. Deze handheld werd meer dan 150 miljo…
Gratis oude Nintendo Games downloaden en spelen op de PCGratis oude Nintendo Games downloaden en spelen op de PCGratis Nintendo games op je PC spelen? Het is heel goed mogelijk om gratis Super Nintendo (SNES), Nintendo (NES), Ninten…
Nintendo spellen downloaden en de wetNintendo spellen downloaden en de wetNintendo spel downloaden en de wet hierop: Nintendo is een populaire spelcomputer. We onderscheiden de DS, de DSI en de…
Bronnen en referenties
 • www.nintendo.nl

Reageer op het artikel "Nintendo Wii U review: Wiiís opvolger"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Kropslavinken
Gepubliceerd: 06-06-2012
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 1
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.
Schrijf mee!