InfoNu.nl > Electronica > Telecom > IPhone scherm vervangen

IPhone scherm vervangen

De Apple iPhone is een van de meestverkochte smartphones ter wereld. De iPhone is onder andere geliefd vanwege het heldere (retina) display. Iedereen laat zijn telefoon wel eens vallen, dit hoef niet altijd een probleem te zijn. Wanneer je telefoon echter niet beschermd is en valt, kunnen er barsten ontstaan in het scherm van de iPhone. Ruim 40% van alle iPhone bezitters blijft rondlopen met zo'n kapot scherm. Een Apple iPhone scherm is echter vrij simpel te (laten) repareren. Iedereen heeft het wel eens gezien: iemand die rondloopt met een iPhone met gebroken scherm. De iPhone is een smartphone uit een hoger prijssegment. Een nieuwe iPhone is erg duur, waarom dus niet je huidige iPhone laten repareren? Een kapot scherm is prima te repareren, mits je handig genoeg bent kun je dit zelfs zelf doen. Zo niet; laat de iPhone repareren door een professionele partij.

De iPhone

De iPhone is een smartphone van Apple. Het systeem gebruikt iOS en is een van de meest populaire smartphones van dit moment. De iPhone heeft een multifunctioneel touchscreen en een vrij groot scherm. De Apple iPhone is vrij stevig maar het scherm kan breken bij een val. Vaak gaat het alleen om een defect glas en werkt het touchscreen nog. Ruim 40% van alle iPhone bezitters laat zijn of haar iPhone niet repareren vanwege de kosten. Maar zijn die kosten eigenlijk wel zo hoog?

De iPhone laten repareren door een professionele partij

Er zijn behoorlijk wat bedrijfjes die iPhones repareren, door de grote concurrentie zijn de prijzen inmiddels een stuk lager dan een aantal jaar geleden. Bedenk je wel, voordat je de telefoon laat repareren; de fabrieksgarantie van Apple vervalt. Wanneer jouw telefoon nog binnen de garantie valt kun je het beste eerst langs een iCentre. Bij reparatie van je iPhone bij een derde partij krijg je vaak garantie op de reparatie en kun je vragen of er enkel 100% originele onderdelen ingezet kunnen worden. Uiteraard is het raadzaam even goed onderzoek te doen voordat je de iPhone ergens brengt ter reparatie, zoek via Google naar ervaringen over het bedrijf of kijk op review sites als Trustpilot. Ook kun je natuurlijk bij vrienden en kennissen navragen of zij misschien iemand weten die de telefoon kan repareren, of bedrijven weten die dit doen.

De kosten van schermreparaties (glas en touchscreen) zijn ongeveer:
  • Scherm iPhone 3G/3GS: 60,-
  • Scherm iPhone 4: 75,-
  • Scherm iPhone 4S: 75,-
  • Scherm iPhone 5: 130,-
Deze prijzen zijn slechts ter indicatie en kunnen sterk verschillen per bedrijf en geval

Zelf je iPhone scherm repareren

Je kunt er ook voor kiezen je iPhone scherm zelf te repareren. De onderdelen en het gereedschap kun je op diverse sites kopen. Het zelf vervangen van het scherm is uiteraard niet zonder risico's; bekijk van tevoren filmpjes van de reparatie en maak een goede inschatting of je dit zelf kunt. Op de site: http://www.ifixit.com vind je dit soort filmpjes. Een fout maken bij de reparatie van de telefoon kan vergaande gevolgen hebben, de telefoon kan zelfs niet meer te repareren zijn.


Voorkomen is beter dan genezen

Uiteraard wil je liever dit alles voorkomen. Zorg dus voor een goed hoesje, of bumper voor om je iPhone. Zo zal het scherm, wanneer je toch je telefoon laat vallen, minder snel breken. Ook kun je uiteraard een verzekering afsluiten, waardoor de kosten voor reparatie niet bij jou terecht komen. Een verzekering sluit je af bij Apple, een telefoniemaatschappij of bij de winkel waar je de iPhone hebt gekocht. Er zijn tegenwoordig ook bepaalde 'explosion proof' screenprotectors in omloop, deze screenprotector is een stuk dikker dan gewone screenprotector en zorgt ervoor dat in 99% van de gevallen het scherm van de iPhone heel zal blijven wanneer deze valt. Helaas is dit natuurlijk nooit te garanderen.

Ook is reparatie mogelijk voor andere defecten aan je iPhone, iPod of iPad. Voor de reparatie van Samsung schermen of andere telefoons kun je vaak terecht bij dezelfde bedrijven.
© 2014 - 2018 Zwart37, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De iPhone 6 en 6 plus: verbeteringen en verschillenDe iPhone 6 en 6 plus: verbeteringen en verschillenVeel mensen hebben er lang op zitten wachten: de iPhone 6! De nieuwste iPhone is groter, dunner en sneller. Er zijn twee…
Alles over de iPhone 5Alles over de iPhone 5De iPhone 5 is een smartphone van Apple. Tijdens een persconferentie in San Francisco werd de iPhone 5 op woensdag 12 se…
IPhone 6 en iPhone 6 PlusOp 9 september 2014 werd, tijdens een typische Apple media show, de opvolger van de iPhone 5S bekend gemaakt. Tijdens de…
IPhone 5: een slungelig toestel met groot schermOp 12 september 2012 presenteerde Apple de nieuwe iPhone 5. Er was lang naar uitgekeken en de meeste vernieuwingen waren…
IPhone 4 jailbreaken (unlocken)Sinds maandag 2 augustus 2010 is het mogelijk om de iPhone 4 te jailbreaken. Hiermee kan er voor worden gezorgd dat ook…

Reageer op het artikel "IPhone scherm vervangen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Zwart37
Gepubliceerd: 25-04-2014
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Telecom
Schrijf mee!