InfoNu.nl > Electronica > Telecom > IPhone 6 en iPhone 6 Plus

IPhone 6 en iPhone 6 Plus

Op 9 september 2014 werd, tijdens een typische Apple media show, de opvolger van de iPhone 5S bekend gemaakt. Tijdens de pers conferentie werd, naast de introductie van de nieuwe Apple Watch, het nieuwste model iPhone getoond en werden de kenmerken en verbeteringen ten opzichte van de voorgaande versie gedemonstreerd.

Producteigenschappen

Het lijkt erop dat Apple heeft geluisterd naar de wens van vele iPhone gebruikers. Al jaren roepen zij dat ze graag een groter scherm zouden willen hebben, wat concurrenten van Apple al een tijd geleden op de markt hebben gebracht. Het scherm van de gewone iPhone 6 is reeds groter dan zijn voorganger (4,7 inch versus 4,0 inch). Wie een nog groter scherm wil kan kiezen voor de iPhone 6 Plus welke een schermgrootte heeft van 5,5 inch. Het scherm is een Retina HD scherm waarbij de iPhone 6 een PPI (pixel dichtheid per inch) heeft van 326 en de iPhone 6 Plus zelfs van 401. Verder is de iPhone 6 6,9 mm dik en de iPhone 6 Plus 7,1 dik wat dunner is dan de voorganger die 7,6 mm dik was. Ook daarin volgt Apple de trend van andere smartphone producenten.

Opties

In de iPhone 6 en iPhone 6 Plus zit de nieuwe A8-chip, een 64-bits processor die speciaal voor mobiele apparaten is bedoeld. De grootste voordelen van deze chip ten opzichte van de vorige chips zijn de snelheid (20% sneller dan de chip uit de iPhone 5s) en een verbeterde stabiliteit.

De camera’s van zowel de iPhone 6 als de iPhone 6 Plus zijn geavanceerder dan die van voorgaande versies van de iPhone. Ondanks dat het nog steeds 8-megapixelcamera’s zijn zorgt de nieuwe Focus Pixels technologie voor scherpere en daarmee ook betere foto’s. Aan de voorkant van de iPhone zit een nieuwe optie, de FaceTime HD camera waarmee scherpere foto’s gemaakt kunnen worden en videogesprekken in hogere resolutie opgenomen kunnen worden.

In de iPhone 5s zat reeds een M7 motion processor, in de iPhone 6 en iPhone 6 Plus zit de opvolger hiervan, de M8. Deze sensor houdt jouw activiteiten bij waardoor je bijvoorbeeld ziet hoeveel je gelopen hebt op een dag. In tegenstelling tot de eerdere versies kan de M8 het verschil zien tussen lopen, rennen en fietsen. De M8 heeft tevens ook een barometer sensor die de hoogte meet waarop de telefoon zich bevindt.

De iPhone 6 en iPhon 6 Plus kunnen worden gebruikt voor Apple Pay, dat is het nieuw ontworpen betaalplatform waarmee betalingen kunnen worden verricht met de combinatie van de ingebouwde NFC-chip en de vingerafdrukscanner van de iPhone. Daardoor kan op veilige wijze contactloos worden betaald.

Prijzen

iPhone 6

OpslagPrijs
16GB€ 699,-
64GB€ 799,-
128GB€ 899,-

iPhone 6 Plus

OpslagPrijs
16GB€ 799,-
64GB€ 899,-
128GB€ 999,-

Overig

  • De iPhone 6 en de iPhone 6 Plus zijn vanaf 26 september 2014, 8:00 ‘s ochtends, beschikbaar in de Nederlandse Apple Stores. Een week eerder verschijnen ze al in de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, Canada, Hong Kong, Japan, Puerto Rico, Singapore en het Verenigd Koninkrijk. Belangrijke afwezige in dit rijtje is China wat opmerkelijk is aangezien de Chinese markt de grootste is op het gebied van smartphone gebruikers.
  • De accu’s van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus gaan langer mee dan die van eerdere versies van de iPhone. Afhankelijk van de opties die de gebruiker aan heeft staan kan de accu 2 tot 4 uur langer volhouden.
  • Apple heeft voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus speciale hoesjes ontworpen in de kleuren zwart, wit, roze, rood, blauw en groen. Het is ook mogelijk een gouden iPhone 6 te kopen, voor USD 4.495.
© 2014 - 2018 Rosendal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Alles over de iPhone 5Alles over de iPhone 5De iPhone 5 is een smartphone van Apple. Tijdens een persconferentie in San Francisco werd de iPhone 5 op woensdag 12 se…
IPhone 4 jailbreaken (unlocken)Sinds maandag 2 augustus 2010 is het mogelijk om de iPhone 4 te jailbreaken. Hiermee kan er voor worden gezorgd dat ook…
De Apple Watch, de smartwatch van Apple!Telefoonfabrikanten hebben zich vanaf eind 2013 meer toegelegd op het ontwikkelen een smartwatch. Dit is terug te zien i…
De iPhone 6 en 6 plus: verbeteringen en verschillenDe iPhone 6 en 6 plus: verbeteringen en verschillenVeel mensen hebben er lang op zitten wachten: de iPhone 6! De nieuwste iPhone is groter, dunner en sneller. Er zijn twee…
IPhone 5 van AppleIPhone 5 van AppleDe iPhone 5 is eind september 2012 uitgekomen en ging toen direct de strijd aan met de Samsung Galaxy S3. Er zijn een aa…
Bronnen en referenties
  • http://www.apple.com/iphone-6/

Reageer op het artikel "IPhone 6 en iPhone 6 Plus"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Rosendal
Gepubliceerd: 12-09-2014
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Telecom
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!