InfoNu.nl > Electronica > Telecom > De Moto 360 en Moto Hint van Motorola
nieuws uitgelicht

De Moto 360 en Moto Hint van Motorola

De Moto 360 en Moto Hint van Motorola 4 september 2014 werden twee nieuwe apparaten aan het portfolio van Motorola toegevoegd. De eerste is de eerste ronde smartwatch met Android Wear. De Moto 360 heeft een prachtig design, maar blijk minder te presteren dan verwacht. De tweede is de Moto Hint, een draadloze headset of eigenlijk een 'Earable'.

Moto 360

Sinds de aankondiging van Android Wear op begin 2014 is er al uitgekeken naar de Moto 360, die gelijktijdig werd onthuld. Na lang wachten werd hij 4 september 2014 dan beschikbaar voor het publiek, maar het apparaat valt tegen. Deze smartwatch is uitgerust met een twee jaar oude Texas Instruments chipset, waardoor de watch bij sommigen best traag is en wel eens wil vastlopen. Erg jammer natuurlijk, vooral gezien het prachtige design van de Moto 360.

Specificaties
Naast de chipset OMAP 3 chipset van Texas Instruments is de Moto 360 uitgerust met een 1,56 inch Gorilla Glass scherm, met een resolutie van 320 x 290. Het RAM-geheugen bevat 512MB en de opslag is 4GB groot. Naast een pedometer (stappenteller) zit er ook een hartslagmeter in en kan deze smartwatch van Motorola draadloos worden opgeladen. Ook kan hij tegen een beetje water, want hij is voorzien van een IP67 normering.

De Moto 360 draait dus op Android Wear en is compatibel met elk Android toestel dat op Android 4.3 of hoger draait. De hartslagmeter is een app die Motorola zelf heeft toegevoegd en is optioneel.

Moto Hint

De Moto Hint is een draadloze headset, of zoals het Hoofd Design van Motorola het noemde: een 'Earable'. Dit vanwege het feit dat de Moto Hint veel meer kan dan alleen muziek afspelen of bellen. Je kan via de Earable naar je Moto X (de versie van 2014) zoekopdrachten inspreken voor Google, zoals de weg naar huis of een rekensom. Via de Moto Hint krijg je dit dan in je oor ingesproken.

Klein en licht
De Moto Hint is een klein en licht apparaat, hij weegt namelijk ongeveer zo veel als een munt van 20 eurocent. Je kan het met je telefoon verbinden via Bluetooth en het apparaat maakt gebruik van passtrough audio, wat inhoudt dat het niet voelt alsof er iets in je oor zit dat geluiden van buitenaf tegenhoud. Als je de Moto Hint in je oor stop gaat hij door middel van een sensor automatisch aan, en als je hem er weer uit haalt gaat hij automatisch uit en verbreekt hij de verbinding met je telefoon.

Accu en case

Bij de Moto Hint wordt een case meegeleverd, waarin je hem heel snel kan opladen en opbergen. Deze case ziet er ook weer erg strak uit, zoals we intussen wel van Motorola gewend zijn. Zonder tussentijds op te laden heeft de Moto Hint een gesprekstijd van 3.3 uur, maar als je hem in de case stopt en even oplaad, heb je 10 uur gesprekstijd en wel 100 uur stand-by tijd.

Beschikbaarheid

Van de Moto Hint weten we nog niet of deze ook in Nederland en België te koop zal zijn. Wel is de prijs bekend, namelijk $149,00 en hij is beschikbaar is verschillende kleuren en materialen. De Moto 360 is te koop voor 250 bij Nederlandse webshops en daarnaast ook in de Google Store.

Lees verder

© 2014 - 2018 Damundin, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De Motorola Moto XDe Motorola Moto XNa de overname van Google in 2012 is Motorola aan de slag gegaan om een smartphone te maken. In 2013 maakten zijn hun co…
Wat heb je aan een smartwatch?Wat heb je aan een smartwatch?Smartwatches zijn in. De ontwikkeling van de slimme horloges gaat steeds sneller, zoals dat ook met smartphones gebeurt.…
De Motorola Moto X, de versie van 2014De Motorola Moto X, de versie van 2014In 2013 maakte Motorola een comeback in de mobiele telefonie-industrie. Hun Moto X was een prima smartphone met uitsteke…
De Motorola Moto G, de versie van 2014De Motorola Moto G, de versie van 2014Na het succes van de Moto G in 2013 kwam Motorola in 2014 opnieuw met een Moto G, dit keer wat groter en over het algeme…
Smart Lock instellen voor je ChromebookSmart Lock instellen voor je ChromebookVoor het ontgrendelen van je Chromebook is normaal het invoeren van een wachtwoord vereist. Google heeft voor gebruikers…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Motorola., Wikimedia Commons (Publiek domein)
  • Androidworld, http://androidworld.nl/nieuws/motorola-moto-hint/, bezocht op 12-09-2014
  • Androidworld, http://androidworld.nl/nieuws/moto-360-officieel/, bezocht op 12-09-2014

Reageer op het artikel "De Moto 360 en Moto Hint van Motorola"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Damundin
Laatste update: 31-10-2015
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Telecom
Special: Motorola toestellen
Bronnen en referenties: 3
Nieuws uitgelicht…
Deze rubriek bevat artikelen welke zijn geschreven naar aanleiding van een nieuwsfeit en kunnen daarom mogelijk gedateerde informatie bevatten.
Schrijf mee!