InfoNu.nl > Electronica > Telecom > De iPhone 6 en 6 plus: verbeteringen en verschillen

De iPhone 6 en 6 plus: verbeteringen en verschillen

De iPhone 6 en 6 plus: verbeteringen en verschillen Veel mensen hebben er lang op zitten wachten: de iPhone 6! De nieuwste iPhone is groter, dunner en sneller. Er zijn twee nieuwe modellen: de iPhone 6 met een 4,7 inch groot scherm en de iPhone 6 plus met een 5,5 inch groot scherm. Wat zijn de verbeteringen ten opzichte van de iPhone 5S? En wat zijn de verschillen tussen de iPhone 6 en 6 plus? De iPhone 6 draait op het eigen besturingssysteem van Apple, iOS. Tegelijk met de release van de nieuwste iPhone werd ook het nieuwe iOS8 geïntroduceerd. Op deze versie draait de iPhone 6. Zoals bij elke nieuwe iPhone heeft het model een snellere processor, de A8-chip.

Design

De grootste veranderingen ten opzichte van de iPhone 5 zijn het grotere scherm, de telefoon is lichter geworden en het heeft nu ronde randen in plaats van metalen banden. De aan/uitknop is voor het eerst verschoven naar de rechterzijde. Bij vorige versies zat deze altijd aan de bovenkant van het toestel. De camera van het toestel steekt bij de iPhone 6 iets uit de achterkant.

Camera

In beide versies van de iPhone 6 zit een nieuwe camera. Het aantal megapixels is nog steeds 8, maar er zijn wel subtiele verbeteringen. Zo is de autofocus een stuk verbeterd. Het focussen gaat een stuk sneller dan op de andere iPhones! Bij de 5S was het mogelijk om slow-motion filmpjes te maken in 120 beelden per seconde, dit is verhoogd naar 240 beelden per seconde. De camera van de iPhone 6 plus bevat ook optische beeldstabilisatie, wat inhoudt dat de camera in de behuizing kan bewegen en dus schokken op kan vangen.

Geheugen

Er kan gekozen worden voor een 16 GB, 64Gb of 128GB versie. Het is opvallend dat Apple er niet voor heeft gekozen om een instapvariant met 32 GB te produceren. Het geheugen van de iPhone is niet uit te breiden met een micro SD kaart.

iOS 8

Met iOS 7 kreeg het systeem een hele nieuwe look, dit is met iOS 8 niet gebeurd. Er zijn voornamelijk veranderingen aan de apps. Zo zijn er meer mogelijkheden om gegevens uit te wisselen tussen apps en kunnen apps nu ook de vingerafdruksensor op de homeknop gebruiken. Er is een compleet nieuwe app gekomen, genaamd de Healthkit. Daarnaast is er een nieuwe functie, genaamd ‘Reachability’. Door twee keer zacht op de thuisknop te tikken zakt het beeld omlaag zodat de knoppen die normaal bovenin het scherm zitten naar beneden komen.

iPhone 6 of iPhone 6 plus?

Veel mensen vragen zich af welke versie ze moeten nemen, de iPhone 6 of de iPhone 6 plus. Een van de grote verschillen is het scherm: wil je liever een groter of wat kleiner scherm? Daarnaast heeft de iPhone 6 plus een grotere batterij en deze gaat dan ook langer mee. De batterij van de iPhone 6 kan tot 50 uur mee en die van de iPhone 6 plus tot 80 uur. Zoals al eerder vernoemd heeft de 6 plus ook een optische beeldstabilisator. Het laatste verschil is dat de iPhone 6 plus 100 euro duurder is dan de iPhone 6.

Verkrijgbaarheid

De prijs van de iPhone 6 begint bij €699 voor de 16GB versie, €799 voor de 64GB versie en €899 voor de 128 GB versie. Voor de iPhone 6 plus is dit respectievelijk €799, €899 en €999. Beide versies van de iPhone zijn bij meerdere providers in combinatie met een abonnement te verkrijgen. De kleuren voor de iPhones zijn spacegrey, silver en grey.
© 2014 - 2018 Xliesjex, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Alles over de iPhone 5Alles over de iPhone 5De iPhone 5 is een smartphone van Apple. Tijdens een persconferentie in San Francisco werd de iPhone 5 op woensdag 12 se…
IPhone 4 jailbreaken (unlocken)Sinds maandag 2 augustus 2010 is het mogelijk om de iPhone 4 te jailbreaken. Hiermee kan er voor worden gezorgd dat ook…
IPhone 6 en iPhone 6 PlusOp 9 september 2014 werd, tijdens een typische Apple media show, de opvolger van de iPhone 5S bekend gemaakt. Tijdens de…
IPhone 5 van AppleIPhone 5 van AppleDe iPhone 5 is eind september 2012 uitgekomen en ging toen direct de strijd aan met de Samsung Galaxy S3. Er zijn een aa…
IPhone 5: een slungelig toestel met groot schermOp 12 september 2012 presenteerde Apple de nieuwe iPhone 5. Er was lang naar uitgekeken en de meeste vernieuwingen waren…
Bronnen en referenties
  • http://computertotaal.nl/smartphone/iphone-6-of-iphone-6-plus-welke-iphone-is-geschikt-voor-jou-63517
  • http://www.iculture.nl/dossiers/iphone-6/

Reageer op het artikel "De iPhone 6 en 6 plus: verbeteringen en verschillen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Xliesjex
Gepubliceerd: 01-10-2014
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Telecom
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!