InfoNu.nl > Electronica > Telecom > IPhone 4, wat zijn de nieuwe mogelijkheden?

IPhone 4, wat zijn de nieuwe mogelijkheden?

IPhone 4, wat zijn de nieuwe mogelijkheden? IPhone4 was vanaf 23 juni 2010 in Amerika te koop. Apple stelt ons nooit teleur. iPhone 4 is momenteel de dunste smartphone ter wereld. Apple heeft zichzelf weer eens overtroffen. De iPhone 4 heeft meer dan 100 nieuwe functies, het 3,5 inch Retina touchscreen heeft HD niveau. Prachtige design en een vlijmscherp beeldscherm, Multitasking, video vergaderen... Het kan niet op!

iPhone 4 kopen

De iPhone4 is de opvolger van de iPhone3 en werd op 7 juni 2010 door Steve Jobs gepresenteerd op het WWDC. De nieuwe smartphone is weer een lust voor het oog, en niet alleen voor de groeiende groep Apple verslaafden. Vanaf 24 juni was iPhone4 in de VS te verkrijgen. De iPhone 4 is natuurlijk ook in Nederland te koop. Bekijk interessante aanbiedingen en lees meer over de opties bij: iPhone4 gratis bij abonnement

iPhone4, hoe ziet hij er uit?

De iPhone4 is met 9.3 mm de dunste smartphone ter wereld en met het HS screen, vlijmscherp beeld, een telefoon om verliefd op te worden. iPhone 3 had nog veel plastic in de hardware, maar de iPhone 4 bevat zowel staal en glas aan voor en achterkant. Roestvrij staal uiteraard. Het roestvrij staal oogt niet alleen schitterend maar is met name ook geschikt voor de ontvangt en de smartphone heeft mede door het staal een beter bereik. Het retina scherm is 3,5 inch, 960 x 640 pixels (contrast ratio van 800:1) en is van HD niveau. Het toestel is in zwart of witte uitvoering te verkrijgen. De telefoon heeft mooie afgeronde hoeken.

iPhone 4, wat zijn de mogelijkheden?

De iPhone 4 heeft meer dan 100 nieuwe mogelijkheden. Het voert te ver om deze allemaal te bespreken maar een aantal functies zijn wel erg leuk om te vermelden.
 • Om te beginnen de zeer interessante functie FaceTime om mee te video chatten via draadloos Wi-Fi internet, waarvoor een camera aan de voorkant van het toestel zit. Erg leuk als je iemand belt, die ook een iPhone 4 heeft en je kunt elkaar meteen zien, maar natuurlijk is de FaceTime functie vooral ideaal voor een korte vergadering c.q. videoconferentie voor zakelijk gebruik. Het beeldscherm is waanzinnig scherp. Met een hoge pixel-densiteit waardoor geen pixels of ruis meer wordt gezien. Ideaal beeld dus, vlijmscherpe teksten en heldere weergave van de kleuren.
 • Aan de achterzijde van het toestel zit een tweede camera, 5 MP, voorzien van LED flitser en met de mogelijkheid om te filmen tot 720p en 30fps. HD kwaliteit dus. iMovie is in de iPhone 4 bijgevoegd. De video en fotografie mogelijkheden zijn dan ook erg goed met dit toestel. Van Ap-Store kan iMovie gedownload worden voor het toestel en dan kunnen de filmpjes ook nog eens direct op het toestel bewerkt worden.
 • De processor is weer van top niveau. De iPhone 4 bevat dezelfde A4 processor als van de iPad. Snelheid 1Ghz. Dit betekent snel navigeren, super snel laden, weinig stroomverbruik, enzovoorts.
 • Gyroscoop, waarmee games ontwikkeld kunnen worden en bewegingen kunnen over 3 assen gedetecteerd worden.
 • Tweede microfoon die ruis onderdrukt.
 • Multitasking
 • iOS4

Besturingssysteem IOS4

De iPhone 4 is uitgerust met een vernieuwd besturingssysteem IOS4, voorheen iPhone OS. Met IOS4 is het mogelijk om te multitasking. In de praktijk houdt het in dat je meerdere functies tegelijkertijd kunt gebruiken, bijvoorbeeld muziek luisteren en internetten.

iPhone apps

U kunt voor de iPhone vele geweldige apps downloaden via iStore. Een groot deel van de apps zijn gratis.

Prijs iPhone 4

De iPhone 4 is vanaf juli 2010 te koop in Nederland. Er zijn twee uitvoeringen verkrijgbaar:
 • 16 GB
 • 32 GB
In Nederland zal de toestel vermoedelijk exclusief door T-Mobile worden aangeboden. De prijs is afhankelijk van het abonnement wat u kiest.

Lees verder

© 2010 - 2017 Kisses, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Alles over de iPhone 5Alles over de iPhone 5De iPhone 5 is een smartphone van Apple. Tijdens een persconferentie in San Francisco werd de iPhone 5 op woensdag 12 se…
IPhone 5 van AppleIPhone 5 van AppleDe iPhone 5 is eind september 2012 uitgekomen en ging toen direct de strijd aan met de Samsung Galaxy S3. Er zijn een aa…
De iPhone 6: wat kunnen we verwachten?De iPhone 6: wat kunnen we verwachten?Echte Apple-fans hebben het er al maanden over: de iPhone 6. Deze hypermoderne smartphone zal in het najaar van 2014 uit…
Apple iPhone 5s smartphoneApple iPhone 5s smartphoneApple heeft in september 2013 de iPhone 5s uitgebracht. Deze smartphone is de opvolger van de iPhone 5 en is onderscheid…
Smartphones en TabletsSmartphones en TabletsTegenwoordig wordt er voor de term mobiele telefoon ook wel het woord smartphone gebruikt. Dit is een mobieltje met uitg…
Bronnen en referenties
 • Iphon4-info.nl
 • Online.nl

Reageer op het artikel "IPhone 4, wat zijn de nieuwe mogelijkheden?"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Kisses
Laatste update: 28-08-2011
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Telecom
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!