InfoNu.nl > Electronica > Telecom > Wat kan je met de iPhone 4?

Wat kan je met de iPhone 4?

Wat kan je met de iPhone 4? Vanaf 24 juni 2008 was de iPhone 3 in de VS te koop en in Nederland was dat op 1 juli 2008. Er zijn in Nederland al zo'n 143.875 iPhone's verkocht wat zich met de tijd mee een steeds groter aantal zal gaan vormen. Maar wat je kan je nou allemaal met de iPhone 4? Lees het hieronder.

iPhone 4


Bij de iPhone 4 de simkaart erin zetten

Als je de iPhone 4 hebt gekocht krijg je daar een microsim bij plus een klein pennetje om het schijfje aan de zijkant van je iPhone 4 eruit te halen. Als je dit niet voor elkaar krijgt dan moet je iets harder drukken met het pennetje zodat hij eruit komt. Je hebt een kaartje gekregen bij het pakketje waar je microsim in zit die je eruit moet drukken. Dit kleine kaartje doe je in het schijfje en schuif je deze aan de zijkant van je iPhone in het gleufje (dus niet alleen je microsim in het gleufje!).

Activeren

Als je de iPhone 4 wil gebruiken moet je deze eerst activeren op de website van T-mobile. Hiervoor moet je een account hebben bij T-mobile. Om simkaart te activeren heb je een simkaart-nummer nodig. Dit nummer staat op de brief onder de streepjescode die je hebt gekregen. De eerste 6 nummers van je simkaart-nummer staan er al en moet je ze verder invoeren. Als je dit hebt gedaan dan wordt je simkaart geactiveerd en kan dit eraan liggen wanneer dit wordt gedaan. Zie hieronder.

Tijdstip van je aanvraag Tijdstip van activatie
Tussen 07.45 en 10.45 uurTussen 11.00 en 12.00 uur
Tussen 10.45 en 13.45 uurTussen 14.00 en 15.00 uur
Tussen 13.45 en 16.45 uurTussen 17.00 en 18.00 uur
Tussen 16.45 en 07.45 uurTussen 08.00 en 09.00 uur

Facetime

Facetime is een nieuwe applicatie wat de iPhone 3G niet heeft. Facetime is een applicatie waarmee je kan videobellen met een ander persoon die ook in het bezit is van een iPhone 4. Deze applicatie is gratis en daar betaal je niks voor, dus ook geen belminuten of installatiekosten. Het is alleen te gebruiken met een wifi netwerk. Dit is een ideale applicatie voor stelletjes die ver uit elkaar wonen, en om nutteloze gesprekken te voeren.

Jailbreaken

Het is legaal om een iPhone te jailbreaken. Jailbreaken is dat je gratis app's kan krijgen waar je normaal voor moet betalen. Hieronder een uitleg hoe je de iPhone 4 4.1 kan jailbreaken:
 • Download Limera1n op deze website
 • Dan start je het bestandje en druk je op de knop 'make it ra1n'
 • Als je op de knop hebt gedrukt sluit je iPhone af en krijg je een plaatje van itunes te zien
 • Je volgt de instructies die worden gegeven in het bestandje
 • Als je alles hebt gedaan herstart je je iPhone
 • Dan klik je op de applicatie 'Limera1n' en installeer je 'Cydia'
 • Nu start de iPhone weer opnieuw op en start je de applicatie 'Cydia' weer en ga je naar Manage -> Sources -> Edit -> Add -> en typ je in: cydia.hackulo.us en daarna klik je op 'add anyway'.
 • Als hackulo is geïnstalleerd, zoek je in dat bestandje 'Installous' en druk je op install -> confirm.
 • Als je dit alles hebt gedaan, dan is je iPhone gejailbreakt

Soms als je hackulo wil downloaden doet hij er niet, en staat er: 'Did not find Repository'. Als je deze melding krijgt, moet je het later nog een keer proberen omdat de site dan overbelast is.

Installous

In installous download je applicatie's waar je normaal kosten over moet betalen. Zo kan je de duurste applicatie's gratis krijgen zoals bijvoorbeeld tomtom of photoshop programma's.

Verschil tussen de iPhone 4 en de iPhone 3G

Verschil in:iPhone 3GiPhone 4
Grootte116x62x12 mm115x59x9 mm
Gewicht135 gram137 gram
Batterijduur5 uur bellen (met 3G uit = 12 uur)7 uur bellen (met 3G uit = 12 uur)
Beeldscherm480 x 320960 x 640
Processor600 MHz1 GHz
Camera3 megapixel zonder flits, alleen camera aan de achterkant van de iPhone en zonder filmen5 megapixel met flits, de camera aan de voor- en achterkant van de iPhone en met filmen
Facetimegeen facetimewel facetime
Internet9 uur via Wifi10 uur via Wifi

Iphone 4S

Op 4 oktober is de Iphone 4S gepresenteerd. Deze nieuwe Iphone schijnt het beter te doen dan de Iphone 4. Beide Iphone's zien er nog steeds hetzelfde uit, maar van binnen is het flink veranderd. De processor van de nieuwe Iphone 4S is krachtiger (7x zo snel als de Iphone 4), het heeft een 8 megapixel camera en een nieuwe 'Voice Control Software' genaamd 'Siri' die je spraak omzet in geschreven tekst. Helaas komt Siri alleen uit in de talen Duits, Frans en Engels.

De Iphone 4S komt in Nederland uit op 28 oktober. De prijzen zullen als volgt zijn:
 • 16GB iPhone 4S: 629
 • 32GB iPhone 4S: 739
 • 64GB iPhone 4S: 849
© 2010 - 2019 Rozanne, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Jailbreaken van een iPod of iPhone, wat is dat?Jailbreaken is ook wel het openbreken van het bestandssysteem van een iPod of iPhone. Letterlijk betekent het: uit de ge…
Handleiding Spirit-Jailbreak iPhone - iPadHandleiding Spirit-Jailbreak iPhone - iPadEen hacker die onder de naam Comex werkt heeft een jailbreak uitgebracht voor OS versies 3.1.2, 3.1.3 en 3.2 dat draait…
Wat is Facetime?Wat is Facetime?Wat is Facetime nu eigenlijk en hoe werkt het? Facetime is een applicatie die reeds geïnstalleerd is op de meeste appara…
IPhone 4 jailbreaken (unlocken)Sinds maandag 2 augustus 2010 is het mogelijk om de iPhone 4 te jailbreaken. Hiermee kan er voor worden gezorgd dat ook…
Bronnen en referenties
 • http://www.iphoneclub.nl/75871/vergelijking-iphone-4-iphone-3gs-op-hardwaregebied/
 • http://www.iphoned.nl/
 • http://www.t-mobile.nl/
 • http://www.gsminfo.nl/

Reageer op het artikel "Wat kan je met de iPhone 4?"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Rozanne
Laatste update: 07-06-2015
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Telecom
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!