InfoNu.nl > Electronica > Telecom > BlackBerry Torch 9800

BlackBerry Torch 9800

BlackBerry Torch 9800 De BlackBerry Torch 9800 is een smarthphone met touchscreen én een uitschuifbaar qwerty toetsenbord van de Canadese fabrikant Research In Motion. Het toestel bevat BlackBerry's nieuwste besturingssysteem "BlackBerry OS 6". De telefoon is in de kleuren zwart, wit en rood verkrijgbaar. Voor Research In Motion (het moederbedrijf van BlackBerry) is de BlackBerry Torch 9800 een tweede poging om een telefoon met touchscreen succesvol op de markt te brengen. Het Canadese bedrijf is sinds 1999 een begrip in de electronica wereld. De BlackBerry Torch bevat het nieuwste besturingssysteem "BlackBerry OS 6" en heeft een touchscreen en een uitschuifbaar qwerty toetsenbord.

Een foto van de BlackBerry Torch 2Een foto van de BlackBerry Torch 2

BlackBerry Storm

De voorganger van de BlackBerry Torch 9800 is de BlackBerry Storm, ook een telefoon met touchscreen. Alle twee de Storm generaties waren geen succes. De Storm viel vooral weg toen de iPhone bekender werd. De BlackBerry Storm bevat BlackBerry's vorige besturings systeem "BlackBerry OS 5" .

BlackBerry Torch 2

In januari 2011 zijn er foto's en specificaties van de BlackBerry Torch 2 uitgelekt. Veel aan het uiterlijk zal er niet veranderen maar het toestel wordt wel veel krachtiger. Het toestel heeft een processor van 1,2GHz en heeft een ram van 512MB. Ook de opslag cappaciteit is groter geworden en is uitgebreid naar 8GB. De resolutie van de camera blijft het zelfde.

Applicaties

Op de BlackBerry Torch 9800 kan je applicaties zetten, deze zijn te downloaden via de BlackBerry App World. Op het toestel zelf zijn de applicaties van Twitter, Facebook, Windows live messenger, Google Talk en Yahoo! messenger al standaard geinstalleerd. Via de "Social Feed" applicatie kan je in één overzicht zien wat vrienden en kennisen plaatsen op o.a. Facebook, Twitter en BlackBerry Messenger.

BlackBerry Messenger

Het toestel bevat BlackBerry Messenger, dat is een applicatie waarmee je naar andere BlackBerry gebruikers een 'pin' of chatbericht kan sturen. Via BlackBerry Messenger blijf je dus altijd in contact met andere BlackBerry gebruikers zonder daar een extra bedrag voor te betalen (natuurlijk moet je wel een BlackBerry abonnement of Internet prepay hebben). Mede dankzij BlackBerry Messenger is deze smartphone zo populair geworden.

Specificaties

Het beeldscherm van het toestel heeft een resolutie van 480 x360 pixels. De camera van de BlackBerry Torch 9800 heeft een resolutie van 5.0 megapixel en heeft een auto-focus, digitale zoom en en flits functie. Met het besturingssysteem BlackBerry OS 6 is het nu ook mogelijk om een social stream te openen die de laatste activiteiten van Twitter, Facebook en Myspace toont. Radio luisteren via een FM ferquentie is niet mogelijk, wel kan je streams beluisteren. Natuurlijk is de 3G verbinding onmisbaar.
© 2010 - 2018 Stanley, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
BlackBerry PlaybookDe BlackBerry Playbook is een tablet die draait op BlackBerry Tablet OS. De Playbook is ontwikkeld door Research In Moti…
BlackBerry Curve 9300BlackBerry Curve 9300De BlackBerry Curve 9300 is een smartphone ontwikkeld door Research In Motion. Dit is het eerste model uit de “Curve” se…
BlackBerry Bold 9780De BlackBerry Bold 9780 is een smartphone uit de “Bold” serie van Research In Motion’s telefoonmerk BlackBerry. Het toes…
BlackBerry Bold 9700BlackBerry Bold 9700De BlackBerry Bold 9700, ook wel bekend als de BlackBerry Onyx, is een smartphone uit de “Bold” serie van Research In Mo…
BlackBerry Bold 9900De BlackBerry Bold 9900 is een smartphone uit de “Bold” serie van Research In Motion’s telefoonmerk BlackBerry. Het toes…
Bronnen en referenties
  • http://blackberry.com

Reageer op het artikel "BlackBerry Torch 9800"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Stanley
Laatste update: 07-02-2011
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Telecom
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!