Wat is WhatsApp?

Wat is WhatsApp? WhatsApp is een programma (of eigenlijk een applicatie, afgekort als app) voor smartphones. Whatsapp stelt de gebruikers ervan in staat om via hun internetverbinding berichten naar elkaar te versturen. Whatsapp is dus als het ware een chatprogramma voor mobiele telefoons. Smartphones worden steeds populairder en Whatsapp is voor vrijwel alle smartphones beschikbaar. Whatsapp is een groot succes en dat succes zal in de toekomst waarschijnlijk steeds groter worden.

Indeling


Wat is Whatsapp?

WhatsApp is een programma (of eigenlijk een applicatie, afgekort als app) voor smartphones. Met Whatsapp kunnen de eigenaars van smartphones met elkaar communiceren via een internetverbinding; dit is eigenlijk een vorm van mobiel chatten. Op dit moment is Whatsapp verkrijgbaar voor vrijwel alle recent ontwikkelde smartphones. De applicatie maakt gebruik van push-meldingen. Dit houdt in dat er direct een melding wordt weergegeven zodra een Whatsapp-bericht wordt ontvangen. Hierdoor is het voor de ontvanger meteen duidelijk wanneer berichten via Whatsapp worden ontvangen en kan er direct een berichtje terug worden gestuurd. Deze directheid is onderdeel van het succes van Whatsapp.

Wat kost Whatsapp?

De eenmalige aanschafprijs van Whatsapp is 0,79 euro.

Geen extra kosten

De meeste smartphones maken gebruik van internet, dat is immers het doel van een smartphone. Hiervoor betaalt de gebruiker abbonnementskosten. Sommige providers bieden beperkte internetbundels aan en anderen werken met onbeperkte internetbundels. Wie een mobiele internetbundel heeft afgesloten voor een smartphone betaalt geen extra kosten voor het verzenden van Whatsappberichten. Whatsapp maakt namelijk gebruik van die internetverbinding. Deze manier van tekstberichten verzenden is dus vele malen goedkoper dan sms-en voor mensen die internet op hun mobiel hebben.

Geen internationale kosten

Sms-en naar het buitenland kost veel geld. Omdat Whatsapp gebruik maakt van internet zijn er geen kosten verbonden aan het versturen van WhatsAppberichten naar het buitenland. Dus zelfs als u naar de andere kant van de wereld wilt Whatsapp-en zijn hier geen extra kosten aan verbonden.

Hoe werkt Whatsapp?

WhatsApp gebruikt uw telefoonnummer als identificatie en de app maakt gebruik van het adresboek dat u al in uw telefoon hebt opgeslagen. Zo kunt u na het downloaden van Whatsapp meteen Whatsapp-en met reeds opgeslagen contacten die ook gebruik maken van Whatsapp. En andersom zullen mensen die reeds Whatsapp hebben en uw nummer hebben opgeslagen in hun telefoon het zien wanneer u Whatsapp gaat gebruiken. Na aanschaf van deze applicatie is Whatsapp dus direct klaar voor gebruik.

Met Whatsapp bent u altijd bereikbaar

WhatsApp staat altijd aan zolang u een online verbinding heeft. En ook wanneer u uw push-berichten niet hebt opgemerkt of wanneer u uw telefoon heeft uitgezet, zullen uw berichten offline op worden geslagen. Uw berichten worden bewaard tot u ze ophaalt als u WhatsApp weer activeert.

Whatsapp als sociaal netwerk

Whatsapp heeft de functie Status, waarmee u uw contactpersonen op de hoogte kunt stellen van uw huidige status, zoals dat op bijvoorbeeld Facebook ook kan.

Whatsapp installeren in 3 stappen

  1. Ga met uw smartphone naar www.whatsapp.com/download/
  2. Klik op het juiste toestel en volg de instructies om Whatsapp te downloaden
  3. Als het downloaden voltooid is, is Whatsapp klaar voor gebruik!
© 2011 - 2020 Ikn280, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
WhatsApp gebruiken vanaf je computerWhatsApp gebruiken vanaf je computerWhatsApp is een immens populaire berichtenapp met meer dan een miljard gebruikers wereldwijd. Via de mobiele app is het…
WhatsApp, wat is het en hoe gebruik ik het?WhatsApp, wat is het en hoe gebruik ik het?Je hoort de naam WhatsApp regelmatig in gesprekken voorbij komen, maar je weet niet direct wat het is. Doordat je vriend…
Wat is WhatsApp? Werking en voordelen van WhatsAppWat is WhatsApp? Werking en voordelen van WhatsAppJe hebt vrienden uit je omgeving al wel eens horen praten over "App'en" via je smartphone, maar wat is dat nu eigenlijk?…
WhatsApp-update 2.12.250: hoe en wat met nieuwe functies?WhatsApp-update 2.12.250: hoe en wat met nieuwe functies?Op 25 augustus 2015 werd de nieuwe update van WhatsApp gelanceerd, WhatsApp 2.12.250. Er was al eerder een bèta versie,…

Geld verdienen: je oude mobiele telefoon verkopenGeld verdienen: je oude mobiele telefoon verkopenGeld verdienen door je oude mobiele telefoon te verkopen is heel simpel en het is bovendien zo geregeld. Via Envirofone…
Een natte telefoon drogen (waterschade)Het kan altijd gebeuren dat je per ongeluk je telefoon in het water laat vallen. Om ervoor te zorgen dat je geen nieuwe…

Reageer op het artikel "Wat is WhatsApp?"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

An, 30-06-2016 00:13 #160
Geachte,
Misschien een stomme vraag… Als je nog nooit met een contactpersoon in WhatsApp hebt gechat, kan deze contactpersoon dan zien dat je aan het typen bent naar een andere contactpersoon, of ziet deze alleen de status 'online'?
Hartelijk dank voor uw antwoord!

Wesemael Katrien, 08-04-2015 18:47 #159
Kan ik een vroegere profielfoto van een vriendin terugvinden, niet diegene die erop staat?

Chantal, 05-03-2015 16:08 #158
Voor mijn werk maak ik gebruik van een zgn 'groepsapp.' Ik merk dat ik zelf geen berichtjes kan typen, als anderen uit de groep tegelijkertijd online zijn. Mijn toestel blokkeert als het ware. Het duurt een poosje voordat ik weer berichtjes kan sturen, terwijl ik wel berichtjes kan ontvangen.
Ik heb een Samsung Galaxy S4.

Heeft iemand een idee wat dit kan zijn? Het is niet heel storend, maar op gezette tijden is het wel onhandig.
Dank voor het reageren.

Moi, 22-01-2015 21:28 #157
Ik wil een oude bekende z'n profielfoto bekijken en heb even zijn nummer in mijn contacten gezet. Nu zie ik de foto, maar nu is mijn vraag, kan deze persoon zien dat ik diegene tijdelijk heb toegevoegd aan mijn contacten?

Linda, 20-10-2014 13:45 #156
Ik heb een vraag. Ik heb zelf een Iphone 4 voor prive gebruik en voor mijn werk een BB. Nu staat op mijn prive telefoon een persoon met de melding "laatst gezien + tijdstip" maar op mijn BB blijkt hij online te staan. Kan iemand mij uitleggen hoe dit mogelijk is?

Mies, 27-05-2014 19:21 #155
Goedenavond,


Hoe kan het dat wanneer ik mijn status wijzig, deze na een poosje weer terug verandert (vanzelf heb ik het idee.!) naar een eerdere status?
ik zie dit zelf niet (status staat op mijn telefoon bijvoorbeeld nog ingesteld op "beschikbaar") maar op het toestel van iemand anders staat mijn status op (bijvoorbeeld) "slapen"
Stel ik (niet wetend) een nieuwe status automatisch voor slechts een bepaalde tijd in.?

Lin, 12-02-2014 14:50 #154
Beste,

afgelopen week kreeg ik een standaard uitnodigssmsje verstuurd door een contactpersoon uit mijn telefoonlijstje om whats app te installeren. kan hij selecteren wie hij zo n sms'je verstuurd of worden deze automatisch verstuurd naar alle contactpersonen uit zijn telefoonboek die nog geen whats app hebben geïnstalleerd?

Sylvia, 18-12-2013 20:26 #153
Als ik naar benidorm app verstuur moet de ontvanger hier dan voor betalen? Of is app ten alle tijden gratis buiten de gebruikelijke internet kosten. Graag antwoord hierop bedankt. Sylvia

Simone, 21-10-2013 13:57 #152
Ik heb vanmorgen een leeg whatsapp bericht ontvangen van iemand die wel in mijn contactenlijst staat, maar waar ik ooit eens de chat geschiedenis van heb verwijdert. Er staat echt niets in het bericht ook geen tijd wanneer het verstuurd is. Hoe is dit mogelijk? En heeft deze persoon nu wel of niet iets gestuurd.

Gr. Simone

Ann, 09-09-2013 07:45 #151
Beste, ik belde naar een vriend in India en zijn telefoon lag af. Maar als ik op whatsapp keek was hij nog online voor 5 min is dit mogelijk?
Mvg ann

Paul, 03-09-2013 10:22 #150
Kan een ander mijn naam en nummer en berichten op zijn telefoon zetten net doen of hij een bericht gehad heeft?

mv. Paul

Wendy, 20-08-2013 16:02 #149
Als ik een spraakbericht binnen krijg via whatsapp hoor ik slecht s de eerste of de laatste seconde van het bericht? Ik heb een Samsung i9000, collega heeft dezelfde telefoon en heeft dit ook. Ligt dit aan de gsm of kan ik dit ergens aanpassen?

Fred, 19-06-2013 10:11 #148
Iemand heeft mij geblokt op de Whatsapp, kon niet meer status zien en ook profiel foto werd niet geupdate. Nu ineens zie ik persoon met nieuwe foto en kan ik status inzien. Komt dit doordat die persoon mij uit zijn telefoon heeft verwijderd dat daardoor de blokkade is vervallen? Reactie infoteur, 29-06-2013
Beste Fred,

Het is op afstand niet met zekerheid te zeggen waarom de foto en status nu weer te zien zijn.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Jolanda, 05-05-2013 22:05 #147
Hallo,

Ik heb nu net weer whatsapp geïnstalleerd en nu zat ik me af te vragen, als ik iemand een foto stuur dan kopieert hij deze. Dit gebeurd bij alles wat ik deel met een contactpersoon. Is dit uit te zetten? Ik heb hier ook gezocht maar die oplossing gaat niet op omdat ik die optie niet heb in mijn menu. Is dit nog mogelijk om het uit te zetten? Reactie infoteur, 29-06-2013
Beste Jolanda,

Zoals u zegt is dit afhankelijk van uw telefoon, u kunt dan ook het beste contact opnemen met de winkel waar u de telefoon heeft gekocht of met support@whatsapp.com.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Frits, 15-02-2013 08:55 #146
Hoe accuraat is de 'online' weergave eigenlijk? Ik weet dat 'laatst gezien' niet altijd juist aangeeft wanneer iemand voor het laatst online was, maar hoe zit dit als je iemand tijdens een gesprek online ziet komen en weer offline ziet gaan? Klopt dit altijd of kan dit ook per telefoon verschillen? Reactie infoteur, 29-06-2013
Beste Frits,

"Online" betekent dat het contact WhatsApp heeft geopend en is verbonden met het internet. Dit betekent echter niet noodzakelijk dat het contact je bericht heeft gelezen.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Annail, 10-02-2013 12:37 #145
Hoe kan ik een contact verwijderen? Reactie infoteur, 29-06-2013
Beste Annail,

U kunt een contact verwijderen door dit contact uit de contactenlijst van uw telefoon te verwijderen.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Faustina, 09-02-2013 22:46 #144
Ik heb een samsung galaxy SIII. In de contactenlijst heb je zo'n icoontje met een telefoon en een enveloppe. Als je op die enveloppe klikt zou er moeten staan : niieuw bericht of je ziet een icoon van whatsapp. Maar op een of ander manier is die icoon van whatsapp weg. Ik kom meteen in de scherm typ een bericht. Hoe kan dat? Reactie infoteur, 29-06-2013
Beste Faustina,

Zelf ben ik niet bekend met de Samsung Galaxy SIII, ik raad u dan ook aan om deze vraag te stellen in de winkel waar u de telefoon kocht of via support@whatsapp.com.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Heidi, 04-02-2013 10:47 #143
Beste Infoteur,

Heb een lange tijd kunnen genieten van whats app maar nu ik een nieuwe update moet maken gaat alles mis. Het lukt niet wegens een fout (927).
Kunt u me helpen?

Vriendelijke groeten,
Heidi Reactie infoteur, 04-02-2013
Beste Heidi,

Heeft u een Android-toestel? Zo ja, dan ligt het hoogstwaarschijnlijk daar aan. Dit is een foutmelding die sinds kort vaak voor komt op Android-toestellen en hopelijk zo spoedig mogelijk verholpen zal worden. Het kan zo zijn dat u dit probleem ook zult hebben met andere applicaties. Ik hoop voor u dat het zo snel mogelijk verholpen wordt. Veel succes.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Arnoud, 28-01-2013 11:24 #142
Ik heb iemand een uitnodiging verstuurd maar het lijkt wel of deze de mogelijkheid tot het uitnodigen van andere blokkeert. Als ik in de "iedereen" lijst een contact open loopt hij vast. Ik heb een Nokia Lumnia 920. Kan ik dit oplossen? Reactie infoteur, 03-02-2013
Beste Arnoud,

Het is inderdaad mogelijk om mensen die WhatsApp nog niet gebruiken uit te nodigen om WhatsApp te gebruiken middels een SMS. Waarom dit bij u niet lukt, is op afstand moeilijk te zeggen.
U zou uw contactpersoon zelf kunnen vragen of hij/zij WhatsApp wil installeren. Wanneer u allebei WhatsApp heeft geïnstalleerd en elkaars nummer in uw telefoon heeft staan kunt u een conversatie openen binnen WhatsApp.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Kim, 09-01-2013 10:04 #141
Hallo,
Kan ik automatisch alle berichtjes van mijn whatsapp doorsturen naar mijn mail?
Groetjes Kim Reactie infoteur, 19-01-2013
Beste Kim,

Het is wel mogelijk om WhatsApp-conversaties door te sturen naar uw e-mail, maar niet om dit automatisch te doen. Het zal dus handmatig moeten gebeuren.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Troublesfrees, 08-01-2013 08:52 #140
Beste,

Ik wil een oude bekende zijn profielfoto bekijken en heb ff zijn nummer in mijn contacten gezet. Nu zie ik de foto, maar nu is mijn vraag, kan deze persoon zien dat ik diegene tijdelijk heb toegevoegd aan mijn contacten. Ook wanneer deze persoon niet mijn nummer in zijn contacten heeft staan?

thx Reactie infoteur, 19-01-2013
Beste Troublesfrees,

Het is alleen mogelijk om iemand in uw WhatsApp-contactenlijst te zien wanneer u over het telefoonnummer van deze persoon beschikt. Dit geldt dus ook voor uw oude bekende in kwestie.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Annicia, 02-01-2013 23:37 #139
Beste,
Ik heb mijn whatsappaccount per ongeluk verwijderd. En heb weer me account geactiveerd, maar al me gesprekken zijn weg. Is er een mogelijkheid dit terug te halen? Heb me simkaart er niet uitgehaald. Ik hoop het snel te horen het is erg belangrijk! Alvast bedankt.
Gr Annicia Reactie infoteur, 19-01-2013
Beste Annicia,

Helaas is dit niet mogelijk.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Saskia, 26-11-2012 16:20 #138
Mijn iphone is dit weekend gestolen. Nu heb ik een nieuwe simkaart opgehaald bij vodafone, met hetzelfde nummer. Alleen, aangezien ik mijn eigen toestel niet meer heb, heb ik het nu tijdelijk gezet in een oud blachberry-toestel, maar na twee keer opnieuw whatsapp te hebben verwijderd en gedwonload, blijft mijn whatsapp geregistreerd staan onder een oud nummer, wat ik voorheen gebruikte in het blackberry-toestel. Hoe kan ik dit nu oplossen? Reactie infoteur, 15-12-2012
Beste Saskia,

Op deze vraag weet ik helaas het antwoord niet. Ik raad u aan om contact op te nemen met support@whatsapp.com.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Wim, 23-11-2012 12:16 #137
Als ik mijn simkaart in het buitenland vervang door een prepaidkaart van dat land blijf ik voor mijn contacten gewoon bereikbaar zonder dat zij mijn nieuwe/andere nummer hebben. Hoe kan dat? Reactie infoteur, 15-12-2012
Beste Wim,

Op deze vraag weet ik helaas het antwoord niet. Ik raad u aan om contact op te nemen met support@whatsapp.com.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

O., 20-11-2012 19:33 #136
Beste,
Ik heb een vermoeden dat iemand mij geblokkeerd heeft op Whatsapp. Diegene is vanochtend nog online geweest bij mij, en nu zie ik 'voor het laatste gezien (gisteravond)'. Whatsapp geeft dus niet meer aan dat de diegene vanochtend voor het laatst heeft gezien.
Wat ik weet is dat diegene wel erg vaak op whatsapp online is, en verbaas me nu wel dat er staat ' laatst gezien (gisteravond)'

MVG Reactie infoteur, 15-12-2012
Beste O.,

Als de contactpersoon in kwestie WhatsApp geïnstalleerd heeft zou u bij ´laatst gezien´ de tijd en de datum moeten zien waarop deze contactpersoon voor het laatst online is geweest. Als de persoon in kwestie uw nummer geblokkeerd heeft ziet u niet wanneer diegene online is en ziet u 'laatst gezien' niet meer. U ziet dan nog wel de status van deze persoon.
Sinds update 2.8.1 is het mogelijk om de functie ´laatst gezien´ uit te schakelen op de iPhone. Als ´laatst gezien´ niet wordt weergegeven betekent dit dus niet per definitie dat u bent geblokkeerd, maar het is wel mogelijk.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Max, 20-11-2012 00:27 #135
Vraagje…,
waarom kopieert whatsapp alle verstuurde en ontvangen foto's en plaatst deze in mijn telefoongalerij… betreft een HTC Sensation… best wel heel zwaar irri zeg… Iemand een oplossing hiervoor, en kom niet aan met omdat whatsapp de bestanden aanpast in groote of weet ik veel wat.
Gr. Max Reactie infoteur, 15-12-2012
Beste Max,

Ga binnen WhatsApp naar 'Instellingen' en schakel bij 'Bewaar ontvangen… ' uit dat de afbeeldingen en video's automatisch worden opgeslagen.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Jansen, 08-11-2012 12:18 #134
Beste,

Als ik in een whatsapp gesprek zit krijg ik niet direct de tekst te zien terwijl ik wel wat binnen krijg. Ik moet steeds eerst naar beneden scrollen om de nieuwe berichtjes te zien. Dit terwijl het chatvenster gewoon open staat. Dit is vrij hinderlijk aangezien ik soms zit te wachten op een berichtje en naar het scherm zit te staren, en als ik dan naar beneden scroll blijkt het dat er intussen heel veel nieuwe berichtjes binnen zijn gekomen. Enig idee waar dit aan kan liggen?

Mvg, Jansen Reactie infoteur, 08-11-2012
Beste Jansen,

Dit probleem ken ik niet binnen WhatsApp. Het zou kunnen liggen aan uw telefoontoestel en de telefooninstellingen.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Mw, 18-10-2012 07:23 #133
Moet je altijd online zijn, als er staat dat je op een bepaald tijdstip voor het laatst gekeken hebt. Kan het ook zijn dat je telefoon berichten binnenhaalt en dit als laatst gezien wordt beschouwd? Reactie infoteur, 29-10-2012
Beste Mw,

'Laatst gezien' is een wat onhandig gekozen naamgeving binnen WhatsApp. ´Laatst gezien´ duidt namelijk de status van de netwerkverbinding van de telefoon aan. Het duidt niet aan of de applicatie WhatsApp daadwerkelijk in gebruik is. Een BlackBerry en een Android telefoon kunnen zelfstandig verbinding maken met het netwerk wanneer er een nieuw bericht binnen komt, zelfs als de telefoon niet actief in gebruik is op dat moment. Hierdoor kan ´laatst gezien´ soms een vertekend beeld geven van de daadwerkelijke status van uw contactpersoon en of deze uw bericht wel of niet heeft gelezen.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Layla, 30-09-2012 21:09 #132
Er staat whatsapp zal je bellen op mijn nummer, vul de code in die je hoort om de verificatie te voltooien.

maar ik heb geen code, hoe moet ik nu verder?
HELP ME PLEASE Reactie infoteur, 29-10-2012
Beste Layla,

Ik hoop dat uw probleem inmiddels is verholpen. Anders raad ik u aan om contact op te nemen met de afdeling Product Support van WhatsApp via support@whatsapp.com.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Ananiem, 30-09-2012 18:07 #131
Hallo.
ik heb net een nieuwe versie van whatsapp gedownload en ik kan nu niemand meer zien de status hoelaat iemand online is gekomen! Hoe kan ik het weer veranderen want dit vind ik heel erg vervelend ik heb een ace. Hopelijk reageert u snel!
Groeten Reactie infoteur, 29-10-2012
Beste Ananiem,

Als de contactpersoon in kwestie WhatsApp geïnstalleerd heeft zou u bij ´laatst gezien´ de tijd en de datum moeten zien waarop deze contactpersoon voor het laatst online is geweest. Als de persoon in kwestie uw nummer geblokkeerd heeft ziet u niet wanneer diegene online is en ziet u 'laatst gezien' niet meer. U ziet dan nog wel de status van deze persoon.
Sinds update 2.8.1 is het mogelijk om de functie ´laatst gezien´ uit te schakelen op de iPhone. Als ´laatst gezien´ niet wordt weergegeven betekent dit dus niet per definitie dat u bent geblokkeerd, maar het is wel mogelijk.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Arie, 30-09-2012 11:22 #130
Hallo,
Zojuist heb ik een contactpersoon geblokkeerd in WhatsApp. Iedere keer wanneer ik de applicatie open verschijnt het chatvenster van de betreffende geblokkeerde contact. Erg vervelend, maar hoe zorg ik ervoor dat ik een lijst met mijn chats zie ipv het chatvenster van die persoon wanneer ik de applicatie run? Reactie infoteur, 29-10-2012
Beste Arie,

WhatsApp opent zoals u de applicatie gesloten heeft. Dus als u de applicatie sluit wanneer u het overzicht van uw chats ziet, zult u dit ook weer zien verschijnen bij opnieuw openen.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Patricia, 18-09-2012 07:11 #129
Wat betekent het als bij 1 contactpersoon bij whatsapp sinds een paar weken ineens steeds dezelfde datum en tijdstip bij "laatst gezien" blijft staan? Kan deze persoon dat hebben uitgezet, omdat hij niet meer gevolgd wil worden? Heb haar ook lange tijd niet meer online gezien. En kan deze persoon dat dan uitsuitend bij 1 contactpersoon doen of geldt dat dan voor al haar whatsapp contactpersonen? kon eerst wel. Naar mijn mening heeft zij geen Iphone, maar wel android. Kan iemand mij daar antwoord op geven? Alvast hartelijk dank. Reactie infoteur, 29-10-2012
Beste Patricia,

Als de contactpersoon in kwestie WhatsApp geïnstalleerd heeft zou u bij ´laatst gezien´ de tijd en de datum moeten zien waarop deze contactpersoon voor het laatst online is geweest. Als iemand uw nummer geblokkeerd heeft in WhatsApp ziet u niet wanneer diegene online is en ziet u 'laatst gezien' niet meer bij die persoon. Sinds iPhone update 2.8.1 is het echter ook mogelijk om de functie ´laatst gezien´ in zijn geheel uit te schakelen.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Krista, 10-09-2012 15:17 #128
Mijn vriend staat sinds kort vaak online als ik de wats up open, hij zegt dat hij niet aan het appen is. En zegt dat het komt door de g op zin telefoon! Ik geloof dat niet! Ik word hier achterdochtig van en wil wel weten of hij de waarheid spreekt. Mijn vraag is: als je online staat dan zit je toch gewoon te chatten of even op de chat te kijken? Je app, kan toch niet ineens gekoppeld zijn? Reactie infoteur, 10-09-2012
Beste Krista

"Online" en "Laatst gezien" zijn tijdstempels van WhatsApp die je vertellen of een contact online is of wanneer dat contact voor het laatst was verbonden met WhatsApp.
"Online" betekent dat het contact de applicatie WhatsApp heeft geopend en dat het toestel is verbonden met het internet. Dit betekent echter niet noodzakelijk dat het contact uw bericht heeft gelezen.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Usa, 06-09-2012 11:22 #127
Als ik vanuit Amerika wil whatsappen met een samsung b5510 moet ik dan roaming aanzetten of is wifi genoeg? Reactie infoteur, 06-09-2012
Best Usa,

Voor WhatsApp is een WiFi-verbinding voldoende, deze dient op uw locatie daar uiteraard wel beschikbaar te zijn. Let er op dat overig datagebruik in het buitenland tot hoge kosten kan leiden.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Lieke, 04-09-2012 11:26 #126
Als ik mijn Whats app gebruik, is het overal gratis, waar ik me ook bevind in Nederland of in het buitenland?
Vriendelijke groet,
Lieke Reactie infoteur, 05-09-2012
Beste Lieke,

Als u WhatsApp geïnstalleerd heeft op uw telefoon worden er daarna door WhatsApp geen kosten meer in rekening gebracht.
WhatsApp maakt echter gebruik van uw internetverbinding. Hoe de kosten van uw internetdatagebruik zijn geregeld hangt af van uw provider en uw contract. De meeste gebruikers van smartphones hebben een abonnement afgesloten, vaak is hierbij een databundel inbegrepen. Het dataverbruik van WhatsApp is overigens zeer gering.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Lies, 30-08-2012 07:11 #125
Als een chat gesprek 1 jaar oud is, wordt er dan het jaartal bij weergegeven? (Blackberry bold) Reactie infoteur, 31-08-2012
Beste Lies,

Leuke vraag, maar helaas weet ik het antwoord niet. Hier kun je denk ik maar op één manier achter komen en dat is proefondervindelijk.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Haihai, 21-08-2012 09:01 #124
Kun je op je rekening zien naar wie je berichten hebt gestuurd via whatsapp? Reactie infoteur, 23-08-2012
Beste Haihai,

Op uw factuur is niet te zien naar wie u berichten heeft gestuurd via WhatsApp. Whatsapp maakt namelijk gebruik van uw internetverbinding, dit werkt anders dan sms-en.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Oi Oi, 17-08-2012 12:42 #123
Ik heb in mijn vakantie iemand leren kennen in Duitsland. Nu wil ik wel met hem whatsappen, maar hij staat maar niet tussen mijn whatsapplijst. Hij heeft wel meer cijfers in zijn nummer dan ik, hoe kan ik wel met hem whatsappen? Reactie infoteur, 23-08-2012
Beste Oi Oi,

Misschien heeft u het nummer niet goed ingevoerd, vergeet niet dat Duitsland een ander netnummer heeft dan Nederland (+31).

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Sisi, 10-08-2012 23:03 #122
Hallo, ik heb iemand in mijn whatsapp staan en kan van diegene de status zien, maar geen foto meer (hij en ik hebben de update 2.8.1). Ik vroeg mij af of diegene mijn nummer uit zijn iphone heeft gewist en ik dus ook niet meer in zijn whatsapp sta. Is dit mogelijk om te zien, bv doordat ik zijn foto niet meer kan zien?
Mvg, Sisi Reactie infoteur, 23-08-2012
Beste Sisi,

Het is niet mogelijk om te zien of iemand uw nummer heeft gewist.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Mugie, 31-07-2012 11:44 #121
Hallo, mijn probleem is dat ik het vermoede heb dat ik op whattsup door iemand ben geblokt want ik kan zijn status wel zien maar ik kan niet zien hoelaat hy als laatst online was. Want mijn berichten komen bij hem niet aan. Mijn vraag is hoe kan ik te wete komen dat hij mij heeft geblokt. Ik weet wel dat die nummer het gewoon doet. Groetjes Reactie infoteur, 01-08-2012
Beste Mugie,

Het is, met deze informatie, niet met zekerheid te zeggen of u geblokkeerd bent.
Als iemand uw nummer geblokkeerd heeft in WhatsApp ziet u niet wanneer diegene online is en ziet u 'laatst gezien' niet meer bij die persoon. Sinds iPhone update 2.8.1 is het echter ook mogelijk om de functie ´laatst gezien´ in zijn geheel uit te schakelen.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Ineke, 29-07-2012 22:06 #120
Hallo,
Hoe kan het dat berichtjes vanuit Nederland niét aankomen in het buitenland en omgekeerd, terwijl de persoon in kwestie wél gewoon de gsm aan heeft staan?
Sms'en lukt wél gewoon over-en-weer, maar WhatsApp niet!

Groet, Reactie infoteur, 30-07-2012
Beste Ineke,

Waarschijnlijk heeft de persoon in kwestie geen internetverbinding op dit moment, deze is noodzakelijk voor het versturen van berichten via WhatsApp. Omdat dataverbruik in het buitenland tot hoge kosten kan leiden, zetten de meeste mensen hun internetverbinding uit tijdens een verblijf in het buitenland. Als hij/zij over een WiFi-netwerk beschikt kan dit ook worden gebruikt om WhatsApp berichten over te versturen.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Krullie, 26-07-2012 01:14 #119
Hoi, ik heb zojuist een nummer toegevoegd in mijn contacten omdat ik een foto wou zien bij whatsapp, nou is me dat gelukt. Van te voren had ik mijn nummer op verbergen staan want ik wilde niet dat diegene weet dat ik ze even heb toegevoegd om te zien. Als ik diegene zou laten staan in mijn whatsapp met mijn nummer verborgen kan diegene mij dan ook zien? En andere vraag als ik diegene verwijderd heb kan diegene dan ook zien dat ze even is toegevoegd is of zo?
Groetjes krullie Reactie infoteur, 28-07-2012
Beste Krullie,

Van buiten af is niet te zien welke nummers u in uw telefoon heeft opgeslagen. Als u diegene een bericht stuurt via WhatsApp weet hij/zij dit uiteraard wel.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Anoniem, 25-07-2012 22:24 #118
Als ik een vriendin van mij een bericht stuur, krijg ik maar 1 vinkje. Dan komt hij dus blijkbaar niet aan? Maar ik kan wel zien wanneer zij online is en wanneer ze voor het laatst gekeken heeft. En bij mijn andere contactpersonen komen de berichten wel aan, en krijg ik 2 vinkjes. Wat is er mis? Reactie infoteur, 28-07-2012
Beste Anoniem,

Eén vinkje bij een bericht betekent dat het bericht is afgeleverd op de servers van WhatsApp, maar nog niet bij de contactpersoon. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je bericht is afgeleverd op de server, maar nog niet bij de ontvanger. De telefoon van de ontvanger kan bijvoorbeeld geen verbinding hebben met internet, uit staan of niet in gebruik zijn. Het kan echter ook zo zijn dat u geblokkeerd bent.

Als de contactpersoon in kwestie WhatsApp geïnstalleerd heeft zou u bij ´laatst gezien´ de tijd en de datum moeten zien waarop deze contactpersoon voor het laatst online is geweest. Als de persoon in kwestie uw nummer geblokkeerd heeft ziet u niet wanneer diegene online is en ziet u 'laatst gezien' niet meer. U ziet dan nog wel de status van deze persoon.
Sinds update 2.8.1 is het mogelijk om de functie ´laatst gezien´ uit te schakelen op de iPhone. Als ´laatst gezien´ niet wordt weergegeven betekent dit dus niet per definitie dat u bent geblokkeerd, maar het is wel mogelijk.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Fred, 25-07-2012 02:00 #117
Vandaag nieuwe versie van WhatsApp geinstalleerd. Alles werkte hiervoor prima. Alleen nu werkt de chats met mijn dochter niet meer. versturen lukt niet meer en ontvangen berichten zijn direct weg. Help! Reactie infoteur, 28-07-2012
Beste Fred,

Ik raad u aan om WhatsApp opnieuw te installeren. Als dit het probleem niet verhelpt raad ik u aan om contact op te nemen met de afdeling Product Support van WhatsApp via support@whatsapp.com.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Mo, 23-07-2012 08:54 #116
Whats app per ongeluk verwijdert. Opnieuw downloaden lukt niet, krijg een foutmelding (ik geloof 927). Wie kan mij helpen? Reactie infoteur, 23-07-2012
Beste Mo,

Helaas ben ik niet bekend met dit probleem. Ik raad u aan om contact op te nemen met de afdeling Product Support van WhatsApp via support@whatsapp.com.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Elise, 19-07-2012 18:09 #115
Ik heb een nokia c6 en ik heb een surf & mail abonnement aangevraagd bij kpn. Ik gebruik het eigenlijk alleen maar voor whatsapp, maar ik vroeg me af of ik misschien op hele hoge kosten uitkom aangezien ik niet weet of er een limiet op whatsapp zit? Reactie infoteur, 23-07-2012
Beste Elise,

Er zit geen datalimiet op de applicatie WhatsApp. Het totale dataverbruik (en daarmee uw rekening) is onder andere afhankelijk van uw WhatsApp-gebruik, maar ook van ander dataverbruik zoals het bezoek aan internetpagina´s.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Ladyboss, 17-07-2012 11:20 #114
Hallo

Ik wilde net via de Google Play Store de app installeren en gebruiken.
Hier moet je toch niets betalen?
Op de 'site' van Google Play staat GRATIS.

Nu net geïnstalleerd, en ik kan de app (nog) niet gebruiken, want ik heb geen beltegoed…
Hoe kan dit?

Vriendelijke groeten,
LadyBoss.

(Android Groentje) Reactie infoteur, 23-07-2012
Beste Ladyboss,

Helaas ben ik niet bekend met dit probleem. Ik raad u aan om contact op te nemen met de afdeling Product Support van WhatsApp via support@whatsapp.com.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Karin, 16-07-2012 01:32 #113
Ik heb een vraag, ik heb iemand geblokt, maar ik heb een vraag als ik diegene weer deblokkeer of dan de whatsapps die zij heeft gestuurd in de tijd dat ik haar heb geblokkerd weer binnen komen als ik haar deblokkeer? Reactie infoteur, 23-07-2012
Beste Katrin,

Het antwoord op je vraag is nee.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Jajaa, 12-07-2012 18:54 #112
Ik zie bij iedereen van mijn contactpersonen 'voor het laatst gezien en online' behalve bij mijn vriend, terwijl hij gewoon tegen me praat en dan staat er wel online.
hoe kan dit? Reactie infoteur, 23-07-2012
Beste Jajaa,

Het is mogelijk om de functie ´laatst gezien´ uit te schakelen bij iPhone update 2.8.1.
Het kan echter ook zijn dat er een storing was binnen WhatsApp. De gegevens bij 'laatst gezien' worden überhaupt niet altijd geheel accuraat bijgewerkt, dit heeft meestal te maken met overbelasting van de server.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Kees, 10-07-2012 06:14 #111
Hoi, ik Heb laatst per ongeluk iemand een bericht gestuurd die diegene nooit had mogen ontvangen. Nu heeft diegene dat bericht nog niet gezien, maar ik zou er graag voor willen zorgen dat dat ook zo blijft. Is er een mogelijkheid om dit voor elkaar te krijgen? Reactie infoteur, 23-07-2012
Beste Kees,

Verzonden berichten kunnen (helaas) niet ongedaan worden gemaakt.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Mies, 09-07-2012 12:03 #110
Ik had een vraag, iemand had mij geblokkeerd op whatsapp. maar sinds vandaag kan ik diegene weer online zien & de status zien van diegene. Maar als diegene mijn telefoonnummer heeft verwijderd, ben ik dan alsnog geblokkeerd op whatsapp? Of kan ik dan diegene gewoon weer online zien omdat diegene mijn telefoonnummer niet meer heeft? Reactie infoteur, 23-07-2012
Beste Mies,

Als iemand uw nummer geblokkeerd heeft in WhatsApp ziet u niet wanneer diegene online is en ziet u 'laatst gezien' niet meer bij die persoon. Aangezien u dit wel kunt zien bent u niet meer geblokkeerd.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Jopie de Korte, 05-07-2012 01:03 #109
Ik heb iemand geblokt in whatsapp. Ze kan dus mijn status niet zien. Ze heeft mijn nummer gegeven aan een ander persoon die niet in mijn lijst voorkomt, dus weet ze wel wat mijn status is. Is het mogelijk om alleen degene die in mijn lijst staan mijn status door te geven? Reactie infoteur, 05-07-2012
Beste Jopie de Korte,

Helaas is dit niet mogelijk.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Sou, 02-07-2012 19:15 #108
Geblokkeerd of niet? Mensen die hun whatsapp-account hebben verwijderd, hebben ook geen 'laatst gezien status' meer. Het gaat om degene die hun account hebben verwijderd, dus niet alleen de applicatie. Op android is die optie sinds kort mogelijk. Mocht je toch twijfelen of je misschien toch geblokkeerd bent, dan kan je via een whatsapp van een ander nummer (een nummer die die persoon niet heeft) kijken of die persoon wel een status heeft. Reactie infoteur, 05-07-2012
Beste Sou,

Bedankt voor deze reactie.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Ruud, 25-06-2012 17:52 #107
Hallo,

Ik heb sinds kort een htc one v, maar ik kan geen apps downloaden. Ik krijg iedere keer de melding foutcode 101. Weet iemand hier een oplossing voor misschien? ik heb wel internet bereik.
Alvast bedankt!

Groeten ruud Reactie infoteur, 05-07-2012
Beste Ruud,

Helaas weet ik het antwoord op uw vraag niet, dit lijkt mij meer een algemeen probleem met uw telefoon. Misschien kan een andere lezer van dit artikel u verder helpen. Succes.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Marianne, 24-06-2012 16:56 #106
De laatste tijd krijg ik geen, of pas na een tijd een melding dat ik een nieuw bericht heb op whatsapp, of ik moet whatsapp openen en dan zie ik pas dat ik een bericht heb, hoe komt dit en hoe kan ik dit verhelpen?

Mvg,

Marianne Reactie infoteur, 05-07-2012
Beste Marianne,

De volgende tekst is afkomstig van WhatsApp.

Er is een aantal mogelijke redenen waarom u geen pushberichtgevingen ontvangt. Loopt u de volgende stappen door om het probleem op te lossen.
De eerste reden is meteen het makkelijkste probleem om op te lossen. Mogelijk heeft u pushberichtgevingen simpelweg uitgeschakeld. Om deze weer in te schakelen doorloopt u de volgende stappen. Open uw iPhone-instellingen en kies in het menu voor Berichtgeving. Zorg ervoor dat de berichtgeving voor WhatsApp via Badges, Meldingen, en Geluiden is ingeschakeld. Nadat u de berichtgeving voor WhatsApp heeft ingeschakeld MOET u uw iPhone 30 seconden UITSCHAKELEN. OK, nu opent u WhatsApp zodat de applicatie zich voor de Apple Push Notifcation Services kan registeren. Na het doorlopen van de genoemde stappen zou alles in orde moeten zijn.

Maar… mocht u één van de mensen zijn bij wie deze stappen nog geen succes opleveren EN bent u verbonden via een Wi-Fi-netwerk? Dan kunt u proberen het probleem op te lossen middels de volgende twee extra stappen:
De eerste stap is om contact op te nemen met u netwerkbeheerder en uzelf ervan te verzekeren dat de 5223/TCP-poort niet wordt geblokkeerd door een firewall. Wijs u netwerkbeheerder op het volgende artikel: Knowledge Base HT3576.
Als tweede stap wijzigt u de DNS-servers van uw huidige Wi-Fi-netwerk naar 8.8.8.8,8.8.4.4. Na aanpassing van de DNS-servers MOET u uw iPhone 30 seconden UITSCHAKELEN.
Bent u nog steeds aan het lezen? Heeft u nog steeds last van problemen? Echt waar? OK, als allerlaatste optie is het mogelijk om de volgende stappen uit te voeren: Maak via iTunes een reservekopie van uw iPhone. Lees meer over het maken van een reservekopie op http://support.apple.com/kb/HT1766?viewlocale=nl_NL
Wis al uw gegevens en instellingen via Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Wis alle inhoud en instellingen. Werk uw iPhone OS bij naar de laatste versie. Herstel al uw persoonlijke gegevens via de reservekopie van stap 1. Breng een offer aan de pushberichtgeving-goden en schakel uw iPhone in.
Belangrijke mededeling ALLEEN voor degenen met een simlock-vrij gemaakte iPhone die nooit officieel door Apple via iTunes is geactiveerd: Lees meer over de mogelijke problemen met pushberichtgevingen in deze discussie of zoek met Google naar push+fix+iphone. Lees ook de antwoorden op onderstaande vraag.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Frank, 22-06-2012 11:26 #105
Ik vermoed dat ik ben geblokkeerd door een contactpersoon, omdat ik plotseling haar status niet meer zie (dus ook geen 'laatst gezien op.'). Echter gebruik ik nog een andere telefoon waar ik ook whatsapp op heb staan en haar daar toegevoegd heb als contact. Van deze tweede nummer is zij niet van op de hoogte, maar ook hier staat haar status leeg.

Kan het zijn dat ze haar whatsapp van haar telefoon heeft verwijderd en dat ik daardoor geen status meer zie? Maar als ze het verwijderd had, had ik haar helemaal niet meer in mijn lijst kunnen zien als contact toch?

Groet,
Frank Reactie infoteur, 05-07-2012
Beste Frank,

Sou, een andere lezer, gaf het volgende antwoord: "Mensen die hun whatsapp-account hebben verwijderd, hebben ook geen 'laatst gezien status' meer. Het gaat om degene die hun account hebben verwijderd, dus niet alleen de applicatie. Op android is die optie sinds kort mogelijk. Mocht je toch twijfelen of je misschien toch geblokkeerd bent, dan kan je via een whatsapp van een ander nummer (een nummer die die persoon niet heeft) kijken of die persoon wel een status heeft."
Persoonlijk was ik hier nog niet van op de hoogte en ik kan het ook nergens terug vinden. Hopelijk komt hier snel meer duidelijkheid over.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Johanna, 18-06-2012 17:53 #104
Hallo,
Ik wil graag een (nogal lang) whatsapp gesprek teruglezen, maar wanneer ik te ver terug scroll, loopt de applicatie vast. Ik kan niet veel verder dan een of twee maanden terug scrollen, terwijl het gesprek ongeveer een half jaar oud is. Ik heb geprobeerd het gesprek naar mezelf te mailen, maar wanneer ik dit doe wordt niet het hele gesprek verstuurd, maar slechts een paar weken van het gesprek. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik het hele gesprek kan teruglezen?
Alvast bedankt,
Mvg, Johanna Reactie infoteur, 05-07-2012
Beste Johanna,

Het lijkt er op dat u de chatgeschiedenis correct heeft ge-e-maild, maar dat WhatsApp een onvoldoende groot stuk van uw chatgeschiedenis op de server heeft opgeslagen. Als u geen backup heeft gemaakt op een SD-kaart is hier helaas weinig aan te doen.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Sander, 09-05-2012 21:53 #103
Hallo,
Bij mijn samsung galaxy s2, wil ik een backup maken op een sd kaart. Aangezien dit toestel kapot is en ik een nieuwe heb (ook galaxy s2). Als ik dan na whatsapp ga >instellingen>meer> reservekope van gesprekken. Dan komt er te staan, dat de kopie op interne ruimte word opgeslagen. Echter wil ik deze graag op mijn sd kaart, zodat ik de gesprekken kan overplaatsen na mijn nieuwe telefoon. Kan iemand mij hierbij helpen?
Alvast bedankt. Met vriendelijke groet, Sander Reactie infoteur, 10-05-2012
Beste Sander,

Helaas ben ik zelf niet bekend met uw toestel. Ik hoop dat een lezer van dit artikel u verder kan helpen door hierop te reageren met het antwoord.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Christine, 09-05-2012 11:26 #102
Ik heb een Iphone 4 en omdat what's app gister niet werkte de app verwijderd en opnieuw geinstalleerd. Nu zijn al mijn gesprekken weg, hoe haal ik deze weer terug? Normaal kon ik bij een installatie gewoon weer mijn oude berichten terugkrijgen. Groetjes Reactie infoteur, 09-05-2012
Beste Christine,

Dit kan alleen als er een backup van de gespreksgeschiedenis is gemaakt. Waarschijnlijk kon u vroeger uw oude gesprekken terugkrijgen wanneer u de update van WhatsApp installeerde, dit maal heeft u de gehele applicatie verwijderd.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Talitha, 07-05-2012 21:53 #101
Hoi, al heel lang maak ik gebruik van watsapp op mijn iphone 3. Hij geeft vaak aan dat ik hem moet updaten. watsapp server komt dan vaak als bericht binnen waar ik dan via internet hem zou kunnen bijwerken. Dit werkt niet. Ook in de appstore kan ik hem niet updaten eerst krijg ik een melding dat ik het nooit gekocht heb en dat moet doen als ik dan op koop klik komt de melding dat het tijdelijk gewijzigd wordt probeer het later nog eens. Ik probeer dit bijna dagelijks en het lijkt mij niet dat er elke dag iets gewijzigd word elk uur. Nu doet watsapp niks meer als ik hem open is alles leeg en staat er niks kan ook nergens op klikken. na enkele seconden word watsapp afgesloten en kom ik op mijn beginscherm van mijn telefoon. Er staan een aantal belangrijke gesprekken in die ik niet kan missen. Daarom durf ik watsapp niet te verwijderen omdat dan natuurlijk alle gesprekgeschiedenis weg is. Wel mijn telefoon geupdate en aantal keer aan en uit gezet. Kunt u mij helpen?

Groetjes,
Talitha Reactie infoteur, 08-05-2012
Beste Talitha,

Wat een ontzettend vervelend probleem. Aangezien u een iPhone 3 heeft, waar geen SD-kaart in kan, heeft WhatsApp geen backup kunnen maken op een SD-kaart. De enige manier om gesprekken veilig te stellen is daarom via de e-mail. Ik begrijp uw zorg dan ook, want wanneer u WhatsApp verwijdert zullen de gesprekken inderdaad gewist zijn. Om de fout in de applicatie te verhelpen verdient herinstallatie helaas toch de voorkeur. Mijn advies is dan ook om WhatsApp te verwijderen en opnieuw te installeren, waarbij u de gesprekken helaas verliest. Ik snap volkomen dat u met dit advies niet tevreden bent, maar ik kan u helaas niet beter helpen. U kunt nog contact opnemen met de afdeling Product Support van WhatsApp via support@whatsapp.com maar ik denk niet dat zij u een ander advies zullen geven. Heel veel succes.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Nynke, 07-05-2012 15:18 #100
Hoi, Ik heb al een tijd whatsApp. Nu is er een vriendin waar ik voorheen wel mee kon appen, maar de laatste weken niet meer. Heb whatsApp verwijderd, zij mij ook, opnieuw geïnstalleerd, zij mij ook. Mob nr verwijderd en opnieuw, er zijn geen blokkades, hoe kan dit?

Vriendelijke groeten Nynke Reactie infoteur, 07-05-2012
Beste Nynke,

Wat een vervelend probleem. U heeft alles al gedaan wat ik u zelf zou adviseren. Ik raad u aan om contact op te nemen met de afdeling Product Support van WhatsApp via support@whatsapp.com in de hoop dat zij dit probleem voor u kunnen oplossen.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Naomi, 07-05-2012 08:51 #99
Per ongeluk heb ik bij watsapp gedrukt op "reserve kopie sd kaart", dit was echter helemaal niet de bedoeling. Hoe kan ik de back ups verwijderen van mijn telefoon? Reactie infoteur, 07-05-2012
Beste Naomi,

De backup staat niet op uw telefoon, maar op uw SD-kaart. Dit is geen probleem. U zou de gehele directory van uw SD-kaart kunnen verwijderen, maar dit is niet nodig.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Romi, 05-05-2012 21:23 #98
Sommige contacten in mijn telefoon lijst waarvan ik weet dat ze whatsapp hebben staan niet in mijn whatsapp contacten lijst, hoe kan dit? Ik moet ze allemaal nu via een sms uitnodigen.
(ik heb een blackberry)
groetjes Reactie infoteur, 06-05-2012
Beste Romi,

U kunt proberen om uw WhatsApp contactenlijst te vernieuwen. Indien dit het probleem niet oplost kun u WhatsApp opnieuw installeren.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Kim, 03-05-2012 21:37 #97
Hallo,
Ik heb sinds kort een Nokia E-500 gekocht, en zou hierop graag Whatsapp installeren. Heeft iemand een idee hoe je dat doet? En waar ik dat kan dowloaden enzoo? Alvast bedankt! Reactie infoteur, 06-05-2012
Beste Kim,

Volg de instructies onder aan het artikel om WhatsApp te installeren. Dit staat beschreven in de laatste alinea, getiteld 'Whatsapp installeren in 3 stappen'.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Peter, 03-05-2012 19:22 #96
Beste,

Op dit moment ben ik een geschiedenis van een gesprek naar mezelf te mailen. Echter het bestand wat ik ontvang gaat maar tot 06-01-2012 terwijl ik weet dat van daarvoor ook nog geschiedenis heb. Zit er een limiet aan de geschiedenis of moet ik terugscrollen naar die datum en nogmaals de historie mailen? Reactie infoteur, 06-05-2012
Beste Peter,

Het e-mailen van de gespreksgeschiedenis gaat als volgt. Wanneer u binnen WhatsApp een conversatie heeft geselecteerd kunt u via de optie ´Menu´ kiezen voor ´Meer´ en vervolgens voor ´E-mail dit gesprek´. Hiermee kunt u de berichten naar uw e-mailadres verzenden. Als hiermee niet de gehele geschiedenis wordt verstuurd, zou ik u aan willen raden om uw eigen suggestie uit te proberen en anders contact op te nemen met de afdeling Product Support van WhatsApp via support@whatsapp.com.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Bas, 02-05-2012 13:52 #95
Er wordt in Whatsapp door mij automatisch 1x per dag een reservekopie van de gesprekken gemaakt. Deze staan als reservekopieen op de sd kaart. Hoe kan ik deze terug halen?
Graag hoor ik van u! Reactie infoteur, 06-05-2012
Beste Bas,

Start WhatsApp en selecteer 'Menu' en vervolgens 'Instellingen'. Klik op 'Meer' en selecteer 'Chatgeschiedenis Back Up'. Als u de geschiedenis wilt herstellen na een nieuwe installatie van WhatsApp, dan is dit simpel. Zoek de back-up van uw WhatsApp chats op uw SD-kaart en kopieer deze naar de nieuwe installatie directory.
Als u WhatsApp al heeft geïnstalleerd WhatsApp, installeer dit dan opnieuw in dezelfde map, maar kies deze keer om te herstellen en selecteer de map waarin u de back-up heeft gekopieerd.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Angel, 02-05-2012 10:46 #94
Ik heb iemand geblokkeerd op whatsapp, maar zie wel alle updates? Hoe kan dit? Reactie infoteur, 06-05-2012
Beste Angel,

Als iemand uw nummer geblokkeerd heeft in WhatsApp ziet u niet wanneer diegene online is en ziet u 'laatst gezien' niet meer bij die persoon. In uw geval is uw nummer niet geblokkeerd.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Robbin, 27-04-2012 12:35 #93
Sinds een korte tijd is het zo dat bij mij op whatsapp, wanneer ik bijvoorbeeld een groep verlaten en verwijderd heb, die eerst weg is, maar de volgende keer als ik hem weer opstart het gesprek erweer instaat. Ook als ik een heel gesprek met iemand heb gehad, kan het zijn dat dat gesprek ineens verdwenen is zonder dat ik het verwijderd heb. Wat kan ik hiermee? Reactie infoteur, 28-04-2012
Beste Robbin,

Indien mogelijk raad ik u allereerst aan om WhatsApp te updaten. Als dit het probleem niet oplost kun u WhatsApp verwijderen en vervolgens opnieuw installeren. Indien ook dit het probleem niet oplost raad ik u aan om contact op te nemen met de afdeling Product Support van WhatsApp via support@whatsapp.com.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Moi, 26-04-2012 23:22 #92
Ik heb een chat-conversatie met een contactpersoon verwijderd uit "Chats". Sindsdien kan ik met dezelfde contactpersoon geen nieuwe chat-conversatie aangezien. Deze persoon staat wel in mijn telefoonlijst (opgeslagen met de internationale +-annotatie) en staat onder "Contacts", maar niet onder "favorites", waardoor ik geen berichten meer kan sturen. De ander persoon heeft mij nog gewoon wel in zijn lijst staan en kan wel een bericht sturen naar mij, ik kan zijn berichten alleen niet lezen/ontvangen. Daarnaast heb ik meerdere malen mijn simkaart uit mijn mobiel gehaald, zijn nummer verwijderd en opnieuw opgeslagen, maar het lijkt allemaal niet te werken. Is dit op te lossen? Reactie infoteur, 28-04-2012
Beste Moi,

Ik raad u aan om WhatsApp te verwijderen en opnieuw te installeren. Indien het probleem daarna blijft bestaan kunt u contact opnemen met de afdeling Product Support van WhatsApp via support@whatsapp.com.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Peter, 26-04-2012 22:49 #91
Hallo,
Ik heb gisteren ivm met het vermoeden van vreemdgaan van mijn vrouw zeer vaak haar laatstgezien status bekeken alsook die van de vermoedelijke minnaar. Vandaag blijft er bij beide staat laatst gezien op (gisteren). Dit is vreemd omdat mijn vrouw mij vandaag nog een aantal berichtjes heeft verstuurd, toch blijft laatst gezien op gisteren staan. Kan het zijn dat er een beveiliging in zit dat je dit niet vaker dan zo vaak kan bekijken? Reactie infoteur, 28-04-2012
Beste Peter,

Er is geen beveiliging mogelijk waardoor slechts een beperkt aantal keren naar 'laatst gezien' kan worden gekeken. Soms loopt het bijwerken van 'laatst gezien' achter, dit komt meestal door overbelasting van de server.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Han, 25-04-2012 09:32 #90
Bij een contactpersoon van mij zie ik laatst gezien en online status niet meer. Als ik een berichtje verstuur dan komt er maar 1 vinkje bij het berichtje te staan. Ik vermoed dat ik geblokkkeerd sta, maar deze contactpersoon vertelde mij dat ik niet geblokkeerd ben. Kan er nog iets anders aan de hand zijn? Reactie infoteur, 26-04-2012
Beste Han,

Behalve een storing kan ik geen andere reden voor deze situatie bedenken dan dat u geblokkeerd bent.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Janneke, 18-04-2012 11:30 #89
Bij blokkeren van een contactpersoon verschijnt de statuslijn "laatst gezien" nu helemaal niet meer of laat de statuslijn "laatst gezien" het tijdstip zien waarop de contactpersoon voor de blokkade online was? Onderstaande berichten zijn hierover verschillend. Reactie infoteur, 19-04-2012
Beste Janneke,

Als iemand uw nummer geblokkeerd heeft in WhatsApp ziet u niet wanneer diegene online is en ziet u 'laatst gezien' niet meer bij die persoon.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Wilco, 07-04-2012 18:28 #88
Volgende week krijg ik een nieuwe telefoon. Hierop wil ik whatsapp installeren. Moet ik dan eerst whatsapp van mijn oude telefoon wissen? En hoe zit het met de gesprekken die op mijn huidige telefoon staan? Worden die op mijn nieuwe telefoon weer zichtbaar zodra ik daarop whatsapp heb geinstalleerd? Ik wil namelijk graag de gesprekken terug kunnen blijven lezen. Alvast bedankt voor uw antwoord! Reactie infoteur, 08-04-2012
Beste Wilco,

De oude conversaties worden niet automatisch naar de nieuwe telefoon overgeplaatst. Het is wel mogelijk om via een SD-kaart de backup van WhatsApp op de nieuwe telefoon te installeren alvorens WhatsApp te installeren. Ook is het altijd mogelijk om WhatsApp conversaties naar uzelf te e-mailen.
De berichten binnen WhatsApp worden opgeslagen op de server en kunnen vanaf daar naar uw computer worden verzonden. Dit doet u als volgt. Wanneer u binnen WhatsApp een conversatie heeft geselecteerd kunt u via de optie ´Menu´ kiezen voor ´Meer´ en vervolgens voor ´E-mail dit gesprek´. Hiermee kunt u de berichten naar uw e-mailadres verzenden. Dit is mijns inziens de makkelijkste manier om WhatsApp gesprekken veilig te stellen.
Ook is het mogelijk om WhatsApp backups met uw SD-kaart naar uw nieuwe telefoon te verplaatsen, dit dient echter te gebeuren voordat WhatsApp op de nieuwe telefoon is geïnstalleerd. Allereerst zorgt u ervoor dat er op de oude telefoon een backup wordt gemaakt van WhatsApp op uw SD-kaart. Wanneer u WhatsApp (na het overzetten van de backup gegevens middels uw SD-kaart) vervolgens installeert op de nieuwe telefoon, kiest u bij de configuratie voor het herstellen middels backup.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Richard, 07-04-2012 16:39 #87
Goedenmiddag
ik lees net artikelen over geblokkeerd staan bij whatsapp, zoals er ook staat je kan niet zien wanneer laatst gezien enz alleen de status, nu word er ook gezegd dat je geen bericht kan versturen.
is het dan helemaal geen bericht versturen(zodat het klokje alleen blijft draaien)of word het bericht wel afgeleverd op de server en aangeduid met 1vinkje?maar komt niet aan? Reactie infoteur, 08-04-2012
Beste Richard,

Wanneer een geblokkeerd contact een WhatsApp bericht probeert te versturen naar degene die hem/haar heeft geblokkeerd, zal het bericht wel worden afgeleverd op de server en daardoor worden aangeduid met 1 vinkje. Verder gebeurt er echter niets.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Laura, 04-04-2012 23:47 #86
Ik heb al weken contact met iemand in whatsapp en nu zie ik bij diegene ineens niet meer of diegene online is, maar ook niet wanneer diegene online is geweest. Er staat in het balkje dus alleen de naam. Nou lees ik hier dat als je geblokkeerd bent je wel de datum zou moeten zien van voor de blokkering, klopt dit? En wat kan het anders zijn? Reactie infoteur, 05-04-2012
Beste Laura,

Als iemand uw nummer geblokkeerd heeft in WhatsApp ziet u niet wanneer diegene online is en ziet u 'laatst gezien' niet meer bij die persoon.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

C., 03-04-2012 15:20 #85
Is het al mogelijk om te achterhalen of de ander jou in zijn telefoonlijst heeft staan als je wel diens laatst gezien/online kan zien? Reactie infoteur, 04-04-2012
Beste C.,

U kunt van de contacten in uw contactenlijst zien wanneer zij online zijn indien zij WhatsApp geïnstalleerd hebben. Dit betekent niet dat zij uw telefoonnummer ook in hun contactenlijst hebben staan.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Wilma, 01-04-2012 23:48 #84
Hoe verwijder ik een hele whatsapp groep? Ik ben zelf diegene die de groep heeft aangemaakt. Reactie infoteur, 04-04-2012
Beste Wilma,

Ga naar de WhatsApp groepsconversatie. Selecteer 'Info' en kies 'Verwijder en verlaat groep'. Als de organisator van het groepsgesprek het gesprek verlaat, verdwijnt de groep. Wanneer andere deelnemers het gesprek verlaten, verdwijnt het groepsgesprek niet.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

C., 31-03-2012 11:37 #83
Hallo, omdat ik iemand er van verdacht mij geblokked te hebben, hebben mijn vriendin en ik uitgeprobeerd wat je wel/niet ziet. Bij een blokkade blijf je "last seen" nog wel zien van degene die je blokked, maar met een tijdstip van voor de blokkade. Wanneer deze persoon opnieuw online is, wordt dit niet meer bijgewerkt.

Wat gebeurt er trouwens wanneer een geblokked iemand de ander nog wel een berichtje stuurt? Degene van wie ik dacht ie me geblokked had, kon me wel laten zien dat hij 3 ongelezen berichten de I phone had staan.Krijgt hij mn berichten dus wel? Reactie infoteur, 04-04-2012
Beste C.,

Als iemand die door u geblokkeerd is, probeert om een WhatsAppbericht naar u te versturen zal dit bericht niet aankomen. Diegene ziet niet meer wanneer u online bent en zoals u zelf al zei wordt 'laatst gezien' niet meer bijgewerkt.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

C., 30-03-2012 10:36 #82
Hallo, omdat ik iemand er van verdacht mij geblokkeerd te hebben, hebben mijn vriendin en ik uitgeprobeerd wat je wel/niet ziet. Bij een blokkade blijf je "last seen" nog wel zien van degene die je blokkeerde, maar met een tijdstip van voor de blokkade. Wanneer deze persoon opnieuw online is, wordt dit niet meer bijgewerkt. Wat gebeurt er trouwens wanneer een geblokkeerd iemand de ander nog wel een berichtje stuurt? Degene van wie ik dacht ie me geblokkeerd had, kon me wel laten zien dat hij 3 ongelezen berichten de Iphone had staan. Krijgt hij mijn berichten dus wel? Reactie infoteur, 04-04-2012
Beste C.,

Als iemand die door u geblokkeerd is, probeert om een WhatsAppbericht naar u te versturen zal dit bericht niet aankomen. Diegene ziet niet meer wanneer u online bent en zoals u zelf al zei wordt 'laatst gezien' niet meer bijgewerkt.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Moi, 29-03-2012 17:23 #81
Hallo!

Ik heb een nieuwe iphone en de oude aan mijn moeder gegeven. Ik heb al mijn gewone smsjes braaf gewist, maar kon niet meer bij de whatsapp-berichten omdat de simkaart al gedeactiveerd was. Als ik whatsapp zonder sim opende stond er dat ik een telnr moest invoeren, dus ik ging er vanuit dat alles er wel vanaf was. Nu laat ik mijn moeder whatsapp installeren met haar nummer, leest ze doodleuk al mijn berichten voor! Dat was uiteraard niet de bedoeling! Hoe krijg ik het nu voor elkaar dat die berichten weer gewist worden? Gaan deze eraf als ik haar whatsapp eraf laat halen en weer opnieuw laat installeren (ze gebruikt nog wel mijn account voor de appstore, maakt dat verschil uit) Help! Reactie infoteur, 01-04-2012
Beste Moi,

Ik raad u aan WhatsApp opnieuw te installeren op de oude telefoon en dan het nummer van uw moeder te gebruiken bij de configuratie.
U kunt altijd de chatgeschiedenis wissen bij ´Instellingen´.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Yucki, 29-03-2012 11:18 #80
Hoe kan het dat iemand heeft staan bij zijn naam links boven: "laatst gezien gisteren om 12:30" en toch op dat moment een berichtje bij me plaatst. Daar staat het exact correcte tijdstip bij. De melding bij de naam blijft echter: "laatst gezien gisteren om 12:30" (de berichtjes die ik had geplaatst hadden 2 groene v-tjes). Vreemd… Reactie infoteur, 01-04-2012
Beste Yucki,

Het kan zo zijn dat er een storing was binnen WhatsApp. De gegevens bij 'laatst gezien' worden überhaupt niet altijd geheel accuraat bijgewerkt, dit heeft meestal te maken met overbelasting van de server.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Annemie Derix, 28-03-2012 07:04 #79
Een van mijn kontakten ontvangt mijn berichten via whatsapp plotseling niet meer. Heeft hij me abusievelijk geblokkeerd? En hoe is dat weer ongedaan te maken? Reactie infoteur, 01-04-2012
Beste Annemie Derix,

Het deblokkeren van een contactpersoon binnen WhatsApp gaat als volgt: Ga binnen WhatsApp naar 'Instellingen', vervolgens naar 'Chatinstellingen', vervolgens naar 'Geblokkerde contacten'. Hier kunt u zien wie u geblokkeerd heeft. U kunt een geblokkeerde contactpersoon selecteren en deze vervolgens deblokkeren.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Wilma, 24-03-2012 22:05 #78
Is het mogelijk om iemand uit een whatsapp groep te verwijderen? Dus, heb per ongeluk een verkeerde persoon toe gevoegd aan een groep. Kan ik deze verwijderen uit de groep? Reactie infoteur, 25-03-2012
Beste Wilma,

Het is niet mogelijk om iemand anders te verwijderen uit een groep. Diegene kan wel zelf de groep verlaten. Ook kunt u de hele groep verwijderen als u degene bent die de groep heeft aangemaakt.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Nars, 24-03-2012 16:33 #77
Ik kan met iedereen uit mijn contactenlijst whatsappen alleen met een vriend van me niet, ik zie niet meer of hij online staat of ''laatst gezien'' hij ziet het ook niet meer bij mij en we kunnen geen berichten meer naar elkaar sturen. hij heeft mij niet geblokkeerd zegt hij en ik hem ook niet. wat voor probleem kan dit dan zijn? Reactie infoteur, 25-03-2012
Beste Nars,

Helaas, ik heb geen goede oplossing voor dit probleem. Als iemand uw nummer geblokkeerd heeft in WhatsApp ziet u niet wanneer diegene online is en ziet u 'laatst gezien' niet meer bij die persoon. Daar lijkt het dus erg op. Ik raad u aan om contact op te nemen met de afdeling Product Support van WhatsApp via support@whatsapp.com.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Thea, 21-03-2012 08:18 #76
Hoe kan ik iemand uit mijn contactpersonen van Whatsapp verwijderen? Ik heb een nieuw telefoonnummer genomen vanwege stalking en tot mijn verbazing ontvang ik een whatsapp bericht van iemand die mijn nieuwe nummer niet heeft gekregen. Reactie infoteur, 22-03-2012
Beste Thea,

U kunt mensen niet uit uw WhatsApp contactenlijst verwijderen. De WhatsApp contactenlijst is gebaseerd op de contacten die in uw algemene contactenlijst staan, maar iemand daaruit verwijderen betekent niet dat diegene u geen berichten meer kan sturen. U kunt wel contacten blokkeren, op die manier kunnen zij u geen WhatsApp berichten meer sturen.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Sjakie, 20-03-2012 13:24 #75
Wanneer ben je precies "online" is dat alleen als je ook daadwerkelijk met iemand aan het appen bent of ook als je bv je oude apps aan het bekijken bent? Ben je alleen "online" als je met whatsapp bezig bent of krijg een ander ook te zien dat ik online ben als ik bv met "wordfreud" (scrabble) bezig ben? Of bv wat op internet aan het opzoeken ben? Reactie infoteur, 22-03-2012
Beste Sjakie,

'Laatst gezien' en 'online' geven een weergave van de status van de netwerkverbinding die de mobiele telefoon heeft. Deze tijden geven niet weer wanneer de applicatie WhatsApp daadwerkelijk actief wordt gebruikt. Sommige besturingssystemen, zoals BlackBerry en Android, kunnen zelfstandig een netwerkverbinding maken wanneer er een nieuw inkomend bericht is. Dit gebeurt ook als de telefoon niet actief wordt gebruikt op dat moment. Hopelijk heeft dit antwoord u verder geholpen.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Lola, 14-03-2012 09:38 #74
Dus dat wil zeggen dat ik nog wel in de contacten lijst sta van deze persoon (maar dan als geblokkerd in Whatsapp), want anders kun je iemand niet blokkeren op whatsapp toch? Reactie infoteur, 16-03-2012
Beste Lola,

Om een contact te kunnen blokkeren dient het nummer van de persoon die geblokkeerd wordt te zijn opgeslagen in de telefoon van de persoon die het nummer blokkeert.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Lola, 12-03-2012 13:17 #73
Kan iemand die mij geblokkeerd heeft op Whatsapp mijn updates en 'laatst gezien' wel zien? Ik heb diegene namelijk niet geblokkeerd, maar diegene mij wel? Reactie infoteur, 12-03-2012
Beste Lola,

Als iemand uw nummer geblokkeerd heeft in WhatsApp ziet u niet wanneer diegene online is en ziet u 'laatst gezien' niet meer bij die persoon. Zolang u niemand blokkeert, kunnen al uw WhatsAppcontacten uw online-status en 'laatst gezien' zien.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Lobbie, 12-03-2012 11:51 #72
Ik zou graag de conversatie van whats app op mijn computer willen zetten om het te bewaren. Hoe kan ik dat doen? Reactie infoteur, 12-03-2012
Beste Lobbie,

De berichten binnen WhatsApp worden opgeslagen op de server en kunnen vanaf daar naar uw computer worden verzonden. Dit doet u als volgt. Wanneer u binnen WhatsApp een conversatie heeft geselecteerd kunt u via de optie ´Menu´ kiezen voor ´Meer´ en vervolgens voor ´E-mail dit gesprek´. Hiermee kunt u de berichten naar uw e-mailadres verzenden.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Prins, 10-03-2012 21:49 #71
Ik ben geblokkeerd door mijn vriendin en ik denk dat ze dit doet zodat ik niet kan zien wanneer zij online is. Is er een andere mogelijk om dit toch te zien? Reactie infoteur, 11-03-2012
Beste Prins,

Als iemand uw nummer geblokkeerd heeft in WhatsApp ziet u niet wanneer diegene online is en ziet u 'laatst gezien' niet meer bij die persoon. Helaas is er geen andere mogelijkheid om dit toch te zien, behalve op de telefoon van een niet geblokkeerd contact van uw contactpersoon uiteraard.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Johannis, 09-03-2012 04:04 #70
Als je een contact weer deblokkeerd en/ of andersom, duurt het dan een paar dagen voor je weer van elkaar kunt zien wanneer je online bent of voor het laatst bent geweest?. Of zou dit direct weer moeten kunnen? Reactie infoteur, 09-03-2012
Beste Johannis,

Bij het deblokkeren van een contact in WhatsApp zou 'laatst gezien' direct weer zichtbaar moeten worden.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Yannick, 08-03-2012 04:47 #69
Ik had op mijn iphone whatsapp geïnstalleerd. Nu is hij gestolen en heb ik een nieuw vervangend toestel, een blackberry. Maar als ik whatsapp probeer te installeren geeft ie een melding dat ik eerst de whatsapp van mijn oude toestel (iphone) moet verwijderen. Is er iets wat ik hier aan kan doen? Reactie infoteur, 08-03-2012
Beste Yannick,

Helaas weet ik niet hoe u dit probleem op zou kunnen lossen. Ik raad u aan om contact op te nemen met de afdeling Product Support van WhatsApp via support@whatsapp.com.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Westereentje, 06-03-2012 22:19 #68
Hallo,

Ik heb al ongeveer een half jaar whatsapp op mijn Nokia c3-00.
Sinds enkele dagen kon ik geen sms'jes meer versturen en niemand meer bellen. Ik kon echter wel gebeld en gesmst worden.

Nou heb ik mijn telefoon gereset en hij deed weer normaal! Toen heb ik weer whatsapp gedownload, en ja hoor, ik kon niet meer sms'en en bellen. Dus whatsapp maar weer verwijderd en toen kon ik weer gewoon bellen en sms'en.

Weet u misschien wat er mis is? Is er een nieuwe update gekomen waardoor dit fout gaat ofzo?

Groeten Reactie infoteur, 08-03-2012
Beste Westereentje,

Helaas heb ik geen kant-en-klare oplossing voor uw probleem. Ik raad u aan om contact op te nemen met de afdeling Product Support van WhatsApp via support@whatsapp.com.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Nynke Osinga, 05-03-2012 14:47 #67
Als ik een filmpje groter dan 12 mb wil versturen, kan ik hier dan ook een speciale app voor downloaden? Iets als bijvoorbeeld WinZip? Of kan ik die filmpjes helemaal niet versturen? Reactie infoteur, 05-03-2012
Beste Nynke Osinga,

Helaas is de maximum bestandsgrootte die kan worden verzonden met WhatsApp 12 MB. Persoonlijk ken ik geen applicatie die uw probleem op kan lossen.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Priscilla Pronk, 28-02-2012 11:55 #66
Goededag,
Graag wil ik weten of ik oude whatsapp berichten kan terug halen ik had ze gedelete maar doordat ik nu in een rechtszaak zit verwikkeld heb ik ze nodig Reactie infoteur, 28-02-2012
Beste Priscilla Pronk,

Helaas is het niet mogelijk om verwijderde WhatsApp-berichten terug te halen. Het is wel mogelijk om WhatsApp-berichten naar uzelf te e-mailen zolang ze nog niet verwijderd zijn. Dit doet u door binnen WhatsApp een conversatie te selecteren en via de optie ´Menu´ te kiezen voor ´Meer´ en vervolgens voor ´E-mail dit gesprek´. Hiermee kunt u de berichten naar uw e-mailadres verzenden. Hiervoor dient u wel over de oude WhatsApp-berichten te beschikken.
Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Marieke, 27-02-2012 22:43 #65
Hallo,

Ik heb het volgende probleem…
Als ik een zelf opgenomen films via whatsapp krijg of verstuur, gewoon onder de 12 mb, dan kan ik hem niet openen en/of de ander aan wie ik een filmpje heb gezonden ook niet, behalve bij mensen tot nu toe die net als ik een htc hebben… Ik heb een htc sensation xl, maar je kan hogelijk toch niet alleen filmpjes sturen naar mensen met hetzelfde merk?

Hoop dat iemand me kan helpen? Reactie infoteur, 27-02-2012
Beste Marieke,

In principe zou het merk van uw telefoon geen verschil moeten maken bij het verzenden of ontvangen van bestanden via WhatsApp.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Ja Ik, 25-02-2012 18:37 #64
Ik heb een vraag over mijn whatsapp ik heb een nokia smartphone.
Maar mijn contacten kunnen mij niet zien in hun whatsapp lijst waardoor ze dus geen gepsrek met mij kunnen beginnen. Ik zit al een tijd met dit probleem ik hoop echt dat iemand een oplossing hiervoor weet word er gek van Reactie infoteur, 26-02-2012
Beste Ja Ik,

Helaas heb ik geen kant-en-klare oplossing voor uw probleem. Ik raad u aan om contact op te nemen met de afdeling Product Support van WhatsApp via support@whatsapp.com.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Niens, 24-02-2012 13:01 #63
Ik heb sinds kort een nieuw nummer van KPN. Echter blijkt dat ik deze heel erg kort na iemand anders heb overgenomen. Wat gebeurt er nu, deze persoon meld zich aan bij WA met mijn nummer en schijnbaar omdat haar telefoon al eens met dat nummer gekoppeld is geweest hoeft zij zich niet opnieuw te veriefieren. Hij meld mij dan automatisch af. Als ik me dat weer aanmeld meld die haar weer af en ik hoef me ook niet meer te veriefieren. Beetje krom dat zij nu mijn WA binnen krijgt. KPN zegt is niet ons probleem. WA zegt dit is ook niet ons probleem… Beetje vaag Reactie infoteur, 25-02-2012
Beste Niens,

Wat een vervelend probleem. Ik zou u aanraden om allebei WhatsApp opnieuw te installeren, beiden met het goede nummer. Ik hoop dat u contact kunt zoeken met deze andere persoon. Helaas heb ik geen makkelijke oplossing voor dit probleem.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Lala, 23-02-2012 23:01 #62
Is er een manier om te zien of iemand die ik in mijn whatsapp favorieten heb staan, ook mij heeft in zijn lijst of hij mijn nr heeft verwijderd. Dus ik heb hem wel. Hoe kan ik zien of hij mij ook nog in ze lijst heeft? Reactie infoteur, 25-02-2012
Beste Lala,

Het is niet mogelijk om te zien of iemand uw nummer heeft opgeslagen of verwijderd. U kunt wel zien of iemand uw nummer geblokkeerd heeft: u ziet dan niet meer wanneer diegene online is en u ziet 'laatst gezien' niet meer. U ziet dan nog wel de status van deze persoon.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Linda, 23-02-2012 16:04 #61
Hallo,

Ik heb per ongeluk iemand gewist uit mijn lijst maar weer opnieuw toegevoegd in mijn contacten meer ik zie hem nergens meer terug.
Heeft hij mij geblokkeerd?
Ik heb whatsapp meerdere malen opnieuw opgestart maar vind deze persoon niet meer terug terwijl hij wel in mn eigen telefoonboek van de telefoon staat. Reactie infoteur, 25-02-2012
Beste Linda,

Als de persoon in kwestie uw nummer geblokkeerd heeft ziet u niet wanneer diegene online is en ziet u 'laatst gezien' niet meer, u ziet dit contact dan nog wel in uw lijst staan. Er lijkt iets mis te gaan met het synchroniseren van uw contactenlijst binnen WhatsApp. Misschien kunt u het telefoonnummer opnieuw opslaan in uw telefoon en dan binnen uw WhatsApp op vernieuwen klikken. Zorg wel dat WhatsApp toegang heeft tot het geheugen waar dit contact is opgeslagen (soms is er een verschil tussen het simgeheugen en het telefoongeheugen wat betreft deze toegankelijkheid). Anders is het in het uiterste geval misschien een optie om de persoon in kwestie te vragen om u een WhatsAppbericht te sturen, u kunt dan via WhatsApp dit contact toevoegen aan uw telefoongeheugen.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Nona, 22-02-2012 11:34 #60
Ik merk dat ik bij sommIge mensen laatst gezien van gister zie staan terwijl ik een dag later weer met ze gesproken heb en dat veranderd niet, hoe kan dat? Ik lees verschillende dingen over als iemand je geblokkeerd heeft. Het moment dat ik geblokkeerd wordt, blijft dan laatst gezien van dat moment bij mij staan en verandert dat ook niet meer of zie ik helemaal niks meer? Reactie infoteur, 25-02-2012
Beste Nona,

Als de contactpersoon in kwestie WhatsApp geïnstalleerd heeft zou u bij ´laatst gezien´ de tijd en de datum moeten zien waarop deze contactpersoon voor het laatst online is geweest. Als de persoon in kwestie uw nummer geblokkeerd heeft ziet u niet wanneer diegene online is en ziet u 'laatst gezien' niet meer. U ziet dan nog wel de status van deze persoon.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Kimberly, 19-02-2012 22:36 #59
Hey, ik heb een probleem. Een vriendin van mij heeft mij ooit geblokkeerd en toen daarna weer gedeblokkeerd en nu elke keer als ze mijn naam aan klikt met whatsapp slaat haar whatsapp op tilt. Hoe kan dit? Ze heeft hem ook al van haar telefoon afgehaald en whatsapp opnieuw geinstalleerd en ik heb dit ook al meerdere keren gedaan. Wat moet ik of zij doen zodat hij weer gaat werken?
kim Reactie infoteur, 20-02-2012
Beste Kimberly,

Helaas weet ik het antwoord op uw vraag niet. Normaal gesproken zouden blokkeren en deblokkeren niet moeten leiden tot het 'op tilt slaan' van WhatsApp.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Deb, 19-02-2012 12:23 #58
Hoe komt het dat ik mijn wifi verbinding niet uitkrijg.omdat whats up staat geinstallerrd.
heb naturlijk alles al zo ingesteld dat het wel zou moeten.maar dat doe het dus niet.
wel als ik whats up verwijder.dan lukt het wel.maar door het progamma whats up blijft hij constant verbinding maken. Reactie infoteur, 20-02-2012
Beste Deb,

Dat is een vervelend probleem. Hier volgt een manier om het op te lossen. Download Netqin Mobile Antivirus, dit programma heeft een firewall gedeelte dat de kop opsteekt telkens wanneer een applicatie verbinding wil maken met het internet. Het enige wat u binnen dit programma hoeft te doen is aangeven dat u applicaties niet toestaat om verbinding met het internet te maken. Ook kunt u, wanneer u het antivirusprogramma opent en klikt op 'netwerk-firewall' terwijl WhatsApp draait, WhatsApp uitzetten. WhatsApp kan dan niet automatisch verbinding maken.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Danae, 16-02-2012 14:47 #57
Soms merk ik dat bij bepaalde contactpersonen de laatst gezien tijd steeds hetzelfde blijft, ookal weet ik dat hij ondertussen online is geweest, of zelfs al een antwoord gestuurd heeft hoe kan dit? Reactie infoteur, 20-02-2012
Beste Danae,

Het is niet mogelijk om de tijden te beïnvloeden. Als de contactpersoon in kwestie WhatsApp geïnstalleerd heeft zou u bij ´laatst gezien´ de tijd en de datum moeten zien waarop de telefoon van deze contactpersoon voor het laatst online is geweest. Let wel dat sommige telefoons uit zichzelf een netwerkverbinding creëren zonder dat daar handmatige handelingen van de gebruiker voor nodig zijn.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Leo, 12-02-2012 14:15 #56
Goedemiddag,

Ik heb whatsapp altijd gebruikt op mijn iphone 3gs nu heb ik gister mijn nieuwe iphone 4s binnengekregen en de nieuwe simkaart geactiveerd (micro-simkaart). Ik ben vergeten eerst de whatsapp gesprekken op mijn oude toestel te verwijderen en aangezien ik whatsapp al op mijn nieuwe telefoon heb geinstalleerd en de oude simkaart geblokkeerd is kan ik niet meer bij mijn oude whatsapp.

Als ik whatsapp nu verwijder van mijn oude iphone zijn daarmee ook alle berichten verwijderd? Of zijn die via een synchronisatie met itunes nog te zien/verwijderen?
Kan ik eventueel met een prepaid kaart de oude whatsapp berichten nog weer terug halen op mijn oude telefoon?>

worden de berichten automatisch ergens opgeslagen op een server van whatsapp oid? zijn deze later te achterhalen?

Alvast bedankt voor uw reactie. Reactie infoteur, 20-02-2012
Beste Leo,

De berichten binnen WhatsApp worden opgeslagen op de server. Wanneer u binnen WhatsApp een conversatie heeft geselecteerd kunt u via de optie ´Menu´ kiezen voor ´Meer´ en vervolgens voor ´E-mail dit gesprek´. Hiermee kunt u de berichten naar uw e-mailadres verzenden. Hiervoor dient u wel de oude WhatsApp-berichten te kunnen lezen vrees ik.
Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Ikke, 08-02-2012 19:46 #55
Hallo Hallo,

Vraagje een kameraad van mijn gebruikt echt normaal lomp veel WhatsApp en is nou in Frankrijk. En nou staat der dus ook laatst gezien vanochtend 06.00. heb hem ook wat gestuurd en der staat maar 1 vinkje.

Wat houdt dit in? Ben ik dan geblokkeerd dan door hem of niet? :S

Groetjes.! :) Reactie infoteur, 11-02-2012
Beste Ikke,

De weergave van '1 vinkje' betekent dat het bericht succesvol is afgeleverd op de server.
De weergave van '2 vinkjes' betekent dat het bericht succesvol is afgeleverd op het apparaat van de ontvanger. Dit betekent niet dat het bericht daadwerkelijk gelezen is, maar slechts dat het bericht is ontvangen op het apparaat.

Als de contactpersoon in kwestie WhatsApp geïnstalleerd heeft zou u bij ´laatst gezien´ de tijd en de datum moeten zien waarop deze contactpersoon voor het laatst online is geweest. Als de persoon in kwestie uw nummer geblokkeerd heeft ziet u niet wanneer diegene online is en ziet u 'laatst gezien' niet meer. U ziet dan nog wel de status van deze persoon.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Kaatje, 08-02-2012 19:40 #54
Ik ben een zeer tevreden whatsapp gebruiker. En het is mij duidelijk dat dit op tel nr geregisteerd staat… maar nu mijn vraag:
Volgende week krijg ik een andere telefoon bij een andere provider.
Wel hou ik hetzelfde tel nr.
Als ik op mijn nieuwe toestel whatsapp installeer, heb ik dan ook mijn berichten terug die nog op mijn oude toestel en oude simkaart zijn binnengekomen? Reactie infoteur, 11-02-2012
Beste Kaatje,

In principe begint u dan weer met een blanco chatgeschiedenis.
Wel is het mogelijk om individuele gesprekken naar uzelf te e-mailen. Wanneer u binnen WhatsApp een conversatie heeft geselecteerd kunt u via de optie ´Menu´ kiezen voor ´Meer´ en vervolgens voor ´E-mail dit gesprek´. Zo kunt u belangrijke gesprekken veilig stellen.
Ook is het mogelijk om binnen WhatsApp via 'Menu', vervolgens 'Instellingen' en vervolgens 'Meer' een reservekopie van uw chatgeschiedenis te maken op een SD geheugenkaart.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Lucky, 07-02-2012 22:19 #53
Kun je de tijden beinvloeden, bijvoorbeeld als je online bent dat anderen dat niet zien.
Ook is mij opgevallen dat iemand om 20.00u uitlogd en er later staat 10.00u laatst gezien, hoe kan dat? Reactie infoteur, 11-02-2012
Beste Lucky,

Het is niet mogelijk om de tijden te beïnvloeden. Als de contactpersoon in kwestie WhatsApp geïnstalleerd heeft zou u bij ´laatst gezien´ de tijd en de datum moeten zien waarop de telefoon van deze contactpersoon voor het laatst online is geweest. Let wel dat sommige telefoons uit zichzelf een netwerkverbinding creëren zonder dat daar handmatige handelingen van de gebruiker voor nodig zijn.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Margret, 06-02-2012 13:29 #52
Ik heb per ongeluk op de I-phone van een vriend WhatsApp geïnstalleerd en daarbij mijn eigen gegevens gebruikt, zodat de WhatsApp op mijn eigen telefoon (Samsung Galaxy) niet meer werkt. Kunt u mij a.u.b. adviseren hoe dit op te lossen? Ik weet ook hoe ik mijn WhatsApp moet verwijderen om daarna weer opnieuw te installeren. Reactie infoteur, 11-02-2012
Beste Margret,

Ik raad u aan om op beide telefoons WhatsApp te verwijderen en opnieuw te installeren. Het verwijderen van WhatsApp gaat op vrijwel alle telefoons via de optie 'Instellingen' en vervolgens 'Applicaties' of 'Applicatiebeheer'. Nadat u WhatsApp heeft verwijderd, volgt u het 3-stappenschema uit dit artikel om WhatsApp opnieuw te installeren.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Igb, 03-02-2012 22:33 #51
Ik heb een blackberry van een vriendin overgekocht en hier mijn eigen simkaart ingedaan (met internet). Ik heb whatsapp gedownload, maar nu kunnen mijn contactpersonen NIET zien dat ik whatsapp heb. Ik dacht eerst dat dit vanzelf wel over zou gaan maar dit is al meer dan een maand zo… Hoe zorg ik ervoor dat ik wél zichtbaar wordt?! Reactie infoteur, 04-02-2012
Beste Igb,

Ik raad u aan om WhatsApp volledig te verwijderen en opnieuw te installeren.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Daphne, 31-01-2012 13:10 #50
Ik heb een Samsung Galaxy S2, waarop ik whatsapp had geinstalleerd (op mijn telefoongeheugen). Ik zit nu ook voor 5 maanden in het buitenland, waar ik dus een buitenlandse sim in mijn telefoon heb gedaan. Hiermee heb ik ook internet, dus kan ik whatsappen. Alleen whatsapp ik nu nog met mijn oude, nederlandse nummer. Moet ik whatsapp opnieuw installeren? Of wordt dit niet in rekening gebracht bij mijn nederlandse nummer omdat ik op het internet van de buitenlandse sim zit? Reactie infoteur, 03-02-2012
Beste Daphne,

Zolang de buitenlandse simkaart in uw telefoon zit (en niet uw Nederlandse) kan dit geen kosten opleveren voor uw Nederlandse telefoonnummer. Wel is het zo dat mensen die alleen uw buitenlandse telefoonnummer opslaan in hun telefoon u niet kunnen vinden in hun WhatsApp-contactenlijst.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Linda, 27-01-2012 17:01 #49
Ik hoor van vele om mij heen dat je vanaf febr moet gaan betalen per whats app bericht, klopt dit? Ik heb al een jaar whats app en heb er ook nooit iets voor betaald bij de instalatie. Zijn dit fabels? Ook gaat er iets rond dat je iets moet versturen om het gratis te houden, is dit bekend bij jullie? Reactie infoteur, 28-01-2012
Beste Linda,

Dit is niet waar. Het zijn inderdaad fabels. Stuur deze berichtgeving dan ook vooral niet door naar anderen. Op http://blog.whatsapp.com/index.php/2012/01/it-is-a-hoax-really-it-is/ vindt u de uitgebreide Engelstalige verklaring van WhatsApp omtrent deze valse berichten.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Janine, 26-01-2012 09:30 #48
Hoe kan je op whatsapp zien of iemand anders je geblokked heeft? Blijf de "laatst gezien tijd" van deze persoon dan op het tijdstip staan dat je geblokked ben? Kan je van deze persoon dan nog de status zien? Reactie infoteur, 26-01-2012
Beste Elise,

Als de contactpersoon in kwestie WhatsApp geïnstalleerd heeft zou u bij ´laatst gezien´ de tijd en de datum moeten zien waarop deze contactpersoon voor het laatst online is geweest. Als de persoon in kwestie uw nummer geblokkeerd heeft ziet u niet wanneer diegene online is en ziet u 'laatst gezien' niet meer. U ziet dan nog wel de status van deze persoon.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Elise, 25-01-2012 22:37 #47
Bij een vriend van mij kan ik de 'laatst gezien' niet meer zien, oftewel er staat niks onder zijn naam terwijl ik bij de rest allemaal wel wat zie. hij gaf hierop als verklaring dat zijn telefoon leeg was en daarom niet antwoorde maar als iemans telefoon plotseling uit gaat moet je toch nog wel 'laatst gezien' kunnen zien? Heeft hij me nou gewoon geblokkeerd of kan het toch zo zijn? Reactie infoteur, 26-01-2012
Beste Elise,

Als de contactpersoon in kwestie WhatsApp geïnstalleerd heeft zou u bij ´laatst gezien´ de tijd en de datum moeten zien waarop deze contactpersoon voor het laatst online is geweest. Als de persoon in kwestie uw nummer geblokkeerd heeft ziet u niet wanneer diegene online is en ziet u 'laatst gezien' niet meer. Het kan dus zo zijn dat hij/zij u geblokkeerd heeft.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Anita, 24-01-2012 21:01 #46
Als ik naar 1 bepaalde persoon een berichtje stuur komt er maar 1 vinkje te staan en bij ieder ander komt wel gelijk 2 vinkjes kan dit betekenen dat die mij heeft geblokkeerd want hij staat wel op online namelijk. Reactie infoteur, 24-01-2012
Beste Anita,

De weergave van '1 vinkje' betekent dat het bericht succesvol is afgeleverd op de server.
De weergave van '2 vinkjes' betekent dat het bericht succesvol is afgeleverd op het apparaat van de ontvanger. Dit betekent niet dat het bericht daadwerkelijk gelezen is, maar slechts dat het bericht is ontvangen op het apparaat.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Ineke, 23-01-2012 23:11 #45
Bij 1 van mijn vrienden kan ik niet meer zien wanneer zij voor het laatst online is geweest. Dit is bij de rest van al mijn contacten wel te zien! Betekent dit dat zij mij geblokkeerd heeft? Reactie infoteur, 26-01-2012
Beste Ineke,

Als de contactpersoon in kwestie WhatsApp geïnstalleerd heeft zou u bij ´laatst gezien´ de tijd en de datum moeten zien waarop deze contactpersoon voor het laatst online is geweest. Als de persoon in kwestie uw nummer geblokkeerd heeft ziet u niet wanneer diegene online is en ziet u 'laatst gezien' niet meer.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Pien, 23-01-2012 16:06 #44
Help! Mijn vriend zit nu in Amerika, en zijn Whatsapp werkt niet. Heeft iemand enig idee hoe dit mogelijk is? Hij heeft op zijn hotelkamer de beschikbaarheid over Wifi. Reactie infoteur, 23-01-2012
Beste Pien,

Wat vervelend! In principe zou WhatsApp gewoon moeten werken op het WiFi netwerk in het buitenland. Ik kan dan ook geen verklaring geven voor het probleem, helaas.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Julie, 21-01-2012 09:31 #43
Ik heb een vraag in verband met de status, laatst gezien of online. Betekent online dat hij in Whatsapp zit of is de persoon juist actief op zijn gsm? Hij kan ook zijn emails aan het controleren zijn in plaats van op Whatsapp te zitten? Ik heb een Iphone, de ander een Blackberry. Maakt dit enigszins verschil dan? Reactie infoteur, 21-01-2012
Beste Julie,

'Laatst gezien' is een wat onhandig gekozen naamgeving binnen WhatsApp. ´Laatst gezien´ duidt namelijk de status van de netwerkverbinding van de telefoon aan. Het duidt niet aan of de applicatie WhatsApp daadwerkelijk in gebruik is. Een BlackBerry en een Android telefoon kunnen zelfstandig verbinding maken met het netwerk wanneer er een nieuw bericht binnen komt, zelfs als de telefoon niet actief in gebruik is op dat moment. Hierdoor kan ´laatst gezien´ soms een vertekend beeld geven van de daadwerkelijke status van uw contactpersoon en of deze uw bericht wel of niet heeft gelezen.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Annemieke, 19-01-2012 11:20 #42
Hallo,
Ik heb een vraag over whatsapp. Ik heb een Nokia N96 (s60) toestel en heb 6-1-12 whatsapp geïnstalleerd op mijn gsm.
Ik bel prepaid via Tele2. Ik ben druk gaan whatsappen en helaas beltegoed op.
Nu heb ik dus de instellingen van Whatsapp aangepast en netwerken verwijderd in mijn gsm.
Ik gebruik thuis wifi, kan gewoon internetten op mijn gsm maar niet whatsappen.
Als ik kijk bij whatsapp dan zie ik de volgende meldingen staan;
Account type could not ben determinated.Most probably you have not been able to the server yet.
Kan jij mij helpen?
Alvast Bedankt! Reactie infoteur, 19-01-2012
Beste Annemieke,

In principe zou u gebruik moeten kunnen maken van WhatsApp wanneer de applicatie geïnstalleerd is en u verbinding heeft met een WiFi netwerk. Het klinkt alsof er een probleem is met de instellingen, ik raad u dan ook aan om WhatsApp opnieuw te installeren.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Yvonne de Vries, 18-01-2012 15:30 #41
Volgende week krijg ik een smartphone waarop ik Whatsapp kan installeren. Nu ga ik in februari voor 5 maand naar het buitenland op stage. Daar krijg ik een nieuw buitenlandse simkaart. Moet ik Whatsapp eerst verwijderen van mijn telefoon en dan vervolgens weer opnieuw downloaden met mijn buitenlandse nummer? Of hoe gaat dit in zijn werk? Alvast bedankt! Reactie infoteur, 19-01-2012
Beste Yvonne de Vries,

Aangezien u een nieuw nummer gaat gebruiken zult u WhatsApp opnieuw moeten installeren.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Femke, 17-01-2012 22:33 #40
Hoi,

Mijn telefoon is een maandje geleden gestolen:( Nu vroeg een vriendin afgelopen week of ik al een nieuw toestel had, want haar bericht via whatsapp naar mij was op 11 januari voor t laatst gezien?! Iemand heeft dus mijn telefoon gestolen, maar kan dus gewoon mijn berichten lezen!? Kan ik deze opsporen? Evt via melding van whatsapp? Mijn telefoon is toch 'ergens in de lucht' als mensen mijn berichten lezen?!
Alvast bedankt voor je hulp! Reactie infoteur, 18-01-2012
Beste Femke,

Ik snap dat u bent geschrokken. 'Laatst gezien' binnen WhatsApp is echter een wat onhandig gekozen naamgeving. Deze tijd duidt namelijk de status van de netwerkverbinding aan, niet of de applicatie WhatsApp daadwerkelijk in gebruik is. Een BlackBerry en een Android telefoon kunnen zelfstandig verbinding maken met het netwerk wanneer er een nieuw bericht binnen komt, zelfs als de telefoon niet actief in gebruik is op dat moment.
Of de gestolen telefoon opgespoord kan worden weet ik eerlijk gezegd niet. Ik raad u aan om daarvoor contact op te nemen met de politie.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Ikke, 16-01-2012 22:08 #39
In mijn whatsapp zie ik op het moment bij niemand de status van online of laatst gezien om.
Bij iedereen staat dus alleen de naam zonder een melding eronder.
Hoe kan dit? Mijn berichten komen overigens wel aan en de berichten van anderen ook.
Alles lijkt dus normaal te werken behalve dat de status dus ontbreekt.

Ik heb dit laatst ook gehad bij 1 persoon. Dus bij iedereen stond gewoon de laatst online melding op 1 persoon na. Daar stond niks.

Graag hoor ik wat dit betekend en hoe dit kan.

Gr Reactie infoteur, 17-01-2012
Beste Ikke,

De 'laatst gezien' functie van WhatsApp werkte niet vanwege een storing. Dit is (als het goed is) inmiddels verholpen.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Loes, 16-01-2012 19:41 #38
Hallo,

Normaal gesproken kan ik bij een contact persoon zien wanneer deze voor het laatst online was etc. Maar ik kan dat nu bij geen van de contacten meer zien. Hoe kan ik dit veranderen?

Groetjes,
Loes. Reactie infoteur, 17-01-2012
Beste Loes,

De 'laatst gezien' functie van WhatsApp werkte niet vanwege een storing. Dit is (als het goed is) inmiddels verholpen.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Monique Kooij, 14-01-2012 20:10 #37
Hoe kan ik voorkomen dat een sms bericht omgezet wordt in een whatsapp? Dit is tijdelijk nodig omdat mijn dochter een weekje in het buitenland is en geen internet heeft. Reactie infoteur, 15-01-2012
Beste Monique Kooij,

Uw vraag gaat over iMessage en niet over WhatsApp. Daarom kan ik uw vraag niet goed beantwoorden. Excuses daarvoor.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Mirjam, 14-01-2012 12:57 #36
Ik ga over een week een andere simkaart gebruiken, kan ik whatsapp dan gewoon blijven gebruiken of moet ik die dan opnieuw installeren? Reactie infoteur, 15-01-2012
Beste Mirjam,

Dat hangt er van af of WhatsApp op je telefoongeheugen of op je simkaartgeheugen staat geïnstalleerd. Wat op de telefoon staat zou in principe op de telefoon moeten blijven staan en wat op de simkaart staat geïnstalleerd verdwijnt uiteraard als de simkaart wordt verwijderd. Als WhatsApp straks weg is na het wisselen van de simkaarten dan kunt u het simpelweg weer installeren zoals in dit artikel staat beschreven.
Daarnaast is het wel belangrijk of u hetzelfde nummer behoudt. WhatsApp is immers gebonden aan een telefoonnummer.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Marir, 14-01-2012 10:14 #35
Ik heb per ongeluk de whatsapp gedelete en vind hem nergens terug. Ook niet bij mijn andere gedelete apps! Ook is het niet mogelijk om hem opnieuw te kopen. Iemand die me hierbij kan helpen? Reactie infoteur, 14-01-2012
Beste Marir,

Volg simpelweg de stappen onder het kopje 'WhatsApp installeren in 3 stappen' en dan kunt u spoedig weer gebruik maken van WhatsApp.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Mw, 09-01-2012 15:26 #34
Hallo,
Als je een bericht hebt gestuurd en er staat 1 vinkje bij en je hebt daarna whatsapp verwijdert. Krijgt diegene het bericht dan alsnog?
k hoop van niet! Anders heb ik een probleem… :( Reactie infoteur, 09-01-2012
Beste Mw,

Als een WhatsApp-bericht eenmaal verzonden is, is het verzonden. Helaas.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Jack, 08-01-2012 12:44 #33
In mijn chatberichten, binnen whatsapp, van mijn contactpersonen zie ik bij allen "online of laatst gezien". Echter bij een contactpersoon kan ik dit niet meer zien. De regel blijft leeg. Wat betekent dit? Reactie infoteur, 09-01-2012
Beste Jack,

Als de contactpersoon in kwestie WhatsApp geïnstalleerd heeft zou u bij ´laatst gezien´ de tijd en de datum moeten zien waarop deze contactpersoon voor het laatst online is geweest.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Gj, 03-01-2012 13:19 #32
Is het ook mogelijk gebruik te maken van WhatsApp via Wifi op een android tablet, zonder dat er een sim card in zit? Reactie infoteur, 07-01-2012
Beste Gj,

Om van WhatsApp gebruik te kunnen maken is een simkaart nodig.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Edith, 03-01-2012 12:24 #31
Als ik een nieuwe simkaart voor mijn bb krijg met hetzelfde telnr, krijg ik dan nog de pings die ik in de tussentijd heb gemist? Reactie infoteur, 07-01-2012
Beste Edith,

Dit artikel gaat over WhatsApp en niet over Ping. Dit zijn twee verschillende applicaties. Ik weet het antwoord op uw vraag helaas niet.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Pearl, 27-12-2011 20:39 #30
Hallo, ik heb een vraag. Indien iemand haar whatsApp applicatie verwijderd heeft wat krijg ik dan te zien? Blijft zij tussen mijn whatsApp contactpersonen staan (met laatst gezien om:) of verdwijnt zij hiertussen?

Ik hoop van je te horen :) Reactie infoteur, 07-01-2012
Beste Pearl,

Als iemand zijn of haar WhatsApp applicatie verwijderd heeft, blijft deze persoon in uw contactenlijst staan met ´laatst gezien om:´.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Linda, 22-12-2011 11:38 #29
Kun je zien of iemand online is als deze je heeft verwijderd uit zijn telefoonboek of Whatsapp? Stel dat ik iemand verwijder en de ander heeft nog wel mijn telefoonnummer ziet hij dan nog steeds dat ik online ben of moet je elkaar hebben toegevoegd in Whatsapp? Reactie infoteur, 22-12-2011
Beste Linda,

Wanneer u iemands telefoonnummer heeft en u beiden WhatsApp heeft geïnstalleerd kunt u zien wanneer diegene online is. Ook als diegene uw telefoonnummer niet heeft opgeslagen in zijn of haar telefoon.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Jur, 18-12-2011 00:23 #28
Sinds Kort gebruik ik ook whatsapp. Aangezien ik geen internet abonnement heb doe ik het via wifi. Maar telkens wanneer ik het gebruikt heb gaan er toch kosten van mijn beltegoed af, hoe is dit mogelijk? Mijn provider is NL KPN Telfort en ik heb mijn instelling zo gezet dat alleen wifi gebruikt kan worden en geen cellular when roaming zoals ze dat bij whatsapp noemen. Bij voorbaat bedankt. Reactie infoteur, 18-12-2011
Beste Jur,

Er zouden geen kosten in rekening moeten worden gebracht indien u enkel gebruikt maakt van WiFi. Het klinkt alsof u binnen WhatsApp de juiste instellingen heeft toegepast om enkel gebruik te maken van het WiFi netwerk. Kan het zo zijn dat de kosten worden gegenereerd door het gebruik van een andere applicatie dan WhatsApp? Indien dit niet het geval is raad ik u aan om contact op te nemen met uw provider en samen uit te vinden waardoor de kosten worden veroorzaakt.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Dees, 17-12-2011 16:45 #27
Hallo ik heb een belangrijke vraag,

We hebben per ongeluk een whatsapp bericht verwijderd en hier stond belangrijke informatie in, ik liet mijn telefoon uit mijn handen vallen en ving hem op. Maar door de touchscreen verwijderde ik per ongeluk alles. Nu is het héél belangrijk om deze terug te krijgen. Dus wie ow wie kan hier iets over vertellen? Kan het ook niet zo dat degene die ze nog wel heeft en gestuurd heeft naar mij, kan ik ze daar van pikken? Reactie infoteur, 17-12-2011
Beste Dees,

Het kan zo zijn dat degen die het bericht naar u heeft gestuurd dit bericht nog steeds in de conversatie heeft staan. U kunt diegene uiteraard vragen om het bericht opnieuw te versturen of om het bericht te mogen lezen in diens telefoon. Maar helaas bestaat er naar mijn weten geen manier om verwijderde berichten binnen WhatsApp terug te krijgen.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Anita, 16-12-2011 16:09 #26
Ik heb het vermoeden dat iemand mij geblokkeerd heeft op whatsapp.
Ik heb wel een bericht gestuurd naar diegene op 14dec.
Nu zag ik vandaag (16 dec) dat er 2 vinkjes stonden, echter is de persoon
10 dec voor het laatst gezien.

Betekend dit dat diegene mij geblokkerd heeft? En hoe kan diegene alsnog mijn berichtje hebben gelezen?

Thanks.
Gr,

Anita Reactie infoteur, 16-12-2011
Beste Anita,

Het feit dat er twee vinkjes staan in een WhatsApp conversatie zou moeten betekenen dat de persoon dit inderdaad gelezen heeft. Deze functie heeft echter vaak de neiging om niet goed te functioneren. De twee vinkjes staan vaak ten onrechte bij een bericht in een WhatsApp conversatie, dat is een mankement dat zich al geruime tijd voordoet binnen WhatsApp.
Helaas is er dus niet zo veel te zeggen aan de hand van deze twee vinkjes.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Sonya, 11-12-2011 14:37 #25
Is het mogelijk om verstuurde bericht te verwijderen indien het nog niet gelezen is door de ontvanger? Bij de bericht staat namelijk 1 vinkje, en ik zou graag de bericht willen verwijderen voordat de ontvanger hem gelezen heeft. Reactie infoteur, 11-12-2011
Beste Sonya,

Als een WhatsApp-bericht eenmaal verzonden is, is dit niet meer ongedaan te maken (net zoals bij het versturen van sms- of e-mailberichten).

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Sabrina, 29-11-2011 13:14 #24
Is het mogelijk om eerder verwijderde whatsapp berichten terug te halen zonder een backup? Ik heb geen backup gemaakt en destijds zijn de berichten ook aangekomen bij mij. Ik heb ze alleen per ongeluk verwijderd. Kunnen deze nog teruggehaald worden? Met een of andere foefje of programma? Reactie infoteur, 02-12-2011
Beste Sabrina,

Helaas is het (voor zover ik weet) niet mogelijk om verwijderde berichten terug te halen binnen WhatsApp.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Lia, 10-11-2011 14:16 #23
Ik lees veel tegenstrijdigheden over laast gezien in whatsapp berichten. Uit veiligheidsredenen delete ik verzonden en ontvangen berichten. Als ik de berichten heb gedelete dan blijft de naam wel achter in chats. Het bericht is dan leeg maar er staat wel laast gezien met de datum en tijd. Betekend laast gezien in een gedelete bericht nu dat er een bericht is verzonden of dat de ontvanger het op die tijd heeft ontvangen/geopend of dat de ontvanger op die tijd online was en iets op zijn iphone gedaan heeft? Wat betekend nu laast gezien in een gedelet bericht? Reactie infoteur, 02-12-2011
Beste Lia,

Er is een verschil tussen het verwijderen van een chat en het verwijderen van berichten binnen WhatsApp. Bij het verwijderen van een chat verdwijnen alle berichten uit het gesprek en ook het gesprek zelf. Bij het verwijderen van berichten verdwijnen alleen de berichten maar blijft het gesprek bestaan (weliswaar zonder inhoud). 'Laatst gezien' duidt op het tijdstip dat iemand voor het laatst online was op WhatsApp.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Jas, 19-10-2011 20:59 #22
Ik vroeg mij af of 'Status'(beschikbaar/slapen/etc) wel hetzelfde zijn als 'voor het laatst gezien'. Als je iemand blokkeert kan diegene volgens Whatsapp nog wel je 'Status' zien, maar kan diegene ook nog zien wanneer je online bent geweest? Reactie infoteur, 02-12-2011
Beste Jas,

Wanneer u iemand blokkeert ziet diegene niet langer wanneer u online bent.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Harold, 07-10-2011 10:17 #21
De optie 'Menu' is niet aanwezig. Als ik een conversatie geselecteerd heb kan ik bij opties alleen kiezen voor New chat, New group, Delete chat, Call user en Settings. Reactie infoteur, 08-10-2011
Beste Harold,

Helaas kan ik u in dat geval niet verder helpen.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Harold, 06-10-2011 20:18 #20
Ik heb Whatsapp op een Nokia E75. Nu zou ik graag een backup van een chat willen maken. Ik lees inverschillende forums dat je deze kunt mailen maar ik kan deze optie niet vinden in mijn versie 2.6.36. Reactie infoteur, 06-10-2011
Beste Harold,

Wanneer u binnen WhatsApp een conversatie heeft geselecteerd kunt u via de optie ´Menu´ kiezen voor ´Meer´ en vervolgens voor ´E-mail dit gesprek´.
Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Jan Jansen, 27-09-2011 16:33 #19
Ik ontvang berichten van whatsapp die niet voor mij zijn bestemd! Ik sta wel in de telefoon van de verstuurder, maar de berichten worden naar een ander verstuurd. Dit gebeurd alleen als ik de 1 na laatste was waar ze een bericht naar heeft gestuurd. Het betreft mijn ex dus dat is niet zo prettig. Ik hoef niet te weten wat ze naar andere stuurt. Reactie infoteur, 28-09-2011
Beste Jan Jansen,

Ik heb meerdere reacties ontvangen op dit artikel met de vraag hoe het kan dat WhatsApp-berichten aankomen bij de verkeerde persoon. Helaas kan ik hier geen goed antwoord op geven, het zou namelijk niet moeten kunnen gebeuren. Helaas helpt dat antwoord u niet verder. Het lijkt er op dat dit een vaker voorkomend probleem is. Ik raad u daarom aan om een e-mail te sturen (in het Engels) naar support@whatsapp.com, dit is het e-mailadres van het in Californië gelokaliseerde helpcenter.
Ik hoop dat ik u hiermee toch nog een beetje heb kunnen helpen.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Jolly, 25-09-2011 18:31 #18
Ik heb een nokia telefoon met prepaid kaart. Onlangs heb ik What's app gedownload (gratis!) en ik dacht dat ik daar alleen thuis gebruik van kom maken via onze wifi verbinding. Vandaag was ik aan het fietsen door een buitengebied en kon ik op verschillende plaatsen berichten en foto's versturen en ontvangen. Ra, ra, hoe kan dit?
Voor de zekerheid heb ik even gekeken of mijn beltegoed was verminderd, maar dat was niet zo. Reactie infoteur, 28-09-2011
Beste Jolly,

Voor het gebruik van WhatsApp heeft u een verbinding met internet nodig, dit kan via de gegevensverbinding van uw provider (wat u hoogstwaarschijnlijk geld kost) of via WiFi (gratis). Ik neem aan dat u gebruik heeft gemaakt van een open WiFi-netwerk.

Het is bij WhatsApp op een prepaid-toestel wel belangrijk om te controleren dat u niet per ongeluk gebruik maakt van de gegevensverbinding van uw provider als u geen internetabonnement heeft. Hiervoor worden vaak kosten in rekening gebracht.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Mr Mister, 12-09-2011 18:19 #17
Ik gebruik op mijn werk een BB Bold en zodra ik thuis kom gaat de BB uit en mijn iPhone 4 aan. Ik ben in het bezit van 2 simkaarten met hetzelfde nummer (dual kaart heet dat geloof ik). Ik wil graag op beide telefoons whatsapp hebben. Op de iPhone staat ie al maar als ik het op de BB wil installeren geeft ie aan dat dat niet mogelijk is ( waarschijnlijk omdat je maar 1 whatsapp app per mobiel nummer kan gebruiken?)
Weet iemand misschien hoe ik dit wel (via een omweg?) voor elkaar kan krijgen? Reactie infoteur, 19-09-2011
Beste Mr Mister,

Zelf heb ik hier helaas geen antwoord op. Ik hoop dat een lezer van dit artikel u verder kan helpen.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Twentse, 08-09-2011 11:44 #16
Kan een door mij geblokkeerd contact zien of ik online ben of ben geweest ja of nee? Of is het alleen zo dat degene mij geen berichtjes kan sturen… Reactie infoteur, 19-09-2011
Beste Twentse,

Als u binnen WhatsApp naar Menu gaat en dan naar Instellingen>Chatinstellingen>Geblokkeerde contacten dan leest u daar de tekst: Geblokkeerde contacten kunnen u geen berichten meer sturen maar kunnen wel uw status bekijken.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Shanice, 27-08-2011 19:19 #15
Ik zit erover te denken om ook whatsapp te installeren op mijn Nokia E5-00. Ik heb zelf geen abonnement met internet, maar ik kan mijn telefoon verbinding laten maken met het internet bij ons thuis. Is het mogelijk om in te stellen dat whatsapp alleen gebruik maakt van wi-fi (in mijn geval dus het internet bij ons in huis, waarvan ik het wachtwoord heb)? Ik wil namelijk niet dat, als ik bijvoorbeeld naar school fiets, de whatsapp via vodafone internet verder gaat, want dan kost het me extra geld. Reactie infoteur, 28-08-2011
Beste Shanice,

Ja dat kan, dit is echter geen instelling van WhatsApp maar van de telefoon zelf. Het is mogelijk om een telefoon alleen gebruik te laten maken van internet via Wi-Fi en niet via de gegevensverbinding van de provider.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Rian, 14-08-2011 23:49 #14
Hallo,
Mijn Blackberry is gestolen en heb de simkaart geblokkeerd. Het gestolen toestel ontvangt echter nog wel whatsapp berichten. Ik heb straks weer een nieuwe Blackberry met nieuwe simkaart en whatsapp, wel hetzelfde nummer. Welke telefoon ontvangt nu de whatsappberichten? Ik hoop dat u mijn vraag snapt, alvast bedankt. Reactie infoteur, 15-08-2011
Beste Rian,

Als het goed is ontvangt straks de nieuwe telefoon met de nieuwe simkaart de WhatsApp-berichten. De oude simkaart met datzelfde nummer zou dan niet meer actief moeten zijn.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Kees, 09-08-2011 01:01 #13
Is het mogelijk om verwijderde whatsapp berichten terug te halen op de een of andere manier? Is het mogelijk om te zien met wie je gewhatsappt hebt ook al zijn de berichten verwijderd? Reactie infoteur, 09-08-2011
Beste Kees,

Een verwijderd WhatsApp-bericht is helaas niet meer terug te halen. Het is wel mogelijk om te zien met wie u WhatsApp-conversaties heeft gevoerd als u niet de WhatsApp-chats, maar enkel de WhatsApp-berichten verwijdert. De WhatsApp-chats blijven dan open staan maar alle berichten binnen deze chats worden verwijderd. U houdt dan dus de lege conversaties over.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Mercedes, 06-08-2011 22:00 #12
Mijn zoon heeft de blackberry van mijn man gehad en hij heeft zelf een andere gekocht. Mijn man heeft nog steeds het zelfde telefoonnummer als toen hij zijn oude blackberry had en mijn zoon heeft een nieuw telefoonnummer gehad. Simkaart met nieuw nummer zit dus in de oude telefoon van mijn man (nu van mijn zoon) en oude simkaart zit in nieuwe telefoon. Nu krijgt mijn zoon echter de Whatsupp berichten die naar mijn man gestuurd worden. Heeft u enig idee hoe ik dit probleem kan verhelpen en waar dit aan ligt. Reactie infoteur, 09-08-2011
Beste Mercedes,

Ik heb meerdere reacties ontvangen op dit artikel met de vraag hoe het kan dat WhatsApp-berichten aankomen bij de verkeerde persoon. Helaas kan ik hier geen goed antwoord op geven, het zou namelijk niet moeten kunnen gebeuren. Helaas helpt dat antwoord u niet verder. Het lijkt er op dat dit een vaker voorkomend probleem is. Ik raad u daarom aan om een e-mail te sturen (in het Engels) naar support@whatsapp.com, dit is het e-mailadres van het in Californië gelokaliseerde helpcenter.
Ik hoop dat ik u hiermee toch nog een beetje heb kunnen helpen.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Kim, 28-07-2011 13:53 #11
Ik heb een nokia telefoon met een internet bundel, dus ik heb altijd internet wanneer ik maar wil. Ik heb een onbeperkte bundel van BEN, en dit valt onder T-mobile. Nu ga ik bijna op vakantie naar Bulgarije, en mijn vraag is: Wanneer ik een whatsapp bericht verstuur via internet, in Bulgarije, kost mij dit ook iets? Hierboven in het verhaal stond van niet. Maar van een vriendin had ik gehoord dat je betaald met kb voor het ontvangen en verzenden van berichten. Ik wil dit even zeker weten, omdat dit wel makkelijk is om contact te houden met het thuisfront wanneer ik weg ben, en het is dan gratis. Hoop dat iemand mij hier duidelijkheid over kan geven! Reactie infoteur, 28-07-2011
Beste Kim,

Voor het versturen van WhatsApp-berichten heeft u een internetverbinding nodig. Als u vanuit Nederland een bericht verstuurt naar het buitenland kost dit u dus geen extra geld, u betaalt immers al voor de gegevensverbinding via uw internetbundel. Dit staat vermeld in het artikel. Ik kan me voorstellen dat de tekst niet geheel duidelijk was en ik heb dan ook een zin aangepast.
Als u echter vanuit het buitenland een bericht verstuurt via de gegevensverbinding van uw provider kan dit u wel extra geld kosten, daarbij geldt het tarief voor internetten in het buitenland (afhankelijk van de provider). Als u via Wifi verbinding maakt met het internet tijdens uw verblijf in het buitenland is dit echter gratis.
Ik hoop dat uw vraag hiermee voldoende is beantwoord.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Sd, 21-07-2011 13:07 #10
Mijn vriendin krijgt apps van een vriend van mij die naar mij gestuurd zijn. Ze hebben elkaar nog nooit gezien / gesproken en kennen elkaars nummer dan ook niet. Hoe kan het dat zijn apps op haar nummer worden afgeleverd en hoe kunnen we dit voorkomen?! Reactie infoteur, 21-07-2011
Beste Sd,

Hier heb ik helaas geen verklaring voor. Het spijt me.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Ib, 13-07-2011 10:18 #9
Ik heb een samsung galaxy gio, nu is het zo dat ik ook whats app gebruik en dat dit altijd online staat ook al ben ik er niet mee bezig, betekend dit dat mijn telefoon altijd verbinding blijft houden met het internet of is er een instelling in de whats app waardoor wanneer ik niet online ben dit ook niet zichtbaar is bij andere als zijnde wel online. Reactie infoteur, 19-07-2011
Beste lb,

Normaal gesproken is voor andere gebruikers van WhatsApp alleen te zien dat u online bent wanneer u ook daadwerkelijk de applicatie WhatsApp heeft geopend. Anders staat er normaliter het laatste tijdstip weergegeven waarop u online was.
Uit eigen ervaring weet ik dat de online-status bij WhatsApp niet altijd correct wordt weergegeven. Om dit 'probleem' op te lossen zou u door middel van uw status, die u persoonlijk aan kunt passen, kenbaar kunnen maken of u ook daadwerkelijk beschikbaar bent of niet. Andere gebruikers van WhatsApp zien deze status in hun lijst met WhatsApp contacten.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Kimm, 12-07-2011 14:20 #8
Ik heb een vraag, als je whatsapp instaleert gaat die 0.79 euro gewoon van je beltegoed af? en ik heb niet altijd internet op mijn mobiel maar wel wifi dus als ik wifi uitzet en gewoon ga fietsen zonder internet en zonder te pingen kost het me dan ook geld? omdat ik dan geen internet heb? Reactie infoteur, 12-07-2011
Beste Kimm,

Voor veel telefoons geldt eerst een gratis proefperiode. Hierna hoeft u pas te betalen om WhatsApp te blijven gebruiken, u krijgt hier melding van. Voor andere telefoons geldt dat u al direct moet betalen voor WhatsApp, dit kan via een AppStore of via iTunes.
Zonder internet kunt u WhatsApp niet gebruiken. U kunt een internetverbinding hebben via Wifi of via een gegevensverbinding met uw provider. Als u een internetverbinding heeft via de gegevensverbinding met uw provider kan het zijn dat u extra geld moet betalen voor deze gegevensverbinding, maar dit is afhankelijk van uw contract met uw provider.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Gjl, 04-07-2011 21:17 #7
Ik heb ff een vraagje (vraag 1). Ik heb WhatsApp geinstalleerd op mijn telefoon (samsung galaxy gio). Omdat ik het alleen gebruik met WiFi verbinding heb ik toch een vraag. Ik heb ergens gelezen dat het versturen van een berichtje als volgt gaat: je telefoon heeft internetverbinding nodig om bericht naar een server te sturen (vinkje 1 in scherm), dan stuurt server het bericht door naar bewuste telefoon (vinkje 2 in scherm). mijn vraag gaat over het tweede traject van versturen. Gaat dit via internet of gaat dit via het signaal waarmee een telefoon altijd bereikt wordt? Ik wil het namelijk alleen via WiFi gaan gebruiken, maar als ik deze uit heb staan krijg ik toch een melding van een nieuw bericht. Kost mij dit geld of niet? Ik hoor het graag van je…

vraag 2: als ik het alleen via WiFi wil gaan gebruiken moet ik dan ergens een internetverbinding bij instellingen blokkeren of i.d.? Reactie infoteur, 10-07-2011
Beste Gjl,

1) Zoals ook beschreven staat in het artikel is er voor het versturen en ontvangen van WhatsApp-berichten een internetverbinding nodig. Dat kan Wifi zijn of een gegevensverbinding met uw provider. Of dat u geld kost of niet is afhankelijk van uw provider en uw abbonnement.
2) Het is mogelijk om uw gegevensverbinding uit te schakelen op uw telefoon. Zonder te weten hoe dat precies moet op een Samsung Galaxy Gio zal het waarschijnlijk als volgt gaan: instellingen - draadloos en netwerken - gegevensverbinding.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Moi, 02-07-2011 09:55 #6
Ik krijg op mijn blackberry whats app berichten met uren vertraging binnen als ik in het programma niet `online` ben. Op dat moment kan ik ook niet zien of mijn contacten online zijn of wanneer ze voor het laatst actief zijn geweest. Hoe kan ik dit probleem oplossen? Reactie infoteur, 02-07-2011
Beste Moi,

Op deze vraag heb ik helaas geen simpel antwoord. Ik raad u aan om WhatsApp allereerst opnieuw te installeren en te kijken of het probleem dan verholpen is. Als dit uw probleem niet oplost dan zou het te maken kunnen hebben met een storing in de internetverbinding. Door een gebrek aan internetverbinding kunt u dan geen gegevens versturen of ontvangen. Dit probleem ligt bij uw provider, de dekking van het netwerk en uw telefoon. Hier kunt u dus weinig aan doen. U kunt dan wel proberen om Wifi in te schakelen indien er een Wifi netwerk beschikbaar is.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Smr, 12-06-2011 00:32 #5
Klopt het dat mensen die mijn nummer niet hebben opgeslagen mij niet kunnen zien op whatsapp, maar ik ze wel kan zien als ik hun nummer wel heb opgeslagen?
En is er dan een manier om mensen te blokkeren? Reactie infoteur, 14-06-2011
Beste Smr,

Dat klopt. Als mensen uw nummer niet hebben opgeslagen kunnen ze u niet zien in hun Whatsapp contactenlijst. En vice versa geldt dat wanneer u het telefoonnummer van iemand met Whatsapp wel heeft opgeslagen, dit contact ook zichtbaar is in uw Whatsapp contactenlijst.
Wat betreft het blokkeren van contacten, dat is mogelijk. Ga naar 'Instellingen', vervolgens naar 'Chatinstellingen' en dan naar 'Geblokkerde contacten'. Hier kunt u contacten blokkeren en deblokkeren.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Adb, 22-05-2011 14:20 #4
Bedankt voor de reaktie. Ik heb nog even een vraag. De tekst van het bericht dat ik heb ontvangen lijkt inderdaad niet voor mij bestemd te zijn. Kan degene van wie ik het heb ontvangen het per ongeluk doorgestuurd hebben. Per ongeluk doorsturen lijkt mij lastig, omdat er naar mijn weten heel wat handelingen nodig zijn om een bericht door te sturen. Daarnaast wilde degene die het bericht verstuurd heeft de informatie echt niet met mij delen. Is er nog een andere mogelijkheid? Reactie infoteur, 23-05-2011
Beste Adb,

Zoals u zegt zijn daar handelingen voor nodig. Het is net zoals per ongeluk het verkeerde telefoonnummer bellen, een e-mail naar de verkeerde persoon verzenden of een sms-je per ongeluk sturen naar iemand voor wie het niet bedoeld is. Het kan. Maar helaas kan ik geen antwoord geven op de vraag hoe het in uw geval is gebeurd. Daar weet alleen degene die het bericht heeft verzonden het antwoord op, vrees ik.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Adb, 20-05-2011 13:48 #3
Ik heb een bericht via whatsapp ontvangen. De persoon van wie ik het bericht ontvangen heb zegt het niet aan mij verstuurd te hebben. Kan iemand anders, via deze persoon, het bericht aan mij hebben verstuurd zonder dat degene van wie ik het bericht heb gekregen dat weet of in zijn eigen berichten ziet? Reactie infoteur, 21-05-2011
Beste Adb,

In principe zou dit niet moeten kunnen.
Een Whatsapp-account is gebonden aan een telefoonnummer en dat telefoonnummer is logischerwijs verbonden aan een simkaart, die weer in de telefoon van de gebruiker zit. Het is wel mogelijk dat iemand met de telefoon van iemand anders, met een Whatsapp-account, een bericht verstuurt. Daarvoor moet diegene dus wel toegang hebben tot deze telefoon.
Verder kan een Whatsapp-chat altijd worden gewist. Daarmee worden alle Whatsapp-berichten die heen en weer verstuurd zijn binnen één Whatsapp-conversatie verwijderd.

Kortom, het lijkt alleen mogelijk om een Whatsapp-bericht van iemand te ontvangen zonder diens medeweten als iemand anders toegang heeft gehad tot de de telefoon van de persoon van wie u een Whatsapp-bericht hebt ontvangen waarna diegene de Whatsapp-conversatie heeft gewist.

Ik hoop dat hiermee uw vraag voldoende beantwoord is.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

M., 18-05-2011 09:50 #2
Als ik op vakantie ga, moet ik dan een tijdelijke internet bundel voor het buitenland aanschaffen? Want dan gaat whatapp buiten je data bundel toch? Reactie infoteur, 18-05-2011
Beste M,

Whatsapp maakt gebruik van internet, voor dat internet worden de kosten berekend die met de telecommaatschappij zijn afgesproken. Vaak betekent dit inderdaad dat internetten in het buitenland buiten de data bundel wordt berekend. Deze prijzen kunnen sterk oplopen, pas hier dus voor op. Ga van tevoren na hoe de kosten voor internetten in het buitenland worden berekend bij uw provider.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Hoorens, 13-05-2011 17:50 #1
Dank voor de degelijke uitleg over What's App. Heeft u enig idee of er kosten aangerekend worden indien een bericht verstuurd wordt via een smarthphone met internetverbinding naar een gewone gsm zonder internetverbinding? Niet iedereen heeft een gsm met internet-abonnement. Of werkt het enkel gratis van smartphone 1(met internet) naar smartphone 2 (met internet)? Ander vraagje: moet de smartphone 2 (met internet) de What'sApp ook gedownload hebben? Dank voor antwoordje. Reactie infoteur, 15-05-2011
Beste Hoorens,

WhatsApp berichten kunnen enkel worden verstuurd tussen twee smartphones als op beide telefoons het programma WhatsApp is geïnstalleerd, hiervoor is op het moment van versturen/ontvangen ook altijd een internetverbinding nodig.

Hopelijk heb ik hiermee uw vraag voldoende beantwoord.

Met vriendelijke groet,
Ikn280

Infoteur: Ikn280
Laatste update: 25-10-2011
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Telecom
Reacties: 160
Schrijf mee!