InfoNu.nl > Electronica > Telecom > Het zo voordelig mogelijk gebruik maken van mobiel internet

Het zo voordelig mogelijk gebruik maken van mobiel internet

Het zo voordelig mogelijk gebruik maken van mobiel internet Als u in deze tijd een telefoon koopt zit hier in 95% van de gevallen internet op. Het is uw eigen keuze om internet op uw telefoon te gaan gebruiken, u kunt immers een abonnement met, of zonder internet samenstellen. In dit artikel wordt ingegaan op hoe u zo efficiënt mogelijk kunt omgaan met mobiel internet, aangezien onbeperkt internet op uw mobiel voor een vast bedrag binnenkort voorbij is.

Wat is mobiel internet

Zoals de naam al aangeeft, is mobiel internet het surfen op internet via uw mobiele telefoon. Bijna elke mobiele telefoon heeft tegenwoordig wel een internetfunctie, als u gebruik maakt van deze functie maakt u gebruik van mobiel internet.

Wat kost mobiel internet

Als u geen abonnement heeft waar internet bij in zit kan het surfen op internet met uw mobiel wel eens erg duur uitvallen. Er zijn telefoons die vanzelf gemakkelijk op internet gaan als u maar net een verkeerd knopje indrukt, dit is erg duur. Wat goedkoper is, is een abonnement met een hoeveelheid MBís die u kunt gebruiken om met uw mobiel op internet te surfen, als u echter weer over dit aantal MBís gaat wordt surfen op internet met uw mobiel weer erg duur. Ook kunt u in uw abonnement Ďonbeperkt internetí opnemen, u betaald dan een vast bedrag per maand om onbeperkt te kunnen surfen op internet met uw mobiele telefoon, vaak is dit rond de 10 tot 15 euro.

Gratis mobiel internet

Als u een WiFi verbinding kan maken met uw telefoon, kunt u gratis op internet. U bent dan wel afhankelijk van de plaats waar u bent, op niet alle plaatsen is namelijk een WiFi verbinding aanwezig. Er komen al steeds meer plaatsen in Nederland met een eigen WiFi verbinding, namelijk de MAC Donalds, scholen, op het werk en soms hebben zelfs treinen een WiFi verbinding. Ook veel mensen hebben thuis een WiFi verbinding, zeker als men een laptop heeft. U kunt dan het signaal gratis oppikken en dus gratis gebruik maken van internet.

Onbeperkt internet

Zoals al eerder in dit artikel vermeldt staat, is er nu bij abonnementen nog vaak spraken van onbeperkt internet, u betaald een vast bedrag per maand en kunt dan zoveel met uw mobiel op internet als u zelf wilt. Dit gaat binnenkort verdwijnen, als u een abonnement met onbeperkt internet heeft hoeft u zich nog geen zorgen te maken. Uw internet abonnement veranderd pas wanneer u een nieuw abonnement neemt, of uw oude abonnement moet verlengen omdat het abonnement is afgelopen. Als u uw abonnement heeft verlengd, of een ander abonnement heeft gekozen kunt u niet meer onbeperkt op internet, maar koopt u MBís, zo heeft u keuze uit bijvoorbeeld 250 of 1000 MB, afhankelijk van hoe vaak u mobiel internet gebruikt.

Hoe kunt u zo efficiënt mogelijk gebruik maken van mobiel internet

Aangezien u als u een nieuw abonnement heeft waar geen onbeperkt internet meer voor geldt, moet u zuinig zijn op de MBís die u in uw internetbundel heeft zitten. Als u een laptop heeft, gebruik deze dan zo vaak mogelijk in plaats van uw mobiele telefoon. Als u dan toch uw mobiele telefoon wilt gebruiken kunt u het beste kijken of u een WiFi verbinding in de buurt heeft, zo kunt u gratis op internet via dit signaal. Als er niets anders op zit, kunt u gebruik maken van uw internetbundels. Laadt geen grote bestanden zoals filmpjes, deze kosten u veel MBís.

Lees verder

© 2011 - 2018 Dobel, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De Dongel van KPN voor mobiel internetten op de laptopDe Dongel van KPN voor mobiel internetten op de laptopDe Dongel van KPN maakt mobiel internetten eenvoudig. Dit is een duidelijke stap voorwaarts. Het is eenvoudig met laptop…
Downloaden en gebruiken van WhatsApp op uw smartphoneDownloaden en gebruiken van WhatsApp op uw smartphoneWhatsApp is een mobile messaging software/applicatie voor uw smartphone. Dit stukje software is voor bijna alle huidige…
EBuddy XMS de Gratis Mobile messenging op uw smartphoneEBuddy XMS de Gratis Mobile messenging op uw smartphoneEbuddy XMS is een mobile messaging software van eBuddy voor uw smartphone. Dit stukje software is voor iPhone en Android…
Hoeveel internet data/MB gebruikt u via uw telefoon?Hoeveel internet data/MB gebruikt u via uw telefoon?Hedendaags kunt u bijna op elke telefoon internet gebruiken. Vaak sluit u een internet abonnement af met uw telefoon abo…
Palringo de gratis instant Mobile messenging op uw telefoonPalringo de gratis instant Mobile messenging op uw telefoonPalringo is een instant mobile messaging software voor uw smartphone. Dit stukje software is voor bijna alle smarthphone…

Reageer op het artikel "Het zo voordelig mogelijk gebruik maken van mobiel internet"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Dobel
Gepubliceerd: 03-08-2011
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Telecom
Special: Telefoon kopen
Schrijf mee!