InfoNu.nl > Electronica > Telecom > Recensie mobiele telefoon: Sony Ericsson Xperia x10 mini
recensie

Recensie mobiele telefoon: Sony Ericsson Xperia x10 mini

Er zijn tegenwoordig vele telefoons op de markt. Een keuze maken wordt ons dus extra lastig gemaakt. Om deze reden is het belangrijk eerst een goed vooronderzoek te doen naar verschillende telefoons die jou leuk en goed lijken. In dit artikel wordt de Sony Ericsson X10 mini beschreven.

Sony Ericsson Xperia (X) serie

Er zijn vele telefoons op de markt van Sony Ericsson. Vaak worden de telefoons in series geleverd. Zo valt de Sony Ericsson X10 mini onder de Xperia serie. Veel van deze telefoons lijken sterk op elkaar, maar toch hebben ze kleine verschillen in bijvoorbeeld model en grootte. Sony Ericsson telefoons zijn sterke telefoons en hebben een onzijdig design.

Sony Ericsson X10 mini

De Sony Ericsson X10 mini is de kleinste variant van de Sony Ericsson X serie. Ook is er nog een X10 mini pro versie, de iets nieuwere versie van de X10 mini. In dit artikel wordt de Sony Ericsson X10 mini behandeld, dus niet de X10 mini pro versie.

Hoe klein is de Sony Ericsson X10 mini?

De Sony Ericsson X10 mini is klein, zoals de naam al aangeeft. Het positieve aan de telefoon is het uitschuifbare toetsenbord met vaste toetsen. Het scherm is namelijk erg klein om op te typen. Voor degene die internet willen gebruiken op de telefoon, wordt de telefoon vaak als te klein ervaren, internetsites zijn slecht leesbaar op het beeldscherm.

Functies op de Sony Ericsson X10 mini

Er zitten talloze functies op de kleine Sony Ericsson telefoon. Zoals een wekker, sms, een calculator enzovoort. Hieronder staan nog enkele functies op de Sony Ericsson toegelicht.

Android op de Sony Ericsson X10 mini

Op de Sony Ericsson X10 mini zit het besturingssysteem Android. Dit betekend dat er een Market aanwezig is op de telefoon waarmee je apps, applicaties, kunt downloaden van internet. Je kunt de functies van je telefoon zo dus uitbreiden en naar eigen wensen aanpassen.

Batterijverbruik van de Sony Ericsson X10 mini

De batterij van de telefoon gaat gemiddeld ongeveer 5 dagen mee. Als je echter internet aan laat staan om bijvoorbeeld je mail op te halen, of MSN of Whats App te gebruiken is de batterij snel leeg. Dit is niet alleen bij Sony Ericsson zo, maar bij alle telefoons waarbij internet veel aan staat.

Prijs kwaliteit verhouding

De Sony Ericsson X10 mini is een fijn toestel, maar erg klein. Dit belemmert mensen in het gebruik van onder andere internet op de telefoon. Vergeleken met de prijs van de telefoon en de kwaliteit van de telefoon, kan men voor de zelfde prijs vaak een groter toestel kopen waar men beter mee kan surfen op internet. Als men niet veel gebruik wil maken van internet is de telefoon een prima telefoon, hij is handig om mee te nemen omdat hij zo klein is, en door het uitschuifbare toetsenbord, gemakkelijk in gebruik.

Lees verder

© 2011 - 2018 Dobel, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Sony Ericsson Walkman W995: stijlvolle mobiele telefoonSony Ericsson Walkman W995: stijlvolle mobiele telefoonDe nieuwste Sony Walkman is de W995 mobiele telefoon met een camera met maar liefst 8 megapixel en veel handige & mooie…
Google Mini, Google bedrijfsoplossingDe Google Mini is een nieuwe versie van bedrijfsoplossingen: zoeken met Google naar (verborgen en vergeten) digitale bes…
Sony Ericsson Open, Miami 2012Van 21 maart tot en met 1 april spelen ís werelds beste tennissers in Miami, dat samen met Indian Wells het grootste toe…
Nieuwe MINI Cargo (2012)Het Duitse automerk MINI, onderdeel van de BMW Groep, is een groots offensief begonnen om haar aandeel op de automarkt t…
Ervaringen met e-readersErvaringen met e-readersWelke e-reader kopen? Volgens de Test E-readers van de Consumentenbond is de Beste Koop de BeBook Mini. Het resultaat va…
Bronnen en referenties
  • Sonyericsson.com

Reageer op het artikel "Recensie mobiele telefoon: Sony Ericsson Xperia x10 mini"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Dobel
Laatste update: 24-02-2012
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Telecom
Bronnen en referenties: 1
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!