InfoNu.nl > Electronica > Telecom > Leuke apps op iPhone en iPad: bordspelletjes

Leuke apps op iPhone en iPad: bordspelletjes

Leuke apps op iPhone en iPad: bordspelletjes Bordspelletjes 2.0, oftewel bekende spelletjes van vroeger als app op je iPhone of iPad. Wordfeud is momenteel het meest populaire bordspel. Met deze app, die momenteel alleen beschikbaar is voor de iPhone, speel je een potje Scrabble met vrienden of onbekenden. Maar ook andere bekende bordspelen als Mahjong, Monopoly, Catan en Stratego kan je kopen in de appstore van iTunes. Veel apps zijn het mooist op de iPad, omdat deze meer mogelijkheden biedt vanwege het grotere scherm. Meestal kosten deze apps dan ook iets meer dan 'dezelfde' app kosten op de iPhone.

Woordspel

Wordfeud is momenteel de populairste Scrabble app. Je kan het spel gratis downloaden op je iPhone om vervolgens te spelen met je vrienden.

Er zijn ook officiële Scrabble apps, voor zowel de iPhone als de iPod. Deze apps zijn niet gratis. Een ander nadeel is dat je nog niet in het Nederlands kan scrabblen. Met Wordfeud kan je wel Nederlandse woorden op het bord leggen, maar soms worden woorden afgekeurd die wel goed zijn.

Een ander spelletje waarmee je van letters woorden kan vormen, is Boggle. Ook niet te spelen in het Nederlands, maar wel in het Engels. De app kost 1,59 euro voor de iPhone, 2,39 voor de iPad.

Bordspel

Mahjong is in vele verschillende versies te vinden, zowel voor je iPhone als iPad. Veel van deze apps zijn gratis. Het verschil zit in het design en de moeilijkheidsgraad. Als je elk spel zonder moeite uitspeelt, is dat even fijn maar al gauw saai.

Familiespel

Monopoly is er in twee versies: de gewone versie en de Here & Now: the world edition. De apps voor de iPhone zijn het goedkoopst: 0,79 euro. De iPad versies beginnen bij 5,49 euro. Je kan zowel alleen als met meerdere mensen spelen.

Strategie

Stratego is alleen voor de iPhone verkrijgbaar voor 1,59 euro. Er is ook een alternatief getiteld: Marshal, maar deze app is duurder en veel simpeler vormgegeven.

Catan kost zowel voor de iPhone als de iPad 3,99 euro.

Denkspel

Dammen is net als Schaken en Backgammom in vele verschillende versies te vinden, zowel voor je iPhone als iPad. Veel van deze apps zijn gratis. Het verschil zit in de vormgeving en moeilijkheidsgraad.

Cluedo, het spel waar je moet uitzoeken wie de moordenaar is, is verkrijbaar als iPhone app voor 0.79 euro.

Kennisspel

Trivial Pursuit, ook wel bekend als Triviant, is er in een internationale versie voor de iPhone verkrijgbaar, te spelen in het Engels. Eind oktober 2011 is ook een versie voor de iPad gelanceerd, voor 3,99 euro.

Dobbelsteenspel

Yathzee is te vinden onder de naam Wurfeltod: Vrij saai weergegeven, maar wel gratis.

Geheugenspel

Memory is te vinden onder Memory Cards. Andere spellen zijn vaak met spelletjes om je geheugen te trainen en dus niet waarbij je twee gelijke kaartjes moet omdraaien. Je kan de gratis versie downloaden, maar dan krijg je de versimpelde versie. Je moet dan een setje kaarten kopen, keuze uit diverse thema’s, om echt memory te spelen.

Kaartspel

Ook vele kaartspelletjes zijn als app te vinden, veelal gratis. Denk aan: Patience, Spider, Freecell, Uno, Kwartetten en Pesten.

Andere spelletjes

Dokter Bibber is te koop voor 2,39 euro onder de naam Dr. Shiver, voor zowel de iPhone als de iPad.

Rummikub is te koop voor 3,99 euro op de iPhone en 5,49 euro voor de iPad.

Er zijn inmiddels ook apps omgezet naar een bordspel, zoals Angry Birds dat als app is ontworpen maar nu ook als gezelschapsspel te spelen is.

Prijzen kunnen in de tussentijd veranderen.

Lees verder

© 2011 - 2018 Jour, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Spel-apps voor de iPad: wat zijn de leukste betaalde apps?Spel-apps voor de iPad: wat zijn de leukste betaalde apps?Leuk, zo'n iPad, maar wat voor spellen zijn er eigenlijk voor en wat kosten ze? Wil je bordspellen spelen of ga je voor…
Wordfeud: Scrabble spelen op je smartphone of tablet!Wordfeud: Scrabble spelen op je smartphone of tablet!Ken je het spelletje Scrabble nog van het bordspel waar je uren met vrienden of familie kon spelen? Tegenwoordig is er e…
Verschillende varianten van ScrabbleScrabble is altijd al een populair bordspel geweest. Vooral bij de wat oudere is dit woordspel vaak geliefd. In 2010 wer…
De beste "Wordfeud Helpers"Een toepassing op de mobiele telefoon die niet meer weg te denken is, is Wordfeud. Scrabble op je mobiel is helemaal in.…
Wordfeud: Vals spelen / CheatsHet is de meest verslavende mobiele app van dit moment: Wordfeud. Met deze app kun je scrabble spelen op je mobiele tele…
Bronnen en referenties
  • ITunes appstore

Reageer op het artikel "Leuke apps op iPhone en iPad: bordspelletjes"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Jour
Laatste update: 30-10-2011
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Telecom
Special: IPhone en iPad apps
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!