InfoNu.nl > Electronica > Telecom > Handige apps op iPhone en iPad: nieuws, weer en verkeer

Handige apps op iPhone en iPad: nieuws, weer en verkeer

Handige apps op iPhone en iPad: nieuws, weer en verkeer Even kijken of het droog blijft op de Buienradar app. Op je iPhone zien of je trein op tijd komt, met de app van NS. In de trein lees je op de iPad het laatste nieuws op NU.nl en kijk je op de app van 9292ov.nl welke bus je straks het beste kan pakken. In dit artikel een overzicht van handige apps voor je iPhone en iPad voor nieuws, weer en verkeer. Alle applicaties kan je gratis of betaald aanschaffen in de appstore van iTunes. Er zijn ontzettend veel apps beschikbaar voor nieuws, dus behandel ik alleen een selectie van de meest gebruikte applicaties.

NU.nl

NU.nl is niet alleen een website, maar heeft ook speciale apps voor de iPhone en voor de iPad. Deze apps laten allebei het laatste nieuws zien, in dezelfde rubrieken en indeling als de reguliere website. Op de iPad is er meer ruimte voor beeld. Zo kan je een serie foto’s over een onderwerp, een slideshow, bekijken op volledig schermformaat.

De NU.nl app biedt meer dan nieuws. Zo kan je ook kijken naar het weer: zowel voor de dag zelf als de vooruitzichten. Tevens is er een regenradar ingebouwd, zoals bekend van Buienradar. Ook is er een TV gids in de app gebouwd, zodat je kunt zien wat er op televisie is en komt. Daarnaast geeft NU.nl informatie over files, beurskoersen en live standen van voetbalwedstrijden.

Je zou dus kunnen zeggen dat NU.nl een alles-in-een app biedt, maar er zijn nog apps die zich specifiek op een onderdeel richten en dan net iets meer bieden. Maar voor zowel voor nieuws als weer geldt dat NU.nl een goede keuze is. Net als de website zijn de apps gratis. NU.nl heeft overigens ook een app voor Android-telefoons en de Blackberry.

NOS

NOS heeft twee apps: NOS journaal en NOS teletekst. Het journaal is vooralsnog alleen voor de iPhone beschikbaar; teletekst ook voor de iPad. Alle apps zijn gratis.

Kranten

Dat geldt ook voor Telegraaf HD, daarnaast heeft de Telegraaf een betaalde app getiteld Telegraaf Krant. Daarvoor betaal je 1,59 euro en vervolgens hetzelfde bedrag als je een losse editie voor de iPhone koopt. De digitale krant voor de iPhone is met 0,79 euro iets goedkoper.

De Volkskrant heeft hetzelfde idee: de app vk.nl mobile is gratis, maar alleen beschikbaar voor de iPhone. Ze hebben ook een app waar je edities van kranten mee kan kopen, zowel los als een abonnement.

NRC

Met de app van NRC en nrcnext kan je kranten kopen. NRC In Beeld verdient nog een aparte vermelding. Deze app brengt geen nieuws in tekst, maar biedt elke dag een of twee fotoseries over een actueel onderwerp. Deze foto’s zie je vaak ook in andere media terugkomen, maar desondanks een mooie app.

Ook voor andere kranten, zoals het AD, vind je apps in de appstore van iTunes.

Weer

Buienradar is zowel voor de iPhone als de iPad beschikbaar. De app kost niks en biedt zowel de bekende regenradar als vooruitzichten, lokaal of voor heel Nederland. Daarnaast maak de app melding van files en wegsnelheden.

Files

Met de verkeer-app van de ANWB, die veel meer apps aanbiedt, kan je routes plannen en de files bekijken. De verkeer app is gratis voor de iPhone, maar kost 2,39 euro voor de iPad.

Openbaar vervoer

NS heeft een gratis app voor de iPhone, daarin kan je je trein reis plannen en kan je storingen bekijken. Er zijn diverse apps voor het treinverkeer gemaakt door andere ontwikkelaars, zoals Trein. Deze app kost wel geld.

De app van 9292ov geeft je net als bij de NS de mogelijkheid om je reis te plannen. Maar net als de website geeft 9292ov niet alleen informatie over treinreizen, maar betrekt ook metro’s, trams en bussen bij het advies. Daardoor kan je een deur tot deur advies krijgen. De applicatie is alleen voor de iPhone verkrijgbaar.

Vliegen

Schiphol Amsterdam Airport is de officiële gratis app van Schiphol. De applicatie is alleen beschikbaar voor de iPhone. Je kunt vertrekkende en aankomende vluchttijden opzoeken, maar ook je eigen vlucht tot in detail bekijken. Er zijn ook apps van andere ontwikkelaars, waar wel geld voor gevraagd wordt.

Lees verder

© 2011 - 2018 Jour, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Applicaties voor de smartphoneApplicaties voor de smartphoneIn Nederland heeft bijna iedereen een smartphone, een handige mobiele telefoon met vele mogelijkheden tot communicatie,…
IPod, iPhone, iPad apps downloadenIPod, iPhone, iPad apps downloadenMet de jaren is Apple een vaste waarde geworden in multimedialand. Zo hebben we nu al de ipod, iphone en ipad waarmee we…
Handleiding Spirit-Jailbreak iPhone - iPadHandleiding Spirit-Jailbreak iPhone - iPadEen hacker die onder de naam Comex werkt heeft een jailbreak uitgebracht voor OS versies 3.1.2, 3.1.3 en 3.2 dat draait…
Tablet-pc's: iPad, Android of Windows?Tablet-pc's: iPad, Android of Windows?Tablet-pc's vinden, ongeacht of het een iPad, Android- of Windows-tablet betreft, steeds meer ingang. Dit overzicht wil…
Jailbreaken van een iPod of iPhone, wat is dat?Jailbreaken is ook wel het openbreken van het bestandssysteem van een iPod of iPhone. Letterlijk betekent het: uit de ge…

Reageer op het artikel "Handige apps op iPhone en iPad: nieuws, weer en verkeer"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Jour
Laatste update: 23-10-2011
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Telecom
Special: IPhone en iPad apps
Schrijf mee!