InfoNu.nl > Electronica > Telecom > Recensie mobiele telefoon: Nokia C3-00
recensie

Recensie mobiele telefoon: Nokia C3-00

Recensie mobiele telefoon: Nokia C3-00 Tegenwoordig kan je uit zoveel verschillende telefoons kiezen, dat je niet meer weet welk je moet nemen. Elke telefoon zegt weer een functie extra hebben of net iets beter te zijn. In dit artikel wordt de Nokia C3-00 besproken, zodat je weet waarom je deze telefoon moet kopen of juist niet.

De smartphones van Nokia

Nadat de grote merken Samsung, Apple en Blackberry met smartphones kwamen kon Nokia natuurlijk niet achterblijven. Nokia lanceerde onder andere de Nokia C3-00 om ook mee te doen in de concurrerende smartphonewereld. Het grootste voordeel van deze telefoon is de prijs. De meeste smartphones kosten honderden euro's, terwijl de adviesprijs van de Nokia C3-00 in 2012 onder de 100 euro ligt.

De Nokia C3-00

Deze telefoon is één van de goedkoopste telefoons op het gebied van smartphones. Het heldere scherm is 2,4 inch groot en beschikt over door uzelf in te stellen widgets die makkelijk bereikbaar zijn via de sneltoetsen. Deze telefoon is geschikt voor de app Whatsapp, de populaire instant-messaging service, en is een perfecte combinatie met het QWERTY-toetsenbord, waardoor je heel eenvoudig berichten kan versturen en bijhouden.

Wifi en applicaties

De telefoon beschikt over een wifi functie en daarmee kan je heel eenvoudig applicaties downloaden uit de Ovi store. Ook kan je heel eenvoudig up-to-date blijven door middel van de Facebook en Twitter app op het startscherm. Ook kan je met behulp van de widgets je mail en contacten beheren.

Batterij

Volgens de verkopers van deze telefoon zou je er zeven uur mee moeten kunnen bellen en de telefoon zou 30 dagen op stand-by kunnen staan. Uit eigen ervaring wil ik mededelen dat dit vaak niet het geval is. In mijn familie zijn er twee Nokia C3-00 toestellen aanwezig. Helaas moeten wij hem elke dag aan de oplader leggen, omdat de telefoon na anderhalve dag een lege batterij heeft. Zelfs als ik de telefoon heel de dag niet gebruik, behalve één keer per dag de wekker gaat de batterij niet langer dan drie dagen mee. Dit vindt ik zeker een nadeel.

Functies

Net als elke andere telefoon heeft ook de Nokia C3-00 een aantal standaard functies:
  • Agenda en notities
  • Digitale en analoge klok
  • Rekenmachine, wekker en takenlijst
  • SMS, MMS en tekstberichten te zien in chatstijl
  • FM radio
  • Audiospeler en audiorecorder
  • Videospeler en videorecorder
  • Bluetooth

Conclusie

Deze telefoon is precies wat je van een Nokia verwacht. De functies werken allemaal goed en het is handig dat er extra applicaties gedownload kunnen worden. Ook is de prijs vergeleken met andere smartphones zeer aantrekkelijk voor de koper. Minpuntjes zijn de korte duur van de batterij en de lange responstijden van het starten en afsluiten van de applicaties. Al met al een aantrekkelijke telefoon voor de niet veeleisende telefoongebruiker.

Lees verder

© 2012 - 2019 Rva03, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Nokia N95 8GB: mobiele telefoon & pcNokia N95 8GB: mobiele telefoon & pcNokia is jarenlang marktleider geweest op het gebied van mobiele telefoons. Nog altijd gaat de Nokia veelvuldig over de…
Nokia Lumia 930 smartphoneDe Lumia 930 is door Nokia uitgebracht in 2014. Deze smartphone probeert anders dan veel van de concurrenten op de mobie…
Nokia E5 smartphoneNokia E5 smartphoneDe Nokia E5 smartphone is een mobiele telefoon die zich vooral richt op zakelijke gebruikers die deze telefoon ook privé…
Het Finse bedrijf Nokia CorporationNokia is een fabrikant die gevestigd is in Finland. Op 2 september 2013 is Nokia bijna in zijn geheel overgenomen door M…
Windows Phone: Serieus alternatief voor iPhone of Android?Smartphones met Windows Phone erop kom je steeds meer tegen. Vergeleken met de iPhone of Android toestellen, gaat het om…

Reageer op het artikel "Recensie mobiele telefoon: Nokia C3-00"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Rva03
Laatste update: 04-06-2012
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Telecom
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!