IPod vastgelopen en werkt niet meer

IPod vastgelopen en werkt niet meer Een apparaat waar een processor in zit, loopt wel eens vast. En dus kan het ook gebeuren dat je iPod vast loopt. Heel vervelend, maar het is op een makkelijke manier op te lossen. Je bent muziek aan het luisteren en ineens werkt je iPod niet meer? Of je wilt hem aan zetten en hij werkt niet? Heel vervelend! Het vastlopen kan gebeuren bij elke generatie. Het is en blijft natuurlijk een systeem. Controleer als eerste of de Hold-knop niet ingeschakeld staat. Schuif de Hold-knop naar links en naar rechts en kijk wat er gebeurt. In sommige gevallen werkt je iPod daarna weer.

Resetten

Indien bovenstaande niet werkt, dan zul je moeten proberen om je iPod te resetten. Dit is heel makkelijk. Je verliest geen gegevens, want die blijven gewoon behouden. Je iPod resetten doe je door de Menu-knop en de Select-knop tegelijk in de te drukken voor zo'n 10 seconden. Op een gegeven moment wordt je scherm zwart en verschijnt er het logo van Apple. En klaar is je reset. Als het goed werkt je iPod nu weer naar behoren.

Opladen

Na of voor een reset is het ook handig om je iPod op te laden. Met opladen krijgt je iPod een boost en in sommige gevallen wil hij zichzelf dan ook resetten. Het opladen moet voor minimaal 20 minuten gebeuren.

Aansluiten op computer en eventueel herstellen

Werkt je iPod na het resetten nog niet of is het resetten niet gelukt? Sluit dan je iPod aan op je computer. Kijk of alle bestanden er nog op staan. Soms reset een iPod zichzelf als hij aan de computer wordt aangesloten. Het is ook mogelijk om je iPod via iTunes te herstellen. Hiervoor klik je op 'Herstel' in het menu. Let op: als je op 'Herstel' klikt dan ga je je iPod terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Dit betekent dat al je bestanden verloren gaan. Zorg voor een back-up. Koppel de iPod niet los tijdens het proces, laat hem aangesloten tot het systeem aangeeft dan je hem mag los koppelen.

Updaten

Regelmatig verschijnen er updates voor iTunes en voor je iPod. Het is aan te raden om deze updates te installeren. Met de updates worden de systemen bijgewerkt naar de laatste versie. In de nieuwe versies zijn problemen die eerder verschenen, meestal verdwenen.

Werkt dit niet?

Als dit alles niet werkt, is het aan te raden om contact op te nemen met Apple. Je kan ook een bezoek brengen aan een App-store, de medewerkers kunnen je daar verder helpen. Je kan ook nog de online helpdesk van Apple raadplegen. In deze online helpdesk vind je de meest voorkomende problemen die voorkomen met je iPod, iTunes en dergelijke. Alle oplossingen voor deze problemen worden duidelijk en stap voor stap uitgelegd.
© 2014 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Handleiding Spirit-Jailbreak iPhone - iPadHandleiding Spirit-Jailbreak iPhone - iPadEen hacker die onder de naam Comex werkt heeft een jailbreak uitgebracht voor OS versies 3.1.2, 3.1.3 en 3.2 dat draait…
Basis uitleg over iTunesBasis uitleg over iTunesItunes is een muziekprogramma van Apple. Je kan hiermee je muziek beheren, ordenen en overzetten op je iPod. Het gebruik…
Gratis iTunes Store account zonder creditcardDe iTunes Store is een handige online winkel van Apple die ingebouwd is bij Itunes. Hier kun je gratis Podcast, Video's…
Wat is iTunes Match?IPhone-fabrikant Apple lanceerde onlangs zijn muziekdienst iTunes Match. Wat is dit voor een dienst?
De transistor, wat is dat nu eigenlijk?Met miljarden tegelijk zijn ze aanwezig op chips van een vierkante centimeter. Ze zorgen er bijna magischerwijs voor dat…
Bronnen en referenties
  • www.apple.com
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 26-03-2014
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.