IPod en Mobiel met waterschade eenvoudig zelf repareren

Alle soorten iPod's en velen mobieltjes zijn erg gevoelig voor waterschade. Vaak is hiermee al je geld in één klap verdwenen, maar gelukkig niet altijd. Je kan altijd nog de rijstmethode proberen die hieronder wordt uitgelegd en die voor alle soorten iPod's en mobieltjes kan werken. Niet geschoten is altijd mis.

Voorbereiding

Bekijk hoeveel water er in je iPod of mobiel is gelopen. Hoe meer water, hoe meer kans op defecten. Veeg met een doekje al het water eraf. Kijk wat er kapot is aan de iPod of mobiel en wat het nog wel doet. Als bijvoorbeeld het geluid het niet meer doet, kan het bijvoorbeeld aan de oortjes liggen en is zo simpel te vervangen.

Nu je dit weet moet je je iPod of mobiel helemaal uitzetten en eventueel het hoesje eraf halen. Als je er verstand van hebt kun je de behuizing van het apparaat eraf halen. Maak je iPod of mobiel nooit zelf open als je er geen verstand van hebt, want dan heb je meer kans om het te beschadigen. Het is niet noodzakelijk om dit te doen.

Rijstmethode

Pak een botherhamzakje en vul deze met droge rijst. Doe vervolgens je iPod of mobiel in het zakje, zorg dat het apparaat uitstaat. Als je er verstand van hebt, kun je de iPod of mobiel uit elkaar halen en de onderdelen er los in doen. Doe het zakje dicht en schudt een beetje zodat de iPod of mobiel helemaal bedekt is met rijst. Laat het zakje vervolgens op een droge plek een paar dagen drogen. Zet daarna de onderdelen in elkaar en doe de iPod of mobiel aan de oplader om te kijken of het weer werkt.

Apple of ander merk

Als het niet is gelukt kun je altijd nog proberen om je iPod op te sturen naar de maker, Apple. Deze zullen de ipod bekijken en beslissen of het door accidentele schade is gebeurt en anders repareren ze het gratis. Waterschade wordt normaal niet gedekt maar je kunt het natuurlijk altijd proberen.

Voor mobieltjes kun je je apparaat naar de maker daarvan sturen.

Reparatieservice

Als dat ook niet lukt kun je altijd je iPod of mobiel nog laten repareren bij een iPod reparatie service of mobiel reparatie service. Je kunt op internet zo´n soort service opzoeken, waarna je meestal een gratis diagnose krijgt en vervolgens tegen een vergoeding je apparaat kunt laten vervangen.
© 2009 - 2023 Sanpaulo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Preventie waterschade, meest voorkomende boosdoenersIn Nederland krijgen we steeds vaker te maken met fikse regenbuien. Deze regenbuien kunnen waterschade in uw huis veroor…
Welke verzekering dekt waterschade?Welke verzekering dekt waterschade?Waterschade is een veel voorkomend probleem en kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan er lekkage ontstaan na een rege…
Dekt mijn verzekering waterschade?Door het springen van leidingen of door hevig regenval kunt u waterschade oplopen aan uw huis. In bepaalde gevallen valt…
Handleiding Spirit-Jailbreak iPhone - iPadHandleiding Spirit-Jailbreak iPhone - iPadEen hacker die onder de naam Comex werkt heeft een jailbreak uitgebracht voor OS versies 3.1.2, 3.1.3 en 3.2 dat draait…

QR-Code, de opvolger van de traditionele barcodeQR-Code, de opvolger van de traditionele barcodeIedereen kent tegenwoordig de barcode wel. Ook wel streepjescode in de volksmond genoemd. Op elk product zijn ze bijna t…
Reactie

Rj, 30-07-2009
Hey!

gister mijn ipod in de toilet pot laten vallen. Eerste stap was het eruit vissen van het ding, niet een al te lekker klusje :S anyway, got it out, maar hij deed het niet helemaal meer, muziekstoorde, en na een tijdje viel het beeldscherm uit en werkte de lock-knop ook niet meer. ik vet hard balen. ff ge-googled voor help-repair. Kwam op deze site. iPod ( 1st gen ) open gemaakt, 1 nachtje ( met weinig hoop ) in een bakje met rijst gedaan. Volgende ochtend ipod in elkaar gezet, en hij doet het weer helemaal SUPER! thnx voor de tip ;) yo Reactie infoteur, 30-07-2009
Wow RJ! Graag gedaan man,
Zelf had ik een ipod touch (water op geknoeid) en ipod nano(wasmachine…). Allebij niet meer te redden, wel vet dat het bij jou is gelukt.

Sanpaulo (29 artikelen)
Gepubliceerd: 30-05-2009
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.