Philips Wake-up Light

Philips Wake-up Light Een aantal jaren geleden kwam Philips voor het eerst met de Wake-up light op de markt en inmiddels heeft het merk verschillende varianten op de markt gebracht. Philips geeft aan dat je met de Wake-up Light op een meer natuurlijke en ontspannen manier wakker zult worden.

Philips het merk

Koninklijke Philips Electronics N.V. of te wel Philips is een Nederlands concern en bestaat al meer dan 100 jaar. Philips produceerde eerst gloeilampen, maar heeft zich al snel uitgebreid en produceert nu andere consumentenelektronica, huishoudelijke apparaten en medische systemen waaronder sinds enkele jaren de Wake-Up light.

Hoe werkt de Philips Wake-up Light

Wakker worden

De Philips Wake-up Light fungeert als een wekker die ervoor moet zorgen dat je op een meer natuurlijke manier en meer ontspannen wakker word. Philips geeft zelf aan dat je het wakker worden met de Wake-up light kunt vergelijken met het wakker worden met een zonsopgang. Je stelt de tijd in op de Wake-up Light wanneer je wakker wilt worden en een half uur voor deze tijd begint het licht zachtjes te branden. De lichtintensiteit wordt naar verloop van tijd steeds sterker totdat de ingestelde wektijd bereikt is. Op het moment dat de ingestelde wektijd bereikt is, speelt de Wake-up light een vooraf ingestelde geluid af.

In slaap vallen

De Philips Wake-up Light fungeert niet alleen als een wekker, maar heeft ook een zogenoemde Zzz functie. Deze functie kan gebruikt worden om te helpen in slaap te vallen. Wanneer je gebruik maakt van deze functie neemt de lichtintensiteit en muziek juist af waardoor je rustig in slaap hoort te vallen en op een natuurlijke manier.

Ondersteund door Richtlijn Medische Hulpmiddelen

Philips Wake-up Light wordt ondersteund door de Richtlijn Medische Hulpmiddelen (MDD). Dit is een Europese richtlijn die bepaalde kwaliteitseisen stellen aan fabrikanten van medische producten die op de Europese markt worden uitgebracht.

Kenmerken van de Wake-up light

Lichtintensiteit

De lichtintensiteit kan worden ingesteld van 0 tot 250 lux (kan verschillen per variant van de Wake-up light). Lux is de eenheid van verlichtingssterkte en kan worden ingesteld naar de mate je gevoelig bent voor licht. Hoe gevoeliger je bent voor licht hoe lager je de intensiteit kunt instellen en andersom. De lichtintensiteit is niet zo sterk als daglicht (indirect zonlicht). Indirect daglicht is namelijk tussen de 10.000 en 20.000 lux sterk. De lichtintensiteit is beter te vergelijken met het daglicht op een donkere dag. Zo kan de lamp ook gebruikt worden als leeslamp.

Muziek en radio

De Wake-up light heeft 4 natuurlijke geluiden die bij aankoop al op de lamp staan. Dit zijn geluiden als zingende vogels en een koekoek. Het apparaat heeft een USB ingang die de mogelijkheid geeft om zelf nieuwe geluiden toe te voegen die je kunt downloaden op de website van Philips, maar je kunt ook je eigen Mp3 en WMA bestanden toevoegen. Je hebt ook de mogelijkheid om FM radio te beluisteren.

Sluimerknop

Ben je toch nog niet helemaal wakker dan kun je gebruik maken van de sluimerknop voor het geluid. Maak je gebruik van deze knop dat speelt het geluid na 9 minuten weer.

Technische specificaties

 • Lengte snoer 200 cm
 • 85 W
 • Voltage 230 V
 • Frequentie 50 Hz
 • Type lampen Philips halogeenlamp 110W, 12 V, GY6.35
 • Isolatie Klasse 2
 • Verwachtte levensduur lampen 4000 uur
 • Afmeting 25,2cm x 17cm
 • Gewicht 1,45kg
© 2011 - 2022 Misterlak, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tips om nooit meer te verslapenWakker worden en op tijd het bed uit komen is voor veel mensen een probleem. Men zet de wakker zelf uit en blijft nog ev…
Hoe werkt de Philips Wake-up Light?Hoe werkt de Philips Wake-up Light?Schrikt u regelmatig wakker van uw wekker? Bent u daarna niet uitgerust? Dan is een wekker die de zonsopgang nabootst mi…
Licht en de verschillende toepassingen van lichttherapieHeel veel mensen voelen zich in de zomer fitter en zijn tot meer actie in staat dan in de winter. Dat komt omdat zonlich…
Hulp bij vroeg opstaanHulp bij vroeg opstaanVeel mensen hebben moeite met vroeg opstaan. Als de wekker gaat willen ze het liefst nog niet ontwaken, ze vinden het no…

Stroomprijzen: de prijs van elektriciteitStroomprijzen: de prijs van elektriciteitHet kan voordelig zijn om prijzen te vergelijken tussen de verschillende Nederlandse energieleveranciers. De stroomprijz…
Bronnen en referenties
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Lux_%28eenheid%29
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Koninklijke_Philips_Electronics_N.V.
Misterlak (90 artikelen)
Laatste update: 13-03-2011
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.