Een nieuwe theesensatie: de Special T van Nestlé

Met behulp van deze revolutionaire machine van Nestlé kunt u met een enkele druk op de knop het perfecte kopje thee zetten. Dit apparaat, dat lijkt op de Nespresso werkt eveneens met capsules. U heeft de keuze uit meer dan twintig theesoorten met de beste thee van geselecteerde theeplantages.

Veiligheid

Voordat u een apparaat gebruikt dient u altijd eerst de bijbehorende gebruiksaanwijzing goed te bestuderen. Dit artikel is niet bedoeld om de gebruiksaanwijzing te vervangen. De tekst probeert op een informatieve manier een beknopt beeld van de Special T van Nestlé te geven. Het kan zijn dat de vormgeving en een aantal functionaliteiten in de loop van de tijd veranderen. Het is een elektronisch apparaat. U dient dus ten alle tijde voorzichtig te zijn met water en andere vloeistoffen. Dompel het apparaat niet onder water. Het water dat uit de Special T komt is heet. U kunt zich dus verbranden. U laat het apparaat niet onbeheerd achter en u bent alert op kinderen/onbekwamen en dieren die de gevaren van het apparaat niet goed kunnen inschatten. Het apparaat werkt op elektriciteit. Alle standaard aanwijzingen die bij het gebruik van elektrische apparaten horen dienen opgevolgd te worden. Bij het plaatsen van de Special T dient u een stabiele, vlakke ondergrond te gebruiken die bestand is tegen hitte. De Special T zelf mag niet geplaatst worden in de nabijheid van apparaten die heet kunnen worden in verband met beschadiging. Denkt u hierbij aan open vuur, verwarmingsplaten enzovoort. In de handleiding kunt u de aanwijzingen terugvinden.

Apparaatspecifieke aanwijzingen

U dient onbeschadigde capsules te gebruiken. Anders is het mogelijk dat het apparaat beschadigd raakt. Het is dan immers mogelijk dat er water terechtkomt op plekken die daar niet tegen bestand zijn. U kunt alleen de Special T capsules gebruiken. U dient de klepjes allemaal te sluiten en alert te zijn op verbranding. Steekt u daarom nooit uw vingers in de capsule-opening en blijft u uit de buurt van de thee-opening tijdens de bereiding.

Inleiding

Nestlé heeft in het verleden reeds twee andere baanbrekende machines die werken met het capsulessysteem geïntroduceerd: denkt u maar aan de Nescafé Dolce Gusto en de Nespresso.

Innovatie van de Special T

Dit intelligente apparaat "weet" welk soort thee er in de capsule zit. U kiest een van de vele thee. Denkt u hierbij aan kruidenthee, zwarte of groene thee of een van de vele andere variaties. De Special T leest af welke theesoort in de capsule zit en verandert de temperatuur van het water en de bereidingstijd. Het is namelijk zo dat iedere soort thee het meest tot zijn recht komt bij de juiste bereiding. Het kwaliteitsproduct thee is uiterst gevoelig voor de watersoort.

De capsules

De capsules bevat exact de juiste hoeveelheid thee die nodig zijn om een geurend kopje thee te bereiden. De hoeveelheid theeblaadjes is aangepast aan de theesoort.

Verdere technische kenmerken

Het vermogen van het apparaat is maximaal 1480 Watt. Het apparaat kan aangesloten worden op een geaard stopcontact met de in Nederland gangbare netspanning. De gebruikte druk is maximaal 3 bar. Het gewicht van de Special T is iets minder dan drie kilogram. Het apparaat is te gebruiken bij een temperatuur tussen de vijf en vijfenveertig graden Celcius. De inhoud van het waterreservoir is anderhalve liter. De afmetingen van de Special T zijn: bijna zeventwintig centimeter hoog, iets meer dan zestien centimeter breed en bijna eenendertig centimeter diep.
© 2012 - 2024 Blackbeauty, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Overgewicht? Afvallen? Drink groene thee!Overgewicht? Afvallen? Drink groene thee!Groene thee blijkt een wapen tegen overgewicht te zijn! Volgens wetenschappers kan door het drinken van groene thee men…
Koffiecapsules van Nespresso voor een lekker bakjeEen lekkere kop koffie van het merk Nespresso is afhankelijk van een aantal factoren en begint al bij het uitzoeken van…
Wat groene thee kan doen voor je huid (en wat juist niet!)Wat groene thee kan doen voor je huid (en wat juist niet!)Groene thee staat bekend om de gezondheidsvoordelen. Ook wordt de thee verwerkt in huidverzorgingsproducten. De actieve…
Afslanken met SwitzoAfslanken met Switzo‘Switzo je ideale lichaamsgewicht’ is een afslankmethode die uitsluitend bestaat uit natuurlijke bestanddelen. De method…

De oplaadbare batterij wordt volwassenEr zijn vandaag al zo’n zesduizend verschillende soorten batterijen op de markt. Wereldwijd worden er naar schatting twa…
Hoeveel geld spaar ik uit met LED-verlichting?LED-lampen zijn de toekomst! Steeds meer winkels spitsen zich enkel en alleen toe op LED-verlichting. De reden waarom ie…
Bronnen en referenties
  • http://www.nestle.nl/media/pressreleases/Pages/SpecialT.aspx
  • https://nl.special-t.com/nl/Pages/Homepage.aspx#/nav/machine
Blackbeauty (100 artikelen)
Laatste update: 26-12-2014
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Huishoudelijk
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.