Angelsounds Fetal Doppler

De Angelsounds Doppler is de meest populaire Baby Doppler op de markt. Het is een goedkope, maar kwalitatief goede doppler. De Angelsounds Doppler zorgt ervoor dat je het hartje van je baby met 12 weken al kan horen.

Hoe werkt de Angelsounds Fetal Doppler?

De Doppler meet als het ware de bloeddoorstroming van het hartje van je baby. De Angelsounds Doppler gebruikt dezelfde geluidsgolven als bij een echo om het hartje van je baby te horen. De Doppler techniek maakt gebruik van onschadelijke geluidsgolven. Het geluid wordt geregistreerd door een ultragevoelige contactmicrofoon van de AngelSounds. Je Angelsounds apparaatje zendt zelf geen golven uit, het gebruikt ook geen gevaarlijke spanningen (9 volt batterij die meegeleverd wordt) en produceert geen stralingen. Het gebruik van de AngelSounds Doppler tijdens de zwangerschap is zeer veilig, je kan het toestel dus zoveel gebruiken als je maar wil.

Ondanks deze Doppler goedkoper is dan de meeste andere Dopplers op de markt, is het geluid hetzelfde als bij de duurdere profesioneele Dopplers op de markt.

Hoe gebruik je de Angelsounds Fetal Doppler?

De Angelsounds fetal doppler is speciaal ontworpen voor thuisgebruik door zwangere vrouwen vanaf ongeveer 12 weken zwangerschap. Het apparaatje is zeer eenvoudig te gebruiken:
  • Zet het toestel aan (het groene lichtje gaat branden)
  • Verdeel wat ultrasoundgel op uw buik en een flinke dot op de sensor (bodylotion of water voldoet ook)
  • De sensor net boven het schaambeen op de buik plaatsen
  • Beweeg de sensor langzaam in een cirkelvormige beweging over de (onder)buik

Wees niet ongerust als je jullie baby niet onmiddellijk vindt, in de buik is je baby heel bewegelijk. Maar je wordt vast wel handiger in het vinden van je kleine spruit.

Hoe klinkt de hartslag van je baby?

De hartslag van je baby gaat veel sneller dan je eigen hartslag. Soms klinkt het als een snel gegalopeer van een paard, maar je kan het het best onderscheiden van je eigen hartslag, die is namelijk langzamer. De hartslag van je baby gaat namelijk met zo'n 120 tot 160 slagen per minuut.

Waar is de Angelsounds Fetal Doppler te verkrijgen?

De Angelsounds Fetal Doppler is over het algemeen alleen via internet te bestellen, maar soms hebben bepaalde electronicazaken of babywinkels hem tijdelijk in de aanbieding. De prijs varieert van 29,95 tot 99,95 (de luxere uitvoeringen), maar de goedkoopste wordt eigenlijk het meest gebruikt en verkocht.
© 2011 - 2024 Dnze22, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Naar het hartje van je baby luisteren met Doppler-monitorNaar het hartje van je baby luisteren met Doppler-monitorAls je zwanger bent dan kun je naar het hartje van je baby luisteren met behulp van een Doppler-monitor. Omdat deze moni…
Het Doppler-effectIedereen kent het fenomeen: je hoort van ver een ziekenwagen met loeiende sirene aankomen en wanneer hij voorbij geraasd…
Doppler onderzoek van de bloedvatenDoppler onderzoek van de bloedvatenEen doppler onderzoek kent verschillende vormen. Zo is er het gewone doppler onderzoek dat gebruik maakt van ultrasone g…

Alles over spaarlampenAlles over spaarlampenDe spaarlamp is een vrij recente ontwikkeling. Feitelijk zijn spaarlampen een mini-uitvoering van de TL-buis. Een spaarl…
Ervaringen met vrieskastenEen nieuwe of extra vriezer kopen? Bekijk eerst eens een paar koop- en energiebesparingadviezen voor vriezers en de conc…
Bronnen en referenties
  • www.angelsoundsdoppler.com
Dnze22 (2 artikelen)
Gepubliceerd: 03-03-2011
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Huishoudelijk
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.