WhatsApp en zijn alternatieven

WhatsApp en zijn alternatieven WhatsApp is een chat-applicatie beschikbaar op iOS (besturingsprogramma voor iPad en iPhone), Android, Blackberry en Nokia, dat gebruikers in staat stelt om tekstberichten naar elkaar sturen. Aanvankelijk klinkt dat niet heel bijzonder maar er zijn een paar kenmerken het toch net iets meer unieker maakt dan andere alternatieve chatfuncties.

Wat is WhatsApp?

WhatsApp biedt de mogelijkheid om 100% gratis berichten te versturen. Je zult nooit een rekening gepresenteerd krijgen voor een bericht verstuurd via WhatsApp. Dit komt omdat WhatsApp zijn berichten verstuurd via een internet-verbinding. Dit is ook de reden waarom WhatsApp iPad is ingevoerd. Meestal is de iPad niet in staat om tekstberichten te verzenden. Met deze toepassing gaat dat echter wel.

WhatsApp is een cross-platform. Ongeacht of je WhatsApp installeert op uw iPad, Blackberry, Nokia of Android-telefoon zal je in staat zijn om berichten te versturen naar iedereen die ook WhatsApp geïnstalleerd heeft op zijn toestel. Deze functie is een hele stap vooruit in vergelijking met de Blackberry Messenger applicatie. Hoewel dit een geweldige applicatie is kan het enkel gebruikt worden tussen Blackberry apparaten

WhatsApp ondersteunt veel verschillende type berichten gaande van eenvoudige tekst tot foto's en audiobestanden. Een MMS versturen kost normaal vrij veel. Via Whatsapp is dit volledig gratis dus kan je het versturen zoveel je maar wilt, naar wie je maar wilt.

Alternatieven voor WhatsApp

Whatsapp is een van de meest bekende app die ons helpen om onze dierbaren te bereiken. Het stelt ons in staat om foto's, video's en muziek bestanden te verzenden. In de initiële fase vragen ze je om je telefoonnummer in te voeren met de landcode voor het verificatieproces. Eenmaal dit voltooid is, kunt u beginnen met chatten, groepen maken en het verzenden van bestanden. Vandaag zijn er echter veel meer apps die gebruikt kunnen worden als alternatief voor WhatsApp.

Telegram

Telegram is zeer vergelijkbaar met WhatsApp hoewel de meeste WhatsApp gebruikers het niet zo gebruiksvriendelijk vinden. Telegram maakt gebruik van mobiele contacten om gebruikers te identificeren. Ook hier is de invoering van telefoonnummer en landcode vereist waarna een sms ter verificatie wordt verzonden. In sommige aspecten is het helemaal anders dan WhatsApp. Het maakt bijvoorbeeld gebruik van veilig messaging daar het geen gegevens achter laar op de servers. Ook is het mogelijk om groepen te creëren voor maar liefst 200 personen en kunnen er bestanden worden verzonden tot 1GB.

Platforms: IOS - Android

Viber

Viber is een soortgelijke app als WhatsApp. Het stelt u in staat om foto's, muziek e.d. te versturen op voorwaarde dat uw telefoon aangesloten is op het internet. Het verificatieproces werkt echter op dezelfde manier als WhatsApp. Zodra het telefoonnummer is geverifieerd heeft Viber toegang tot uw mobiele contacten zodat u direct ziet wie deze applicatie gebruikt.

Platforms: IOS - Android - Windows Phone - Blackberry - Nokia – Bada

Line

Ook Line biedt de mogelijkheid te chatten en het versturen van video, muziek en foto bestanden. Bovendien biedt het ook een gratis belfunctie en zelfs het maken van video conversaties. Uiteraard moet ook hier een internet connectie aanwezig zijn. Gelijklopend met WhatsApp is het verificatieproces om toegang te krijgen tot uw mobiele contacten. Verder biedt Line ook speciale stickers om je huidige stemming uit te drukken en heeft het tal van online games waarmee coins zijn te verdienen die kunnen gebruikt worden voor tal van functie binnen deze applicatie. Een laatste verschil met WhatsApp is de mogelijkheid om deze app ook te installeren op een computer zodat berichten ook via deze weg verstuurd kunnen worden.

Platforms: IOS - Android - Windows Phone - Blackberry

WeChat

WeChat is een van de meest populaire messaging apps. Het verificatie proces is vergelijkbaar met WhatsApp maar de mogelijkheid contacten te zoeken is hier veel uitgebreider daar je een connectie kan maken met je e-mail en Facebookpagina. WeChat laat ook toe foto’s te delen en het bekend maken van je huidige locatie. Ook hier kan je gebruik maken van stickers die je stemming weerspiegelen. Bovendien kan je via WeChat ook video conversaties voeren.

Platforms: IOS - Android - Windows Phone - Blackberry - Nokia S40 - Nokia S60

Hike

Hike is een gratis messaging app die je toelaat om berichten te versturen naar alle contacten, zelfs als deze niet geregistreerd zijn op Hike. Als je eenmaal begint te Hiken na het verificatieproces krijg je 150 berichten gratis. Wanneer je vrienden uitnodigt via sms om zicht ook aan te melden op deze app en deze bevestigen onmiddellijk geniet je van nog meer voordelen zoals een aantal minuten gesprekstijd en 50 gratis bonus berichten. Ook op hike kan er gebruik worden gemaakt van stemming stickers en het aanmaken van groepen. Het principe is heel eenvoudig, hoe meer u chat, hoe meer bonussen er verdiend kunnen worden.

Platforms: IOS - Android - Windows Phone - Blackberry - Nokia S40, S60

ChatOn

ChatON is een app zonder belfunctie de gecreëerd werd door Samsung. Eigenlijk is het een messaging app waar je je door middel van je eigen Android account of simpelweg met je naam kan registreren en zo toegang kunt krijgen tot je contacten die ook gebruik maken van ChatOn.

Platforms: IOS - Android - Windows Phone – Blackberry

Talk To

Soms kan onze stemmingen niet alleen worden uitgedrukt in woorden. Bij Talk TO kunt u stickers krabbels en foto’s versturen via chat berichten. U kunt ook berichten sturen zonder registratie van een abonnement bij een telecomprovider dus via een internet verbinding. Net als bij Hike kan je vrienden contacteren die geen gebruik maken van de Talk To app.

Platforms: IOS - Android - Windows Phone Nokia - WINDOWS - MAC

Nimbuzz Messenger
Nimbuzz messenger is een snelle manier om vrienden uit te nodigen met zijn gratis chat en bel functie. Je kan ook heel eenvoudig chatten met je Facebook contacten ook al zijn deze offline. Net als bij WhatsApp kunt u een groepsgesprek starten, vrienden toevoegden en delen van bestanden.

Platforms: IOS - Android - Windows Phone - Blackberry - Nokia - WINDOWS MAC - Kindle Fire – Java

Kik Messenger

Kik Messenger is een heel gebruiksvriendelijke messenger. Je registreert je via je e-mailadres en kunt vervolgens berichten sturen naar individuele of groepscontacten. Hoewel het niet toelaat om te bellen wordt Kik Messenger gebruikt door meer dan 100 miljoen iOs gebruikers.

Platforms: IOS - Android - Windows Phone – Blackberry

Group Me

Group Me maakt gebruik van uw e-mailadres om in te loggen en controleert vervolgens het nummer door het sturen van een verificatiecode per sms. Group Me biedt de mogelijkheid berichten te sturen naar individuele personen of groepen en zelfs naar contacten die geen internettoegang hebben op hun apparaat, weliswaar wordt er voor deze functie een kleine vergoeding gevraagd.

Platforms: IOS - Android - Windows Phone – Blackberry

Facebook Messenger

Met behulp van Facebook Messenger kun je chatten met alle vrienden uit je Facebook contactlijst. Sinds de meerderheid van je vrienden lid is van Facebook is Facebook Messenger één van de meest gebruikte alternatieven voor WhatsApp.

Platforms: IOS - Android – Blackberry
© 2014 - 2024 Robin990, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gratis bellen naar het buitenland, maar ook in binnenlandGratis bellen naar het buitenland, maar ook in binnenlandGratis bellen, ook naar het buitenland. Dat kan gewoon met de hedendaagse technologie. De methoden werken niet altijd ev…
Bedrog met phishingmails in WhatsAppBedrog met phishingmails in WhatsAppGebruikers van WhatsApp moeten alert zijn op phishing-aanvallen. Die melden dat hun messenger-account verlopen is en ver…
WhatsApp gebruiken vanaf je computerWhatsApp gebruiken vanaf je computerWhatsApp is een immens populaire berichtenapp met meer dan een miljard gebruikers wereldwijd. Via de mobiele app is het…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: WhatsApp Inc., Wikimedia Commons (Publiek domein)
Robin990 (260 artikelen)
Laatste update: 20-10-2015
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Telecom
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.